Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Laten we het nog één keer over Frans Timmermans hebben

  •  
31-03-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
94 keer bekeken
  •  
TImmermanscijfers
De deal tussen Europa en Turkije is twee weken geleden gesloten, om de vluchtelingenstroom naar Europa in te dammen. En voor een ‘veilige’ opvang in de regio te zorgen in een land dat tientallen mensenrechten schendt. De geesten voor een dergelijke drastische maatregel werden in januari rijp gemaakt met de uitspraak van vice-voorzitter Frans Timmermans. Die beweerde dat zestig procent van de vluchtelingen in feite migrant zou zijn en dat er veel Noord-Afrikanen tussen zouden zitten. Maar klopt het wel? Bekijk de factcheck hier.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (14)

rbakels
rbakels3 apr. 2016 - 18:46

Laat niemand beweren dat Frans Timmermans niet ijdel is!

msj_meijerink
msj_meijerink31 mrt. 2016 - 19:31

Iedereen wil een beter leven, alleen kan dat helaas niet geconcentreerd op een paar plekken in de wereld. Dat is zuur maar waar. De welvarende landen moeten/mogen meehelpen het gebrek aan welvaart in de arme landen aan te pakken. Dat is zelfs een morele plicht!

jellevwal
jellevwal31 mrt. 2016 - 17:27

We want a better life, beter kon het niet worden gezegd.

2 Reacties
Quibus2
Quibus231 mrt. 2016 - 20:42

Zij willen leven, rechts Nederland wil geen afstand doen van 0,1% economische groei. Tsja.

jellevwal
jellevwal1 apr. 2016 - 7:32

Met deze redenering kun je driekwart van de wereldbevolking naar W Europa halen. Singapore werd uit de Maleisische federatie gezet, de mensen daar liepen niet weg. Ze staken de handen uit de mouwen. Dat deed Nederland ook. Een vluchteling uit de DDR, nu al weer land geleden, werd in toen W Duitsland gevraagd wat hij er van vond. Zijn antwoord 'als ik geweten had dat ik hier zo hard moest werken was ik niet gekomen'. Verder, in jouw ogen zal ik, opgegroeid als sociaal democraat, nu wel rechts zijn, maar ik was gehecht aan mijn land. Voor mij bestaat dat eigenlijk al niet meer.

aburrido
aburrido31 mrt. 2016 - 14:37

Het fijne is dat dit soort predikers niet met een oplossing komen. Haar feiten kloppen ook niet. Ik mis de nuance en t echte verhaal. Bijvoorbeeld gisteren zijn er weer honderden vluchtelingen bij Italie uit zee gehaald. Na bestudering van diverse beelden kwam ik tot de conclusie dat er zo ver ik kon zien alleen West Afrikanen aan boord zaten. En ja.. Je kan het verschil zien tussen Eritreeërs en West Afrikanen. En mevr op t filmpje.. Er zat geen Syrier, Afghaan of Irakees tussen. De media bleef ze steevast vluchtelingen noemen. Wat is het alternatief? De poorten openzetten en iedereen die arm is verwelkomen met welkomstliederen en een uitkering Zijn we met z'n allen bereid de verzorgingsstaat op te geven waar deze mensen geen bijdrage aan hebben geleverd? Zijn alle mensen met een goed hart ook bereid fors in te leveren op hun uitkering, pensioen en zorgkosten? Laten we dan maar gemakshalve alle grenzen verwijderen.

4 Reacties
Gorgias
Gorgias31 mrt. 2016 - 15:36

Zijn we met z’n allen bereid de verzorgingsstaat op te geven waar deze mensen geen bijdrage aan hebben geleverd? De verzorging staat is door roomblanke nederlanders kapot gemaakt. Het waren de heren uit de PVDA, VVD, CDA die allemaal Marktwerking schreeuwde, en die die sector wouden privatiseren omdat ze daar geld in zagen, of omdat eigenlijk voor bedrijven lobbieen, ipv hun achterban vertegenwoordigen. Hoe ben je eigenlijk op die bewering gekomen dat het door een paar vluchtelingen komt dat de verzorging staat kapot gaat? Waren vluchtelingen die mensen ontslaat? Waren vluchtelingen die staatsgeld leef roofde en mee weg komen? Waren vluchtelingen die faalde toezicht te houden? Waren vluchtelingen die gestemd voor het privatiseren van publiekelijke sector? Zoek op oorzaak en effect en correlatie. Misschien leer jezelf wat van.

