Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Last van uitstelgedrag? Deze koffiebar controleert of je wel echt aan het werk bent

  •  
28-04-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
668 keer bekeken
  •  

Iedereen die een stuk moet schrijven en een deadline heeft, kent het wel: uitstelgedrag. Eerst nog even de krant lezen, door je fotocollectie bladeren en die opnieuw indelen, even Twitter checken of er de voorbije vijf minuten nog iets gebeurd is...  De dag is zo om zonder dat je aan je werkt toegekomen bent.

Het Manuscript Writing Cafe heeft daar de oplossing voor. Als je deze flexplek binnenkomt met je laptop om er te gaan schrijven moet je voor het personeel noteren wat je opdracht is en hoeveel tijd je daar voor nodig hebt. Daarna kun je kiezen hoe streng je gecontroleerd wilt worden. Bij de optie mild komt de bediening ieder uur checken hoe het staat met de vorderingen. Wie meer stimulans nodig heeft kan kiezen voor intensievere controles. Voor wie echt geen werk uit de vingers krijgt is er de zwaarste optie: een medewerker komt achter je staan en kijkt of je wel echt aan het schrijven bent.

Je mag de bar pas weer verlaten als je klaar bent. Bovendien worden je vorderingen bijgehouden op een mededelingenbord. Het café bevindt zich in Tokio. Maar voor sommige klussen is dat de trip wel waard.

cc-foto: cc-foto: Michael Herzog 

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.