Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kwestie Wilders bedreigt van Miltenburg

  •  
12-06-2013
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
ANP-Wilders_inhuldiging300.jpg
Update: Ooggetuige meldt opscheppen De Graaf over weren Wilders ... Ontkenning medeweten Van Miltenburg weersproken door brief De Graaf 
PVV-leider Geert Wilders had bijna een prominente rol bij de inhuldiging van koning Willem-Alexander gekregen. Maar daar heeft de voorzitter van de Eerste Kamer Fred de Graaf een stokje voor gestoken. De Volkskrant beschrijft woensdag hoe De Graaf Wilders uit de Commissie In- en Uitgeleide hield, de groep volksvertegenwoordigers die de koning mocht vergezellen bij zijn entree in de Nieuwe Kerk.
Updates onderaan artikel
De Volkskrant vernam van bronnen in Den Haag dat de samenstelling van de Commissie In- en Uitgeleide nog een heel gevecht was. Desgevraagd erkent Eerste Kamervoorzitter De Graaf tegenover de krant dat hij Wilders er liever niet bij had vanwege zijn problematische relatie met het koningshuis.
In mijn achterhoofd heeft zeker meegespeeld dat het beeld van Wilders naast de koning veel aandacht zou hebben getrokken.”
Onwenselijk, vond de Senaatsvoorzitter, die een plechtigheid zonder politiek gedoe beoogde.
1980
De Graaf heeft het zichzelf moeilijk gemaakt schrijft de Volkskrant. Hij had naar de beelden van de inhuldiging van koningin Beatrix gekeken en geconcludeerd dat die er te rommelig uitzag. Dat kwam doordat de voorzitters van alle Kamerfracties met haar meeliepen. Dat zou nu nog meer het geval zijn, omdat er nog meer Kamerfracties zijn. Dus kwam De Graaf met het idee om de Commissie kleiner te maken, de Tweede Kamervoorzitter, twee Kamerleden en twee Senatoren. Maar op basis van de criteria anciënniteit en politieke diversiteit kwam Wilders uiteindelijke alsnog in aanmerking. De Volkskrant beschrijft  selectieprocedure: 
De vier Kamerleden die het eerst in aanmerking kwamen, met een gelijk aantal Kamerdagen (toen 5.448), waren (alfabetisch) Harry van Bommel (SP), Mariëtte Hamer (PvdA), Kees van der Staaij (SGP) en Jan de Wit (SP). De SP’ers bedankten voor de eer. Hamer zei wel ja, maar Van der Staaij zou moeten afvallen omdat partijgenoot Holdijk al was aangezocht. (..) Op plaats vijf volgde PvdA’er Kadija Arib (5.357), maar als partijgenoot van Hamer was ook zij geen optie. Wie volgde op plaats zes? PVV-leider en voormalig VVD’er Geert Wilders (5.286).
Om dat te voorkomen, besloot De Graaf zich opnieuw tot Holdijk te wenden…
Uiteindelijk heeft SGP’er Holdijk zijn plaats afgestaan aan VVD’er Dupuis, zodat collega SGPér Van der Staaij voor Wilders kon gaan.
Wilders heeft al laten weten dat hij om opheldering gaat vragen. Hij vindt het totaal onacceptabel en spreekt van een “smerige VVD-truc”, zo meldt de NOS. Wilders benadrukt dat hij de fractievoorzitter is van de grootste oppositiepartij. Hij wil ook weten wat de rol was van Van Miltenburg was. Toevallig heeft hij morgen een kennismakingsgesprek met de koning. Hij is benieuwd of Willem-Alexander en dan nog iets over zal zeggen, aldus de NOS.
Update 14.30 Senaatsvoorzitter ontkent weren Wilders Eerste Kamervoorzitter Fred de Graaf (VVD) is er niet op uit geweest PVV-leider Geert Wilders te weren uit de commissie die koning Willem-Alexander begeleidde tijdens de inhuldiging in de Nieuwe Kerk. Dat heeft een woordvoerder van de Eerste Kamer woensdag gezegd, zo meldt het Nederlands Dagblad.
De woordvoerder van de Eerste Kamer erkent dat De Graaf zijn twijfels had bij Wilders die de nieuwe koning zou begeleiden. Toch was dat geen reden voor hem om Wilders per se te willen weren.” Het benaderen van Wilders is uiteindelijk niet aan de orde geweest”, stelt de woordvoerder.
Dat Wilders aanvankelijk te horen had gekregen dat hij er rekening mee moest houden dat hij in de commissie zou komen, was omdat toen nog werd gedacht aan een commissie bestaande uit alle fractievoorzitters. Daar zag De Graaf later van af, omdat de commissie te groot zou worden.
Update donderdag: Een ooggetuige van de repetitie van de inhuldiging, heeft tegenover  RTL Nieuws verklaard dat De Graaf tijdens die bijeenkomst opschepte:
Ik heb die Geert Wilders toch maar mooi uit dit commitee weten te houden.
Het nieuws was aanleiding voor de Tweede Kamer om opnieuw vragen te willen stellen aan de voorzitter van de Eerste Kamer. Naast De Graaf zelf, ligt ook Tweede Kamervoorzitter Van Miltenburg onder vuur. Hoewel zij tegenover haar collega-Kamerleden woensdag nog verklaarde geen enkele betrokkenheid bij, of medeweten van, de beslissing van De Graaf te hebben gehad – buiten haar taak als voorzitter van de commissie – schreef De Graaf in een Kamerbrief ‘nauw contact’ gehad te hebben met Van Miltenburg, over de samenstelling en volgorde van het lijstje.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (101)

