Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Rutte tracht stikstofbom van Hoekstra onschadelijk te maken

Sigrid Kaag wil draaiend CDA aan afspraken houden
Joop

Lachen om genocide met Leon de Winter

  •  
22-11-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
dewinter_300_04.jpg
Joodse humor was vroeger leuker: Applaus voor suggestie om bevolking Gaza te steriliseren
In Amsterdam werd woensdagavond een solidariteitsbijeenkomst met Israël gehouden, georganiseerd door onder andere het CIDI. Een van de sprekers was Leon de Winter die schertsend opmerkt dat er anticonceptiemiddel door het drinkwater in Gaza gedaan moet worden om de bevolkingsgroei van de Palestijnen te stoppen. De zaal, waarin ook SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij aanwezig was, barst uit in gelach en applaus. Joodse humor was vroeger leuker.
Het hele verslag is bij het Radio 1 Journaal hier te beluisteren.

Meer over:

kijk nou, nieuws,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (94)

hphilippens
hphilippens22 nov. 2012 - 16:33

Laten we daar dan een ongepast grapje tegenover zetten: Misschien kan Leon wat winterhulp gebruiken? Gelukkig geen bulderend gelach.

SocialDarwinistisch
SocialDarwinistisch22 nov. 2012 - 16:33

Max Tailleur draait zich in zijn graf om.

karelkoning
karelkoning22 nov. 2012 - 16:33

Bijzonder griezelig dat er Nederlandse politici bestaan die (schijnen te) lachen om een volslagen dwaas die -nota bene vanaf een podium- genocide promoot. Kan deze politicus door collega's, die zich níet door religieus fanatisme laten leiden, niet ter verantwoording worden geroepen...?

eeweew
eeweew22 nov. 2012 - 16:33

Wat?

MichelReiziger
MichelReiziger22 nov. 2012 - 16:33

Het andere geluid blijft nu verrassend stil...

CliffClavin1993
CliffClavin199322 nov. 2012 - 16:33

Tweet van de dag do 22 november 2012 Leon de Winter: 'Palestijnen moet je via drinkwater steriliseren' Alles op z'n tijd Leon, eerst zorgen dat ze überhaupt drinkwater hebben. Abdelkarim El-Fassi

TVDL030
TVDL03022 nov. 2012 - 16:33

Ach ja, ach ja. Ik kan in dit grapje niets zien waarover ik me zou moeten opwinden. Behalve natuurlijk als je je dient op te winden over matige grappen. Ander ding: De Winter geeft in het uitgezonden fragment kritiek die tot denken zet, als het gaat om de vermeende "genocide". Je kunt dat woord wel voor alles gebruiken tegenwoordig.

manuela2
manuela222 nov. 2012 - 16:33

ik wist niet dat rassenzuivering een grapje was ...

imalama
imalama22 nov. 2012 - 16:33

Als je een god aanhangt die genocide als oplossing ziet bij teleurstelling is het steriliseren van een bevolking dus humor. Helder, "Dhr" de Winter.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa22 nov. 2012 - 16:33

Er is maar 1 Genocide die telt, de joodse Genocide door Nazi, de rest zijn maar ''Genograpjes''. Super mensen schijnen wel te willen bestaan.

kaat9
kaat922 nov. 2012 - 16:33

Zit me plaatsvervangend te schamen.

Gogol
Gogol22 nov. 2012 - 16:33

"Joodse humor was vroeger leuker." Omdat Joodse humor vroeger vol zelfspot zat. Dat zet een en ander in perspectief. CIDI en De Winter menen niet dat hun kant van het verhaal in perspectief hoeft te worden gezet. Zij zijn immers 'een licht voor allen.' Hun kant heeft immers altijd gelijk. En dan krijg je 'humor' die gebaseerd is op het zwart maken van de ander. Verder dan dit krijg ik het niet in woorden vervat hoe laag bij de grond, hoe ongelooflijk verwerpelijk die opmerking van De Winter was.

Spelchecker2
Spelchecker222 nov. 2012 - 16:33

Mocht er nog iemand twijfelen aan de verbijsterend onrechtvaardige behandeling van de Palestijnen kijk dan even in de NRC van vandaag. Die krant toont een verhelderende serie landkaartjes over de ontwikkeling van Israël’s gebiedsuitbreiding vanaf 1946. Overtuigender kan de onrechtvaardige behandeling van de Palestijnen niet in beeld worden gebracht. Het was natuurlijk al niet fraai dat Westerse landen de rekening van hun Holocaust afwentelden op de rug van een volk dat daar niets mee te maken had. Maar nu blijkt uit de kaartjes ook dat de initiële landverdeling verbijsterend oneerlijk uitviel voor de Palestijnen. En dat Israël een rupsje-nooit-genoeg is, dat nu al bijna 65 jaar lang haar lebraum, ten koste van de Palestijnen, blijft uitbreiden. En dat proces gaat, getuige de 500.00 kolonisten die nu op bezet Palestijns gebied leven, nog steeds gewoon door. Ronduit verbijsterend dat de wereld dit laat gebeuren; cynisme ten top!

hierisharry
hierisharry22 nov. 2012 - 16:33

De Joodse humor was vroeger leuker Max Tailleur was altijd netjes ( Terwijl de dieren de ark van Noach binnengaan zegt een kip tegen een haan: "Dat hij ons meeneemt snap ik, maar waarom hij als vrome jood twee varkens meeneemt, daar kan ik geen hoogte van krijgen".} De onbeschoftheid van de Winter en zijn mannenbroeders van de SGP is genant. Ze lachen lekker mee met hem, maar in hun thuiskerk zijn de Joden ook de slechterikken. Maar ja Palestijnen/Arabieren zijn erger.

JanB2
JanB222 nov. 2012 - 16:33

Leon de Winter begint zo langzamerhand steeds geschifter te worden. Meer heb ik er niet over te zeggen.

Bachstra
Bachstra22 nov. 2012 - 16:33

Ach wie luistert en nu nog naar Leon de Winter? Niemand toch. Volstrekt ongeloofwaardig geworden. Een trieste paljas.

anjojans
anjojans22 nov. 2012 - 16:33

De Winter? voorvaderen bij Hitler in de leer geweest, schaam je kwal!

