Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Rutte negeerde archiefwet en wiste jarenlang elke dag sms’jes

Landsadvocaat: toestel premier had ruimte voor slechts 20 berichten
Joop

Lachen met moslims

  •  
14-01-2013
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
123 keer bekeken
  •  
BNNVARA fallback image

De tegenstrijdige wensen van de islambestrijders

De grap van islambestrijders is dat ze vinden dat alles altijd moet gaan over… juist, de islam.
Nadat op tv te zien was geweest dat Theo Maassen in zijn laatste theatershow iets opmerkte over de beveiliging van Wilders ontstak eerst daar de woede over. Want wie de draak steekt met de persoonsbeveiliging wenst Wilders dood, vinden de islambestrijders die qua absurde logica vaak leentjebuur spelen bij moslimfundamentalisten.
Vervolgens ging het natuurlijk over de vraag of Maassen voldoende grappen over de islam maakt. Maassen had dat gedaan, zelfs in dezelfde show, maar voor islambestrijders is het nooit genoeg. Ze hebben zo’n hekel aan de islam dat ze over niets liever praten. Een beetje zoals de paus het graag over neuken heeft.
Booslims Zaterdag zette Bas Heijne in NRC Handelsblad helder uiteen dat de Nederlandse islambestrijders, in de media massaal vertegenwoordigd door de virtuele vereniging Vrienden van Theo, blijven hangen in een discussie uit het vorige decennium. De taboes waar ze zich tegen verzetten zijn in Nederland al lang door de tijd ingehaald. Ik deel die mening. Er zijn amper nog booslims in dit land. In de vorige eeuw telde een fundamentalistendemo tegen de schrijver Rushdie nog duizend deelnemers, vandaag de dag moeten de radicale moslims omdat ze met uitsterven worden bedreigd uit België geïmporteerd worden en dan nog helpt het niet.
Ho! Ho! Ho! Dat kan natuurlijk niet waar zijn! Zondag reageerde Jeroen Pauw, prominent lid van de vereniging, op Twitter dat er geen sprake van kan zijn dat de ‘islam-dreigcultuur’ voorbij is. Er zijn volgens Pauw alleen maar geen nieuwe slachtoffers bijgekomen “omdat men het nu niet meer durft”.
Voor Pauw is ‘niet durven’ de enige reden voor de vermeende afwezigheid van islam-grappen. Die redenering plaatst de islambestrijders in de slachtofferrol. Dat is slim want we leven in een cultuur waar slachtoffers altijd gelijk hebben. Maar worden er werkelijk geen grappen gemaakt over de islam? Ik checkte icanhascheezburger.com. Ik heb ze niet geteld maar aan grappen zo te zien geen gebrek.
Ik ken inmiddels meer acts van stand up comedians over (radicale) moslims dan over pakweg jehova’s of hindoes. Ik weet natuurlijk niet of die grappen voldoen aan de strenge inhoudelijke eisen van de islambestrijders. Want die zijn niet snel tevreden. Je moet op z’n minst de profeet Mohammed afbeelden als een geit die geneukt wordt. Anders ben je niet grappig genoeg, dan ‘durf’ je niet voldoende. Ze denken volgens hun ijzersterke logica dat laf hetzelfde is als moedeloos.
Humor en religie Waar wel gebrek aan lijkt, is aan humor van moslims over de islam. Althans in de talen die ik kan lezen. Voor de islambestrijders is dat natuurlijk een ‘zie-je-welletje’ maar het ligt wat ingewikkelder. De journalist-comedian Nury Sam Jam Vittachi zette een tijd geleden kernachtig uiteen hoe de drie Aziatische religies verschillen in humor. De hindoes houden van dijenkletsers, de boeddhisten van komische raadsels en de moslims van humoristische wijsheden. Je kunt natuurlijk vinden dat moslims en boeddhisten verplicht moeten worden tot een voorkeur voor dijenkletsers maar dan wordt het wel erg lach of ik schiet.
Daarnaast geldt dat hoe strenger het geloof is, hoe kleiner de kans op humor. Zo kennen we in Nederland geen gereformeerde humor. Er is voor zo ver ik weet ook geen ultra-orthodoxe joodse humor. Hetzelfde zie je bij ideologiën: hoe rotsvaster het geloof in de ideologie, hoe minder gelach er klinkt. Ik ken geen Noordkoreaanse stand up comedians en ik weet ook niet of ze er een apart heropvoedingskamp voor hebben.
Natuurlijk zijn er radicale moslims die het kromzwaard trekken als ze een grap horen. Ze zitten bijvoorbeeld in Iran of Mali. Moet je die naar Nederland lokken om te kijken of er nog wat te lachen valt? Wilders zou er vast blij mee zijn maar ik zie daar noch het nut noch de grap van in. Humor en ‘moet’ gaan volgens mij sowieso slecht samen. Behalve met ‘moet kunnen’.
Er zit een heel ander aspect aan moslimgrappen. Check hierboven de video van de Ierse – en atheïstische – stand-up comedian Dara Ó Briain.  Hij zegt geen grappen te willen maken over moslims omdat hij gewoon “geen klote van moslims af weet”. En zijn publiek evenmin. Voor Nederland gaat hetzelfde op. We hebben het weliswaar heel vaak over moslims maar van de islamitische gewoonten zijn we te gebrekkig op de hoogte om er scherp mee te kunnen spotten.
Paradox Ironisch genoeg is een gebrek aan moslim-humor de prijs die we betalen voor het afschaffen van de multiculturele samenleving. We vinden andere culturen niet interessant genoeg om ze serieus te nemen en dan wordt het lastig om er sterke grappen over te maken. En wie is groot voorstander van het afschaffen van de multiculturele samenleving? Jeroen Pauw, de man die vindt dat er grappen gemaakt moeten worden over de islam.
Dat is een paradoxale houding. Of je vindt dat er voor andere culturen plaats moet zijn en dan kun je er ook grappen over maken. Of je vindt, zoals Pauw, dat voor andere culturen geen plaats is. Dat is het uniculturalisme, iedereen onderwerpt zich aan dezelfde cultuur. Maar waarom zou je er dan wel grappen over willen maken? Over die tegenstrijdige verlangens moet vast een goeie mop te bedenken zijn. Als ik gevoel voor humor had zou ik het proberen.
Herstel: Ter verduidelijking zinnetje over uniculturalisme toegevoegd. 

Meer over:

opinie, leven

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (163)

Zjenny
Zjenny14 jan. 2013 - 14:21

Geweldig! hahahahaha.

RemusMcMillan
RemusMcMillan14 jan. 2013 - 14:21

Na 40 jaar is het een feit geworden: iedereen past in onze multicultuur die het maar wil. Van Indo tot Surinamer, van Joego tot Turk, behalve 3e /4e generatie Booslims (ik gebruik de term expliciet) die maar niet willen accepteren dat ze hier met meer respect worden behandeld dan in het land van afkomst. Gebrekkig praten terwijl hun ouders hier zijn geboren, geen zelfreflectie, weinig tot geen gevoel voor humor. De aangepasten daargelaten, maar daar hebben we dan ook weinig last van. Mensen met een bord voor hun kop regeren met domheid (hoe eloquent ook geformuleerd) en zien niet in dat je het ook mis kunt hebben. Hoe goed je het ook bedoeld. Humor is en moet een persoonlijke keuze zijn en mag nooit gedicteerd worden door mensen zonder zelfreflectie. Omdat je het niet grappig vindt, betekent dat nog niet dat het niet leuk is. Er is een verschil tussen iets niet leuk vinden en beledigd worden. Maar mensen zonder gevoel voor humor, zien dat verschil niet. Ik vind dat wij het recht hebben overal grappen over te maken, en als mensen vinden dat wij af moeten stevenen op een Islamitisch-Joods-Christelijke samenleving moeten de Mohammedanen daar de humor maar eens in van gaan zien.

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman14 jan. 2013 - 14:21

[Ironisch genoeg is een gebrek aan moslim-humor de prijs die we betalen voor het afschaffen van de multiculturele samenleving. We vinden andere culturen niet interessant genoeg om ze serieus te nemen en dan wordt het lastig om er sterke grappen over te maken. En wie is groot voorstander van het afschaffen van de multiculturele samenleving? Jeroen Pauw, de man die vindt dat er grappen gemaakt moeten worden over de islam. ] ;-)

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa14 jan. 2013 - 14:21

Grappen over de Islam ? Bestaat zo iets? Want grappen over moslims zijn er wel en mogen wel en altijd, alleen moeten het geen definities worden. De anti-moslims in Nederland, maken geen grappen, maar definities die ook kunnen leiden tot lachen. Even bij de les blijven: een echte mooie geslaagde grap over de moslims, is de grap waardoor iedereen in de zaal buikpijn van krijgt, moslims, niet moslims. Kijk naar Najib Amhali en ''Rayman laat'', bijvoorbeeld. Trouwens, dat heet ook kunst, je bent niet zomaar een grappenmaker.

DaveS2
DaveS214 jan. 2013 - 14:21

Om aan te tonen dat er genoeg islamgrappen worden gemaakt, link je naar een meme uit 2008 en een meme uit 2009. Deze zijn online gegooid onder anonieme gebruikersnamen. Als je met zulke voorbeelden je punt probeert te maken, is de kans bij voorbaat vrij groot dat er geen reet van je punt klopt. Toen Jeroen Pauw (volgens jou islambestrijder, volgens mij kritisch journalist) Theo Maassen vroeg waarom hij geen grappen over de islam durfde te maken, probeerde Maassen deze vraag constant te ontwijken. Kijk het maar eens terug en doe het deze keer met een objectieve blik. Er worden gewoon minder grappen gemaakt over de islam dan over andere religies. Zelfs Hans Teeuwen, zo'n beetje de grofste man op deze planeet, bekende ooit minder grappen te durven maken over de islam dan over andere onderwerpen. Of dat een probleem is, is een tweede, maar ontken niet dat de oorzaak niets anders is dan absolute doodsangst.

stijnvanachter
stijnvanachter14 jan. 2013 - 14:21

"Of je vindt, zoals Pauw, dat voor andere culturen geen plaats is. Dat is het uniculturalisme, iedereen onderwerpt zich aan dezelfde cultuur. Maar waarom zou je er dan wel grappen over willen maken?" Omdat zelfspot de leukste humor is die er bestaat. Of ben jij zo iemand die alleen grapjes over een ander kan maken, Francisco?

Jaap Breekpunt
Jaap Breekpunt14 jan. 2013 - 14:21

[Dat is een paradoxale houding. Of je vindt dat er voor andere culturen plaats moet zijn en dan kun je er ook grappen over maken. Of je vindt, zoals Pauw, dat voor andere culturen geen plaats is. Dat is het uniculturalisme, iedereen onderwerpt zich aan dezelfde cultuur. Maar waarom zou je er dan wel grappen over willen maken?] Allereerst is het natuurlijk onzinnig om te beweren dat Pauw zou beweren dat er geen plaats moet zijn voor andere culturen. Dat kan Van Jole ook weten. Het getuigd dan van kwade omzet om anders te beweren, Daarnaast is het natuurlijk een belachelijke redenering dat je geen grappen over andere culturen zou mogen of kunnen maken als je een uniculturalist zou zijn. Zolang er sprake is van meerdere culturen kan een iemand die hier een tegenstander van zou zijn (hoe is mij een raadsel overigens) daar natuurlijk nog steeds grappen over make. Als je vindt dat een persoon als Wilders er niet zou moeten zijn, of als je vindt dat zijn opvattingen er niet zouden moeten zijn, zou je er dan ook geen grappen over kunnen maken? Flauwekul redenatie dus.

JandeBoer2
JandeBoer214 jan. 2013 - 14:21

Ik verlang terug naar de tijd van de communistenjacht. Dat had toch iets meer inhoud dan de huidige godsdienstjacht.

SjoukeBoonstra
SjoukeBoonstra14 jan. 2013 - 14:21

"There are two reasons why I don't make jokes about muslims. One: I don't know a fucking thing about muslims. Two: neither do you." Puntje voor Dara.

mees.
mees.14 jan. 2013 - 14:21

Wilders werd door die gekke Jan Bennink vergeleken met Havel en Mandela. hahaha Je kan hem beter vergelijken met McCarthy En ...Jeroen Pauw zal nooit onze Edward R Murrow zijn,dat is wel duidelijk

sjaakie2
sjaakie214 jan. 2013 - 14:21

Jeroen Pauw heeft gewoon een hekel aan godsdiensten.

harryo2
harryo214 jan. 2013 - 14:21

Ha Gerrie! -- ... wat is er op tegen als je tegen een multiculti samenleving bent? -- Wat daar op tegen is, beste Gerrie, is dat jij de schuld voor de verkeerde keuzes die jij in je leven hebt gemaakt buiten jezelf legt, een zondenbok hebt gevonden en er zelfs politiek mee meent te kunnen bedrijven. Je bent daarmee niet de enige, zo goed als alle pubers (en vrienden van Theo) gebruiken deze methode, maar zeg nou zelf: ben jij daar niet een beetje te goed voor?

