Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Apenpokken nu ook in Nederland opgedoken

RIVM verwacht snel meer gevallen van mysterieuze ziekte
Joop

Le Pen opnieuw in opspraak

  •  
12-06-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
lepen_01.jpg
Front National-boegbeeld verdacht van fraude met 1,1 miljoen euro .... Extreemrechtse politicus kan de bedragen niet verantwoorden
Opnieuw is het Franse Front National-boegbeeld en Europarlementariër Jean-Marie Le Pen in opspraak geraakt. Dit keer niet vanwege zijn antisemitische uitspraken, zoals toen hij vorige week op kritiek van de Joodse zanger Patrick Bruel zei: “we bouwen de volgende keer wel weer een oven”, maar nu vanwege zijn financiën.
Volgens de Franse onderzoekssite Mediapart heeft Le Pen zich de afgelopen jaren verrijkt met 1,1 miljoen euro. Dat schrijft de Franse krant Le Figaro
Begin dit jaar werd onthuld dat het OM van Parijs een onderzoek was gestart naar het fortuin van Le Pen. Nu blijkt dat dat onderzoek gaat over een persoonlijke verrijking van 1,1 miljoen euro.
Meer dan een miljoen is niet mis, zeker niet voor een politicus die bondgenoot is van een partij die zich zo tegen graaiers afzet. Maar zelf zegt Le Pen zich geen zorgen te maken.
Le Pen kan de bedragen echter amper verantwoorden. Zo zegt hij van een storting van 300.000 door zijn micro-partij Cotelec waarschijnlijk voor zijn campagne in 2009 was, maar het bedrag is nergens terug te vinden in de campagne-kosten. Op wat ermet andere grote bedragen gebeurde, komt hij met vage verklaringen als “waarschijnlijk een gift”, een “erfenis” of een “geschenk”.
De oud-Front National leider die nu in het Europees parlement zit reageert boos en gestoken op de onthullingen. Hij vindt dat ze zijn gebaseerd op politieke vooroordelen.
Op de vraag waarom hij de geldstromen niet concreet kan verantwoorden antwoordde hij dat hij nog geen tijd had gehad om in zijn papieren te kijken.

Meer over:

wereld, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (8)

JoopSchouten2014
JoopSchouten201412 jun. 2014 - 14:04

Wat hij waarschijnlijk liegt is mijn waarheid. Ik heb een eenmanseconomie in de kleinst mogelijke communevorm. Het op orde houden van eigen 'administratie' is mij altijd transparant. De Belastingdienst (nou ja; 'dienst'?) verzint steeds meer onzin.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen12 jun. 2014 - 14:04

Beste jean-marie, gewoon zeggen dat je bij een paar sympathisanten in de VS wat koffertjes met inhoud heeft opgehaald, vervolgens gaat de storm echt wel weer liggen. En geef het niet zomaar door aan je advocaat als je voor je oven-uitspraak vervolgd wordt, die kan zo zijn broodwinning verliezen...

msj_meijerink
msj_meijerink12 jun. 2014 - 14:04

Ach: Geert wil alleen maar het EU-parlement in vanwege de bijbehorende onschendbaarheid, Le Pen graait er lustig op los, welk onsmakelijk konijn komt nu uit de hoge hoed van de bruine brigade?

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa12 jun. 2014 - 14:04

Wat een zootje in de Europese wilde Zoo zeg.

[verwijderd]
[verwijderd]12 jun. 2014 - 14:04

Een grote smet op de nieuwe nationale bewegingen in Europa die ons naar de toekomst zullen leiden.

1 Reactie
Tom Meijer
Tom Meijer12 jun. 2014 - 14:04

"de nieuwe nationale bewegingen in Europa die ons naar de toekomst zullen leiden." Ironisch bedoeld neem ik maar aan.

[verwijderd]
[verwijderd]12 jun. 2014 - 14:04

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
spyro1005
spyro100512 jun. 2014 - 14:04

Je moet halve garen ook met halve garen bevechten. Zinnige mensen willen niets, maar dan ook niets met de EU te maken hebben. Weg met het 4e rijk.