ELandsmeer
ELandsmeer22 nov. 2012 - 16:33

Ik heb eigenlijk niet zo veel toe te voegen aan het commentaar . De winter is niet wijzer, maar wat ook al aan gegeven is,dat er geen protest uit de zaal kwam bij voorbeeld van der staaij, ik heb toch al niet veel op met het christendom maar hij maakt het er niet beter op, maar dat zal hem waarschijnlijk niet deren want zijn plaatsje in de hemel is al besproken.dus dan valt er een hoop te lachen . Maar na de acceptatie van het anticonceptiemiddel door van der staaij komt vast abortus nu ook dichterbij om te accepteren, en dat is pas lachen. In en intriest.

Artois
Artois22 nov. 2012 - 16:33

Tragisch komisch schrijvert! Jammer dat zijn PVV kameraden zijn boeken te moeilijk vinden om te lezen, lezen überhaubt al te moelijk vinden. Maar ik ben er wel voor om de clown een podium te geven, want tegenwoordig kan ik er smakelijk om lachen. Leon wordt onbedoeld steeds lachwekkender

BakkerGerard
BakkerGerard22 nov. 2012 - 16:33

De Winter draait door. Jammer dat ie het zelf niet merkt. OK, in een interview met de Volkskrant heeft hij uitgelegd dat zijn achtergrond, bij de holocaust omgekomen familie, ertoe heeft geleid dat hij het opneemt voor criminelen en dubieuze verdachten. Maar blijkbaar gaat het daarbij niet alleen om personen, maar ook om landen die zo handelen.

jelius
jelius22 nov. 2012 - 16:33

Wat De Winter zegt lijkt mij niet zoveel af te wijken van wat de joodse kolonisten in Hebron zeggen, en doen. Hoe het mogelijk is dat deze mensen niet door hebben hoe zij zichzelf in diskrediet brengen grenst aan het ongelooflijke.

vriest
vriest22 nov. 2012 - 16:33

Ikbegrijp niet dat de heer de winter nog geduld word onder zijn geloofsgenoten ,gezien hetgeen wat zijn volk in de jaren 40 /45 is overkomen ,ook daar deed men in de kampen iets met geboorte beperking,alleen op een nog minder humane manier.

Sonia2
Sonia222 nov. 2012 - 16:33

Leon de Winter is al jarenlang een uitbater van tweedehands holocausttrauma's. Zelfs al heeft zijn onderwerp er helemaal niets mee te maken, dan nog weet hij er een (Arabisch/Palestijns/islamitisch etc.) complot van te draaien waaruit zou moeten blijken dat de joden nog steeds vernietigd zullen gaan worden. Slachtofferisten zijn uitsluitend uit op macht. Zij menen dat zij erkenning en genoegdoening verdienen vanwege hun onschuld. Maar het is een onschuld die kunstmatig gecreëerd is in de gestoorde geest van de slachtofferist. De Winter in de Telegraaf in 2006: "Doordat het lot van de Palestijnen als het Ergste-DatDe-Wereld-Kent is gedefinieerd, heeft de nuttige idioot de morele superioriteit verworven om de Jood te veroordelen. Dit is het verleidelijke van het Palestijnse drama voor de idioot en de antisemiet – de kans om de Jood van zijn slachtoffertroon te stoten." SvH: "Het gecultiveerde slachtofferschap is de ziekte van onze tijd schreef ik eerder. Het maakt het slachtoffer autistisch. Al achttien jaar geleden waarschuwde de juriste Heikelien Verrijn Stuart voor het gegeven dat het cultiveren van het slachtofferschap uiteindelijk is een modern fascisme zou eindigen." Bron: http://stanvanhoucke.blogspot.nl/2010/06/leon-de-winters-slachtoffertroon.html

turbo10a
turbo10a22 nov. 2012 - 16:33

de Winter en van der Staay zijn duidelijk indoctrinatie slachtoffers, oftewel er is een steekje los.

opgeheven
opgeheven22 nov. 2012 - 16:33

Wat het nog stuitender maakt is dat deze totaalmalloot zelf overal antisemitisme en vergezochte overeenkomsten met nazi duitsland ziet. Stel je eens voor dat iemand voor zou stellen anticonceptiemiddel door het drinkwater van illegale joodse kolonisten te doen. Nou dan zijn de rapen gaar. Dan staat Leon "Mengele" de Winter vooraan om de antisemitisme kaart te trekken en zul je aangeklaagd worden door onzuivere joodse clubs zoals het CIDI. Ze zullen je het leven zuur maken.

Sonia2
Sonia222 nov. 2012 - 16:33

De NOS heeft er de hele avond staan filmen en heeft waarschijnlijk opgenomen hoe SGP-er Kees van der Staaij er om heeft gelachen en geapplaudisseerd. Het is de taak van de publieke NOS om dat fragment vrij te geven, waarop Van der Staaij per omgaande uit zijn functie kan worden gezet. Overigens net als de collaborerende oprichter van de SGP, dominee Kersten, vlak na de oorlog.

manuela2
manuela222 nov. 2012 - 16:33

boy wonder: er zijn een heleboel joodse organisaties die er afstand van nemen, zoals Een ander joods geluid, of jews against zionism, true torah jews, breaking the silence (isr. ex-soldaten), en als je op die sites kijkt, zie je een overzicht van wereldwijde joodse organisaties die op allerlei manieren hiertegen demonstreren. er worden boeken geschreven, films gemaakt, laatst was er nog een toespraak op de Dam, kortom, er wordt veel gedaan maar ze krijgen totaal geen aandacht van de media. op de site van true torah jews kan je onder het kopje "zionism" veel lezen w.b. uitspraken e.d.