Patrick Faas
Patrick Faas14 jan. 2013 - 14:21

“Er is voor zover ik weet ook geen ultra-orthodoxe joodse humor.” Jawel hoor. Ik ken een aantal van zulke moppen die slaan op een uiterst orthodoxe levensstijl en die niet begrepen worden als je met de eigenaardigheden daarvan niet bekend bent. Maar ik mag de moppen niet doorvertellen. Dat zou een breuk zijn met de internationale etiquette aangaande joodse humor: niet-joden mogen er wel om lachen maar ze mogen de grappen zelf niet maken. Dat is voorbehouden aan echte joden. In de USA wordt deze etiquette ook losjes toegepast op andere komedianten. Het wordt zeer gestimuleerd je eigen groep af te kraken en dit gebeurt daarom tot vervelens aan toe (alweer een dikzak met fat jokes), maar pas op met het belachelijk maken van anderen. Er zijn wel grappenmakers, die af en toe met de etiquette breken (Tosh-o en South Park bijvoorbeeld), maar gemakkelijk is dat niet, want als het misgaat (niet grappig is) lopen ze het risico een groot deel van hun publiek voor eeuwig te verliezen.

Lejoo
Lejoo14 jan. 2013 - 14:21

Dit is geen grap. Dit is om te huilen. Een Franse boze moslim, een woeste Katholiek, een kwade jood, een kokende atheiist en een ziedende nationalist staan te bekvechten. Wandelt er een stel getrouwde homo's langs. Hand in hand. Toen riepen ze in koor: We hebben niks tegen jullie hoor. Onze beste vrienden zij ook zo. Maar wat jullie doen, dat mag niet. We zijn niet boos, maar bezorgd om de kinderen. Toen het stel om de hoek verdween ging het bekvechten verder.

FelixDeKlerk
FelixDeKlerk14 jan. 2013 - 14:21

Ondanks dat ik het zelden met van Jole eens ben en totaal anders in het leven sta, schat ik hem qua intellect zeker niet laag in. Waarom dan dit totaal belachelijke stukje ? Is het een reactie op een vermeende domheid bij rechts, in de zin van "als jullie belachelijke stukjes schrijven doe ik dat ook lekker" ? Of zou van Jole hier nou toch echt bloedserieus zijn, met dat linken van totaal onschuldige moslims grapjes, die jaren geleden ook nog eens anoniem gepost zijn ? Zo dom is van Jole toch niet ? Uiterst vreemd allemaal ...

elise1964
elise196414 jan. 2013 - 14:21

Ik durf wel te beweren dat Nederlanders van nature NIET tegen de islam zijn of haar aanhangers! Het is meer de continue aandacht van Marokkaanse jongeren in de media die betrokken zijn bij criminaliteit, die een afkeer van alles wat moslim, is bewerkstelligt. Hoewel dit dus eigenlijk niets met elkaar te maken heeft, behalve dan dat deze jongeren van origine moslim zijn.

TheRealHandyman
TheRealHandyman14 jan. 2013 - 14:21

Beetje triest dit stukje. We maken geen humor over Moslims want we weten niet genoeg? Het enige wat we weten dat enige vorm van kritiek of humor over Allah of over de Profeet zelf kan resulteren in een doodstraf, dat lijkt mij genoeg om je rustig te houden. Het gaat zelfs zo ver dat uit voorzorg kunsttentoonstellingen waar afbeeldingen van varkens in voorkomen maar worden stopgezet uit angst dat er iets kan gaan gebeuren. Dit noemen we in de volksmond gewoon terreur. Dat mag dan weer niet als het over de Islam gaat, dat mag alleen over onze "eigen" cultuur.

Lejoo
Lejoo14 jan. 2013 - 14:21

Hoe kun je een moslimcriticus laten lachen? Dat lukt nooit. Zonder grapjes over een geslachtsdeel in een geit.

Molly Veenstra
Molly Veenstra14 jan. 2013 - 14:21

Volgens Jos Collignon, vanmorgen op de radio, is het maken van grappen over de islam geen enkel probleem, en heeft hij dit ook regelmatig gedaan. Mohammed afbeelden is wél een issue, maar dit zijn twee verschillende zaken die nogal eens door elkaar worden gehaald.

MollySweet
MollySweet14 jan. 2013 - 14:21

Gottegot, wat flauw, die opmerking over icanhascheezburger.com. Ik kom er dagelijks voor een goeie dosis 'effe lache', en ZELDEN zie ik daar humor over moslims. Elke dag komen er 5-10 grappen bij (ongeveer een-twee hele pagina's), en er zijn dus vanwege dat tempo al duizenden pagina's met humoristische foto's met bijschrift, en ik denk dat als je al die duizenden pagina's doorwerkt, je misschien 10 foto's met 'moslimhumor' gaat vinden. Laten het er 20 zijn, tussen al die honderdduizenden foto's. Van Jole slaat soms echt een beetje door in zijn enthousiasme om anderen van xenofobie te beschuldigen. Hier zit-ie echt fout. Die website is zo onschuldig als maar kan.

MollySweet
MollySweet14 jan. 2013 - 14:21

En wat ik nog vergat te schrijven: wat is er is met moslimhumor? Het voorbeeld, die foto, dat hier gegeven wordt, is best grappig qua associatie...

Gelijkhebber
Gelijkhebber14 jan. 2013 - 14:21

Discussiëren vanuit een contrast is goed maar je moet het dan wel met de juiste argumenten doen. Die zijn bij Van Jole niet aanwezig. Owen Schumacher komt er rond voor uit. Hij durft geen filmpjes te maken met grappen over de Islam omdat deze via internet (youtube) onder de ogen komen van extremisten die de weg naar Owen wel weten te vinden. Een regelmatig verblijf in een versterkte badkamer, zoals Kurt Westergaard, is dan zijn lot. De wereld is internationale geworden. Een van de nadelen is dat de vrijheid van meningsuiting hierdoor wordt beperkt. Een voor moslims blasfemisch equivalent van het likken aan een kruisbeeld is onmogelijk. In ieder geval zal je het Theo Maassen niet zien doen. Daarmee heet Jeroen Pauw dus gelijk.

Lejoo
Lejoo14 jan. 2013 - 14:21

Een moslimcriticus bij de dokter zegt: 'Ik kan niet meer lachen'. De dokter belt Theo Maassen op. Theo komt langs met een moslim onder zijn arm. Hij opent het raam en gooit de moslim naar buiten. Patient genezen. De moslim ook. De praktijk was op begane grond.

JandeBoer2
JandeBoer214 jan. 2013 - 14:21

Gelukkig is het in Nederland heel normaal dat er grappen gemaakt worden Moslims en hun geloof Ik hoor ze dagelijks. Bijv. dat het normaal zou zijn dat er geen grappen gemaakt zouden kunnen worden over Moslims en geloof zonder de dreiging van serieuze repercussie. Hahaha, nooit bij een cabaretvoorstelling geweest zeker?? :-) Zelfs Maassen had het over een islamiet in de kont neuken om hem duidelijk te maken wat ze in Brabant verstaan onder rammedan. O, was die hard genoeg die grap? Het moet nóg fanatieker? Eigenlijk zouden ze als Wilders tekeer moeten gaan? Ja, dat zou inderdaad wel lachen zijn :-)) Maar ik wel het wel mee eens hoor: in élke cabaretvoorstelling moeten er minsten 2 moslimgrappen zitten, anders kom je op een zwarte lijst. Als je méér grappen over christenen of atheisten maakt (verdorie, waarom worden over atheisten nooit grappen gemaakt????) dan over moslims, dan kom je óók op die zwarte lijst!!! Het moet eens afgelopen zijn met dat niet vertellen van moslimgrappen!!

Hastur
Hastur14 jan. 2013 - 14:21

Ik vind de hele multikulti discussie kleinburgerlijk geneuzel. Want een samenleving is per definitie multi cultureel (met of zonder allochtonen). Ik ben het wel met Jole eens, dat veel van de PVV adepten vaak net zo humorloos reageren als de booslims. Want oh wee als je ze repliek geeft, dan zijn ze gelijk beledigd en kan je een stortvloed van hatelijkheden over je heen krijgen.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa14 jan. 2013 - 14:21

Een onderling Marokkaanse grap bijvoorbeeld: '' Als tijdens het bidden en toch de Imam een enorme irritante erectie krijgt, mag hij stoppen of doorgaan met bidden??

Ansie2
Ansie214 jan. 2013 - 14:21

Maar doet nu net Van Jole (en sommigen van zijn volgelingen alhier) alsof hij niet wil zien wáár het om gaat? Het gaat erom dat bijvoorbeeld een cartoonist géén vrije grap mag maken over Mohamed. Alleen als die goedgekeurd wordt door de Vereniging van Booslims is het OK. Maar owé als de cartoon niet voldoet aan hun eisen. Dan is er spreekwoordelijke stront aan de knikker. Vandaar dat cartoonisten en cabaretiers wel, laf, geaccepteerde grapjes maken over de islam, maar niet over Mohamed. Als Van Jole nu een echte man was, zou hij op deze site, om zijn gelijk te bevestigen, een hele rits mohamed cartoons (en grappen!) moeten plaatsen. Maar dat zal nooit gebeuren. Nooit. Aan Mohamed zal Van Jole zijn handen niet branden. Wijs als hij is. Omdat anders hij zijn leven niet meer zeker zal zijn, doordat er nu eenmaal nogal wat moslims zijn die vinden dat je cartoons en andere humor met geweld mag bestrijden. Daar gaat het om. Grappen over de islam, a la, (pardon the pun) maar vrije, ongelimiteerde grappen over Mohamed, dat is levensgevaarlijk. En dat weet Van Jole, en daarom praat hij niet over dit verschil. Dus Van Jole, mogen wij, om jouw gelijk te bevestigen, vrij grappen en cartoons gaan plaatsen over Mohamed op deze site?! Er zitten er vast hele grappige tussen! Put the money where your mouth is.

1thing
1thing14 jan. 2013 - 14:21

Bij ons in de straat kwam midden jaren '70 een Turks gezin boven de patatboer wonen en volgens NL-gebruik, dacht de vader, moest de jongste zoon van 10 jaar zich voorstellen in de buurt. Hij gaat als eerste bij de patatboer binnen en zegt in gebrekkig Nederlands; "Ikke Achmed". Vraagt de patatboer; "Heb je geld bij je?"

Lejoo
Lejoo14 jan. 2013 - 14:21

Ik ben wel benieuwd naar een leuke grap van een islamcriticus.

vandongen2
vandongen214 jan. 2013 - 14:21

je komt maar niet voorbij de moslim politie van van jole op deze site , merkwaardig.

EricWakker
EricWakker14 jan. 2013 - 14:21

Klassieker van Maassen over de backlash tegen de Nederlandse internationale inbedding: "het probleem zijn de buitenlanders! Het zijn er wel 5 miljard!" Ik woon in een hoegenaamd islamitisch land waar ik soms voorzichtig en met misplaatste trots aan vrienden uitleg hoe een Nederlandse cabaretiers zich op het podium virtueel afrukte bij zijn verhalen over zijn seksuele escapades met de Koningin. Het werd nooit echt begrepen, en dat hoeft ook niet. Maassen's grap over het nut van hoofddoekjes na een pijpbeurt doet 't echter wel goed (ook bij sommige vrouwen haha) maar nu het ene deel van de Nederlandse bevolking aan een ander deel aan het uitleggen is wat ironie is, tja, daarmee is er weinig meer om trots op te zijn als Nederlander in de verre.

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman14 jan. 2013 - 14:21

Het begint er op te lijken dat je op dit moment in PVV-termen een landverrader bent als je geen grappen over "de Islam" maakt. (whatever "de Islam" may be, maar dat zoiets als "de Islam" niet bestaat is een te moeilijk concept voor de PVV, net zoiets als het concept dat er geen opperwezen is te moeilijk is voor de SGP). Je komt in de verleiding om "landverraader" als geuzennaam te gaan nemen ;-)

Lejoo
Lejoo14 jan. 2013 - 14:21

Islamcritici kunnen jullie hier zelf goede grappen maken? Geen tweedehandse. Maar originele.

Lejoo
Lejoo14 jan. 2013 - 14:21

Kennelijk lukt het de islamcritici hier niet, om een goede grap maken.

Lejoo
Lejoo14 jan. 2013 - 14:21

Peet, die vraag mag net zo vaak gesteld worden, als Theo Maassen hier verwijten worden gemaakt. In plaats van Theo afzijken, mag een islamcriticus een goede grap maken. Dat schijnt moeilijker, dan Theo te afzijken.

JandeBoer2
JandeBoer214 jan. 2013 - 14:21

Raar eigenlijk dat Wilders nog nooit een grap over Moslims heeft gemaakt. Nee, niet raar, maar verdacht! Zou hij soms bang zijn dat er dan een aanslag op hem wordt gepleegd?

JandeBoer2
JandeBoer214 jan. 2013 - 14:21

En nu moet het maar eens afgelopen zijn met dat *niet* vertellen van islamgrappen! En waarom hoor ik nooit eens een grap over atheïsten? Laffe cabaretiers! Bang dat ze atheïstenvriendjes kwijtraken? Bah!