PeterDraman
PeterDraman12 jun. 2013 - 8:11

Zielige politieke spelletjes om beeldvorming...

MichelReiziger
MichelReiziger12 jun. 2013 - 8:11

Hahahahaha...lachwekkend triest gewoon. Hoe maak je iemand nog belangrijker die het niet is.

sjaakie2
sjaakie212 jun. 2013 - 8:11

Ironisch dat Wilders nu zelf gediscrimineerd werd.

BasVV
BasVV12 jun. 2013 - 8:11

Wat ongelofelijk kleinzielig allemaal. En wat beschamend voor die lieden die alleen maar in het vizier van de koning en de tv kwamen om Wilders maar niet te hoeven zien.

Crunchy Frog
Crunchy Frog12 jun. 2013 - 8:11

Zoals wel vaker laat het boegbeeld van klein-nationalistisch Nederland zien de mentaliteit te hebben van een brugklasser die zeurt dat hij niet is uitgenodigd op het feestje van iemand waar hij toch al een hekel aan had. Niet te lang over doorkletsen. Next.

hphilippens
hphilippens12 jun. 2013 - 8:11

Je kunt die man alleen in een commissie van uitgeleide zetten.

SocialDarwinistisch
SocialDarwinistisch12 jun. 2013 - 8:11

Vraag mij af wat geert daar überhaupt te zoeken had. Met zijn principes was ik gewoon thuis gebleven.

JoopSchouten
JoopSchouten12 jun. 2013 - 8:11

'Hoe Wilders onpopulair werd ten paleize met zijn 'spervuur' van kritiek': 'de koningin moet 'als een haas' uit de regering worden gezet' 'Mijn hemel is de Majesteit stiekum lid geworden van GroenLinks?' 'Realiseert u zich dat ons staatshoofd op deze wijze de onderdrukking van vrouwen legitimeert?' 'Er moet zo snel mogelijk een einde komen aan de politieke invloed van de Koning' Bron.: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3457367/2013/06/12/Hoe-Wilders-onpopulair-werd-ten-paleize-met-zijn-spervuur-van-kritiek.dhtml Tja ... Die VVD'er zat er flink naast met zijn geintje, Kwantumkop ook.

cormol
cormol12 jun. 2013 - 8:11

Goed nieuws: Wilders is kennelijk aan het debiliseren als hij dit na pas door heeft.