FritzFriebl
FritzFriebl22 nov. 2012 - 16:33

Wat een contradictie;... L de W laat weer van zich horen -Boezemvriend en wereldkampioen kickboksen Badr H. is geen dader maar slachtoffer van een complot van media en politie. -Palestijnen hebben het blijkbaar niet slecht want hun aantal groeit HELAAS nog. Ben benieuwd wat de stelling van volgende week wordt. Dat zo'n figuur nog een podium krijgt voor zijn uitlatingen

Klungel2
Klungel222 nov. 2012 - 16:33

Nou, lachen...Zo hard dat ik er van moet kotsen! (voor de reaguurders: dit was dus sarcasme)

FritsGuevara
FritsGuevara22 nov. 2012 - 16:33

Jammer dat het stukje tekst van Joop de kwaliteiten mist om de toon weer te geven en ook verzuimt de context te noemen waarin dit wordt gezegd. Dat komt wel heel erg sloppy over. Als het zo is dat Israël voor het drinkwater van de Palestijnen zorgt, dan is er juist het tegengestelde van genocide aan de hand, lijkt mij. Hoe weinig dagen kon men ook al weer zonder water?

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa22 nov. 2012 - 16:33

Wat ik niet begrijpen van de orthodoxe christenen SGP is het volgende: in hun kerken roepen de orthodoxe christenen eeuwen lang tot de dag van vandaag dat joden Jezus hebben vermoord, maar buiten de kerken vallen de moslims aan en theatraal omhelsen de joden met hun mooie praatjes. Alleen de Leon de Winter snapt het niet, de rest van de joodse gemeenschap in Nederland lachen de SGP uit en geloven ze hen niet.

CliffClavin1993
CliffClavin199322 nov. 2012 - 16:33

Voor de 'context-apologeten': mag je in zekere context dan misschien zeggen dat er Zyklon-B naar Gaza verkocht mag worden? Is het dan een geslaagde grap, waar een Hollandse zaal over mag schuddebuiken? Natuurlijk niet. Waarom zijn er toch altijd verdedigers van waanzin, waar dan ook? Denk verdomme toch eens na voordat je zulke baarlijke onzin opschrijft.

comrade
comrade22 nov. 2012 - 16:33

Dé Leon de Winter staat naakt in één van de slaapkamers in zijn optrekje in Santa Monica (Los Angeles). Zegt hij tegen zijn vrouw Jessica, kijk nou eens wat een mooie croco,s (lederen schoenen) ik vanochtend heb gekocht. Zelf die kleine Leon kijkt er na en vind ze mooi. Jessica kijkt verstoord vanuit het bed en zegt, addenoje had maar een hoge hoed gekocht. Vrij naar Max Tailleur, om hem kon je tenminste écht lachen.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa22 nov. 2012 - 16:33

Humor, zoals Najib Amhali doet, is een kunst, zeggen ze. Dus wat hebben aan Leon de Winter die de kunst besmet met zijn barbaars uitspraken over de Palestijenen, mensen dus!

FritsGuevara
FritsGuevara22 nov. 2012 - 16:33

Heeft iemand de video wel bekeken eigenlijk? Leon de Winter refereert naar een aantijging aan het adres van Israël over genocide. En verbaast zich daar terecht over omdat de Palestijnse bevolking juist flink groeit. De valsheid van zo'n aantijging, de bloedserieusheid waarmee Israël dat in de schoenen wordt geschoven, vind ik vele malen ernstiger, hateljker, dan een grap waar iedereen over struikelt, waar hij die aantijging in het belachelijke probeert te trekken. Maar het is wel keiharde humor, kan me voorstellen dat men erover struikelt. Maar dan nog... Hoe slaafs kan men zijn, hier bij Joop, om zich exact te houden aan de topic keuze van Joop's redactie. In de video wordt ook die uiterst extreme aantijging aan het adres van Israël genoemd en daar wordt amper met een woord over gerept. Me dunkt dat dit toch vele malen stigmatiserender is voor een bevolkingsgroep dan wat Leon de Winter zegt, waarom dan die selectieve verontwaardiging dat alleen Leon de Winter het zo te verduren krijgt?

tabby2
tabby222 nov. 2012 - 16:33

De Winter voorspelde onlangs nog de overwinning van Mitt Romney. Wij hier in Nederrland zouden verkeerd worden geinformeerd door geinfrilteerde linkse media. Ook hier weer was de wens de vader van de gedachte. Onder 'de nieuwe PVV' vriiheid van meningsuiting is het geoorloofd om vooral kwetsend te keer te gaan naar alles wat met moslims te maken heeft en naar degene die niet kritiekloos achter Israel aanhollen. Volg je die mening niet dan ben je een anti-semiet.

Artois
Artois22 nov. 2012 - 16:33

Kees van der Staaij lachen om humor? Met de statenbijbel in de hand kom je door het hele beloofde land.

Michael2
Michael222 nov. 2012 - 16:33

Genocide van Palestijnen ontkennen door te wijzen op bevolkingsgroei vind ik nog kwetsender dan zijn uitspraak over anti-conceptie. Dat laatste was misschien een slechte grap, het eerste was gemeend. Hoe zou Leon de Winter het vinden als de holocaust werd ontkend omdat er nu zoveel joden zijn? Genocide of holocaust ontkracht of bewijs je niet door de overlevenden en nakomelingen te tellen, maar het aantal slachtoffers. Het aantal slachtoffers aan Palestijnse kant is vele malen groter dan aan Israëlische kant, dat is een feit. Is dat genocide? Genocide is: 'een van de volgende handelingen, gepleegd met de bedoeling om een nationale, etnische, godsdienstige groep, dan wel een groep, behorende tot een bepaald ras, geheel of gedeeltelijk als zodanig te vernietigen: 'het doden van leden van de groep; het toebrengen van ernstig lichamelijk of geestelijk letsel aan leden van de groep; het opzettelijk aan de groep opleggen van levensvoorwaarden die gericht zijn op haar gehele of gedeeltelijke lichamelijke vernietiging; [het nemen van maatregelen, bedoeld om geboorten binnen de groep te voorkomen en het gewelddadig overbrengen van kinderen van de groep naar een andere groep].' Behalve het deel tussen haakjes (het deel dat De Winter gebruikte om genocide te ontkennen), komt deze definitie angstig overeen met wat het Palestijnse volk wordt aangedaan. De grap van De Winter getuigt van sadistische arrogantie.

Bouwman2
Bouwman222 nov. 2012 - 16:33

Is het De Winter ontgaan dat de ultra orthodoxe Joden in Israel ook omvangrijke gezinnen hebben en de suggestie om aan die omvang paal en perk te stellen uiteraard zwaar beladen is?