Moogle
Moogle14 jan. 2013 - 14:21

als je niet van Theo Maassen houdt ,,kijk er niet naar vroeger hield ook niet iedereen van Freek de Jonge ,,te links voor sommigen anderen vonden Wim Kan of Seth Gaaikema Oubollig ik heb genoten van Theo Maassen,,goeie show en als het niks was geweest had ik weg gezapt ipv me te bemoeien met Theos repetoire is toch gewoon zijn ding ,,en zolang er mensen komen kijken ,zal t m aan zn ###### roesten wat de critici vinden zo hoort het ook

Crunchy Frog
Crunchy Frog14 jan. 2013 - 14:21

Het geeft zo'n heerlijk warm en veilig gevoel om te weten dat de Thought Police over ons waakt, en bijhoudt of onze humoristen hun vaderlandse plicht wel vervullen.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa14 jan. 2013 - 14:21

Wedden? dat moslims-islam gedoe diep zit tussen je oren? Iets dieper dan normaal! Haal het weg uit je oor, met een oor-iets en maak ook over de moslims grapjes en laat de moslims ook grapjes over je maken en geniet van het je leven . Grappen- verbod op een groep mensen bestaat niet. Gelijk genieten, anders niet. Want, laat nou wij eerlijk zijn, grappen-maken is toch een kunst? waar de kunstenaar iedereen in de zaal aan het lachen krijgt en allemaal plezier hebben, de hele zaal met verschillende mensen en culturen. Dat is pas ''Bravo'' ,maar niet tijdens een regering die in de kunst niets ziet en roept ''lang leve de meningsuiting'', de Normen en Waarden'', '' Beschaving''...ect.... De meningsuiting is ooit begonnen met kunst: theater, straattheater beelden, schilderijen, muziek, poëzie....ect....En nu moeten wij het doen met de VVD, Telegraaf en Maasen?? Als je wil weten wat ik hiermee bedoel, kijk even naar Najib Amhali( gelukkig hebben wij één in Nederland) dat is echt kunst waar Ahmed, Mostafa en Jilali net zoals Jan, Kees en Klaas-Jan in één zaal naast elkaar kunnen genieten en lachen tijdens een potje Amhali. Laat de echte kunst niet doodgaan en laat ons maar even lachen alstublieft!

Lejoo
Lejoo14 jan. 2013 - 14:21

Ik ben geen moslim, christen, jood, boeddhist of atheiist. Ik hang soswieso geen religie aan. Inderdaad, zie ik, naar mijn mening, terechte kritiek op uitwassen van extreme opvattingen. Bij gelovigen en ongelovigen. Moslims zijn geen exclusieve heilige uitzondering daarop. De kritiek op het christendom in Nederland kwam vaak vanuit ex-christenen of kinderen van prekers. Deze kritiek van binnenuit heeft eerder de schijn van emancipatie. Mensen die een juk van zich af gooien. Zichzelf bevrijden van een last. Ondanks een grote weerstand, is het goed voorstelbaar, dat zulke emancipatie eerder wordt aanvaard, dan kritiek van buitenaf. Iedereen mag elkaar bekritiseren, maar de effectiviteit van zulke kritiek is ook relevant. Een moslim, die het christendom bekritiseert, heeft meer schijn van bevooroordeeldheid tegen zich, dan dat christenen elkaar onderling de maat nemen. Ik weet niet, hoe dat zit voor moslims onderling. Hoezeer accepteren moslims van elkaar kritiek op hun religie? Elkaar bekritiseren mag is in veel gevallen zelfs nodig. Maar ik verbaas mij er niet over, dat terechte kritiek van een moslim op een PVV'er moeilijk wordt geaccepteerd en omgekeerd kritiek van een PVV'er op een moslim. Is dit een vreemde gedachte?

harryo2
harryo214 jan. 2013 - 14:21

Een grap geeft te denken. Een betere grap noopt tot nadenken. En wat een goede grap is, ik zou het niet weten. Hoewel ik misschien wel ergens een donkerbruin vermoeden heb: iets met afzeiken, leedvermaak en minachting om jezelf beter te voelen.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa14 jan. 2013 - 14:21

Naast lachen met de moslims moet je met ze ook kunnen huilen, dan hebben wij de hele setje-beschaving compleet.

Joeri2
Joeri214 jan. 2013 - 14:21

Aha, nu weet ik waarom ik een hekel aan Pauw heb. Er zat altijd wel een belletje te rinkelen, maar door deze uitleg valt het belletje precies op z'n plaats. Ik vindt Maasen een geweldige Eindhovenaar en Pauw een hypocriete Hollander. Dit verhaaltje legt slechts een beetje uit waarom, daarvoor mijn dank. Als Eindhovenaar hebben we natuurlijk ook veel meer te maken met normale islam dan in het blonde Holland, daar moeten de mensen nog wennen dat ze niet langer achter een koe mogen staan. Terwijl ze hier in de industrie regio van de wereld allang multicultureel naast elkaar in de fabrieken stonden. De Hollander heeft helemaal geen humor waar ze zichzelf belachelijk durft te maken. Zet de radio maar aan. Als een Hollander een Nederlander belachelijk maakt dan krijgt die Nederlander opeens een Brabants of Limburgs accent. En als een Brander een Hollander belachelijk maakt dan valt heel Volendam over hem heen. Pauw is hypocriet. Dat mis ik dan weer wel een beetje in dit stukje.

Borgio
Borgio14 jan. 2013 - 14:21

Over het algemeen word geloof gebruikt om mensen te onderdrukken. En houd de persoonlijke ontwikkeling tegen, zodat de genen die de macht willen de macht behouden. Wat ik al vaker heb gezegd is dat de geloof de mens moet dienen maar niet anders om. Iedereen is vrij om te geloven wat hij of zij wilt. Anno 2013 mag je wel aannemen dat men er voor kiest om in iets te geloven om er beter van te worden. Helaas is dat niet het geval en word geloof nog steeds gebruikt om persoonlijke ontwikkeling te onderdrukken en mensen in hun macht te houden. Qua geschiedenis weet je nooit of je wel de werkelijkheid te horen krijgt. De geschiedenis wordt helaas geschreven door de overwinnaar en niet door de verliezer. Hierdoor zijn vele dingen die je leest en of geleerd heb maar een aanname. Alles waar extreem voorstaat is gewoon slecht zowel moslim als christen etc. Het word terrorist is natuurlijk makkelijk om jezelf goed te praten. Maar zolang er aan oorlog veel geld word verdient en/of belangrijke doelen worden gehaald zal het nooit ophouden. Ook niet als vanaf morgen iedereen afstapt van zijn geloof.

Ratelaar
Ratelaar14 jan. 2013 - 14:21

Het gaat ook niet om dé moslim in de discussie, die bestaat niet, net zo als dé Nederlander niet bestaat. Het gaat om de cultuurverschillen tussen moslims --mensen met een islamitische culturele achter grond en christenen --mensen met een christelijk culturele achtergrond en specifieker: zoals we die in Nederland hebben. Laten we wel wezen de ene moslim is de andere niet, er zijn moskeee die worden bezocht door voornamelijk Turkse moslims en er zijn er die voornamelijk bezocht worden door Marokaanse. Moslim is in de volksmond een verzamelnaam geworden voor mensen die uit landen komen met een Islamitische cultuur en vaak Arabische invloeden hebben. Mensen voelen zich bedreigd door de enorme groepen met Islamitische achtergrond. Dat kun je niet bagatalliseren. Ik heb eens een affaire gehad met een New Yorkse die ik daar heb leren kennen. Toen ze bij mij in Nederland was zijn we uit geweest in Rotterdam. Nooit had ik haar verteld over moslims of de discussie daaromtrent. Wat ik frapant vond is dat terwijl na een lekker dinertje door de stad liepen en zij ommerkte, out of the blue: "I feel like I am in a Arabic city. They all seem so angry." Later toen ik mijn huidige vriendin had leren kennen ben ik een tijdje bij haar ingetrokken. Zij woonde toen in Delfshaven. Als je daarover straat loopt ben je als niet moslim in de minderheid. Ik heb het privilege gehad in Kabul te hebben mogen verblijven. In Rotterdam waande ik mij nog steeds in Kabul. Daarom vind ik het wel heel makkelijk om te zeggen dat het jammer is dat de multiculturele samenleving wordt afgebroken, maar voor de mensen die in wijken en steden wonen waar andere culturen dominant zijn voelen zich niet thuis in eigen land. Het valt zelfs een buitenlander op! Vanuit een omgeving, denk ik, waar weinig moslims wonen is het makkelijk praten. Maar het heersende gevoel van veel mensen bagatalliseren vind ik kortzichtig en naïef. Dan wil ik nog niet eens beginnen over illegale internaten voor moslim kinderen. Als ik daarover lees moet ik onwillekeurig aan madrassa's en booslims denken....

[verwijderd]
[verwijderd]14 jan. 2013 - 14:21

wat een kansloos stukje zeg! De man die zo tegen Geenstijl ageert maar wel hun taal overneemt ("booslims") gaat even vertellen hoe het in elkaar zit. En omdat de grote Francisco geen Noordkoreaanse standup comedians kent zullen ze ook wel niet bestaan. Ik ken geen enkele gematigde welwillende moslim die respect heeft voor de Nederlandse samenleving. Bestaan die nu ook niet Francisco? Wie zijn eigenlijk die islambestrijders waar je over praat? Waarom naar het buitenland kijken om je eigen gelijk te willen halen? En dan nog je eigen mening als een feitelijke stelling neerzetten. Kom op Francisco, iemand met jouw capaciteiten zou beter moeten kunnen. Toch?

4 Reacties
ElChe
ElChe14 jan. 2013 - 14:21

"Wie zijn eigenlijk die islambestrijders waar je over praat?" Ontbreekt het aan zelfreflexie?

denmol
denmol14 jan. 2013 - 14:21

"Ik ken geen enkele gematigde welwillende moslim die respect heeft voor de Nederlandse samenleving." Dat jij ze niet kent zegt niets over de werkelijkheid maar des te meer over jou bekrompen wereldje want hoe zou je, om maar wat te noemen, Aboutaleb die burgemeester van de tweede stad van dit land is noemen?

rgeurtsen
rgeurtsen14 jan. 2013 - 14:21

Mener Hartman zelden ben ik het zo met u eens geweest als deze keer, en toch een maar.... ja ik ken heel wat normale gematige doorsnee nederlandse burgers die Islamitische geloof aanhangen en grappen maken over islam, nederland, en de mensen en onze gewoontes... heerlijk... Daarom is het gedoe rond de show van Theo Maassen zo achterlijk, zoals de onvolprezen bas heijne in de NRC verkondigde. De reactie van Francisco lijkt wat dat betreft inderdaad op een schaamlap voor het meedoen van de redactie van joop.nl met veel teveel aandacht voor een ver achterhaald en nauwelijks actueel probleem.

Joeri2
Joeri214 jan. 2013 - 14:21

"Waarom naar het buitenland kijken om je eigen gelijk te willen halen? " Het gaat er niet om dat het een buitenlander is. Het gaat erom dat o Brain zegt dat het voor hem geen zin heeft om grappen over moslims te maken omdat u ze niet zal snappen. Inhoud, niet vorm. U moet ophouden naar de vorm te kijken en het nou eens eindelijk eens een keer over de inhoud gaan hebben. Daar is geen "gelijk halen" aan, dat is de feitelijke waarheid.

Lucyfer
Lucyfer14 jan. 2013 - 14:21

1. Islambestrijders en Humor:-s 2. Dara is geweldig!! 3. Van Jeroen Pauw snap ik geen bal (en dan nog zeggen dat de PO altijd links is). 4. Je grap over de paus is leuk! Je hébt wel humor.

1 Reactie
mees.
mees.14 jan. 2013 - 14:21

Jeroen Pauw is bang dat ie de boot mist en loopt met de schreeuwende massa mee.....de geschiedenis zal uitwijzen hoe verkeerd hij zit. Pauw is laf.

insider070
insider07014 jan. 2013 - 14:21

''Er zijn amper nog booslims in dit land'' Dit meent u niet, wrijf de zand uit uw ogen en kom uit uw ivoren torentje...

1 Reactie
denmol
denmol14 jan. 2013 - 14:21

"Dit meent u niet, wrijf de zand uit uw ogen en kom uit uw ivoren torentje..." Terrence Anoniem ik ken je niet want zie nooit iets van je hier maar kan je me wijzen op "booslims" die jij kent en eigenlijk iedereen inclusief Francisco zouden moeten kennen want anders kan ik je reactie niet plaatsen. Hij moet het zand uit zijn ogen wrijven en uit zijn ivoren toren komen en dat lijkt me sterkt want als je in een ivoren toren zit waardoor je zaken die de gewone man in de straat wel ziet mist dan komt dat doordat je zo hoog zit. Bij Francisco zou het dan dubbelop gelden als ik de lijn van jouw betoog doortrek want hij moet ook nog eens het zand uit zijn ogen wrijven maar als hij in die toren zit dan heeft het geen zin omdat hij dan nog niets ziet en lijkt het me handiger hem het advies te geven eerst uit die toren te komen en als hij dan nog niets ziet het zand uit zijn ogen te wrijven.

[verwijderd]
[verwijderd]14 jan. 2013 - 14:21

Islambestrijding is meer een soort containerbegrip voor het terugdringen van uiteenlopende niet-Westerse invloeden geworden. Marokkaanse overlast wordt gemakkelijk bij "de islam" ondergebracht om de dreiging wat acuter te doen voorkomen. Terwijl het in werkelijkheid doorgaans gaat om perspectiefloze mannelijke personen van 12-35 jaar die voor galg en rad zijn opgegroeid.

1 Reactie
Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman14 jan. 2013 - 14:21

Juist!

