Joop

Kylie Minogue lokt Brexit-beue Britten naar Australië

  •  
27-12-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
De Australische overheid heeft superster Kylie Minogue ingeschakeld om Britten die de Brexit beu zijn te lokken met een song die vol zit met beloftes van relaxen, sport, zon, zee, seks, verstaanbare taal en opvallend veel witte mensen.
Het nummer is veelzeggend Matesong getiteld – wink, wink, nudge, nudge – en de bijbehorende clip bevat naast Kylie nog andere beroemde Australiërs als comedian Adam Hills, tenniskampioen Ash Barty en zwemkampioen Ian Thorpe.
De song prijst Australië onder meer aan met het feit dat de bewoners ook Engels spreken en critici merken op er in de clip naar Australische verhoudingen wel erg veel witte mensen figureren.
De timing is ook wat ongelukkig. Terwijl de clip koketteert met de aaibaarheidsfactor van koala’s wordt juist bekend dat die bedreigde dieren massaal zijn omgekomen bij de immense bosbranden die het land teisteren. Veel Australiërs zien de laatste weken geen heldere luchten maar stikken de moord van de rook. En de temperaturen die boven de 40 graden stijgen zijn ook niet echt aangenaam te noemen.
Om nog maar te zwijgen van de rechts-populistische regering die een ramp is. The Juice toont een ‘realistischer’ versie van de reclame:
En in Australië kun je maar beter stil zijn.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (11)

Perezoso
Perezoso27 dec. 2019 - 22:54

Kylie Minogue? Nog een reden om daar weg te blijven.

TigressApril
TigressApril27 dec. 2019 - 15:46

"relaxen, sport, zon, zee, seks, verstaanbare taal en opvallend veel witte mensen." Dus een soort Nederland maar dan met beter weer en minder stress? En de 'niet blanken' die er zijn zijn beschaafde Aziaten? Ze laten voor het gemak maar even al het ongedierte dat op dat helse continent rondloopt weg ;-P. Ja waarom zou je daar nou heen willen?! Nederland, een land waar het altijd waait en vaak regent, (meestal daardoor gevoelsmatig veel kouder lijkt). Een land waar iedereen somber word door het gebrek aan licht/zon. Daar waar mensen totaal geen smaak hebben qua eten (sommige vinden zelfs 4e keuze oostblok eten lekker). Waar gepronkt wordt met een niet bestaande kenniseconomie en gesproken wordt over 'een klein kikkerlandje toch nummer # op deze wereldranglijst'. Maar ik hoor van mijn halfbroer dat de steden in Australië ook multiculturele shitholes aan het worden zijn. En het buitengebied zit vol met allemaal enge beesten als ik het internet mag geloven.

Leontrotsky
Leontrotsky27 dec. 2019 - 14:03

Ik denk niet dat Britten die enig verstand hebben naar een land willen verhuizen waar willens en wetens klimaatproblemen worden ontkent waardoor het hele land zo ongeveer in brand staat. Nee dan zou ik (als ik Brit was) liever de brexit storm in eigen land afwachten.

Joop Schouten
Joop Schouten27 dec. 2019 - 13:46

Ja, 'fijn land'. Er wonen ook veel racisten en klimaatontkenners op de kaalgebrande vlaktes. Leuk joh!

MartinvanderLinde
MartinvanderLinde27 dec. 2019 - 13:45

Humor. Nu het VK zo verzuurd is en verscheurd door de grootste tegenstelling die een land kan treffen doet het goed dat de Australiërs hun voormalige rijksgebouwen een plek onder de zon aanbieden. En het is een hele slimme zet. Want niet Jan met de pet die vol overtuiging voor de brexit en zijn eigen ondergang koos, zijn het de jongeren, hoogopgeleid en vol energie om zich te bewijzen en de ontwikkelde middenklasse die ze binnen gaan halen.

2 Reacties
MartinvanderLinde
MartinvanderLinde27 dec. 2019 - 13:46

Rijksgebouwen = rijksgenoten

Gi Raf
Gi Raf27 dec. 2019 - 17:11

Je hebt wel gelijk Martin dat Australie probeert rijke door de Brexit gefrustreerde EU profiteurs te lokken. Maar niet om daar permanent tot de dood er op volgt te blijven hangen. Nee, alleen om een paar weken op vakantie te komen en de ponden te laten rollen. Jan met de pet zoals jij ze denigrerend noemt, die helemaal niet heeft geprofiteerd van de EU en alleen maar de rekening heeft mogen betalen, mag liever in het VK blijven.

Freek3
Freek327 dec. 2019 - 12:07

Waar mensen voor vluchten is xenofobie, dan lijkt Australië toch niet echt een aan te raden bestemming...

johannn2
johannn227 dec. 2019 - 11:55

Jaarlijkse vuurstormen en gemíddelde ( ! ) zomertemperaturen van boven de 40 graden. En ik heb begrepen dat de regering aldaar nog extremer is dan Boris. Je moet wel heel wanhopig anti-Brexit zijn. .

korheiden2
korheiden227 dec. 2019 - 11:41

Dacht dat Australië best druk werd bezocht door toeristen. Dan zijn er ook nog al die jongeren die gaan backpacken in hun tussenjaar. Mijn zoon is er bijna een jaar geweest en wilde eigenlijk niet meer terug naar Nederland.

1 Reactie
MountEverest
MountEverest27 dec. 2019 - 20:05

@korheiden Australië is erg populair bij de jeugd. Het is een mooi land en is altijd wel een tijdelijke job te vinden. Klimaatfanaten zien Australië als 1 grote bosbrand maar er is meer te beleven. Mensen dreigen vaak weg te gaan als er zich een ongewenste politieke ontwikkeling voordoet, maar 9 van 10 x blijft het bij dreigen.