Bouwman2
Bouwman222 nov. 2012 - 16:33

Was het wel de pil, die het kindertal verminderde? Uiteraard is de pil erg efficient, maar De Winter gaat wel erg snel om andere oorzaken heen. God heeft de aftocht geblazen, het onderwijs is verbeterd, de welvaart is aanzienlijk gestegen, de verzorgingsstaat kwam tot ontwikkeling, niemand hoefde meer een beroep te doen op de kinderen. Als je hem afschaft, wat nu in die richting gaat, kan dat een aanleiding zijn om maar beter geen voorzorgsmaatregelen te nemen.

Artois
Artois22 nov. 2012 - 16:33

Lachen met Leon deel 4 Wat is het toppunt van de weg kwijt zijn? Een Iraëlische woningbouwvereniging die huizen op de Westbank aanpast aan de wensen van moslim bewoners.

Zenoboy
Zenoboy22 nov. 2012 - 16:33

Ik durf te beweren dat de beste man iets teveel van alcoholische slokjes houdt. Ooit was hij namelijk veel scherper, 'beter geïnformeerd' en had hij niet zo'n alcohol kop. Ik verdenk Hans Jansen van hetzelfde euvel overigens. Alcohol tast het brein aan, op een gegeven moment kun alleen nog maar je oude riedel afdraaien, maar de scherpte in een discussie raak je kwijt en bij gebrek aan nieuwe input ontstaat stagnatie in je sociale en intellectuele ontwikkeling. Dan is er nog maar een weg mogelijk, namelijk: 'voorwaarts', want ik had immers toch altijd al gelijk?! Waarom zou ik van dat pad afkeren? Antwoord: omdat je geen zak wilt zijn...

Artois
Artois22 nov. 2012 - 16:33

Lachen met Leon deel 5 Het 'beloofde land' blijkt niet door god maar door Rutte beloofd te zijn.

queridogideon
queridogideon22 nov. 2012 - 16:33

Vind de tekst onder de kop van Joop.nl heel aanmatigend. Waarom wordt een (heel foute) grap van De Winter meteen joodse humor genoemd (om die vervolgens te gaan bashen)? Als een jood een grapje maakt is het meteen joodse humor?

RobvanKan
RobvanKan22 nov. 2012 - 16:33

En Dries van Agt wordt door een geflipte advocaat gestalkt omdat hij iets gezegd zou hebben over het ontstaan van Israel. Vooruit, wie nagelt Leon-la-Terreur (dat is de Franse naam voor Sjef van Oekel, als u 't grapje niet ziet) aan de justitiële schandpaal?

1 Reactie
CliffClavin1993
CliffClavin199322 nov. 2012 - 16:33

Mee eens. Het lijkt wel alsof men op rechts knettergek geworden is. De Winter lijkt mij tegenwoordig echt niet meer fris onder het petje. En die mop is vreselijk onsmakelijk. Denk aan de afgeslachte kinderen, in de Gaza-strook.

JandeBoer2
JandeBoer222 nov. 2012 - 16:33

=== "Leon de Winter die schertsend opmerkt dat er anticonceptiemiddel door het drinkwater in Gaza gedaan moet worden om de bevolkingsgroei van de Palestijnen te stoppen. === Als reactie gewoon grappen over joden maken, bijv. iets over het martelen en uithongeren van joden om hun bevolkingsgroei te stoppen. Eens kijken hoe snel je dán het CIDI in de gordijnen krijgt en de rechter aan je broek. Of kan iemand die leuke grappen van Theo van Gogh over De Winter niet eens ophalen? Het commentaar dat Max Arian daarover ooit schreef, “Ik zou graag op een gepast niveau reageren, maar wat kan ik anders schrijven dan dat ik hoop dat dit varken in zijn eigen stront omkomt? Hij heeft blijkbaar definitief zijn identiteit gevonden en ik neem er kotsend kennis van”, is gepast toe te voegen aan De Winter.

2 Reacties
denmol
denmol22 nov. 2012 - 16:33

"Als reactie gewoon grappen over joden maken" Alsof wat deze gelegenheidsjood zegt representatief is voor wat joodse mensen denken en vinden. Nee niet doen zeg ik.

sjaakie2
sjaakie222 nov. 2012 - 16:33

======Als reactie gewoon grappen over joden maken, bijv. iets over het martelen en uithongeren van joden om hun bevolkingsgroei te stoppen. ===== Dan verlaag je jezelf tot hetzelfde niveau als Leon de Winter.

CliffClavin1993
CliffClavin199322 nov. 2012 - 16:33

Dat de Winter niet spoort, da's genoegzaam bekend. Maar de reactie van de zaal is misschien nog het meest schokkend.

1 Reactie
imalama
imalama22 nov. 2012 - 16:33

Met in het achterhoofd die recente tweet van de SGPJ, vraag ik mij af of onze homegrown fundamentalist Kees van der Staaij ook zo aan het lachen en klappen was. Dat zou nog erger zijn dan de "grap" van de Winter.

JacquesDanzig
JacquesDanzig22 nov. 2012 - 16:33

Er zal ongetwijfeld wel weer niets tegen deze uitspraak ondernomen worden. Onder het mom van de vrijheid van meningsuiting mag in dit land immers alles. Het tragisch, maar ach, het went...

1 Reactie
HanvanderHorst1
HanvanderHorst122 nov. 2012 - 16:33

Ik meen dat sinds Theo van Gogh alles gezegd moet kunnen worden. Dat gebeurt nu ook.

[verwijderd]
[verwijderd]22 nov. 2012 - 16:33

Israel trekt zich terug uit Gaza, wat is de dank van de Islamisten van Hamas: Raketten. Stel, Israel trekt zich terug uit de 'west-bank', wat is de dank van de Islamisten voor het Joodse volk: De Middelandse zee. Mostafa, zal ik jou een filmpje laten zien hoe dat tuig van Hamas haar eigen burgers als humanitair schild gebruikt om vervolgens doodleuk de IDF van genocide te beschuldigen!? Of zal ik het om humanitaire redenen maar achterwegen laten. Ik begrijp de humor van Leon de Winter uitstekend, alleen maar een logisch uitvloeisel van de systematische valse beschuldigingen, waar de seculiere pers (msm) ook vaak gewetenloos haar aandeel in levert.