jellevwal
jellevwal31 mrt. 2016 - 17:34

@ georgias. Eén migrant of vluchteling kost ons bijna E 40.000 per jaar. Duitsland heeft er nu meer dan een miljoen opgenomen, dan krijgen we dus vier nullen met zes nullen en een vier, dat is dan 40 miljard per jaar. Het Duitse nationale inkomen is niet laag, maar toch iets in de orde van niet meer dan 800 miljard. 40 miljard is dus vijf procent. Dat schafft ook Duitsland niet veel verder. De kosten van maatschappelijke onrust zitten hier dan nog niet in.

Quibus2
Quibus231 mrt. 2016 - 20:40

Vluchtelingen kosten geen 40kE per jaar. Waar dat lariecijfer vandaan komt... dat een enkel bed puls een handvol vierkante meters in een AZC meer zou kosten dan een gemiddelde eengezinswoning in het noorden des lands vind ik al een bijzondere mededeling (waar blijft al dat geld dan? Of sponsort elke woningstichting alhier elke bewonen met tonnen per jaar? En waar halen ze dat geld dan vandaan?), nog stupidere mededelingen gaan natuurlijk nergens over. Een blind paard kan zien dat de gemiddelde vluchteling sneller 'economisch rendeert' dan het gemiddelde versgeboren kind in Nederland. Er worden al millennia kinderen bij de vleet geboren in Nederland, in topjaren meer dan 100,000 + alle vluchtelingen per jaar, en toch is Nederland in al die jaren niet economisch gekapseisd. Bijzonder. Ik denk dat het wel goed komt met dit land...

jellevwal
jellevwal1 apr. 2016 - 7:33

@ quibus Dit soort getallen wordt uit het nieuws gehouden. Duitse instituten publiceren die.

Buzzer
Buzzer31 mrt. 2016 - 13:28

Laten we het maar niet over deze rechtse PvdAer die net zo goed VVDer geweest had kunnen zijn hebben

3 Reacties
H.Witte
H.Witte31 mrt. 2016 - 15:36

tussen rechts in de PvdA en links in de VVD zit ook niet veel verschil. Bovendien kan iemand rechts zijn en op bepaalde punten meer links denken en andersom. Bent u op de hoogte van alle gedragingen van welke politicus dan ook? Volgt u stemgedrag bij moties, het indienen van moties? Kent u de werkelijke inborst? Kent u zijn of haar principes? Weet u dat politici zich vaak te conformeren hebben aan algemene afspraken, aan afspraken met, in dit geval, alle EU landen? Kent u alle verdragen waaraan men zich dient te houden? Bent u op de hoogte van alle juridische aspecten waarmee rekening gehouden moet worden. Wat weet u van de opvattingen van het Europees Parlement, van de Raad van Europa, van de Europese Raad (is weer iets anders). Wat weet u van achterliggende motieven, tactieken, strategi'en?

jellevwal
jellevwal31 mrt. 2016 - 17:39

@ eranos. Dat sinds het negeren van de referenda van 2005 onze politici zich niet veel meer van ons aantrekken is ondertussen velen duidelijk geworden. Ik zag net op Franse tv een prognose van de eerste ronde van de Franse presidents verkiezingen van 2017. In de laatste eerste ronde kregen Sarko en Hollande elk iets van 27 %, Marine Le Pen, 19. De prognose nu voor 1917 is 27 % voor Marine, en 19 voor Hollande. Ik stemde al in 2005 tegen, dus de wens kan de vader van de gedachte zijn, maar mij lijkt dat het einde van het monster nu toch eindelijk in zicht is. De rellen en stakingen van vandaag in Frankrijk blijven weer eens uit het Nederlandse nieuws.

Buzzer
Buzzer31 mrt. 2016 - 19:40

@Eranos na de eerste alinea had u beter kunnen stoppen, dan had u uw punt gemaakt. Ik heb persoonlijk niet veel op met carrière politici die een politieke kleur kiezen die het beste bij hun carrière past