[verwijderd]
[verwijderd]14 jan. 2013 - 14:21

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
SjoukeBoonstra
SjoukeBoonstra14 jan. 2013 - 14:21

== Daarom hierbij mijn islam grapje: hoe komt het dat de Koran volstaat met onzin? Mohammed kon niet lezen en schrijven. Het gerucht gaat dat hij eigenlijk 'dog' (hond) bedoelde maar omdat Arabieren van rechts naar links schrijven, werd het 'god', wat is vertaald als allah. == Dijenkletser. Alleen sprak Mohammed geen engels en het arabische woord voor "hond" is "kalb", dus schreef hij volgens jou "blak" maar omdat hij niet kon schrijven werd het "allah", alleen is het arabische woord voor "allah" veel moeilijker dan dat voor "kalb"en beide woorden lijken niet echt op elkaar... In het engels zou het wel weer kunnen, maar die zijn weer Anglicaans en de anglicanen hebben geen Koran maar de King James Bible. Eh... moeilijk grapje, hoor. Dan vind ik eigenlijk deze van John Lennon leuker: "I believe in God, but not as one thing, not as an old man in the sky. I believe that what people call God is something in all of us. I believe that what Jesus and Mohammed and Buddha and all the rest said was right. It's just that the translations have gone wrong."

[verwijderd]
[verwijderd]14 jan. 2013 - 14:21

"Of je vindt dat er voor andere culturen plaats moet zijn en dan kun je er ook grappen over maken. Of je vindt, zoals Pauw, dat voor andere culturen geen plaats is." Wat een misselijke manier van redeneren weer. Pauw heeft nooit beweerd dat er geen plaats moet zijn voor andere culturen. De multiculturele samenleving waar hij bezwaar tegen maakte, was de "onverschillig langs elkaar heen leven"-samenleving die de PvdA zo lang gepropageerd heeft. Volgens mij heeft ook de PvdA langzamerhand afscheid genomen van het idee dat alles automatisch goed komt als ieder een formuliertje in zijn eigen taal krijgt plus onderwijs in eigen taal en cultuur en we verder schouderophalend iedereen in zijn sop gaar laten koken.

1 Reactie
mees.
mees.14 jan. 2013 - 14:21

Pauw heeft letterlijk gezegd dat ie tegen multikul is!

HanvanderHorst1
HanvanderHorst114 jan. 2013 - 14:21

Het probleem is ook dat er met de virtuele vriendenkring van Theo zelf niet te lachen valt. Ze lijden onder een tragisch gebrek aan humor. Een mooi voorbeeld is de partijideoloog van de PVV, Bosma. Zouden ze daarom op zo'n hoge toon moslimgrappen eisen van andersdenkenden? Omdat ze zelf nergens opkomen? Omdat het verwende kinderen van deze tijd zijn die alles op een presenteerblaadje aangereikt willen krijgen in plaats van zelf een prestatie te leveren? Ik weet het echt niet.

1 Reactie
Hjalmar Hoort
Hjalmar Hoort14 jan. 2013 - 14:21

"de verwende kinderen van deze tijd" Poeh poeh poeh. Drommels drommels drommels. Vooralsnog zijn er louter mensen van rond de 50 betrokken bij deze muggenzifterij alias twitterfittie tussen Jole en Pauw. Laat de jongeren er AUB buiten. Je projecteert als een malle Han, beschamend. Jeroen Pauw: 1960 Maassen: 1966 Jole: 1960 Bosma: 1964

[verwijderd]
[verwijderd]14 jan. 2013 - 14:21

Mees wat is er op tegen als je tegen een multiculti samenleving bent? Je kan ook vragen, waarom ben jij er voor?

4 Reacties
mees.
mees.14 jan. 2013 - 14:21

Wij ZIJN een multiculturele samenleving......al sinds mensheugenis!!! Als ik zo als jij zou zijn dan zou het betekenen dat ik tegen mezelf ben....wij alleen zijn kinderen van mensen van zeer verschillende herkomsten,zoals ik al zei,sinds mensenheugenis Wat versta jij overigens onder cultuur?

arieroos
arieroos14 jan. 2013 - 14:21

[Mees wat is er op tegen als je tegen een multiculti samenleving bent? ] Maar waar ben je dan precies tegen ? In Nederland hebben we een verzameling burgerrechten. Die rechten garanderen onder andere vrijheid van meningsuiting, vrijheid van godsdienst, en vrijheid van discrimatie. De consequentie daarvan is, dat iedereen in Nederland zelf mag weten hoe hij zijn leven inricht; met andere woorden, de consequentie van die vrijheden is een multiculturele samenleving. Als je daar tegen bent, dan kan het niet anders dan dat je tegen een of meerdere van die grondrechten bent. Het is onmogelijk om een monoculturele samenleving te realiseren zonder die rechten in te perken.

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman14 jan. 2013 - 14:21

[Mees wat is er op tegen als je tegen een multiculti samenleving bent?] Het is een stompzinnige vraag. Je kunt iemand net zo goed vragen waarom het slecht is om tegen zonnschijn te zijn, of tegen de regen. Er is geen maatschappij te vinden die *niet* multicultureel is. Je kunt dus alleen "tegen multicultureel" zijn als je multicultureel anders definieert dan wat multicultureel betekent. In dat geval zul je dus precies moeten uitleggen *waar* je dan precies op tegen bent: met de e=term multiculturele samenleving zeg je namelijk niets.

mees.
mees.14 jan. 2013 - 14:21

Maassen moet verplicht van de achterban van de PVV grappen maken over Allah en Mohammed en moet zijn bek houden over Wilders. Jos Collignon mag geen cartoons tekenen over Wilders en doet hij dat wel dan stromen de bedreigingen binnen in zijn malbox en bij de Vara Fijn hé,die zichzelf wanende uniculti (proestttt) het lachen zal je nog eens vergaan

Emery
Emery14 jan. 2013 - 14:21

Zelden zo'n zwak onderbouwd stuk gelezen. Maassen maakt kwetsende grappen over god en jezus. Van mij mag hij, maar ik weet dat veel mensen zich daardoor gekwetst voelen. Maassen (en de rest van kleinkunst Nederland) durft geen grappen te maken over allah en mohammed. Daar ligt het verschil en dit artikel gaat daar (bewust) volledig aan voorbij.

1 Reactie
mees.
mees.14 jan. 2013 - 14:21

"Van mij mag hij, maar ik weet dat veel mensen zich daardoor gekwetst voelen" aaaah....ooooh....wat erg he "Maasen durft geen grappen te maken over de allah en mohammed" ach toch,je meent het....proesttttttt

[verwijderd]
[verwijderd]14 jan. 2013 - 14:21

Ach er moet weer een schilderij verwijderd worden. Een medewerkster van her radboud herkende zich er in. Inderdaad mees, fijn die multiculti. Het lachen zal je nog eens vergaan.

1 Reactie
mees.
mees.14 jan. 2013 - 14:21

Maassen moet verplicht van de achterban van de PVV grappen maken over Allah en Mohammed en moet zijn bek houden over Wilders. Jos Collignon mag geen cartoons tekenen over Wilders en doet hij dat wel dan stromen de bedreigingen binnen in zijn malbox en bij de Vara Fijn hé,die zichzelf wanende uniculti (proestttt) het lachen zal je nog eens vergaan

[verwijderd]
[verwijderd]14 jan. 2013 - 14:21

Toen Jack Spijkerman bij de Vara zet heb ik hem wel eens grappen horen maken over God en over Jezus. God werd zelfs gepersifleerd in een van de tv-uitzendingen. Best wel grappig. Maar in een interview later met het VK-magazine gaf Spijkerman eerlijk toe geen grappen over Allah of over Mohamed te willen maken, want dat was veel te gevaarlijk. Dit voorbeeld geeft toch wel aan waar de schoen wringt. Cabaretiers zoeken vooral 'makkelijke slachtoffers'. Ik heb ook maar heel weinig grappen over Zuid-Molukkers horen maken in de jaren zeventig, maar Koningshuis en 'de Veluwe' werden nooit gespaard.

1 Reactie
Michiel Online
Michiel Online14 jan. 2013 - 14:21

nee zij doen niet zo lief tegen ons want wij doen ook niet zo lief tegen hen. :)

[verwijderd]
[verwijderd]14 jan. 2013 - 14:21

..[ Natuurlijk zijn er radicale moslims die het kromzwaard trekken als ze een grap horen. Ze zitten bijvoorbeeld in Iran of Mali. ].. Of bijvoorbeeld in Nederland, zoals Mohammed B die Theo van Gogh vermoordde.

1 Reactie
JandeBoer2
JandeBoer214 jan. 2013 - 14:21

Ha, nóg een vriend van Theo! :-)

GingerTed
GingerTed14 jan. 2013 - 14:21

Het is niets anders dan een truc om de satire jegens de Islam als achterhaald of overbodig te verklaren omdat de handvol werkelijk extremistische moslims vooral buiten Nederland en de westerse wereld verblijven en zelfs in de meeste landen daar een minderheid vormen. Het gaat erom dat de doorsneemoslim en de gewone islam, ook zoals die hier in Nederland gepraktiseerd wordt overwegend orthodox is sterk te vergelijken met de aanhang van de kleine christelijke partijen als de SGP, Christenunie, orthodox organisaties als Jehovah's getuigen, Pinkstergemeente, 7e Dag's Adventisten, Staphorst, de Biblebelt, etc. Daarover maken de progressieven samen met de liberalen nog steeds, net als in de eerste decennia van de tweede helft van de vorige eeuw nog steeds met graagte en met goede redenen harde satire over zeker waar er vanuit deze orthodoxie wordt gediscrimineerd wordt naar vrouwen, homoseksuelen, e.a. De meeste progressieven doen dat, anders dan de meeste liberalen, als het om moslims opeens niet terwijl hun overwegende orthodoxie en de houding t.o.v. vrouwen, homoseksuelen, e.a. zeer zeker niet onderdoet voor die van de orthodoxe christenen. Daar is maar een reden voor. De meeste moslims hebben een andere etniciteit dan de autochtonen. Daarom zijn die progressieven niets anders dan knuffelracisten.

1 Reactie
denmol
denmol14 jan. 2013 - 14:21

"Het is niets anders dan een truc om de satire jegens de Islam als achterhaald of overbodig te verklaren" Ik roep jou en al je medestanders op om lekker satire te bedrijven met de islam in de hoofdrol maar ga anderen niet opleggen dat te doen en al helemaal niet verwijten dat ze laf zijn als ze niet doen wat je hen opdraagt.

[verwijderd]
[verwijderd]14 jan. 2013 - 14:21

Wat is trouwens die preoccupatie van links met conservatieve islamieten? Vroeger was links atheïstisch. Seculier in ieder geval. Maar Allah (die overigens verzonnen is en helemaal niet bestaat) zou dan opeens wel tof zijn? De huidige islamieten hanteren zelfs gebruiken die wij lang geleden al hadden uitgebannen in ons land. Waarom zo'n ideologie dan opeens koesteren?

1 Reactie
denmol
denmol14 jan. 2013 - 14:21

"Wat is trouwens die preoccupatie van links met conservatieve islamieten?" Hoe kom je daar toch bij, ik heb niemand die links zegt te zijn horen pleiten voor de invoer van de sharia of op een andere manier zijn of haar voorkeur voor deze religie ten opzichte van anderen horen of zien uiten dus wat nou preoccupatie.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa14 jan. 2013 - 14:21

Omdat het schijnt dat Nederlanders niet goed zijn in leuke grappen te maken zonder andere onnodig te beledigen, moeten zij toch terug naar die tijd van:'' Doe even normaal doe je gek genoeg'' Hier gaf ik toen aan Nederlanders een 10, omdat ik het fantastisch vond, toen, ja toen!

3 Reacties
SadandAngry
SadandAngry14 jan. 2013 - 14:21

Ja, toen dachten we ook nog dat moslims een fijne toevoeging aan ons kleurrijke landje zouden zijn. Mensen in mooie gewaden, met prachtige kerken (moskeeën), heerlijke geuren van ander eten, etc. Mensen die je kijk op de wereld positief zouden kunnen veranderen. Toen wisten we nog niet dat een belangrijke component in de islam onderdrukking, haat zaaien, discriminatie, gebrek aan respect voor anderen, en nog wat mindere zaken, is. En we wisten toen nog niet dat jongeren, zich 'goede moslim' noemend, zich vooral zouden bezighouden met straatterreur en overvallen. Ja, toen, beste Mostafa, gaf ik Nederland ook een 10. Toen.

krehyea
krehyea14 jan. 2013 - 14:21

Omdat het schijnt dat Nederlanders niet goed zijn in leuke grappen te maken zonder andere onnodig te beledigen, moeten zij toch terug naar die tijd van:'' Doe even normaal doe je gek genoeg'' Hier gaf ik toen aan Nederlanders een 10, omdat ik het fantastisch vond, toen, ja toen! Als je jezelf zo vaak 'onnodig' beledigd voelt zegt dat mijns inziens meer over je eigen religie en hoe je er zelf instaat. Ik ben vrij overtuigd atheïst. Als ik de bijbel of koran lees (wat ik af en toe doe) lees ik de meest beledigende dingen over zij die niet de juiste weg volgen. Het doet mij niets; het sterkt mij slechts in mijn mening over religie. Ik ben blij dat er zoveel mensen beledigd worden, het beweegt ze tenminste om ZELF na te denken over hun religie en levenshouding. Daarbij: Zaken die makkelijk te ridiculiseren zijn, zijn vaak al behoorlijk ridicuul van zichzelf.