1 Reactie
leeuwenvanj
leeuwenvanj22 nov. 2012 - 16:33

Harry, nogmaals Israel gebruikt zijn gehele bevolking als menselijk schild.Niet de Palestijnen drijven Israel in de zee maar juist andersom, kijk wat er over isgebleven van Palestina, kijk wat het vreedzame verzet de Palestijnen op de West Bank heeft opgeleverd, niets, nada noppes.

prozaschrijverazazel
prozaschrijverazazel22 nov. 2012 - 16:33

Ach de Winter heeft weer eens wat behoefte aan wat aandacht, maar ja die man verzamelt ook in het geniep het originele prikkeldraad van diverse vernietigingskampen en bind die dan om zijn geslacht dus..ja dan kan je dit soort uitspraken, grappen ook van hem verwachten, maar je mag niks over hem zeggen hoor...want dan wordt de winter kwaad en sleept hij je huilend voor de rechter omwille de schade vergoeding die hij dan van je eist. Kortom een echte zakenman op zijn tijd

1 Reactie
lancelot2
lancelot222 nov. 2012 - 16:33

Wel flauw dat gejammer over het prikkeldraad................. Dat is ontsproten uit het brein van wijlenTheo van Gogh, kennelijk lagen ze elkaar niet zo.

4Justice2
4Justice222 nov. 2012 - 16:33

Leon de Winter is een nare man. Het verongelijkte joodse PIKkie met vreselijk lange pro-Israël tenen. Hij voldoet aan het profiel. Een extreem-rechts binnenskamers figuur dat met zijn krankzinnige uitspraak over de Palestijnen leunt tegen het racistische gedachtegoed van zijn zionistenvrienden van Likoed & Co. Een schrale troost. Veel Israëlische politici, van gematigd links tot superrechts, zijn Leon de Winter al voorgegaan met vergelijkbare of nog ergere uitspraken. Leon de Winter, dames en heren, heeft niets anders gedaan dan de donkere kanten van het zionisme uitstekend verwoorden tegenover een publiek dat de schaamte reeds voorbij is en hard begint te applaudisseren. Maar als een niet-jood, of erger een moslim, een vergelijkbare uitspraak had gedaan over joden, dan hadden diezelfde figuren hard boe geroepen. Tegelijkertijd heeft Leon de Winter met zijn bijzonder kwalijke en gevaarlijke uitspraak een precedent geschapen voor anderen om de meest idiote uitspraken te doen over joden en deze net als Leon de Winter de ether in te slingeren. Het mag dan misschien de moslims ontbreken aan zelfreflectie. De joodse gemeenschap heeft zich nog niet gedistantieerd van deze kwal. Ik stel voor dat we massaal een klacht indienen bij de aangewezen instanties om melding te maken van discriminatie en racisme.

2 Reacties
msj_meijerink
msj_meijerink22 nov. 2012 - 16:33

Hetzelfde middel door het joodse leidingwater helpt ook aan die kant de zaak beheersbaar houden! :)

seniorg
seniorg22 nov. 2012 - 16:33

De Winter is natuurlijk een idioot en zo zullen er ongetwijfeld ook hordes idiote Israëlische politici zijn. Dat laat onverlet dat zij watertrappelen in een oceaan van stuitend antisemitisme waarover ik maar zelden hoor reppen. Een antisemitisme dat weinig met de De Winters van deze wereld van doen heeft, maar al eeuwen lijkt te zijn verankerd in de Arabische genen. U schrijft: "Maar als een niet-jood, of erger een moslim, een vergelijkbare uitspraak had gedaan over joden, dan hadden diezelfde figuren hard boe geroepen." Het opmerkelijke is natuurlijk dat er aan de lopende band dit soort opmerkingen worden gemaakt, tot aan antisemitische televisieseries toe, maar dat niemand boe roept.

Wiljan45
Wiljan4522 nov. 2012 - 16:33

Ik denk dat de Winter zinspeelde op de al eeuwen doorvertelde 'grap' over 'de Joden' die het drinkwater vergiftigden.

1 Reactie
CliffClavin1993
CliffClavin199322 nov. 2012 - 16:33

Mocht dat zo zijn, dan blijft het precies even onsmakelijk en schokkend, gezien bijv. de in 2008 bijna terloops afgeslachte mannen, vrouwen, en kinderen in Gaze, met o.a. witte fosfor (= levend verbranden). Laat ik ook maar eens rauw uithalen: als je van getallen afziet, zouden de Nazi's zelf in wreedheid niet harder geopereerd kunnen hebben.

CliffClavin1993
CliffClavin199322 nov. 2012 - 16:33

Ik heb vastgesteld dat Elsevier, één van de 'thuishavens' van patiënt de Winter, geen aandacht aan dit incident besteedt; terwijl dat blad/die site toch bekend staat om niet aflatende ijver voor mensenrechten, fatsoen, eerlijkheid, bescheidenheid, en het trekken van lessen uit het verleden. Ook zou de Winters compaan Ellian, nota bene jurist, zijn licht over het voorval kunnen doen schijnen. En Badr Hari zou vanuit zijn huidige verblijf eens een correctief woordje kunnen doen opklinken. Arendo?

1 Reactie
Sonia2
Sonia222 nov. 2012 - 16:33

Pulpblaadje Elsevier is niet de moeite waard om verontwaardigd over te zijn. Veel stuitender is dat de publieke NOS daar de hele avond heeft gefilmd, maar de 'grap' verzwegen heeft. Erger nog, het nieuwsitem begint met "Geen demonstratie, maar muziek en gebed in Amsterdam."

opgeheven
opgeheven22 nov. 2012 - 16:33

Ik vraag me trouwens af waarom joden niet openlijk afstand nemen van deze idioot. Figuren als De Winter doen de joodse zaak (eigenlijk iedere zaak waar hij zich aan verbind) eerder kwaad dan goed. Hij zal het bij een beperkte kring van joodse extremisten wel goed doen, maar buiten die kring beschadigd hij het imago van joden alleen maar. Je zou er bijna antisemiet van worden. Niet omdat je dat oprecht bent, maar puur om Leon de Winter te stangen.