Events, dear boy, events
Events, dear boy, events12 jun. 2013 - 8:11

Geen vrienden van Wilders hier op de Joop, zo te zien. Kijk, het kan allemaal kleinzielig gevonden worden, maar hoe je het ook wendt of keert, die Fred de Graaf zit fout. Wilders mag tegen de monarchie zijn, maar dat zijn er wel meer. Ik meen dat D66 ook al jaren principiele vraagtekens zet bij ons koningshuis. Zou De Graaf ook zo gehandeld hebben bij een D66er? Bovendien, de SP is toch ook niet zo'n warm voorstander van de monarchie. Toch kregen Van Bommel en De Wit wel het aanbod om mee te lopen. Zij hebben geweigerd, hetgeen hun goed recht is. Wilders had tenminste het aanbod moeten krijgen. Misschien had hij ook voor de eer bedankt, dat zullen we nooit weten. Maar ik kan me er iets bij voorstellen dat hij pissig is dat De graaf voor hem heeft beslist.

JacquesDanzig
JacquesDanzig12 jun. 2013 - 8:11

Geinig actie van de senaatsvoorzitter, maar als je zoiets doet, vertel je dat naderhand toch niet aan een krant... Jaren later, misschien, aan je biograaf. Over slapende honden gesproken...

Meta Foor
Meta Foor12 jun. 2013 - 8:11

uit estetisch oogpunt had de Voorzitter gelijk: twee van die geblondeerde parmantjes naast elkaar is geen gezicht

hphilippens
hphilippens12 jun. 2013 - 8:11

Maar natuurlijk moet die man in zo'n commissie. Dat mag niet geblokkeerd worden. Discriminatie van blondjes of geblondeerdjes moet voorkomen worden, hoe abject hun standpunten ook zijn en hoeveel schade hij ook levert in de verhoudingen in dit land.

Bernie2
Bernie212 jun. 2013 - 8:11

Grijns, politiek ceremoniemeester De Graaf hield Wilders weg bij camera's tijdens inhuldiging Alexander. Nu geeft het idd. voor de wereldpers geen fraai beeld dat de gedoogde moslimjager ook maar een beetje in de buurt van Alexander zou komen. De onfrisse kopvoddenrukker en Beatrix-basher zou immers zomaar het petje van Maximá kunnen afrukken. De non-oranje xenofoob die de wereldwijde islam degradeert naar een fascistoïde ideologie (http://bit.ly/119fPGx) en als politicus zo alleen al honderdduizenden landgenoten verraadt zichtbaar laten zijn bij de kroning? "No way", moet De Graaf beschaamd gedacht hebben. Terecht.

GingerTed
GingerTed12 jun. 2013 - 8:11

Bullshit om hier over Calimero-mode van Wilders te spreken. Het nieuws gaat hier niet over Wilders, hoe graag velen, eeuwig inde Wilder-mode, dat ook willen. Het nieuws is hier dat de Graaf zijn politieke neutraliteit heeft laten varen waar deze vereist was. Dat is zeer kwalijk. Het doet er niet toe om wie het ging en wat je over deze persoon denkt. Hij had niet geweerd mogen worden. De Graaf dient hiervoor te ijken.

rbakels
rbakels12 jun. 2013 - 8:11

Lekker belangrijk! Ik zou het Fred de Graaf bijna kwalijk nemen als hij Wilders *niet* opzettelijk buiten beeld had gehouden! Gelukkig begrijpen steeds meer mensen dat Wilders geen vertegenwoordiger is van een politieke stroming, maar een stoorzender die het kiessysteem heeft gebruikt om in de weg te kunnen zitten. en was Wilders niet ook tegen het koningshuis? Had hij niet weg kunnen blijven uit protest tegen het feit dat Bea en ook Máxima al hoofddoeken hebben gedragen in islamitische landen? of is Wilders zo tegendraads dat hij zelfs tegen z'n eigen draad in gaat en niet-niet gaat dus wel? En De Volkskrant is medeplichtige. Gaat het weer een beetje met de oplage, meneer Remarque?