RMHeijmans
RMHeijmans14 jan. 2013 - 14:21

Ben jij geen Nederlander dan? En je doet zo goed je best. Maar ligt dit aan de grappen of aan het feit dat iedereen zich constant beledigd voelt. Sinds wanneer heeft iedereen zo'n teer zieltje, dat deze breekt zodra iemand er een grapje over maakt?

krehyea
krehyea14 jan. 2013 - 14:21

"Dat is een paradoxale houding. Of je vindt dat er voor andere culturen plaats moet zijn en dan kun je er ook grappen over maken. Of je vindt, zoals Pauw, dat voor andere culturen geen plaats is. Dat is het uniculturalisme, iedereen onderwerpt zich aan dezelfde cultuur. Maar waarom zou je er dan wel grappen over willen maken?" Wat is dat voor een vreemde zwart-wit kronkel? Humor kan altijd en overal; het is aan een ieder wat hij of zij er van vindt. Slapstick of grappen over kankerpatiënten, het is slechts een kwestie van smaak. Maar zoals Teeuwen al gezegd heeft, grote gevestigde instituten als de kerk en de islam stralen macht uit, vragen absolute onderwerping van hun volgelingen en claimen de enige volledige waarheid te verkondigen. Juist dan kan het grappig zijn om het te ridiculiseren; wanneer dat niet meer zou kunnen krijg je enge toestanden. Kritiek en ridiculisering wordt door een deel van de Islamitische wereld helaas zeer slecht gedragen.

2 Reacties
JandeBoer2
JandeBoer214 jan. 2013 - 14:21

== "Kritiek en ridiculisering wordt door een deel van de Islamitische wereld helaas zeer slecht gedragen." == Nou, door een deel van de islambestrijdende wereld ook hoor! Zelfs grappen over de beveiliging van Wilders zijn ten strengste verboden, op straffe van aanhoudende ondervraging door J. Pauw en vergelijking met mensen die een scheidrechter doodtrappen door mej. Marbe :-)

JandeBoer2
JandeBoer214 jan. 2013 - 14:21

== "vragen absolute onderwerping van hun volgelingen en claimen de enige volledige waarheid te verkondigen" == Nou..... daar zit Wilders dan akelig dicht tegen aan. Maar die man zit ook nog eens met maar liefst 15 van z'n volgelingen in de 2e Kamer! Brrrrr...

[verwijderd]
[verwijderd]14 jan. 2013 - 14:21

"Check hierboven de video van de Ierse - en atheïstische - stand-up comedian Dara Ó Briain. Hij zegt geen grappen te willen maken over moslims omdat hij gewoon "geen klote van moslims af weet". En zijn publiek evenmin. Voor Nederland gaat hetzelfde op. We hebben het weliswaar heel vaak over moslims maar van de islamitische gewoonten zijn we te gebrekkig op de hoogte om er scherp mee te kunnen spotten." Voor Nederland gaat hetzelfde op? Gebrekkig op de hoogte om scherp te kunnen spotten? Wat een finale onzin van Jole, hoe krijg je het verzonnen. En daarbij: slechts 1% moslims in de Rep.of Ireland en dit neemt ook nog eens snel af: "The Muslim immigration in the end of the 90s was caused by the Irish economic boom and asylum seekers from diverse Muslim countries, but because of the economic situation in Ireland many Muslims are returning to Muslim countries and the Islamic population is decreasing rapidly with many mosques closing."

1 Reactie
JandeBoer2
JandeBoer214 jan. 2013 - 14:21

Ach, hier in Nederland hebben we 5% moslims ook dát aantal neemt af. Maar ja, volgens Fortuin hadden we hier daarmee "godverdomme gewoon een vijfde colonne! Van mensen die het land naar de verdommenis willen helpen." Dus ja, als Fortuin zoiets zegt, en óók nog in zo'n enorrumme staat van opwinding, dan móét het wel waar zijn. (Bron: http://nl.wikiquote.org/wiki/Pim_Fortuyn )

rgeurtsen
rgeurtsen14 jan. 2013 - 14:21

Zoals Francisco van Jole schrijft: "Ik ken inmiddels meer acts van stand up comedians over (radicale) moslims dan over pakweg jehova’s of hindoes." Schrijf ik: "Ik ken inmiddels meer journalisten ern discussieplatformbeheerders die vinden dat het anti-islam geluid, het beste en op zijn infantielst verwoord door Wilders c.s. en Bart Schut, nog steeds maatschappelijk relevant genoeg is om ruimte te geven. Afgeven op de blanke discriminatoire hufterigheid van Jeroen Pauw heeft wat mij betreft door die media geen pas.

2 Reacties
rbakels
rbakels14 jan. 2013 - 14:21

Naar ik vrees ziet menige journalist het als een probleem dat die zogenaamde multiculturele samenleving langzamerhand doodgewoon wordt gevonden, en de mensen het islam-bashen moe zijn, omdat ze zien dat er ook een heleboel rechtschapen moslims zijn. Daardoor verliezen ze langzaamaan een onderwerp om lekker over te polemiseren. Omdat er veel te veel journalisten en publicisten zijn hakt dat er in op de markt van stukjes. Het is bepaald schrijnend om te zien dat het land weliswaar schoon genoeg begint te krijgen van Wilders, maar dat de media - ook de "linkse" - het politieke leven van deze griezel kunstmatig verlengen om den brode. En dan heb ik het nog niet over cabarettiers met te weinig fantasie! Kan JOOP.NL niet het goede voorbeeld geven?

JandeBoer2
JandeBoer214 jan. 2013 - 14:21

Mee eens. De redactie van Joop lijkt wat dat betreft veel op die van P&W.

[verwijderd]
[verwijderd]14 jan. 2013 - 14:21

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
rgeurtsen
rgeurtsen14 jan. 2013 - 14:21

Of erwin, het debat zou kunnen gaan over de noodzaak van de discussie over het geweld van de groeperingen die jij aanwijst. Het lijkt mij handiger om het over onze eigen aggressie en geweld te hebben... het is zo makkelijk liberaal om het over anderen te hebben.

Molly Veenstra
Molly Veenstra14 jan. 2013 - 14:21

Kijk hier eens: een artikel van meer dan tien jaar oud: http://www.trouw.nl/tr/nl/5009/Archief/archief/article/detail/2512404/2000/12/27/Freek-de-Jonge-spot-niet-met-Hell-s-angels.dhtml Waar je écht geen grappen over moet maken zijn de Hells Angels. In tegenstelling tot grappen over islam worden die dan ook niet meer gemaakt, en is dit Jeroen Pauw en geestverwanten nooit opgevallen....

1 Reactie
Jaap Breekpunt
Jaap Breekpunt14 jan. 2013 - 14:21

Je stelt voor om de groep moslims net zo te gaan behandelen als de groep Hell's Angels de afgelopen jaren is behandeld? Zo ver wil Wilders volgens mij niet eens gaan.

GingerTed
GingerTed14 jan. 2013 - 14:21

Velen bespotten graag de katholieke en protestants of gereformeerde kerken vanwege het feit dat een paar van hen in instellingen hun handen niet thuis konden houden. Bij de islam die overwegend zo orthodox is als maar een klein deel van deze christelijke groeperingen is het zoals bekend doodnormaal om jonge meisjes, vaak tegen hun wil, als ware het handelswaar uit te huwelijke. Daarnaast is het woord "hoer" toenemend iets wat steeds meer muzelmannen zich menen te kunnen veroorloven te sissen of zelfs roepen naar niet-islamitische vrouwen. Homoseksuelen en joden waar hun geaardheid of overtuiging openlijk is worden evenzo toenemend belasterd. De progressieven hebben voor wat betreft de joden daar evenzo toenemend begrip voor vanwege een langslepend conflict in een ander land dan Nederland hier ver vandaan. Joodse belangenorganisaties die daarin een standpunt hebben die joodse belangen daar te verdedigen zijn helemaal het mikpunt, niet alleen satirisch, niet minder van de progressieven. Dat is heel vreemd daar er in een groot deel van de wereld vele conflicten spelen waarin overwegend moslimbevolkingen een kwade rol spelen en er in Nederland evenzo islamitische belangenorganisaties zijn die daarin een proactieve rol spelen zoals sommige joodse groeperingen hier. Worden die moslims dan net zo hard satirisch of zonder humor op de korrel genomen vanwege die opstelling tegen vrouwen, homoseksuelen, in woord en gebaar steun aan strijd en onderdrukking tegen anders- en ongelovigen in landen van herkomst? Het gebeurt wel maar niet door progressieven want die vinden het prima dat je autochtonen en joden waar deze fout zitten, ook al is het een minderheid onder hen, en/of gaat het om openlijke steun aan een kwade zaak in een ver land, maar nooit als het om moslims gaat.

2 Reacties
Lejoo
Lejoo14 jan. 2013 - 14:21

Hoeveel moslims telde jij in de zee van Katholieken en extreem-rechtse nationalisten in Frankrijk. In die massa van 350.000 mensen in Parijs. Die protesteerden tegen het homo-huwelijk. Waar de paus het roerend mee eens is. Wie waren er ruim in de meerderheid anti? Geert, doe iets!

RemusMcMillan
RemusMcMillan14 jan. 2013 - 14:21

Ginger Ted, Ik reageer op uw stelling dat 'er een paar [...] hun handen niet thuis konden houden' .. Nu maakt u het wel erg bond qua RKK goedpraterij. Want met 'een paar' doelt u op decennia lange gestructureerde pedo- praktijken over de gehele linie in de kerk en aanverwante instellingen. Duizenden levens zijn kapot gemaakt door seksueel gefrustreerde celibate papen, die willens en wetens door kerk en diens leiding zijn beschermd en verdedigt. Het is een doofpot affaire die zijn einde niet lijkt te bereiken en u bagatelliseert dit in een vergoelijkend zinnetje. Want dit is een pot verwijt de ketel stelling. Nooit mag u een vergelijking maken met als doel deze wandaden te verdedigen door ze te vergelijken met wandaden uit een ander idioot geloof. Schaam u.

[verwijderd]
[verwijderd]14 jan. 2013 - 14:21

Een heel lang stuk over humor etc. Maar daar gaat de discussie niet om. Het gaat erom dat een groep moslims hun wetten willen opleggen aan alle anderen.

3 Reacties
Molly Veenstra
Molly Veenstra14 jan. 2013 - 14:21

Het willen opleggen aan anderen van eigen normen en waarden is geen exclusieve eigenaardigheid van moslims. Er zijn bijvoorbeeld al heel wat zinloze oorlogen gevoerd om andere landen te bekeren tot de democratie.

dino_radja
dino_radja14 jan. 2013 - 14:21

dat handjevol is nu niet iets om bang voor te zijn. Ondanks meerdere pogingen krijgt een moslimpartij in nederland niet eens 1 zetel. De overgrote meerderheid wil hun wetten dus helemaal niet aan anderen opleggen zoals de christenen dat al jaren doen via SGP, christenunie en CDA.

mees.
mees.14 jan. 2013 - 14:21

een groep moslims? ooooh....ik dacht dat je het over de achterban van de PVV had

RemusMcMillan
RemusMcMillan14 jan. 2013 - 14:21

Het moet me toch even van het hart. Waarom probeert Jole toch zo krampachtig dit soort uitwassen te verdedigen? Het is niet normaal dat er geen grappen gemaakt kunnen worden over Moslims en hun geloof. Het is niet normaal dat er geen satire mogelijk is zonder de dreiging van serieuze repercussie. Maar het is rondtuit belachelijk dat deze situatie vanuit een links liberale hoek wordt vergoelijkt en als normaal wordt beschouwt. Dit ontwricht een maatschappij en geeft rechtsradicalen en populisten een reden om nog harder te schreeuwen en krijgen daaruit voortvloeiend steeds meer steun van gewone mensen uit alle lagen, ja ook veel hoogopgeleiden, die uit hun (linkse) hoek niets dan goedpraterij moet aanhoren.

4 Reacties
dino_radja
dino_radja14 jan. 2013 - 14:21

grappen over moslims en/of de islam kunnen gewoon gemaakt worden, en dat gebeurt ook dagelijks, zonder enige repercussie. rechtsradicalen zoeken problemen die er niet zijn.

mees.
mees.14 jan. 2013 - 14:21

De holle retoriek van het vrije woord - http://sammiesaul.nl/2013/01/de-holle-retoriek-van-het-vrije-woord/ …

pieterpan2
pieterpan214 jan. 2013 - 14:21

Je hebt helemaal gelijk, Remus. "Weldenkend, progressief, links" heeft zijn ziel aan een totalitaire idelogie, die de islam is, verkocht. En jelaas is dit niet voor de eerste keer......

clara51
clara5114 jan. 2013 - 14:21

["Dit ontwricht een maatschappij en geeft rechtsradicalen en populisten een reden om nog harder te schreeuwen en krijgen daaruit voortvloeiend steeds meer steun van gewone mensen uit alle lagen, ja ook veel hoogopgeleiden, die uit hun (linkse) hoek niets dan goedpraterij moet aanhoren."] Overdrijven is ook een kunst.

Lejoo
Lejoo14 jan. 2013 - 14:21

Haha, Haatimam Drammer. Vanaf de hoogste toren met mijn kop naar beneden ? Theo mag mijn obesitas-lijf bovenop jou gooien.

1 Reactie
Lejoo
Lejoo14 jan. 2013 - 14:21

Reactie op: - drammer -, di 15 januari 2013 13:28

Lejoo
Lejoo14 jan. 2013 - 14:21

Islamcritici kunnen toch zelf hun grappen vertellen over de islam of de profeet Mohammed?