1 Reactie
CliffClavin1993
CliffClavin199322 nov. 2012 - 16:33

Klopt, behalve, in mijn optiek, je laatste zin. En ik zou op het verschil letten tussen 'joden' en 'Israëli's', hoewel het dooreenhalen altijd op de loer ligt. Belangenbehartigers van de Israëlische zaak zouden ontelbaar veel bonuspunten scoren als ze deze clown/patiënt publiekelijk zouden veroordelen. Maar ik zie steeds die lachende zaal voor me... met die van der Staaij. So wie so vind ik diehard-christenen die fanatiek mensen verdedigen die alleen het OT/de Thora als leidraad hebben, nogal suspect. Zouden ze weten dat in Israël allerlei schunnige plastic kitsch te koop is, die het christendom (m.n. de feesten en gedenkdagen daarvan) belachelijk maakt? En dat die kitsch goed verkoopt? Ik denk het niet.

manuela2
manuela222 nov. 2012 - 16:33

Gerard de Bruin schrijft: Een antisemitisme dat weinig met de De Winters van deze wereld van doen heeft, maar al eeuwen lijkt te zijn verankerd in de Arabische genen. misschien begrijp ik uw bericht niet goed hoor, dat kan. ik vroeg mij namelijk af hoe arabieren anti-semitisch zijn wanneer zij zelf ook semitisch zijn. behalve dat, generaliseert u wanneer u schrijft dat dat verankert lijkt te zijn in de arabische genen. toegegeven, er zijn een hoop gehersenspoelde arabieren, maar ik ken er toch heel erg veel die helemaal niet zo anti-joods zijn als u beweert. velen zijn wel anti-zionistisch, maar dat is uiteraard iets totaal anders. wanneer Israel in Nederland gecreeerd was, zouden de meeste europeanen nu ook anti-zionistisch zijn.

1 Reactie
seniorg
seniorg22 nov. 2012 - 16:33

Dat noemen ze sofisterij of spijkers op laag water zoeken. De term antisemitisme wordt gebruikt voor Jodenhaat, als u dat beter begrijpt. U weet wel, uitsluiting en verkettering door de 'Kerk van Rome', actieve vervolging vanaf de vroege middeleeuwen, pogroms enz. Dat weet u ook heel goed, maar het is een heel gewild instrument om antisemitisme te relativeren. Zo van: als je zelf 'Semiet' bent kun je niet antisemitisch zijn. Wel dus. Dat is niet van toepassing geweest op de Arabieren, noch op de Palestijnen van vandaag. Dat staat los van wat er met de 'Palestijnen'is gebeurd en nog gebeurd (en ook van hoe de Arabische wereld hen al 70 jaar ziet als een speeltje, een ruilmiddel, een drukmiddel).

manuela2
manuela222 nov. 2012 - 16:33

stukje tekst voor Frank: When we talk about Zionism here, we are refering to the concept that Jews should rise up, emancipate themselves from exile without waiting for the messiah, and establish a Jewish government in the Holy Land. Using Jewish texts, we demonstrate that this concept is against the Torah and has been opposed by rabbis in all generations. waarom schreef ik dit nou .... je had het over die-hard christenen die het OT en de Torah erbij halen, maar blijkbaar doen ze dan toch iets niet goed. en waarom zouden christenen wel het zionisme steunen maar niet de joden? en dan bedoel ik de joden die wel volgens de Torah leven. het stukje tekst dat ik hier plakte komt van de site True Torah jews overigens. 'k wou niet de complete tekst hier gaan plakken.

1 Reactie
CliffClavin1993
CliffClavin199322 nov. 2012 - 16:33

Manuela - dank voor je post. Ik weet alleen niet precies wat je beoogt uit te drukken - in elk geval: ik wilde aanduiden dat Christenen wereldwijd, en zeker in Nederland en de USA, een zeer slaafse houding ten aanzien van Israël erop na houden, alsof dat land niets fout zou kunnen doen; de houding ten aanzien van de joden is hetzelfde. Terwijl de liefde niet van twee kanten komt, mijns inziens. Volgens mij heeft bij die precieze Christenen Israël oneindig krediet om misstappen te begaan, vanwege een voor de hand liggend historisch schuldgevoel bij diezelfde Christenen. Dan verwarren ze toch wel 'joden' met 'Israëli's', wat een ernstige vergissing is; dat ligt voor de hand. Kan je me bijlichten? Ik weet ook niet alles, hoor.

[verwijderd]
[verwijderd]22 nov. 2012 - 16:33

Even normaal Als mevr Meulenbelt en mevr Duisenberg een sympathie bijeenkomst voor de Gaza zouden houden en een een in Nederland wonende Palestijn zou het zelfde of nog erger roepen ten aanzien van Israel en het joodse volk dan zou er even hard geaplaudiseerd worden. Doe toch niet zo hypocriet!! In Nederland mag men, binnen bepaalde grenzen, zeggen wat men vindt.

2 Reacties
CliffClavin1993
CliffClavin199322 nov. 2012 - 16:33

Truus - niet van het onderwerp afwijken. Het gaat hier niet over Anja en Gretta en hun sympathisanten. Bovendien heeft de Winter de door jou genoemde grenzen voor elk redelijk mens verre overschreden. Duidelijk?

comrade
comrade22 nov. 2012 - 16:33

"In Nederland mag men, binnen bepaalde grenzen, zeggen wat men vindt." Vind jij dan dat die inzake deze uitspraak, niet overschreden zijn? Leon de Winter schuwt niets om in de publiciteit te treden. Ik kom al sinds 1965 jaarlijks naar de "februari" herdenking op het J.D. Meijerplein (Dokwerker) in Amsterdam, maar dé de Winter daar nog nooit gezien.

meijerlahn
meijerlahn22 nov. 2012 - 16:33

Iedereen mag trots zijn op zijn afkomst. Ook Leon de Winter. Maar zijn te pas en te onpas gekoketteer met zijn Joods-zijn neemt ziekelijke vormen aan. http://www.volkskrant.nl/vk/nl/3184/opinie/article/detail/3348608/2012/11/15/Ik-denk-wel-eens-Leon-de-Winter-is-geen-Joodse-schrijver-maar-een-schrijvende-Jood.dhtml

1 Reactie
Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa22 nov. 2012 - 16:33

Waarom is Harry de Winter Leon de Winter niet?! Waarom kiest de ene een moderne en ''Anders geluid'', de andere blijft zijn neus steken in ouderwets ouwoehoer geluid?!!

