Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Lapland is de nieuwe wintersportbestemming

  •  
23-12-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
74 keer bekeken
  •  
lapland
Nu het door klimaatverandering steeds onzekerder wordt of er in de traditionele skigebieden wel voldoende sneeuw ligt, gaan wintersporters met het vliegtuig naar Lapland om daar, zolang het nog kan, te genieten van de winterpret. Het is drie uur vliegen vanuit België. Nadeel is wel dat vliegtuigen veel CO2 uitstoten en dat die op grote hoogte meer bijdraagt aan het broeikaseffect dan anders. Dat leidt tot verdere opwarming van de aarde, maar de komende jaren zal er vast nog wel sneeuw in Lapland liggen. Dus laat dat vooral geen beletsel zijn.
Een andere tegenvaller is dat er maar vijf uur per dag zonlicht is op de Lapse skibanen, maar met een zee van kunstlicht wordt ook dat probleem ondervangen. Wel moet voor de veel lagere temperaturen extra warme kleding aangeschaft worden. Of de kachel wat hoger gezet. Maar dan heb je ook de ervaring van je leven. Het enige wat de sneeuwbeluste wintersporter misschien weerhoudt is de prijs. Een vakantie kost in het hoge noorden kost al gauw 1400 euro per persoon.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.