1 Reactie
Hjalmar Hoort
Hjalmar Hoort14 jan. 2013 - 14:21

Dat deden ze ook. Nekschot werd van zijn bed gelicht door Hirsch Ballin. van Gogh werd omgelegd. De uitgever van Rushdie moest het met zijn leven bekopen. Charlie Hebdo kopte een paar brandbommen in hun kantoor in het 20ste arrondissement. Kurt Westergaard leeft nu onder politie bescherming na meerdere verijdelde aanslagen op zijn leven. Fleming Rose, de eindredacteur is ook ernstig bedreigd. Hirsi Ali werd op haar 5de besneden en moest onderduiken. We hebben ook nog een politicus die 24/7 onder bescherming moet leven.

[verwijderd]
[verwijderd]14 jan. 2013 - 14:21

Hoe de citaten van Theo Maassen over de islam zijn weggehaald de laatste week: http://nl.wikiquote.org/w/index.php?title=Theo_Maassen&diff=52946&oldid=51455

3 Reacties
Tom Meijer
Tom Meijer14 jan. 2013 - 14:21

In je voorbeeld zie ik enkele onvolledige citaten verdwijnen en er een paar volledige bij komen. Er zit voor mij niets herkenbaars bij wat verdwenen is.

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman14 jan. 2013 - 14:21

[Hoe de citaten van Theo Maassen over de islam zijn weggehaald de laatste week: http://nl.wikiquote.org/w/index.php?title=Theo_Maassen&diff=52946&oldid=51455] Kennelijk willen de Wikipedia-bijdragers graag doen alsof Theo Maassen geen grappen over de Islam durft te maken. Tsja, er zijn ook Wikipedia-bijdragers die uit de PVV-hoek komen hoor...

JandeBoer2
JandeBoer214 jan. 2013 - 14:21

== " http://nl.wikiquote.org/w/index.php?title=Theo_Maassen&diff=52946&oldid=51455 " == Wel erg magertjes hoor. Om de citaten van Fortuin moet ik veel harder te lachen: http://nl.wikiquote.org/wiki/Pim_Fortuyn

[verwijderd]
[verwijderd]14 jan. 2013 - 14:21

Las eens op geen stijl dat waarschijnlijk 90% van de reageerders debiel is. Geldt waarschijnlijk ook voor Joop en zeker voor mij zelf door nog een keer een poging te wagen mijn punt uit te leggen en Einsteins definitie van krankzinnigheid te tarten: Een experiment herhalen en verwachten dat het resultaat anders zal zijn. Mijn enige sympathie voor Wilders ligt in het feit dat hij door de politiek correcte barrière is gebeukt en maatschappelijke problemen op de politieke agenda geplaatst heeft gekregen. Tuurlijk chargeert hij en dat mag, moest zelfs misschien gezien het demoniseren van Fortuyn door links. Als atheïst ben ik tegen welk geloof ook. Geloven doe je thuis of in een godshuis, maar ook daar staat de grondwet boven ieder religieus dictaat. Ik vecht tegen orthodoxe uitspattingen die zich uiten in een respectloze houding of geweldgedrag richting vrouwen, homo's en andere minderheden. Politieke correctheid m.b.t. Islam en aanhangers leidt tot zelfcensuur; het niet meer opvoeren van theaterstukken, het verwijderen van schilderijen, het niet maken van bepaalde cartoons. Angst voor de Islam fanatici leidt eveneens tot zelfcensuur. Iedereen in Nederland heeft dezelfde rechten en plichten. Politiek, religie en rechtspraak zijn in Nederland gescheiden; trias politica. Hier geldt o.a. de wet van het vrije woord. (Zelf-)censuur raakt daarom de wortels van de westerse vrije democratie, hetzij vrijwillig, hetzij van uit angst. Niemand eist dat klein kunstenaars maar raak gaan hakken op de islam en haar profeet, maar het moet wel kunnen. Velen verwonderen zich terecht over de totaal andere benadering van weldenkend links m.b.t. de religie als we het christendom vergelijken met de islam. Dat er geen grappen worden gemaakt over Mohammed of de islam is begrijpelijk, ik zou het ook niet doen, maar kom er dan gvd eerlijk voor uit i.p.v. als harde/ grove Maassen te gaan zitten draaien en liegen tegen Pauw. Ondersteun die islam verlichters die van binnen de leer veranderingen willen realiseren door het toe te geven. Zo niet gemiste kans.

6 Reacties
Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman14 jan. 2013 - 14:21

[Dat er geen grappen worden gemaakt over Mohammed of de islam is begrijpelijk, ik zou het ook niet doen,] Zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten. Besef gewoon eens dat niet iedereen dat door de PVV aangeprate angstcomplex heeft dat jij kennelijk hebt. En vraag je ook eens af hoe je het zou vinden als iedereen om je heen in 1935 cabaretiers zou oproepen om jodengrappen te maken.

ElKlaasTasso
ElKlaasTasso14 jan. 2013 - 14:21

Precies, goed verwoord. Ook precies met je eens wat betreft Wilders. Daar zou ik dan aan toe willen voegen dat de cabaratiers vroeger (volgens mij) harde grappen maakten over het christendom. En dan bedoel ik geen harde grappen over sex met dieren, maar pijnlijke grappen die de hypocrisie en schadelijkheid van die levensovertuiging bloot leggen. En de cabaretwereld is er -volgens mij- best trots op dat zij die rol gespeeld hebben. Dus dan is de verwachting dat als we een tweede religieuze golf over ons heen krijgen dat zij weer zo optreden. En dat blijken ze niet te doen. Nou ja, ze maken dus wel grappen over de Islam. Maar dat zijn grapjes die de pijnlijke onderwerpen niet aanraken. En dan is het een beetje laf als je zegt dat je het wél doet. En het is nog krommer als de mensen die vroeger op de overblijfselen van het Christendom dansten, nu vinden dat je de Islam moet ontzien. En dat terwijl de Islam toch genoeg aanknopingspunten (misschien zelfs wel meer dan het Christendom) heeft om schadelijkheid en hypocrisie aan te tonen.

Lejoo
Lejoo14 jan. 2013 - 14:21

Mensen hebben soms een andere mening. Zijn andersdenkend. Zijn het oneens met jou. Om ze dan op een hoop te gooien. En debiel te noemen. Zeg veel over die reaguurders.

ElKlaasTasso
ElKlaasTasso14 jan. 2013 - 14:21

Is het eigenlijk nog doorgegaan met die woningen speciaal voor Moslims? Ik hoorde dat er één kast voor schoenen in zat en één kast voor dochters? Grapje.. ----------- Er was eens aardbeving en vele mensen raakten bedolven. Reddingswerkers wisten nog een vrouw onder het puin te halen. Helaas wilden sommigen van hen eerst haar haar bedekken voor ze eruit gehaald kon worden. Geen grap...

SjoukeBoonstra
SjoukeBoonstra14 jan. 2013 - 14:21

== Las eens op geen stijl dat waarschijnlijk 90% van de reageerders debiel is. == Dat geloof ik meteen. Ik had toch al niet zo'n hoge pet op van de anonieme reaguurpapegaaien.

ElKlaasTasso
ElKlaasTasso14 jan. 2013 - 14:21

Behalve angst voor bedreigingen is er trouwens nog een reden dat mensen liever niet te harde grappen maken over de Islam: als je tegen de Islam bent, ben je vóór Wilders!

[verwijderd]
[verwijderd]14 jan. 2013 - 14:21

Als je trouwens even verder zoekt in Theo Maassens show, dan word je wel een beetje onpasselijk: - "(doelend op een kruisbeeld van Jezus) Zie je toch dat het van alle tijden is hé, hangjongeren" - "(doelend op een kruisbeeld van Jezus) Wat een afgetrainde atleet was het. Hij liep natuurlijk veel over het water. Aquajoggen dat was echt z'n ding." - "(even later een kruisbeeld van Jezus aflikkend) Zal ik jou eens even wat naastenliefde geven?" En dan over Wilders zeggen dat je soms je mond moet houden. En over Mohammed zei Maassen dus: *"Ik heb expres niet Mohammed uitgekozen voor mijn act (Tegen Beter Weten In) over het geloof. Ja ik moet aan mezelf denken, dus blijven leven.." Hierzo een stukje voor diegene die willen lachen om Jezus, de meest heilige figuur voor Christenen: http://www.youtube.com/watch?v=230R4Fx2BNc Theo Maassen, je bent een echt stoere vent hoor! Ik zal je niet bedreigen, hoe beledigend je ook bent of doet naar mijn gevoel. Maar je ongeloofwaardige optreden doet wel afbreuk aan je goed opgebouwde imago.

3 Reacties
SjoukeBoonstra
SjoukeBoonstra14 jan. 2013 - 14:21

== Hierzo een stukje voor diegene die willen lachen om Jezus, de meest heilige figuur voor Christenen: == Ook voor moslims istie behoorlijk heilig, wist je dat niet? "'O Mary, be obedient to thy Lord and prostrate thyself and worship the one God with those who worship HIM.' This is of the tidings of things unseen which WE reveal to thee. And thou was not with them when they cast their arrows, as to which of them should be the guardian of Mary, nor was thou with them when they disputed with one another. When the angels said, 'O Mary, ALLAH gives thee glad tidings of a son through a word from HIM; his name shall be the Messiah, Jesus, son of Mary, honoured in this world and in the next, and of those who are granted nearness to God; 'And he shall speak to the people in the cradle, and when of middle age, and he shall be of the righteous. She said, 'My Lord, how shall I have a son, when no man has touched me? He said, 'Such is the way of ALLAH. HE creates what HE pleases. When HE decrees a thing HE says to it 'Be,' and it is;"—Qur'an, Surah 3:38-48 " "Jesus said, 'I am a servant of ALLAH. HE has given me the Book, and has made me a Prophet; 'And HE has made me blessed wheresoever I may be, and has enjoined upon me Prayer and almsgiving so long as I live; 'And HE has made me dutiful towards my mother, and has not made me arrogant and graceless; 'And peace was on me the day I was born, and peace will be on me the day I shall die, and the day I shall be raised up to life again.' That was Jesus, son of Mary. This is a statement of the truth concerning which they entertain doubt."—Qur'an, Surah 19:30-35" (van: http://www.christiananswers.net/q-eden/quran-jesus.html )

Gelijkhebber
Gelijkhebber14 jan. 2013 - 14:21

Hoever zou Maassen komen met likken aan een maansikkel en een vijfkantige ster of met sabbelen aan het woord god in het Arabisch. Theo is een godsgeschenk. Hoe symbolisch wil je het hebben

mees.
mees.14 jan. 2013 - 14:21

Ooooh wat is peetje toch gevoelig....mag allemaal niet hoor die harde grappen die cabaretiers maken,daar kan Peet niet tegen,dan wordt hij onpasselijk.met mensen die zulke overgevoeligheid spelen,want dat is het,moeten we natuurlijk allemaal rekening houden,dat ze die overgevoeligheid inzetten om anderen de mond te snoeren dat mag je natuurlijk niet zeggen Heb ook zo'n zus,mijn moeder mishandelde geestelijk en lichamelijk een zus van mij,op het laatst trok ze het niet meer en heeft ze een einde aan haar leven gemaakt.Mijn moeder betrok bij akties een andere zus van mij en gaf haar het gevoel bijzonder te zijn,daardoor liep de zus mee in het gedrag van mijn moeder en deed alsof haar neus bloedde. Je kunt niets zeggen over het gedrag van mijn moeder tegen haar nu want ze schiet meteen in de verdediging en gaat zielig zitten doen. Echt...ik kan mij daar zo kwaad over maken,de zus die het echt zwaar heeft gehad is er niet meer en dan loopt zij zielig te doen en elke conversatie over de verantwoordelijkheid van haar te ontlopen. Zij laat voortdurend mensen in de steek want ze luistert niet eens. Ik snap wel waarom....de waarheid klapt natuurlijk keihard in haar gezicht en daar kan haar tere ziel niet tegen. Bah,dat soort mensen terroriseren de hele boel,daar ben ik allang achter.

JoopSchouten
JoopSchouten14 jan. 2013 - 14:21

'We hebben het weliswaar heel vaak over moslims maar van de islamitische gewoonten zijn we te gebrekkig op de hoogte om er scherp mee te kunnen spotten.' Goeie. Ik hoorde onlangs dat Nederlanders van Marokkaanse afkomst, moslims of niet, veel meer op de ouderwets blanke Nederland lijkt dan mensen met een andere culturele achtergrond. Het steekt natuurlijk als je spiegel steeds kapot wordt gemaakt. Goed stuk !

1 Reactie
JoopSchouten
JoopSchouten14 jan. 2013 - 14:21

'de ouderwets blanke Nederlander'

[verwijderd]
[verwijderd]14 jan. 2013 - 14:21

Theo Maassen schijnt nu bezig te zijn om een paar sociaal geaccepteerde grapjes te verzinnen over moslims. Dit de deukjes die hij bij P&W heeft opgelopen weer wat weg te poetsen. Hij belt wel even met de locale imam of het mag. Of zoals Kees Gelijkhebber schreef: "Hoever zou Maassen komen met likken aan een maansikkel en een vijfkantige ster of met sabbelen aan het woord god in het Arabisch. Theo is een godsgeschenk. Hoe symbolisch wil je het hebben"

5 Reacties
Jansen & Jansen
Jansen & Jansen14 jan. 2013 - 14:21

Opnieuw, bekijk eens wat reeds bestaand werk van hem. Het idee dat ie nooit grappen over moslims maakt is onjuist. Verdiep je in Maassen voordat je oordeelt.