Sonia2
Sonia222 nov. 2012 - 16:33

Verdedigers van Leon de Winter (ze bestaan, blijkbaar) gebruiken het argument dat de 'grap' uit de context is gehaald. Dat is niet waar. 'De context waarin hij de 'grap' maakte was een pro-Israël rally met zionisten die zo goed als zeker unaniem van mening zijn dat de Palestijnen in Gaza, van wie de meesten vluchtelingen zijn, niet mogen terugkeren naar huis, alleen maar omdat omdat zij geen Joden zijn. Het concept van Palestijnen als "demografische bedreiging" is heel gebruikelijk in het zionistische en Israëlische discours. Het is ook helemaal niet nodig om Israël te beschuldigen van genocide om diens gruwelijke misdaden aan te klagen. De Winter zet hier het 'genocide' argument in als stroman. Zijn misleidende logica is: wanneer Israël niet schuldig is aan genocide, dan is Israël onschuldig aan elk vergrijp. Het feit dat de bevolking van Gaza groeit is echter geen bewijs dat Israël geen misdaden pleegt. Het is ook geen bewijs dat Israël niet door het Palestijnse geboortecijfer geobsedeerd zou zijn. Het is een bewijs, zoals ik heb gedocumenteerd in mijn boek One Country, dat prominente Israëlische publieke figuren soms zulke dingen voorgesteld hebben als anticonceptie gericht op Palestijnen. Dus ja, er is een context, en voor mij is dit het.' Bron: Ali Abunimah http://electronicintifada.net/blogs/ali-abunimah/sterilize-palestinian-people-dutch-writer-leon-de-winter-says-israeli-ambassador

1 Reactie
comrade
comrade22 nov. 2012 - 16:33

De context was voor ons al heel duidelijk in 2008. "Leon de Winter is met zijn gezin vertrokken voor een verblijf van een jaar in Amerika, meer bepaald in Santa Monica bij Los Angeles. Dat vertrek is geen vlucht, zei hij op 2 juli 2008 in NOVA. De echte reden is de zucht naar avontuur. ‘Ik weet hoe het voelt om daar te zijn, in een samenleving die anders georganiseerd is, waar grotere maatschappelijke spanningen zijn dan bij ons.’ ‘Natuurlijk prefereren wij,’ zo beklemtoonde hij tegenover Twan Huys, ‘het soort samenleving dat wij er hier met ons allen op nahouden’. Tegelijk vindt hij het intrigerend om die typische Amerikaanse dynamiek te voelen. "De verschillen tussen hoog en laag, tussen links en rechts " zijn er zoveel intenser. ‘Daardoor lijkt het alsof mensen er wat harder rennen, alsof conflicten er veel scherper worden aangezet en discussies ook scherper worden gevoerd, met het mes op tafel.’ Er staat ook veel op het spel, betoogde hij. Amerika is nog altijd het leidende land en de grootste militaire macht in de wereld. Daar is hij dankbaar voor en voelt hij zich goed bij. Bovendien weten hij en zijn vrouw Jessica Durlacher hoe inspirerend een verblijf in de Verenigde Staten is. ‘We komen daar op andere ideeën, ik durf daar verder te denken, durf daar scènes te schrijven, waarvoor ik hier zou terugschrikken omdat ik denk dat ze te groot zijn voor de Nederlandse maat.’ Het lijkt alsof hij wordt aangestoken door de ruimte daar, door het volume dat mensen er durven aannemen ". Heden is wel heel duidelijk wat voor soort "inspiratie" dé de Winters hebben opgedaan, was hij er destijds maar voor goed gebleven.

lairini
lairini22 nov. 2012 - 16:33

Zolang de mensen, mensen zijn is er niets aan de hand, maar omdat de meesten beesten zijn ...loopt het uit de hand. Ik weet toch als de mensen meer dan Mensen zijn... komt dat door hun verstand, maar een dier kent soms meer Menselijkheid dan een mens van stand...

2 Reacties
Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa22 nov. 2012 - 16:33

Assi- Azzedin! had u het over mensen of messen? want ik kan geen verschil tussen deze twee woorden , niet meer, alleen de ene is scherper en puntiger dan de andere. Ik hoop dat u mijn grap door heeft, ander laat maar gaan...

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa22 nov. 2012 - 16:33

Corectie. Azedine bedoelde ik. Bedankt.

manuela2
manuela222 nov. 2012 - 16:33

voor Frank Lenssen (sorry, het lukt niet om mijn reakties bij de juiste persoon te plaatsen, dus doe ik het maar zo. ik word telkens teruggeknikkerd naar de homepage) ik wou enkel aangeven dat de die-hard christenen waar jij het over had de "verkeerde" joden volgen. ze zouden wat meer mogen luisteren naar de joden die het helemaal niet eens zijn met de stichting van de staat Israel. maar het valt mij op dat zij nauwelijks aandacht krijgen in de media, terwijl ik juist denk dat deze joodse organisaties een sleutelrol zouden kunnen spelen. ik was het helemaal met je eens ;-) overigens, is het me op fora ook al eens opgevallen dat zogenaamde christenen, stukken uit de koran bewust verdraaien, zodat er iets heel anders staat dan er werkelijk staan wanneer je het hele stuk (ipv het halve) zou lezen. er zijn mensen die heel bewust christenen proberen op te zetten tegen moslims. en dan wordt ook nog eens niet verteld dat door de staat Israel te stichten, de joden de regels uit de Torah bewust niet hebben gehoorzaamd. dus als er dan gezegd wordt "een christen weet zich verbonden met de joden" moet je je als christen afvragen, volg ik dan de joden die de Torah volgen of de joden die de Torah niet volgen. Ik hoop dat ik me zo wat duidelijker heb uitgedrukt? groetjes ;-)

1 Reactie
CliffClavin1993
CliffClavin199322 nov. 2012 - 16:33

Dankjewel Manuela - uitstekende post, nu weet ik wat je beoogde te zeggen. Je noemt trouwen zaken die ikzelf heb verzuimd te schrijven - bijv. dat er joden zijn die heel anders tegen allerlei dingen aan kijken.