CliffClavin1993
CliffClavin199312 jun. 2013 - 8:11

Gezien het feit dat onze voormalige vorstin, een erudiete, intelligente, en meelevende vrouw, gespeend van elk zweempje racisme en fascisme, democratisch tot op het bot, en zoals algemeen bekend begaan met linkse hobbies, zoals daar zijn ballet, klassieke muziek, schilderkunst, literatuur, en koekhappen, geen greintje respect of bewondering voor het sujet Wilders heeft, wat elke Nederlander wel weet, zelfs de analfabete zwerver onder de brug, en gelet op de waarschijnlijkheid dat zij deze goede en beschaafde levenshouding overgebracht zal hebben op haar nageslacht, en tevens erop toegezien zal hebben dat bij de op de moderne Nederlandse taal en cultuur toegespitste extra inburgerende opvoeding en bijbehorend onderwijs aan Máxima Zorreguieta, is het zeer waarschijnlijk dat de intelligente en diplomatieke en vooral van goede smaak en fatsoen getuigende handelwijze van dhr. F. de Graaf, die uitermate prijzenswaardig is, door Hogerhand ingefluisterd zal zijn, en dus onmogelijk tot een onberaden solistische actie herleid kan worden; dit alles noopt ons tot bescheidenheid en een beschouwelijk moment, en niet tot overhaaste hoon, spot, en kritiek jegens opgemelde heer de Graaf.

RMHeijmans
RMHeijmans12 jun. 2013 - 8:11

Waar zijn de befaamde joop strijders voor de democratie nu?

Alila
Alila12 jun. 2013 - 8:11

"Dat Wilders aanvankelijk te horen had gekregen dat hij er rekening mee moest houden dat hij in de commissie zou komen, was omdat toen nog werd gedacht aan een commissie bestaande uit alle fractievoorzitters." Dat valt natuurlijk vrij simpel na te gaan, Joop bel ze allemaal op. Ik ben benieuwd naar jullie bevindingen.

Michiel Online
Michiel Online12 jun. 2013 - 8:11

Als ik, volledig persoonlijk, mijn mening mag geven: ik ben een pure humanist en veroordeel Wilders, het koningshuis, onszelf en de rest van de wereld. Beatrix heeft oorlogsschapen verkocht aan Oman, zo heeft elk land met haar leiders deze fouten maakt. Want het zijn allemaal misdaden tegen de menselijkheid, de ene wat groter dan de andere. Het staat ergens geschreven dat veel leiders in hoge posities een vorm van dominantie hebben zonder angst, "fearless dominance". De huidige Nederlandse leiders hebben dat niet voldoende voor de huidige situatie in de wereld, en Wilders heeft dat wel. Zolang we onze blik blijven vernauwen en niet het grote plaatje zien wat meer en meer belangrijk wordt, gaan we niet concurrerend zijn in deze wereld. Wilders kan een watje worden genoemd, maar hij heeft tot nog toe meer ballen getoond dan elke andere politicus. Welke politicus heeft echt het lef gehad om echt, en dan bedoel ik ook echt los te gaan over de problemen in Nederland en de wereld, en zo de aandacht te trekken? Daarmee zou je Wilders namelijk stil krijgen. Als je hem tegenkomt, voorbereid zijn en HARD aanpakken. Niet toelaten dat hij zich verschuilt achter wetjes, regeltjes, xenofobie of wat dan ook. Gewoon recht in zijn gezicht zeggen waar het op staat. Of nog beter, Wilders overstijgen door de aandacht van hem af te leiden in de wereld en zo te laten zien dat er genoeg goeie Nederlanders zijn die een veel minder negatieve mening hebben over de Islam, Europa en soortgelijke dingen. Misschien komt er een wereldcrisis aan zoals we nog nooit hebben ervaren en hebben we slechts de voorschokken gehad, maar om eerlijk te zijn hoef ik het niet te voelen. Ik heb liever een prettig leven dat ik niet bang hoef te zijn voor mijn buurman. En ik hoop dat er verstandige politici zijn die dat ook zeggen.

