Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Le Pen ziet achter iedere baard radicaal

  •  
01-11-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-Franse_gijzelaars300.jpg
Ultrarechtse Franse politica vindt baarden van vrijgelaten gijzelaars 'vreemd'
Frankrijk is weer een rel rijker. De vier Franse gijzelaars die deze week thuiskwamen leken volgens ultranationalist Marine Le Pen wel heel erg op hun gijzelnemers, met hun baarden enzo.
De vier Fransmannen werden jarenlang vastgehouden door strijdgroepen in de Sahara. Bij thuiskomst kregen ze een heldenontvangst. Alleen Le Pen zei zich ‘ongemakkelijk’ te voelen bij de kleding en baarden van de mannen, volgens haar een ‘symbool zijn van hun gevangenschap’, schrijft de Volkskrant.
“Ik vond hun kleding opvallend”, zei Le Pen tegen radiostation Europe 1. De politica riep de mannen op hun kleding- en baardkeuze uit te leggen. “Het wekt een vreemde indruk”, vond ze.
Andere politici hadden geen goed woord over voor de opmerkingen. Ook de moeder van een van de vrijgelaten mannen bemoeide zich met de discussie. Ze zei tegen een Franse televisiezender dat de kledingkeuze bedoeld was om solidariteit te tonen met andere gijzelaars, die nog vastzitten.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (13)

JAWEH
JAWEH1 nov. 2013 - 11:25

Daar is volgens mij recentelijk nog een film over gemaakt... Gegijzelde sluit zich aan bij de gijzelaars... Le pen moet gewoon wat vaker een boek lezen.

MichelReiziger
MichelReiziger1 nov. 2013 - 11:25

LOL...als dit werkelijk zo gezegd is, wat een idiote doos is het toch. Ik denk dat de baardjes Stockholm style baardjes zijn :-)

Bernie2
Bernie21 nov. 2013 - 11:25

Dit is wel erg zuur, om na een inmens lange gijzeling een ongelooflijk harde trap na te krijgen van een politica, ondanks extreemrechts. Is dit de taal die haar groeiende aanhang graag hoort? In Nederland scoort soortgenoot en vriend Wilders er erg goed mee bij zijn achterban.

seniorg
seniorg1 nov. 2013 - 11:25

Geerts beste vriendin. Je kunt het haar nauwelijks kwalijk nemen gezien haar opvoeding door een antisemitische oer-racist. Maar toch de paranoia is natuurlijk wel een weggever voor wat zich onder het dunnen laagje fatsoensvernis werkelijk speelt.

FrenkMahon
FrenkMahon1 nov. 2013 - 11:25

Te veel naar Homeland gekeken.

msj_meijerink
msj_meijerink1 nov. 2013 - 11:25

Wellicht is ze jaloers op mannen met een baard. Wat vindt ze overigens van dat stukje kingroeisel van clown Harm Beertema? Dat duidt toch ook op een knipoog naar de echte baard van de profeet!

Grootbekje
Grootbekje1 nov. 2013 - 11:25

'Le Pen ziet achter iedere baard radicaal' Behalve Sinterklaas!

JoopSchouten
JoopSchouten1 nov. 2013 - 11:25

Baardhaat?

[verwijderd]
[verwijderd]1 nov. 2013 - 11:25

Op Franse tv is van deze rel niets te merken. Wel over de aangekondigde staking van de Franse voetbalclubs vanwege de belasting op hoge inkomens van 75 %. Het etiket 'ultrarechts' wordt ook vervelend, Front National is gewoon nationalistisch, meent dat Frankrijk vanuit Parijs geregeerd moet worden, niet vanuit Brussel. De peilingen wijzen uit dat FN de meeste Franse stemmen gaat krijgen bij de komende EU verkiezingen, dat zou dus betekenen dat heel veel Fransen ultrarechts zijn, en dan is er niets ultra meer aan.

2 Reacties
latenwelekkerlinkgaandoen
latenwelekkerlinkgaandoen1 nov. 2013 - 11:25

"Het etiket 'ultrarechts' wordt ook vervelend, Front National is gewoon nationalistisch, meent dat Frankrijk vanuit Parijs geregeerd moet worden, niet vanuit Brussel." En meent verder dat Frankrijk een eiland is dat zich niets van de buitenwereld moet aantrekken, dat immigranten beesten zijn die geen enkele rechten hebben en dat middeleeuwse repressie een goed antwoord op criminaliteit is. Nee, u heeft gelijk, dit zijn de ideeën van een fatsoenlijke middenpartij voor de hele familie. De blanke en autochtoon Franse familie, wel te verstaan.

ikbenhork
ikbenhork1 nov. 2013 - 11:25

U zegt "Het etiket 'ultrarechts' wordt ook vervelend, Front National is gewoon nationalistisch," Het is geen ultrarechts. Vaak wordt wel de term 'extreeem-rechts' gebruikt. Dat wordt ook in rapporten van bijvoorbeeld de Raad van Europa, of in buitenlandse kranten, gedaan. En die mogen de dingen toch gewoon benoemen ?

Tzombo
Tzombo1 nov. 2013 - 11:25

Dus als er maar genoeg mensen op nazis stemmen, dan zijn het geen nazis meer, Luc de Pater? Zo werkt het toch volgens mij niet. Extreem rechts is extreem rechts, dat heeft met ideeën te maken en niet met hoe populair die ideeën zijn.

1 Reactie
JAWEH
JAWEH1 nov. 2013 - 11:25

Hij bedoelt waarschijnlijk dat als een meerderheid ergens voor is, dat ook automatisch de waarheid is. Ik noem dat de democratische waarheid.