Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Landelijke Amerikaanse politiebond geeft steun aan Trump

  •  
18-09-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
mattjohnson
De landelijke Amerikaanse politiebond die meer dan een kwart miljoen agenten vertegenwoordigt, heeft gezegd achter Trump als president te staan. De ‘Fraternal Order of Police’ handelt volgens eigen zeggen naar de wensen van de leden die vinden dat de Republikein ‘echt goed naar de wetshandhaving’ heeft gekeken.
De Democratische presidentskandidaat Clinton heeft ook niet om hun stem heeft gevraagd, wat de keuze makkelijker zou maken. De voorzitter van de bond, Chuck Canterbury zegt dat het een ongebruikelijke verkiezing is.
“We hebben een kandidaat die niet om een aanbeveling vroeg en een kandidaat zonder enige record als een gekozen functionaris. Mr. Trump heeft echter serieus gekeken naar de problemen waarmee de rechtshandhaving vandaag te maken heeft. Hij begrijpt en ondersteunt onze prioriteiten en onze leden geloven dat hij Amerika weer veilig zal maken.”
Hoe Trump dat precies zal doen, is niet duidelijk aangezien het enige concrete dat hij over de rechtshandhaving gezegd heeft is dat hij tegen de gelijkerechtenbeweging Black Lives Matter is, die ageert tegen politiegeweld en dat hij zichzelf tot ‘kandidaat van wet en orde’ gedoopt heeft.
De laatste jaren krijgt het politieapparaat steeds meer kritiek vanwege het disproportioneel geweld jegens etnische minderheden dat in veel gevallen een dodelijk gevolg heeft. De steun uitspreken voor de racistische, seksistische en xenofobische kandidaat leek deze bond – met 330.000 leden – blijkbaar een goede manier om de kritiek onderuit te halen.
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.