Wiljan45
Wiljan4522 nov. 2012 - 16:33

In de ondertitel staat: '.. Applaus voor suggestie om bevolking Gaza te steriliseren' Het woord steriliseren is niet gebruikt. De makers van dit bericht op Joop belazeren de boel. [Reactie redactie Joop: Steriliseren betekent voorkomen dat mensen zich voortplanten. Als er anticonceptiemiddel in het drinkwater zit is dat het resultaat.]

1 Reactie
Wiljan45
Wiljan4522 nov. 2012 - 16:33

------------ [Reactie redactie Joop: Steriliseren betekent voorkomen dat mensen zich voortplanten. Als er anticonceptiemiddel in het drinkwater zit is dat het resultaat.] ----------------------------- Commentaar: steriliseren houdt ook in dat je bepaalde 'draadjes' doorknipt in het mannelijk geslachtsorgaan. Dat is totaal wat anders dan een anticonceptiemiddel toevoegen aan drinkwater. Dat 'de pil' voor vrouwen is bedoeld, is jullie niet bekend? IBlijft staan: Jullie belazeren hier de boel .

TheRealHandyman
TheRealHandyman22 nov. 2012 - 16:33

Een kinderhand is snel gevuld, zo ook de hand van de gemiddelde Joper. In dit geval worden gedeeltelijke quotes gebruiker om een persoon zwart te maken. Dat is inderdaad de kracht van joop.nl. Lees eens het hele stuk http://www.elsevier.nl/web/Opinie/Leon-de-Winter.htm En stop eens met jezelf belachelijk maken.

2 Reacties
JongLinks
JongLinks22 nov. 2012 - 16:33

U maakt zichzelf belachelijk door niet de discussie aan te willen gaan, maar meteen de mensen waar u het mee oneens bent weg te zetten. Leon de Winter kan het om lullen maar het feit blijft dat hij opzettelijk dit heeft gezegd om publiciteit te krijgen en dat hij eens wat beter over zijn woorden zal moeten gaan nadenken. Ik pro-israel (niet anti Palestina) en ik weet zeker dat deze domme actie problemen eerder verergerd dan dat het problemen op lost.

Emery
Emery22 nov. 2012 - 16:33

De hele linkse media duikt er weer direkt bovenop. Met de ge-quote uitspraak trekt De Winter het hele media circus naar zich toe. Vervolgens veegt hij in elk praatprogramma de vloer aan met de interviewer. De Breij komt al hakkelend en stamelend aan het eind van het programma tot de conclusie dat de tijd om is. Tsja, wie is er dan dom bezig? Praatprogramma's en internet artikelen waren helemaal niet nodig geweest, als men de moeite had genomen zelf het hele verhaal te lezen.

Artois
Artois22 nov. 2012 - 16:33

Lachen met Leon deel 3: ' Israëlisch belletje trekken.' Je doet een nepbaard, pijpenkrullen en een zwarte hoed op. Je belt aan bij een Palestein en laat je speelgoed uzi zien. Je roept vervolgens: god heeft mij dit huis beloofd, opzouten!

1 Reactie
jelius
jelius22 nov. 2012 - 16:33

Google eens Deir Yazzin, en zie dat het wat anders ging.

[verwijderd]
[verwijderd]22 nov. 2012 - 16:33

Kunnen we niet gewoon erkennen dat minder bevolkingsgroei tot een beter leefklimaat in de Gazastrook leidt? Veelzeggend vind ik het voorbeeld dat Nederland 100 miljoen inwoners zou hebben als het net zo dicht bevolkt was als Gaza. Dat moet toch verschrikkelijk en mensonterend zijn! Ik zie het probleem echt niet. Zelfs in het Westen zitten mensen nog in de oude mindset vastgeroest dat veel kinderen nemen goed voor de toekomst is. Er is nu al niets in Gaza, hoe moet dat worden als er nog veel meer mensen komen? Hoe is je toekomst dan beter geworden?

1 Reactie
jelius
jelius22 nov. 2012 - 16:33

Nog steeds is niet duidelijk dat om VN voedselhulp te krijgen, en om in Israel te mogen werken, je een gezin moet hebben. Vandaar dat men op z'n 15e trouwt, vandaar de bevolkingsexplosie.

[verwijderd]
[verwijderd]22 nov. 2012 - 16:33

"Applaus voor suggestie om bevolking Gaza te steriliseren:...Leon is wel vreemd maar dit zei hij natuurlijk niet... Overigens is er wel degelijk een verband tussen demografie en geweld/criminaliteit.

2 Reacties
JandeBoer2
JandeBoer222 nov. 2012 - 16:33

=== ""Applaus voor suggestie om bevolking Gaza te steriliseren"...Leon is wel vreemd maar dit zei hij natuurlijk niet..." ==== Klopt. Dat anticonceptiemiddel in het geheim aan het drinkwater toevoegen veroorzaakt natuurlijk slechts *tijdelijke* onvruchtbaarheid. Als het aantal Palestijnen bijv. is gedecimeerd, wordt de toevoeging van anticonceptiemiddel gestopt, en kunnen de palestijnse vrouwen weer gewoon kinderen krijgen!!

betwetertje2
betwetertje222 nov. 2012 - 16:33

Och god een verdraaide waarheid, hoe vreselijk dal zou De Winter nooit doen. De grap die de winter maakt is grappig, net zo grappig als een pedofiel die verkleed is als sinterklaas en roept "stoute kinderen moeten in de zak van sinterklaas".dat is ironie natuurlijk, maar als we ook hyperbolen mogen gebruiken, De Winter is zo grappig als Breivik die wanneer iemand hem een aggressief gevoelloos beest noemt zou reageren met "ik was erg kalm en haalde de trekker steeds met veel gevoel over" Gaat wel vrij ver natuurlijk, maar ironische hyperbolen zijn erg grappig. Ik heb er ook nog eentje met Hitler, die is echt hilarisch.