Joop

Lagerhuislid David Lammy fileert lobbygroep harde Brexit

  •  
15-04-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
lammy
Lid van het Britse Lagerhuis voor de Labour Party, David Lammy, maakte onlangs een vergelijking tussen de European Research Group (ERG) en de nazi’s. ERG is een groep rondom de conservatieve politicus Jacob Rees-Mogg. Hij en zijn geestverwanten zetten zich in voor een harde Brexit en zij vormen met hun opstelling voor flinke verdeeldheid binnen de Conservatieve Partij. Onlangs tweette Rees-Mogg een toespraak van de Duitse politica Alice Weidel, leider van de extreemrechtse Alternative für Deutschland. Velen, waaronder Lammy, verbaasden zich over het aanhalen van een extreemrechtse boodschap.
In de Andrew Marr Show legt Lammy dan ook nog eens uit waarom hij zijn woorden niet terugneemt en waarom we volgens hem beducht moeten zijn voor het huidige politieke klimaat waarbinnen extreemrechtse geluiden floreren. Eerder zei hij al over de kwestie: “Het meest trotse moment van ons land was toen we extreemrechts versloegen. Nu zouden we achterover moeten leunen terwijl xenofoben, nationalisten en isolationisten hun best doen Europa opnieuw te verscheuren.”
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (4)

Frits Jansen
Frits Jansen16 apr. 2019 - 5:13

Het maakt de zaak niet duidelijker om "extreem rechts" erbij te halen. De Brexit is een hobbyproject van gewetenloze politici die via chaos macht proberen te verwerven. Politiek om de politiek.

1 Reactie
Paul250371
Paul25037116 apr. 2019 - 15:59

En met en passant een stop met het invoeren van buitenlanders heeft natuurlijk ook niets met extreem rechts te maken.

Robbels
Robbels15 apr. 2019 - 14:49

Op de Facebook group 'Racists for Reese-Mogg' worden politici die Brexit geen warm hart toedragen LETTERLIJK met de dood bedreigd. Dus geen Thierry-paf liedjes. Letterlijke doodsbedrijgingen. Reactie van Reese-Mogg? In plaats van afstand te nemen van wat daar op die Facebook fanpagina over hem staat zegt hij: het merendeel van wat op die site staat is niet in overtreding van de wet. En maar klagen over demonisering. Triestelingen

Grietje Genot
Grietje Genot15 apr. 2019 - 14:34

De inwoners van Bladon worden 's nacht uit hun slaap gewekt door een huiveringwekkend gierend geluid. Archeologen hebben vastgesteld dat 't ijzingwekkende lawaai afkomstig is uit het graf van Winston Churchill die zich als een razende aan het omdraaien is nu de nazi's alsnog zijn land in de greep van hun ijzeren vuisten hebben gekregen.