Joop

'Laurens Dassen van Volt gaat vrijuit, met zijn 14 vinkjes'

  •    •  
02-03-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
174 keer bekeken
  •  
Het is officieel voorjaarsreces in Den Haag maar de tijd dat de politiek dan stilstaat is voorbij. Dus schuiven politiek journalist Peter Kee en Francisco van Jole aan in De Nieuws BV voor hun wekelijks commentaar. Eerst gaat het over de opmerkelijke uitspraken van Wopke Hoekstra die in De Telegraaf beweert dat een kernoorlog “geen reeële optie is”. Van Jole stelt dat hij voor het eerst hoopt dat Hoekstra gelijk heeft. Kee zet uiteen hoe merkwaardig het is dat Hoekstra weer over de begroting wil onderhandelen. “Kennelijk heeft hij zijn oude functie als minister van Financiën nog niet helemaal achter zich gelaten.”
Daarna gaat het over het onderzoek naar de financiering van politieke partijen om te achterhalen of er banden met Moskou zijn. Van Jole vindt het vreemd dat de opdracht is verstrekt aan de Rekenkamer. “Je zou denken dat je daar nu juist een AIVD voor hebt.” Hij verwacht overigens niet dat er geldstromen zichtbaar worden. “PVV en FVD hebben gewoon hetzelfde doel als Poetin, ze willen Nederland zoals dat nu is vernietigen en vervangen door iets uit de 19e eeuw. De tijd dat de tsaren nog aan de macht waren.”
Daarna gaat het over de conflicten bij Volt. Peter Kee legt uit dat onduidelijk is waar het nu eigenlijk precies om gaat. ‘Wat een ontzettende bende maken ze ervan. Er zijn dingen bij gezocht die niet helpen aan de kwestie.’ Van Jole verbaast zich erover dat Laurens Dassen buiten schot blijft. “Bij iedere andere partij was een leider die er zo’n zooitje van maakt gesneuveld maar hij heeft natuurlijk 14 vinkjes.” Kee constateert dat Dassen nog wel aan de beurt komt.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (12)

Bert de Vries
Bert de Vries2 mrt. 2022 - 16:30

Op het moment dat de rechter oordeelt dat er geen grond was voor de schorsing van Gündoğan is het niet alleen einde Dassen maar ook einde Volt. Een nederlaag zoals ook 50plus etc die hebben gekend.

11 Reacties
Zandb
Zandb2 mrt. 2022 - 17:56

Bert Prima voorstel.

Phantom3
Phantom32 mrt. 2022 - 18:27

Kunnen alle stemmers weer rustig terug naar moederpartij D66.

Eric Minnens
Eric Minnens2 mrt. 2022 - 18:35

Terzijde: iedereen zegt GündoGan met de G van Google, maar het moet zijn ZjündoZjan met de J van het Franse Jean. Dit neemt mij nog meer voor haar in, hoewel haar karakter niet zo zachtaardig is. Om Zandb vóór te zijn, zeg ik ja, we moeten het oordeel van de rechter nog even afwachten. Ik ben dus duidelijk bevooroordeeld. Maar zal later mijn eventuele ongelijk wel ruiterlijk toegeven.

Zandb
Zandb3 mrt. 2022 - 5:59

Eric Wie bevooroordeeld is, dat is geen probleem, wanneer je maar bereid zou zijn je eventuele ongelijk ruiterlijk toe te geven? Ik mag er bijvoorbeeld gewoon vanuit gaan dat vluchtelingen geen vluchtelingen zijn, totdat iemand het tegendeel bewijst? Wat moeten verstandige mensen met dat soort redeneringen!