JandeBoer2
JandeBoer214 jan. 2013 - 14:21

Mee eens. Maassen is pas geloofwaardig als hij ook aan een maansikkel en een vijfkantige ster gaat likken, of sabbelt aan het woord god in het Arabisch. Tot die tijd blijft Maassen verdacht van ... [invullen naar keuze]

JandeBoer2
JandeBoer214 jan. 2013 - 14:21

== "Dit de deukjes die hij bij P&W heeft opgelopen weer wat weg te poetsen." == Deukjes?? Maassen loopt rond als aangeschoten wild! (o wacht, dat laatste is zinspelen op gebruik van geweld tegen Maassen. Schijnt heel erg te zijn, net als het zinspelen op het gebruik van een spuitje tegen Wilders. Sorry)

mees.
mees.14 jan. 2013 - 14:21

Die deuken heb je zelf opgelopen....een cabaretier willen voorschrijven waarover hij grappen moet maken....proestttt Hoe bevalt je baantje bij de gedachtenpolitie Peet?

mees.
mees.14 jan. 2013 - 14:21

Of zit je bij de 'Muslim Patrols'in Londen? thecommentator.com/article/2458/_muslim_patrol_vigilantes_attempt_to_control_london_streets … Duurt niet lang meer en de moslims moeten herkenbaar de straat op

JandeBoer2
JandeBoer214 jan. 2013 - 14:21

Ach wat verlang ik weer naar de communistenjacht van de jaren 50. Of zoals Crunchy Frog schreef: "Het geeft zo'n heerlijk warm en veilig gevoel om te weten dat de Thought Police over ons waakt, en bijhoudt of onze humoristen hun vaderlandse plicht wel vervullen." Hoewel, zo'n ouderwetse godsdienstjacht is ook wel weer eens aardig.

1 Reactie
Crunchy Frog
Crunchy Frog14 jan. 2013 - 14:21

Wat ik aan deze Thought Police nog wel het opvallendst vind, is dat ze zich in deze discussie niet alleen bezighouden met wat hun tegenstanders zeggen, maar vooral ook met wat die níet zeggen, maar volgens hen wel zouden moeten zeggen. Hun benadering van vrije meningsuiting doet me een beetje denken aan de definitie die Curzio Malaparte gaf van een totalitaire staat: "een staat waar alles wat niet verboden is verplicht is".

arieroos
arieroos14 jan. 2013 - 14:21

[Wat een übergodwin. Hoe kan het dan dat de orthodoxe Staphorsters, en andere orthodox christelijke landgenoten die al veel langer doelwit zijn van spot en dus ook satire, en met gelijke reden, maar dan ook nog komend van liberalen én progressieven samen en tegenwoordig evenzeer een minderheid niet allang op transport gezet zijn?] Ik heb een andere vraag. Waarom hebben we in Nederland nog geen politicus gehad die: - De Bijbel wilde verbieden - Kerken wilde sluiten - Christelijke scholen wilde sluiten - Christelijke mensen zwaarder wilde straffen dan niet Christelijke mensen

1 Reactie
GingerTed
GingerTed14 jan. 2013 - 14:21

Het gaat er slechts om of liberalen en anderen die met recht en reden een hekel hebben aan de onacceptabele kanten van orthodoxe religie, al veel eerder en nog steeds aan de christelijke orthodoxie, daarom daar behalve met argumenten tegen protesteerden en anderszins ageerden, dit ook met veel en ook harde satire deden, dat nu met hetzelfde recht en redenen ook tegen de orthodoxe moslimgemeenschap praktiseren. Juist omdat de progressieven daar om niets anders dan racistische redenen bij moslims vanaf hebben gezien, terwijl de inmiddels de veel vrijzinniger geworden Nederlandse burgers, dus ook de meeste christenen, de religieuze orthodoxie zoals ze die van vroeger inmiddels slecht verdragen, is er mede o.i.v. de media, een taboe gesteld op islamkritiek. Toen mensen als Bolkestein, Vuijsje, en een paar anderen als eersten, met niets anders dan zeer legitieme argumenten, vanuit de gevestigde politiek durfden kritiek te hebben op de nieuwe orthodoxie die de islam met zich meebracht, de problemen die deze mensen die nog een zeer achterhaalde kijk op vrouwen, homoseksuelen, hadden en hebben i.c.m. overwegend een zeer lage opleiding, trokken progressieven meteen de racismekaart. Het was lange tijd absoluut not done om dergelijks openlijk te zeggen. Ondertussen voltrokken zich steeds meer precies veel van de zaken waar eerdergenoemden e.a. al voor gewaarschuwd hadden. Een nauwelijks tot niet verlopende integratie omdat de nieuwe orthodoxe burgers begrijpelijk vooral elkaars nabijheid opzochten, en vaak met de rug naar de rest van de maatschappij gekeerd gebleven zijn, met eigen televisiekanalen, sociaal netwerk, etc wat de afzondering bevorderde. Niet overigens dat de gemiddelde Nederlandse burger ze inmiddels met open armen ontving, wat bij een dergelijk andere groep die instroomt in een samenleving, met een enorm verschil in normen en waarden, ook begrijpelijk, waarbij er dus vanuit de overheid geen stevig en activerend integratieproces werd bevorderd (een van de kernpunten van de kritiek van eerdergenoemde) zoal spreiding, duidelijkheid over rechten van vrouwen en homoseksuelen die dus ook voor de nieuwe Nederlanders zelf zouden gelden, het stellen van eisen als taalbeheersing binnen zekere periode, etc. allemaal redelijke en nodige eisen die inmiddels wel steeds meer zijn erkend. Andersom werden de autochtonen wel actief bevorderd om vooral blij te moeten(!) zijn met dit alles want multiculturaliteit was nagenoeg heilig vooral bij progressieven. De negatieve kanten moesten vooral en altijd met de mantel der liefde worden bedekt als ze al erkend werden. De intimidatietechnieken dat iedereen een hele of halve racist was of tenminste verdacht als deze kritiek had maakte uiteindelijk dat dit nauwelijks of niet gebeurde. Tenzij je dus niet bang was om de strijd met dit brandmerken met racisme. Fortuijn was vooral zo succesvol omdat ondertussen een enorm groot deel van het Nederlandse volk helemaal klaar was met dit grote onderdrukken van kritiek en nog meer met de toenemende ergernissen vanwege het steeds meer problemen opleverende mislukkende integratieproces. In veel wijken voelden burgers zich niet meer thuis in eigen land en ook zeker niet meer veilig. Fortuijn was beslist geen racist maar gaf daarentegen een onomwonden en nodige kritiek op dit grote zwijgen wat velen zo zat waren. Nadat Fortuijn vermoord was namen gelukkig een heleboel mensen uit de gevestigde politiek de kritiek wel serieus en probeerden in eigen partijen, ook de PvdA, hieraan eindelijk gestalte te geven. Toch is er nog een enorme weerstand, vooral tgv angst, die werkelijke aanpak hinderen terwijl er door het veel te lange negeren te veel problemen zijn ontstaan en bovendien veel burgers het helemaal zat zijn. Dáárom heeft een charlatan en xenofoob als Wilders (idem geen racist m.i. maar wel een zeer ongewenst sujet met nog meer ongewenste partijleden) nu een grote aanhang gekregen. Hij is het loon van het ontkennen, wegkijken, en brandmerken van oprechte klokkenluiders. Begint men nu eindelijk eensgezind met de hoogst nodig aan te pakken mislukkende integratie die al veel te lang voortduurt, en daarmee dus ook de nodige kritiek mét satire tegen islam, en samenhangende overwegend achterhaalde cultuur, zoals ook nog steeds openlijk gepleegd wordt (vooral ook door progressieven), dan neem je de populistische beweging alle wind uit de zeilen als bijvangst. En dat betekent niet dat de aanpak en satire dus Wilderiaans dient te zijn, juist niet, al hoeft de satire zeker niet minder te zijn dan die tegen de christelijke orthodoxie, zoals die was, en nog steeds is. Dan mogen types als Wilders later met een minieme aanhang zeggen dat de Koran verboden moet worden e.d. zoals orthodoxen mogen zeggen wat ze willen. Kritiek en hoon, dus satire zal hun deel zijn, en verdiend, maar bovendien hoeft niemand ze meer als een groot probleem te zien voor de hele maatschappij. Vooral de slachtoffers in eigen kleine kring behoeven een aanhoudende aandacht maar dan gaat het wederom vooral om orthodoxe kringen, islamitisch en christelijk, die te vaak leden van eigen kudde onrecht aandoen.

[verwijderd]
[verwijderd]14 jan. 2013 - 14:21

Omdat de fundamentele Moslims dat al doen in landen waar ze aan de macht zijn. Daar worden Christenen vervolgd, en kerken verbrand. Kopieer/plak maar eens muslims persecuted christians in uw YouTube zoekbalk. Ritsen video's die er helaas niet om liegen.

1 Reactie
arieroos
arieroos14 jan. 2013 - 14:21

[Omdat de fundamentele Moslims dat al doen in landen waar ze aan de macht zijn. Daar worden Christenen vervolgd, en kerken verbrand.] Maar waarom vinden al die PVV volgelingen dat zo'n verschrikkelijk goede zaak ? Immers, dit willen ze in Nederland ook gaan doen, dus ik neem aan dat ze die landen als een soort voorbeeld zien.

[verwijderd]
[verwijderd]14 jan. 2013 - 14:21

===Hij zegt geen grappen te willen maken over moslims omdat hij gewoon "geen klote van moslims af weet". En zijn publiek evenmin. Voor Nederland gaat hetzelfde op. We hebben het weliswaar heel vaak over moslims maar van de islamitische gewoonten zijn we te gebrekkig op de hoogte om er scherp mee te kunnen spotten. === Er wordt er van uit gegaan dat de kennis over de Islam en haar gebruiken van Nederlanders te gebrekkig is om goede grapjes te maken. Als dat zo is hoe plaats je dan de felle oppositie tov mensen die kritiek hebben op Islam; immers de kennis is te gebrekkig om te kunnen beoordelen of ze gelijk hebben of niet.....? Wellicht is dan ook de reden waarom de bestrijders van islamcritici weinig verder komen dan steeds maar in vele -steeds kleurrijkere- variaties zeggen dat een islamcriticus een racist en/of fascist is. Tweede reden waarom deze gedachtegang niet klopt is dat gevolg zou zijn dat cabaretiers over heel veel zaken geen goede grapjes kunnen maken omdat ze er geen expert in zijn; dan blijft er weinig over voor de cabaretiers. Het suggereert dus dat alleen insiders het "recht" hebben om grapjes te maken. Dat zou een enorm gemis zijn voor de humor en voor de opinievorming. Buitenstaanders kunnen juist -op humorvolle wijze- een spiegel voor houden aan insiders die vaak door de bomen het bos niet zien. Zo gaat het al eeuwen. Het wordt langzamerhand eens tijd dat de politiek correcte houding van sommige liberale en socialen eens aan een onderzoek wordt onderworpen. Heb ze echt geen idee waar ze over hebben? Of denken ze echt dat gekleurde mensen beschermd moeten worden tov de blanke medemens?

1 Reactie
Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman14 jan. 2013 - 14:21

[Als dat zo is hoe plaats je dan de felle oppositie tov mensen die kritiek hebben op Islam; immers de kennis is te gebrekkig om te kunnen beoordelen of ze gelijk hebben of niet.....? ] Het is inderdaad erg duidelijk dat de kennis van 99,99% van de "islamcritici" gebaseerd is op hearsay van andere islamcritici. Mensen papegaaien elkaar na zonder zich er in te verdiepen. Theo Maassen heeft dus volkomen gelijk.

albertbarends
albertbarends14 jan. 2013 - 14:21

Welke grap heeft Maassen over Moslims/ Islam gemaakt dan?

2 Reacties
Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa14 jan. 2013 - 14:21

Geen.

