Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Louise Fresco draait lezers een rad voor ogen met tegenstelling stad-platteland

Zembla-journalist Ton van der Ham prikt beweringen over Nederlandse landbouw door
Joop

Langs de deuren

  •  
11-11-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
langs de deuren

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (12)

Minoes&tuin
Minoes&tuin14 nov. 2020 - 13:46

Hij is weer goed!

P Haan
P Haan11 nov. 2020 - 18:43

Tafel in de voortuin met een lamp er op en een paar bakken met voor elk wat wils. Hier lopen nooit veel kinderen, dat heb je in een buitengebied, maar ik heb nu twee groepjes langs gehad. Niet zo moeilijk doen hoor. Ze krijgen op school een hoop mee, houden zich aan regels en geven geen handen. Dan is dit voor de kinderen prima te doen.

vdbemt
vdbemt11 nov. 2020 - 12:59

Ik weet het niet hoor. Al die schoolgaande kinderen gaan toch niet iedere dag bij al hun buren aanbellen en staan zingen. Of bij jou wel? Hoe zat het ook alweer met jouw rekenen?

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland11 nov. 2020 - 12:28

Er zijn nu eenmaal mensen die kinderen niks gunnen - zwoegen op slecht geventileerde scholen op straffe van nablijven is prima maar o wee als ze iets doen dat ze leuk vinden - leuk?! De wereld is niet leuk en dat zullen we er jullie zo vroeg mogelijk inrammen!

Bouwman2
Bouwman211 nov. 2020 - 12:03

Sinte Maarten is een groot feest. Veel leuker dat sinterklaas, minder commercieel en omstreden. Wij zitten alijd klaar met verantwoorde mandarijnen, dus zonder zwavelzuur opdat de kinderkens kome. Maar ze komen niet meer, geen lampion te zien alleen maar fel licht uit een smartphone bij tijd en wijle. Sinte Maarten is nu eng, moet je niet doen zegt tweederde van de bevolking. IQ is niet gestegen, staat nog steeds op 100 en de sociale intelligentie ook niet naar ik vrees. . .

1 Reactie
Frans Kwakman
Frans Kwakman11 nov. 2020 - 14:14

Eng? St Maarten? Dat halloween is eng met een paar weken horror op de TV. Gelukkig is de bankbediende hier nog niet verkleed als in de VS, waar je niet moet opkijken als een heks je te woord staat. Tweederde van de bevolking? Zo ver ik weet wordt St Maarten slechts in een beperkt deel van ons land gevierd. Wil je er niet aan, gewoon de deur niet open doen. Maar ik blijf hopen dat er vanavond een jong gezinnetje voor de deur staat, moeder/vader op straat en de kleintjes voor deur. Klein lichtpuntje.

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland11 nov. 2020 - 11:31

ach ja ....grote mensen mogen elke dag hijgen in de sportschool, opelkaar gepropt in de bus zitten maar o wee als een kindje eens wat leuks wil

4 Reacties
Dehnus
Dehnus11 nov. 2020 - 12:46

Verbieden hoeft ook niet, minder massaal wel. Sportscholen kunnen openen maar het moet gewoon op afspraak zodat er meer afstand van elkander is. Hier is ook al onderzoek naar geweest. Je kunt niet alles dichtgooien, sommige mensen gaan dan mentaal kapot (we zijn nu eenmaal niet allemaal gelijk). Wat wel kan is verantwoord hiermee omgaan, ook sint maarten, gewoon met mondkapje en afstand houden. Alleen maar snoep dat in verpakking zit (en dus ontsmet kan worden)... etc. Er zijn echt wel dingen mogelijk. Maar mensen schreeuwen gelijk zo. Het is of "LOCKDOWN NU! ALLES DICHT!" met angst of.... totale idioterie dat uit de VS is overkomen waaien met conspiracies van heb ik jouw daar. Luister gewoon naar experts en pas je aan. Het is wel waar wat je zegt: Leuk? De wereld is niet leuk en dat willen de calvinisten er gewoon zo vroeg mogelijk inrammen. :(.

vdbemt
vdbemt11 nov. 2020 - 12:57

Met deze opmerking ga je voorbij aan de mensen die die situatie op de sportschool óók niet oké vinden. Ook al mag het van de regering. Die vinden dus zowel de sportschool als die zingende en snoepgraaiende (oh nee deze niet, die leg ik terug) kinderen, niet verantwoord.

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland11 nov. 2020 - 13:21

ja snapt er niks van he kindjes zitten zich al maanden te verheugen volwassen doen van alles maar o jee kindjes ...nee dat moeten we maar niet hebben he?! Wel naar school natuurlijk - ja ja - het drillen moet doorgaan

vdbemt
vdbemt11 nov. 2020 - 16:06

Mijn kinderen vonden het prachtig. Niet eens voor het snoep. Maar vanwege de sfeer, de gezelligheid, samen vrolijk in het donker. Bij opvoeding hoort ook het kunnen verwerken van tegenslagen. Dat de leuke dingen soms niet door kunnen gaan. Dat kan een goede reden hebben. Zelfs een slechte.

Frans Kwakman
Frans Kwakman11 nov. 2020 - 11:10

Het hele leven zit vol met gevaren. Stap in de auto (vreemd genoeg mag dat nog steeds), wham de spookrijder botst op je, stap in de lift, de kabel breekt, ga de trap af, je gaat onderuit. Gevaar loert overal. Ook bij St. Maarten. Maar ook daar kun je de gevaren voor jezelf beperken. Je hoeft niet op korte afstand van zingende kinderen te staan en de beloning kan ook op wat afstand gegeven worden. Uiteraard zullen ze bij van Dam zingen: "hier woont een kikkerbil die niets geven wil". Het blijft een genoegen om een paar kinderen die nog onschuldig zijn te zien. Voor mij.