Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Le Pen vernietigt 1,2 miljoen verkiezingsfolders waarin ze trots poseert met Poetin

  •  
01-03-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2297 keer bekeken
  •  
le pen putin
De extreemrechtse Rassemblent National van Marine Le Pen vernietigt 1,2 miljoen exemplaren van een acht pagina’s tellende verkiezingsfolder, meldt dagblad Libération. Reden is een foto waarop ze trots poseert met de Russische president Vladimir Poetin. Boven de foto staat de tekst ‘een vrouw van overtuiging’. Of eigenlijk ‘vaste overtuiging’. Dat beeld is nu even niet zo welkom tijdens de race naar de Franse presidentsverkiezing.
De foto uit 2017 gaf haar tot vorige week nog een air van leiderschap maar door de brute invasie van het onafhankelijke Oekraïne is dat drastisch veranderd. Destijds was haar bezoek aan de Russische dictator al omstreden, ook omdat het in verkiezingstijd plaatsvond. Rusland werd er toen al van verdacht zich te mengen in de democratische processen van Westerse landen. Le Pen ontving een Russische lening ter omvang van miljoenen euro’s.
In de peilingen leidt de zittende president Emmanuel Macron met circa 25 procent. Le Pen komt op de tweede plaatst met zo’n 19 procent. De verkiezing van de president vindt plaats in twee rondes, op 10 en 24 april.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (38)

Pater
Pater3 mrt. 2022 - 12:25

Macron gaat de verkiezingen door dit gedoe op zijn sloffen winnen. Altijd beter dan Le Pen of die fascist, naam vergeten. Maar wel heel dom, en slecht, dat links niet in staat is met één kandidaat te komen.

Juppé🎗
Juppé🎗2 mrt. 2022 - 11:53

Ja Le Pen je herkent haar bijna niet zonder snorretje. Soms zijn de affiches dezelfde dag dat ze worden geplakt nog besnord. Misschien werken de plakkers en de tekenaars tegenwoordig goed samen, dat maakt het leven voor iedereen makkelijker.

1 Reactie
DanielleDefoe
DanielleDefoe4 mrt. 2022 - 13:46

Als plakker en besnorder dezelfde zijn gaat het nog sneller! Wie weet?

CUTTHECRAP
CUTTHECRAP2 mrt. 2022 - 9:07

En hoe verklar je deze mededeling dan, die erop duidt dat DPA dit bericht anders ziet ? "Auf dpa-Anfrage erklärte RN-Sprecherin Caroline Parmentier, der Bericht sei vollkommen falsch, es gebe keine Anweisung zur Vernichtung der Broschüren. „Es hat eine isolierte Initiative eines Abgeordneten gegeben.“ Der Auftrag sei aber, die Broschüren überall weiter zu verteilen." It's never too late to cut the crap

mijn-mening
mijn-mening2 mrt. 2022 - 7:17

Marine Le Pen qui a rencontré son maître. Monsieur Putain. Va te faire enculer, salope.

FredD2
FredD22 mrt. 2022 - 6:25

Hmmm, zo zijn er ook foto's van Biden en Poetin, Rutte en Putin en noem maar op....

6 Reacties
mijn-mening
mijn-mening2 mrt. 2022 - 7:35

Maar die vinden het niet nodig om 1,2 miljoen exemplaren van een acht pagina’s tellende verkiezingsfolder met extreemrechtse propaganda te moeten vernietigen omdat ze dan net als Madame la Pute Le Pen dan gezichtsverlies lijden. Zo vader zo dochter. Ik heb lang in Frankrijk gewoond en weet waar die twee voor staan. Op dit moment wil niemand aan de kant van Vladimir Poetin staan. Zelfs niet Maine Le Pen.

Salama.
Salama.2 mrt. 2022 - 9:11

Er is zelfs een foto waarop Willem Alexander het bierglas heft met Poetin.

PintOfAle
PintOfAle2 mrt. 2022 - 11:06

@FredD Appels, peren.

Tom Lucassen
Tom Lucassen2 mrt. 2022 - 11:18

Die niet gebruikt worden als propaganda.

Pater
Pater3 mrt. 2022 - 12:27

Poetin heeft uitstekende relaties met extreemrechts in W-Europa, dat weet je toch wel? Ook met Wilders en Baudet hoor. Wat vind je daar eigenlijk van?

Pater
Pater4 mrt. 2022 - 14:15

@FredD Voor het geval het je is ontgaan: ik stelde je een vraag. Ga je nog antwoorden?