Joeri2
Joeri214 jan. 2013 - 14:21

" Welke grap heeft Maassen over Moslims/ Islam gemaakt dan? " Dat er meer anti moslim stemmers in Volendam wonen dan dat het aantal Volendamse moslims rechtvaardigt. ( Heel Holland in opstand, Jeroen Pauw voorop. )

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa14 jan. 2013 - 14:21

Lachen met halve moslims!! '' wullah, poetry poet, let mi takki you 1 ding: di trobbi hier is dit ben van me eigen now zo 66 jari & skerieus ben geen racist, aber alle josti op een stokki, uptodate, wats deze shit? ik zeg maar zo mi was nog maar een breezer als mi moeder zij zo zei: “azizi doe gewoon jij, doe je gekke shit genoeg, wees beleefd, maak geen tsjoeri toon props voor je brada, zeg ‘wazzup meneer’, ‘fawaka’ – en duh beetje kijken op di smatjes met ze toetoes is no trobbi beetje masten, beetje klaren & kabonkadonk is toppi aber geef di goeie voorbeeld, prik di chickies met 2 woorden” zo deed mi moeder takki toen & boem tranga! kijk, hier staat ik hand in hand, harde kaas, api trots op di belanda, niet dan? now dan, want mi lobi roffadam & deze stitti is mi spanga ja joh, tantoe bigfoot long ago, toen was geluk gewoon da shit wij rampeneerden & met mate, heel di hoed was 1 famiri weinig doekoe, aber boieee: keek me gaan, keek me lopen met me broekoe, keek me clippen met me ketting, wullah mi was di grote otochtone condoekoe van vele boezoemies op leip lauwe pattaas kwam ik vet binnensteppen van pompi doppe loperdelopi door di stad, dat met ze gebouwen botertje bats aan di bigtime poenani-master ze voets lag & keek ze now leggen: moeilijk lekker roffadam, met ze amperbroeki an, heet & klaar in spleetlauwe stegies & zij zo: “kom kill, wandel dan, moeni worri tab je lippi, play mi down op plattegrond, breek mi billen, gimmi bossi” & bakoekoe jawohl, daar gingen wi dan, mi & di stitti, kierend van mond tot mond – mi schudde di doesji, zi schudde mi hard terug & lang & op & down tot binnen in ons (oh blueberry yam yam) di zon lijk een smeltende bal naar omhoog kwam: knetter & glowy opende zich di stitti ze eigen, rees op & kwam roze rondom mi te leggen dát was roffadam: wi wandelden strak & di regen was gone zo ging dat dan, in di goeie ouwe klok van glim & gouwe tiffies aber now wullah, now dat ik old & bijna didi, now zit ik hier game over te kniezen op me stoeroe, in een kapot veranderde stitti word ik remi da rimpel, weke pampa achter glas & ik zweer je gast deze land is niet meer wat ze was – sjoef dan habibi, sjoef door di ruiten al di toelies, al di tuigkoppen uit di tegenwoordige tijd, oyooo di playen biggi pompoe pompoe, aber komen niet van hiro & di zuigt maar & di praat maar habbi dabbi & di doet maar takki takki poep & ik zeg you di bokitoos hebben geen props of respect, di hebben da dockz in da fitti gezet dus poetry poet, kijk me ogen, luister me oren, want hier is mi torri hardcore & luid: mi have een droom, vol is vol, belanda boven sluiten di shit & alles wordt wider basis controller, luchtdicht lijk da weerga terug naar di wortel – vóór alle stitties zwaar paraloezoe & dikke ruïna ja mi have een droom, dat me matties & ik ooit di zon wider clearly omlagi zien komen, groter & groter, om dan benoekoe vaarlijk & slow hier boven di straties, di cribs & di homies van roffadam nider te dalen lijk een warme babeloeba in me gezicht – mi have een droom vandaag lang bewaard & opgezwollen, dat heel di stitti wider lijk vroeger over mi komt & mi wegpakt, in ze wreed tedere vel van di nacht & vroeger nog, toen di dag nog niet dwars door mi heen kwam gewaaid lijk gruis in me wijdopen hart – tantoe vroeger, daar have ik een droom blakka-zwart & wit lijk snow, want daar bleef alles lijk het was daar zijn da pieps nog keurig & strak – mi have een droom van brekend glas ik droom achteruit, van een stittie die stilstaat & thuis op mi wacht'' Ramsey Nasr

1 Reactie
Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa14 jan. 2013 - 14:21

''Ha ha ha ha...Mostafa'' Goed, grappig en leuk jongen!!''

JandeBoer2
JandeBoer214 jan. 2013 - 14:21

Het zou wel aardig zijn als caberetiers hun voortaan beginnen met: "Ik heb een heleboel grappen over moslims, maar ik ga die niet maken, omdat het er anders op zou lijken dat ik zwicht voor de terreur van de antimoslimfundamentalisten en bijbehorende verhoorcommissies op tv. Zo. Ik laat me écht niet intimideren!"

1 Reactie
Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa14 jan. 2013 - 14:21

U bedoelde Hassan, maar een ene Mostafa denkt heel anders daarover! Een gelovige commissaris van de religieuze politie had dienst op een Ramadan dag en vroeg zijn agenten overal in de stad controleronde te doen en burgers te arresteren die niet vasten. Een religieuze agent heeft een burger op heterdaad betrapt met eten en nam hem naar de commissaris, zonder deur te tikken omdat hij een goede prooi had natuurlijk!! stapte de agent het kantoor binnen voor en trok de geboeide verdachte het kantoor binnen en daar staat de commissaris, achter het bureau en die was aan het masturberen en kon niet praten, was bij klaargekomen, hij vroeg de agent heel zachtjes, bijna ademloos: '' wa.. wa..wa..wat?? De agent bijna stemloos :'' commissaris ! ik heb deze crimineel betrapt met vasten op heterdaad, hij doet mee aan ramadan!''

MathewDorothy
MathewDorothy14 jan. 2013 - 14:21

Geachte Heer van Jole, Uw mening is in mijn optiek onjuist. Als medewerker van een Brits/Amerikaanse documentairemaker kan ik de volgende ervaring delen. Wij zijn bezig met het maken van een documentaire over religie in Europa. Met name de wijze waarop nieuwe religies zich verhouden tot de hedendaagse moderne samenleving. Woonachtig in London en kind van een Nederlandse moeder leek het me wel iets om ook in Nederland rond te kijken. Wat direct mijn verbazing schetste was de terughoudende reactie van mensen om het over de islam te hebben. De rode draad in dit verhaal was angst voor 'de gevolgen'. We zijn niet over een nacht ijs gegaan en hebben een enorm adressenbestand afgebeld en geschreven, maar niemand leek (mits onder strikte voorwaarde van absolute anonimiteit) te willen reageren. Is het een gegronde vrees? Dat kan ik niet beoordelen, wellicht praat men elkaar angst aan. Neemt niet weg dat de angst, die u zo stellig weerspreekt in uw betoog door ons als zeer wel aanwezig werd ervaren. Ook ons team heeft enkele nare ervaringen gehad met bezoekers van een moskee, simpelweg omdat we 'slecht praten' over Allah. Een merkwaardige opvatting, daar we slechts vroegen in hoeverre een gebrek aan bewijs zich verhoudt tot de stelligheid van religieuze groeperingen. Een zeer legitieme vraag waaraan een weldenkend mens moeilijk aanstoot kan nemen. Enfin, al met al genoeg reden om uw betoog van een kanttekening te voorzien. Ben benieuwd naar uw reactie.

7 Reacties
Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa14 jan. 2013 - 14:21

Documentaires over de religie van anderen heeft geen zin. Dat doen mensen die hun eigen religie niet kunnen snappen. Als de Christenen en de katholieken al eeuwen lang elkaar niet kunnen begrijpen, terwijl zij in het zelfde Bijbel geloven, hoe kunt u de Islam die kent verschillende stromingen te begrijpen in één klap door uw documentaire-tje ? Er is angst over de Islam, zei u, maar of de angst wel terecht of niet is, daar wil niemand in verdiepen, maar Joop.NL doet het wel! Weet u het nog? de angst die werd in Europa verspreid in eind jaren 30 en begin jaren 40 over het Jodendom en Joden. Later schijnt dat het ging puur om beroving van eigendommen, diefstal en het doden van de Joden. De Nazi begon ooit met angst zaaien over de toen nieuwe religie in Europa. Anders vertel me het tegenstelling van mij geleuter.

mees.
mees.14 jan. 2013 - 14:21

Voortdurend waarschuwen voor het grote gevaar een ondertussen zien mensen als jij de balk in je eigen ogen niet Drie maal raden vanuit welke religie onderstaande betogers demonstreren,dat is toch echt voor het overgrote merendeel vanuit de christelijke Betoging anti homohuwelijk Parijs Massale anti-abortusmars Dublin Wapenliefhebbers betogen in VS Wat zijn we met ons allen toch lekker in een periode belandt waar extreem rechts steeds meer voet aan de grond krijgt. Ze zijn zogenaamd vóór vrijheid maar dat is een grote gotspe,juist door hen worden onze vrijheden steeds verder ingeperkt.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa14 jan. 2013 - 14:21

Ik ken NU géén één moslim land die een niet moslim land bezet, andersom wel. Ga daarover een documentaire maken.

arieroos
arieroos14 jan. 2013 - 14:21

[Wij zijn bezig met het maken van een documentaire over religie in Europa. Met name de wijze waarop nieuwe religies zich verhouden tot de hedendaagse moderne samenleving. Woonachtig in London en kind van een Nederlandse moeder leek het me wel iets om ook in Nederland rond te kijken. Wat direct mijn verbazing schetste was de terughoudende reactie van mensen om het over de islam te hebben. De rode draad in dit verhaal was angst voor 'de gevolgen'. We zijn niet over een nacht ijs gegaan en hebben een enorm adressenbestand afgebeld en geschreven, maar niemand leek (mits onder strikte voorwaarde van absolute anonimiteit) te willen reageren.] Ik vind dit een nogal merkwaardig verhaal. De meeste mensen die ik ken, zouden er geen enkel probleem mee hebben om hier iets over te zeggen. [Ook ons team heeft enkele nare ervaringen gehad met bezoekers van een moskee, simpelweg omdat we 'slecht praten' over Allah. Een merkwaardige opvatting, daar we slechts vroegen in hoeverre een gebrek aan bewijs zich verhoudt tot de stelligheid van religieuze groeperingen.] Ik zou van een documentairemaker toch wel iets meer inzicht verwachten. De Islam is de afgelopen jaren bijna stelselmatig zwart afgeschilderd in de media. Als je dan plompverloren met dit soort vragen bij een moskee aanklopt, dan kan je negatieve reacties verwachten. De mensen denken, dat je de zoveelste bent die een leuk sensatieverhaaltje komt maken. [Een zeer legitieme vraag waaraan een weldenkend mens moeilijk aanstoot kan nemen.] Kom op zeg ... snap je echt niet dat dit juist een vraag is om mensen mee op de kast te krijgen ?

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman14 jan. 2013 - 14:21

[Wat direct mijn verbazing schetste was de terughoudende reactie van mensen om het over de islam te hebben.] Haha Je vindt niemand die open en bloot eens lekker op de Islam wil afgeven, en in plaats van dat je beseft dat wat anoniemen op internet blaten niets te maken heeft met waar mensen voor staan praat je alles alsnog je eigen straatje in ;-) Geef eens een link naar die "documentaire"? Ik ben wel benieuwd naar dat mislukte staaltje van propaganda ;-)

Joeri2
Joeri214 jan. 2013 - 14:21

Hee Mathew Dorothy, zonder linked-in account. Uw verhaal is nogal ongeloofwaardig. Aan een geloofsinstelling vragen naar bewijs voor hun overtuiging? Echt? Serieus? Dat is dan weer een programma dat ik niet hoef te zien, hoe achterlijk kun je zijn om dat als een serieuze vraag te zien. En niemand in Nederland die over islam/moslims iets wil zeggen? Echt? Serieus? Er staan elke dag 4 of 5 mensen in de krant op moslims te schelden, en u kunt er niet een vinden? Dan zou ik maar ander werk gaan zoeken, u bent duidelijk ongeschikt voor wat u nu doet.

SadandAngry
SadandAngry14 jan. 2013 - 14:21

"Enfin, al met al genoeg reden om uw betoog van een kanttekening te voorzien. Ben benieuwd naar uw reactie." Vergeet het maar; Jole poneert, en doet vervolgens niet meer mee. Wel mogen de usual suspects hier met het toegeworpen bot gaan vechten, waarbij de huismoslim onnavolgbare topic's post, en dan nog wat mensen met hun gedachte 'hart op de goede plaats' even van zich laten horen. Nee, er is weinig aan Joop waardoor je hier blijvend aan het gesprek mee wilt doen. Verspilde moeite!

[verwijderd]
[verwijderd]14 jan. 2013 - 14:21

Het westen, met Israel, vecht nu van Mali tot in Pakistan tegen Moslims. Zoals een Pakistaanse intellectueel eens zei 'wat doen die Amerikanen hier, 15000 mijl (ik kan de afstand mis hebben) van huis, waarom blijven ze niet thuis'. Wie bedreigt en onderwerpt nu wie ?

2 Reacties
Gelijkhebber
Gelijkhebber14 jan. 2013 - 14:21

http://www.canvas.be/programmas/vranckx/server1-4f4f0310:13bae8811da:-67c7 Ik raad je aan om naar de rapportage te kijken van Rudi Vranckx over Noord-Mali die gisteravond opde VRT (Canvas) te zien was Het feit dat je het hebt over vechten tegen moslims i.p.v. terroristen die handen afhakken en meisjes verminken geeft te denken.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa14 jan. 2013 - 14:21

Precies, laat ze vrij, in hun eigen landen! De bezetter zet altijd zijn bezetenen als gevaarlijk terroristen om lekker te gaan neuzen in hun landen. Kijk naar Mandela bijvoorbeeld, is dat niet lachwekkend? Eerst zeiden ze dat hij een terrorist was, na 20 jaar cel hebben ze hem de Nobel prijs voor de Vrede gegeven ? En wij maar : Ha.. ha... ha.....hi hi h hi....

[verwijderd]
[verwijderd]14 jan. 2013 - 14:21

In de 17e en 18e eeuw was er respect voor andere culturen. Wij hadden de uitdrukking, hij bestaat niet meer, 's land's wijs, 's land's eer'. Het is niet zo dat ik alles in andere culturen bewonder of goedkeur. Het is wel zo dat ik denk dat er heel veel in onze cultuur is wat diepe afkeuring verdient. Laat ik wat woorden noemen: Irak, Afghanistan, Iran, Palestijnen, Koerden, drones, rendition, Patriot act, waterboarding, Guantanomo Bay, napalm, uranium munitie, Agent Orange. Een voormalige Maleisische president sprak ooit westerse diplomaten toe, en vroeg wie de terroristen waren, zij die op 17 km hoogte in B-52's de bommen lieten vallen, of zij die hun leven gaven in verzet. De diplomaten verlieten de zaal.

1 Reactie