Eric Minnens
Eric Minnens3 mrt. 2022 - 8:51

Ha, ik ben blij dat je hapt Zand. Ik reageer ditmaal eens per alinea. "Wie bevooroordeeld is, dat is geen probleem, wanneer je maar bereid zou zijn je eventuele ongelijk ruiterlijk toe te geven?" Ja natuurlijk. Iedereen heeft zijn vooroordelen. Dat zit in de mens. Maar weinigen zijn echter bereid hun ongelijk toe te geven. Zie maar hier op Joop. Als het ongelijk van reaguurder X wordt aangetoond, hoor je van deze X (meestal) helemaal niks meer. Ik zeg (jou) toe dat je in dat geval van mij toch nog wel degelijk iets hoort, en nou is het weer niet goed? "Ik mag er bijvoorbeeld gewoon vanuit gaan dat vluchtelingen geen vluchtelingen zijn, totdat iemand het tegendeel bewijst?" Slecht voorbeeld. Hangt namelijk van de omstandigheden af. Als je bij de Oekraïens-Poolse grens staat, dan is de constatering dat het hier om vluchtelingen gaat (i.h.a.) geen vooroordeel maar een oordeel. Als je gewoon op straat loopt en een vluchteling (?) passeert, is het weer een ander verhaal. Voor de rest heeft jou voorbeeld een hoog onvoorstelbaarheids-gehalte. "Wat moeten verstandige mensen met dat soort redeneringen!" Dat weet ik niet Zand. Maar jij blijkbaar ook niet.

dirk den boer
dirk den boer3 mrt. 2022 - 11:12

Dat zou betekenen, Eric, dat journalisten en talkshow gsstrn ook de naam van Lale Gul verkeerd uitspreken. Ik heb Lale eerlijk gezegd nog niet horen protesteren tegen die verkeerde uitspraak. Wellicht denkt ze, och, la maar gaan, als je daar aan begint........Toch was het een punt bij de uitspraak van Kyiv, eergisteren ergens aan een tafel.Ik herinner mij de ergernis als mensen vroeger Mozart zeiden, in plaats van Motsart....

Eric Minnens
Eric Minnens3 mrt. 2022 - 11:52

@dirk Vreemd. Ik baseerde mijn uitspraak van Gündoğan toch echt op een link. Ik verzin zoiets niet zelf. Maar nu kan ik die link in geen velden of wegen meer bekennen... (Ik blijf nog even zoeken...) Wel een nieuwe uitspraaklink, met Turkse sprekers, die jouw gelijk bevestigen. https://nl.forvo.com/word/ilkay_g%C3%BCndo%C4%9Fan/

dirk den boer
dirk den boer3 mrt. 2022 - 12:39

Heb zoeven uitspraak Lale Gul gecheckt, op Google ergens, en die is gewoon de g van g in duitse Goering, dus ook in Gundugan, lijkt me, hoe die tweede g, met dat hoedje, dient uitgesproken, zou weer extra research kosten.

Zandb
Zandb4 mrt. 2022 - 7:24

Eric Mooi dat u blij bent en dat u nog duidelijker laat zien, hoe onzinnig u reageert. Dat het in de mens zit om vooroordelen te hebben, dat zal namelijk wel. Er zit zo veel in de mens. Om een ander dood te willen bv. ook wel eens. Maar daar het gaat er niet om, wat in de mens "aanwezig is". Wel hoe je er mee om gaat of hoe je met elkaar hebt afgesproken dat er je mee om gaat. Als het van de omstandigheden afhangt of ik iets mag vooroordelen, dan geeft u toe, dat u onzin beweert met uw suggestie: Het zit in de mens dus het mag. ALS ik maar bereid ben eventueel toe te geven dat...... Want, beste Eric, dàt hangt er dus maar van af.

Wieowie
Wieowie4 mrt. 2022 - 8:57

Zandb “ Ik mag er bijvoorbeeld gewoon vanuit gaan dat vluchtelingen geen vluchtelingen zijn, totdat iemand het tegendeel bewijst?” Dit is echt een kul voorbeeld inderdaad. Ga even naar de Poolse grens Zandb.

Eric Minnens
Eric Minnens4 mrt. 2022 - 9:13

@Zandb, Tja Zand, om met een citaat van jouzelf te eindigen: "Wat moeten verstandige mensen met dat soort redeneringen!" Hoe dan ook bedankt. (Dat je op mijn impliciete uitnodiging ingang.) Voor mij was dit weer even een leuk 'draadje Zandberg'. Maar ik weet dat als ik er verder op inga, dat het dan gemakkelijk verder ontaardt luchthappen en gebakken lucht. Of in stropoppen en jijbakken. Of in moedwil en misverstand. Tot de volgende keer. ????