Cees Schouten2
Cees Schouten21 mrt. 2022 - 20:21

Nog eentje om niet te vergeten... nét 4 jaar geleden 'Wilders' on tour! https://www.trouw.nl/nieuws/wilders-ziet-poetin-als-bondgenoot-in-strijd-tegen-islam~b6289315/

Cees Schouten2
Cees Schouten21 mrt. 2022 - 20:15

Morgen, precies 4 jaar geleden; https://www.trouw.nl/opinie/wilders-troebele-reis-naar-rusland~b6d1d520/?utm_campaign=shared_earned&utm_medium=social&utm_source=facebook Staand achter het Douma katheder, trots als Putin's schoothond met 2 lullen!

1 Reactie
mijn-mening
mijn-mening2 mrt. 2022 - 7:49

En inderdaad, hiermee denkt hij als politicus wel serieus genomen te worden. Waarom moeten wij nog bijdragen aan de kosten om deze idioot te beveiligen nu het Oekraïense volk in de hel is beland. Hij valt niet onder de slachtoffers, maar hij is medeplichtig aan deze oorlog. Dus stop zijn beveiliging en gebruik het geld wat deze idioot kost in de beveiliging van het Oekraïense volk. Stemmen op sommigen Rechtse politieke partijen maakt je medeplichtig aan deze zieke oorlog.

Sam V
Sam V1 mrt. 2022 - 19:19

Lijkt mij een verstandige keuze.

1 Reactie
Radio-Head
Radio-Head1 mrt. 2022 - 20:11

@Sam V Yep, Nu de Franse olieclub nog. https://totalenergies.com/energy-expertise/projects/oil-gas/lng/yamal-lng-cold-environment-gas

Florens Jurgens
Florens Jurgens1 mrt. 2022 - 19:09

Bij Rassemblement national (Le Pen), AfD (Petry), FvD (Baudet) en hun met hun partijen aangehangen rechts-populisme is het voor iedereen zonneklaar dat deze nieuwerwetse Kremlin-apologeten niet alleen een stel naïeve dwazen betreft, maar ze ook serieus bestreden moeten worden. Dat is natuurlijk niet minder het geval met de partijen en politici van uiterst linkse oriëntatie die al meer dan zestig jaar apologeten zijn van het Kremlin en haar agressieve imperialistische gedrag richting diverse naburige volkeren en eigen bevolking. Dan moet je het niet alleen hebben over CPN, PSP, en PPR als waar GroenLinks haar wortels heeft, maar ook over de SP, en in het buitenland b.v. Die Linke, de Franse Communistische Partij (PCF), Parti de Gauche (met Melenchon), en nog diverse andere uiterst links georiënteerde partijen die in verleden, maar ook nog heden, zich weinig minder apologetisch uitlieten en dus in gevallen nog steeds uitlaten over het Kremlin-regimen en daartegenover ronkende anti-westerse retoriek, vaak rechtstreeks overgenomen van de Kremlin-propaganda, uitkramen. Ook al zijn erbij die het inmiddels niet meer doen, of veel meer besmuikt, zijn die er een mea culpa over hebben geuit als een witte raaf.

8 Reacties
Zandb
Zandb2 mrt. 2022 - 6:40

Florens Wat een boel shit. U kunt aanvoeren wat u wilt, het feit dat Le Pen nu anders denkt over de impact van de bewuste foto, dat is en blijft een feit.

mijn-mening
mijn-mening2 mrt. 2022 - 7:55

Veel tekst en weinig inhoud Florens. Inderdaad wat een Bullshit

Paul250371
Paul2503712 mrt. 2022 - 9:11

Wat een gelul.

Eid
Eid2 mrt. 2022 - 10:14

De vraag is of het echt zgn bullshit is of omdat het sommigen niet goed uitkomt: De neiging om je nu vooral te richten op de de-affichering van extreem rechts met Putin is terecht en begrijpelijk, maar hoevelen denken inmiddels ook anders over hun gematigde of zelfs pro Rusland opstelling zoals ze die tot voorkort hadden. En ja, Rusland is niet automatisch Putin, maar zo'n 60% steunt 'm nog wel en vonden het de afgelopen 20 jaar prima.

Zandb
Zandb3 mrt. 2022 - 6:53

Eid Natuurlijk beste jongen. Dat zal het zijn: "Het komt even niet goed uit". Man. Dat geloof je toch zelf niet. Zoals Le Pen met Putin 'dweepte', daarvan komt ze nu terug. En dat is goed. En een voorbeeld voor wie nog meer in zal moeten zien, dat hij/zij Putin verkeerd beoordeelde. Maar, of je komt concreet met die mensen - en al helemaal wanneer ze 'links' zijn - op de proppen of je houdt je bek dicht.

Wieowie
Wieowie3 mrt. 2022 - 21:25

Zandb, sorry maar jij bepaalt niet de regels hier. Niemand hoeft hier zijn mond te houden. En jouw toonzetting lijkt mij al helemaal niet hoe het moet.

