Joop

Leegloop in Downing Street 10 na schandelijke aanval Boris Johnson op Labour

  •    •  
04-02-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
69 keer bekeken
  •  
Prime Minister Boris Johnson-Cop26 National Grid installation

© cc-foto: Andrew Parsons / No 10 Downing Street https://flic.kr/p/2mESyiG

Boris Johnson verkeert in de problemen. Of die hem uiteindelijk de kop gaan kosten is nog onzeker maar hij kampt met de ergste crisis in zijn premierschap. Terwijl tijdens de pandemie het hele land in lockdown ging en burgers vanwege de strenge regels niet eens meer afscheid konden nemen van dierbaren vierde de medewerkers van Johnson in prosecco gedrenkte feestjes in de regeringsgebouwen. Het schandaal staat bekend als Partygate en het is allang geen feestje meer voor Johnson die volgens critici alleen in drankgebruik zijn grote voorbeeld Winston Churchill naar de kroon steekt.
Johnson moest zich deze week verantwoorden in het Lagerhuis en kreeg de volle laag, onder meer van Labour-leider Keir Starmer. De Britse premier koos vervolgens voor een bizarre tegenaanval, vol onwaarheden. Dat is weliswaar een beproefd middel van populisten om verwarring te zaaien en de aandacht af te leiden maar dit keer kwam de methode als een boemerang terug. Johnson beschuldigde Starmer, die voorheen bij Justitie werkzaam was, ervan dat hij laks had opgetreden in een beruchte kindermisbruik zaak. Starmer had met de vervolging van Jimmy Savile, populair presentator van een kinderpogramma die talloze kinderen misbruikte, echter niets van doen.
In reactie op het smadelijke optreden van Johnson zijn inmiddels al vijf van zijn medewerkers opgestapt , uit protest tegen zijn handelwijze. Vrijdagochtend legde Elena Narozanski, speciaal adviseur van Johnson voor vrouwen, gelijkheid en extremisme, haar functie neer. Eerder vertrokken zijn beleidschef, het hoofd van zijn staf, zijn persoonlijke secretaris en het hoofd communicatie.
Ros Atkins van de BBC zet de feiten helder op een rijtje:
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (11)

JanVG2
JanVG24 feb. 2022 - 22:52

"In reactie op het smadelijke optreden van Johnson zijn inmiddels al vijf van zijn medewerkers opgestapt, uit protest tegen zijn handelwijze.' dit klopt niet helemaal. Munira Mirza is opgestapt vanwege de uitspraken (en wellicht haar rechterhand, Elena Narozanski, ook, hoewel dat nergens expliciet gemeld wordt.) De andere 3 duidelijk NIET vanwege de uitspraken, maar vanwege party-gate! Doyle, Rosenfield en Reynolds lijken duidelijk in het vizier van Gray/de politie te zitten en zijn maar snel afgesprongen. Overigens, omdat Boris gezegd had dat hij zich met reorganisatie zou bezig houden na het onderzoek, kan men zelfs cynisch denken dat deze 3 nu hun brieven hebben ingeleverd om de impact van de brief van Mirza wat te laten verwateren... maar dat is heel cynisch...

[verwijderd]
[verwijderd]4 feb. 2022 - 19:38

--- Dit bericht is verwijderd —

2 Reacties
JanVG2
JanVG24 feb. 2022 - 22:35

zo impopulair is labour ook weer niet Hier een overzicht van de opiniepeiling uit de laatste week van januari: https://www.markpack.org.uk/155623/voting-intention-opinion-poll-scorecard/ in alle polls liggen de torries achter, volgens verschillende polls zelfs meer dan 10%... en dan heb je nog niet de impact van deze week..

Zandb
Zandb5 feb. 2022 - 8:19

teun Iemand die praat over "hier winst uit slaan" die snapt het helemaal.

Uw Psychiator
Uw Psychiator4 feb. 2022 - 18:33

Hola! - nog maar één reactie tot nog toe? (Van collega Griezel in post-gezellig Nederland?) Waar zijn al de 'BoJo-Aficionados' die tot voor kort deze man door dik en dun hun aanhankelijkheid betuigden? Wat een uitzonderlijk slappe, weke 'fan-posse' is dat, eigenlijk. Kijk: dom-rechts bestaat reëel, en het ligt nu voor zolang het duurt op de sofa, met plenty blikken bier onder handbereik (van de merken Pitt en Schultenbräu, het voordeligst per tray van 24 stuks). Op zoek naar de volgende held voor 15 minuten, om het à la Andy Warhol te zeggen.

Kamie2
Kamie24 feb. 2022 - 17:29

Nooit gedacht dat premier Johnson Labour op een schandelijke wijze zou aanvallen. Koekje van eigen Labourdeeg dat wel, maar niettemin ongepast. Labour en dan met name Labourleider Starmer en zijn media proberen nu al maanden premier Johnson pootje te haken met feestjes. Feestjes waar premier Johnson slechts zijdelings bij betrokken was en niet echt direct voor verantwoordelijk. Net zo min als Labourleider Starmer direct zelf verantwoordelijk is geweest voor de pedofiele feestjes in de tijd dat hij op Justitie zat. Nu maar hopen dat Labourleider Starmer zijn lesje heeft geleerd en eindelijk eens serieus oppositie gaat voeren en met overtuigende goede plannen laat zien dat het beter kan. In plaats van als een gefrustreerde puber te blijven mekkeren over feestjes. Als hij dan ook nog overtuigend kan aantonen dat het niet weer sociaal-democratisch draaikonten wordt na verkiezingen mocht Labour aan de macht kunnen komen dan is dat natuurlijk helemaal top.

1 Reactie
Zandb
Zandb5 feb. 2022 - 8:29

Kame Volgens u is het weergeven van onjuiste feiten, wat Johnson hier doet hier een "Koekje van eigen deeg"? Geen idee welke onjuiste feiten u bedoelt, waarmee Labour dan Johnson bestookt. Maar dat weet u zelf ook niet, denk ik. U meent dat m.b.v. juiste feiten "pootje lichten", zoals u dat noemt, hetzelfde is als zoiets doen o.b.v. onjuiste feiten. Het vergelijken van de betrokkenheid (aanwezigheid) van Johnson op feestjes die niet horen plaats te vinden met de verantwoordelijkheid van Labour (Starmer) voor "pedofiele feestjes" is wel heel kwalijk.

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland4 feb. 2022 - 14:18

Tsja - zou hij een Rutte zijn of niet?

3 Reacties
Cam Millo
Cam Millo4 feb. 2022 - 17:01

Rutte is een beschaafd net persoon vergeleken met BoJo.

Juppé🎗
Juppé🎗4 feb. 2022 - 17:39

Wat vindt U zelf?

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland5 feb. 2022 - 12:41

Ik kan me geen grotere barbaar voorstellen dan Rutte