Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Landelijke BBB maakt het werk van provinciale BBB’ers onmogelijk

  •  
16-06-2024
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
4018 keer bekeken
  •  
monacaroline

De ultrarechtse coalitie heeft afgesproken om het zogeheten stikstoffonds te plunderen. De miljarden die waren bedoeld om de stikstofuitstoot door boeren terug te dringen, worden nu gebruikt voor andere zaken. Vooral PVV en BBB vonden dat er wel wat minder naar de stikstofmaatregelen kon.

Provinciale BBB’ers zijn daar niet over te spreken, zo blijkt uit een rondgang van RTL Nieuws. Jisse Otter, de BBB-gedeputeerde stikstof in Drenthe, zegt bijvoorbeeld: "Met minder geld kun je niet dezelfde doelen of dezelfde aanpak nastreven." Daarmee legt Otter de vinger op de zere plek. Want ondanks alle mooie praatjes van Caroline van der Plas over met de vuist op tafel slaan in Brussel, moeten de provincies nog altijd voldoen aan de stikstofdoelen.

“Kijk, je kunt heel hoge doelen stellen, maar als je geen geld krijgt om dat te realiseren, is dat onmogelijk”, legt de Groningse BBB’er Henk Emmens uit. “Ik kan wel ideeën hebben, maar ik kan ze niet financieren.” Met dank aan zijn eigen partij.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.