Zandb
Zandb4 mrt. 2022 - 10:08

Wie Ik bepaal wat ik vind. En ik zou niet weten waarom ik zou mogen willen, dat iemand OF met concrete voorbeelden komt OF z'n mond houdt. En wat die toonzetting betreft, ik geloof echt wel, dat u daar niet blij mee bent. Dat neem ik dan voor kennisgeving aan en voeg dat toe aan de eindeloze opmerkingen waarmee u me, zonder enig succes, wilt diskwalificeren.

Pater
Pater4 mrt. 2022 - 14:47

@Florens De CPN heeft ooit banden gehad met de USSR, dat klopt. In 1989 (fusie tot GL) was daar allang en totaal een eind aan gemaakt. Om PSP, PPR van apologeren van Rusland te beschuldigen is volledige flauwekul. Het mea culpa moet eerder gelden voor de rechtse partijen, die schaamteloos de winst van de grote bedrijven op die nieuwe grote markt stelden boven de signalen dat Poetin steeds meer koos voor een uiterst gevaarlijke revanchistisch nationalisme.Ze kraamden dan wel geen "ronkende anti-westerse retoriek uit", hun invloed was veel groter. @Eid "En ja, Rusland is niet automatisch Putin, maar zo’n 60% steunt ‘m nog wel en vonden het de afgelopen 20 jaar prima." 60% van wat? GL heeft Poetin 100% correct ingeschat, zeker vanaf 2014. Juist rechts heeft winst belangrijker gevonden dan de opgebouwde militaire Russische dreiging.

Greendutch
Greendutch1 mrt. 2022 - 18:27

dan is het een goed idee om deze foto heel erg vaak door te sturen richting Frankrijk zodat men daar kan zien wat megalomane, narcistische, machtswellustige idioten met elkaar gemeen hebben

∆
1 mrt. 2022 - 17:28

Poetin heeft een broertje dood aan mensenrechten. Al die politici en zakenlui die met hem dweepten of nog dwepen. Beangstigend.

Juppé🎗
Juppé🎗1 mrt. 2022 - 17:09

Haha, ze mag meedoen aan de verkiezingen. Ze heeft net vandaag haar 500 handtekeningen van elu’s binnen. Ze kwam er honderd te kort maar de leider van het vrijzinig liberale Modem heeft zijb mensen opgeroepen om candidaten die niet genoeg hadden te steunen met een handtekening omdat hij het parrainage systeem niet goed vindt. Zelf heeft hij zijn handtekening aan le Pen gegeven. Die twee kunnen elkaars bloed drinken. Overigens helemaal belangeloos is dat niet want het is goed voor Macron in de tweede ronde. Melenchon van extreem links heeft ze nu ook.

Kees van Bemmelen
Kees van Bemmelen1 mrt. 2022 - 16:59

Hehehe, dat komt even niet goed uit. Nou ja, het zou erger zijn als ze er trots mee ging zwaaien.

Sonic2
Sonic21 mrt. 2022 - 16:50

De echte realisten waren al 10 a 20 jaar wakker. Degene die die draai konden en willen maken een paar jaar korter, maar nu wordt het zelfs voor de grote verraders meer en meer onmogelijk. Ook hier nog maar een overgebleven gekken. Het enige goede aan deze oorlog. Dat het nu onder een vergrootglas ligt. Prachtig hoe Le Pen nu ontmaskert wordt. En nog meer van dat soort volk. Het is jammer dat hun aanhang zo koppig, star en drammerig is dat ze hun extreme ongelijk niet eerder kunnen toegeven. En het is jammer dat er ziekenhuizen, appartementsgebouwen eerst kapot moesten en kinderen het leven moesten laten om het punt te bewijzen dat nu echt zo duidelijk is.

EricDonkaew
EricDonkaew1 mrt. 2022 - 16:50

Het is mij wel vaker opgevallen wat voor klein mannetje die Poetin toch eigenlijk is. Zelfs nog een halve kop kleiner dan Marine.

2 Reacties
MAD1950
MAD19501 mrt. 2022 - 21:47

Heeft hij gemeen met Mussolini en Mussert. Drie mennekes die iets moeten/moesten compenseren?

Paul250371
Paul2503712 mrt. 2022 - 9:13

Napoleoncomplex

Florens Jurgens
Florens Jurgens1 mrt. 2022 - 16:41

Net als diverse linkse politici in Europa zijn er nu ook rechtse die, allemaal vooral uit opportunistisch eigenbelang, hun straatje schoonvegen. En dan zijn er ook nog die daarbij in één richting wijzen, ook al uit opportunisme.

1 Reactie
Paul250371
Paul2503712 mrt. 2022 - 9:14

Blah ende blah ende blah.

Uw Psychiator
Uw Psychiator1 mrt. 2022 - 16:24

Dit is humor om te lachen.

badgast
badgast1 mrt. 2022 - 16:06

(Grijns)