BakkerGerard
BakkerGerard12 jun. 2013 - 8:11

De Graag zit hier goed fout. Hij stelt het ceremoniële belang boven het democratische belang en voor een voorzitter van een Kamer is dat uit den boze. Wat mij betreft een diskwalificatie.

Events, dear boy, events
Events, dear boy, events12 jun. 2013 - 8:11

Er wordt hier en daar gesuggereerd dat eea niet het eigen initiatief van Fred de Graaf zou zijn geweest (kwalijk genoeg), maar dat de monarch (de nieuwe en/of oude) hem zouden hebben aangestuurd. Ik kan dat werkelijk niet geloven, maar indien het wel zo zou zijn, dan zouden we m.i. wél met een groot probleem te maken hebben, en eentje waardoor de monarchie meteen onder vuur zou (behoren te) liggen: De monarchie heeft nog slechts een ceremoniele functie, en heeft zich volledig afzijdig van de politiek te houden. Maar nogmaals, ik kan me niet voorstellen dat WA zo dom is.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen12 jun. 2013 - 8:11

Alles hangt af van de argumentatie die werd gebruikt om wilders uit beeld te houden. Als dat was om de Koning niet naast een gekend republiekijn in beeld te hebben dan is dat verwerpelijk. En mocht ooit blijken dat de Koning zelf daar invloed op heeft gehad dan zou dat het einde van het koningshuis moeten zijn. Maar, als dit is gebeurd om het Nederlands staatshoofd niet in gezelschap van de grootste serieuse bedreiging van onze rechtstaat en de stabiliteit van de samenleving te brengen, dan verdient het applaus. Wie gaat dit uitzoeken?

Joeri2
Joeri212 jun. 2013 - 8:11

Had ie een karton bordje bij zich?

MarcusLucas
MarcusLucas12 jun. 2013 - 8:11

Francisco heeft gelijk in Midweek Den Haag. Verder vind ik het wel logisch dat ze Willem-Alexander en Máxima niet lopend achter Wilders die kerk in en uit hebben laten gaan. Dat zou bespottelijk zijn geweest. Wat mij meer opvalt aan dit non-nieuws: Wilders staat dus in de top 5 van langstzittende Tweede Kamerleden. Hoezo vastgeplakt aan het pluche...

Jantje68
Jantje6812 jun. 2013 - 8:11

Met zo’n smoezelige procedure kun je overall wel een verhaal aan breien, maar de senaatsvoorzitter heeft zich zelf verraden. Dat kan hij niet meer recht praten en het is ook totaal onacceptabel. Hij had deze gedachtegang nooit uit zijn mond mogen laten ontglippen. Volstrekt onnodig. Ik heb die senaatsvoorzitter indertijd al eens bij Eeenvadaag gezien tijdens de voorbereidingen. Een niet echt wereldse man. Type, Aleid Wolfse

HomoRidenti
HomoRidenti12 jun. 2013 - 8:11

Oke, het was misschien niet zo netjes van De Graaf, maar he, kom op. Je wilt die Wilders toch ook niet naast je hebben staan, als die foto's de hele wereld rondgaan. In zijn eentje komt WA al niet al te snugger over, maar met zijn tweeen..? Gevalletje 'Dumb and Dumber' lijkt me zo....

RonVa
RonVa12 jun. 2013 - 8:11

Als het waar is, exit Fred de Graaf. Oneervol ontslag zonder enige rechten en nooit meer een politieke functie. Blijkt maar weer eens dat ze in de eerste kamer niet goed doorhebben wat hun taak precies is.

Ikdenkwat
Ikdenkwat12 jun. 2013 - 8:11

Dat de poppenkast geregisseerd is weet ik wel. Echter dat het zo ver zou gaan zelfs dat had ik niet verwacht. Politiek en het koningshuis het draait en liegt. Jammer, het had klasse en respect naar de kiezende burger geweest. Maar goed de donkere hand bepaald wat er gebeurd zonder dat er over gesproken wordt.

clipper1
clipper112 jun. 2013 - 8:11

Zegt die presentator op dat filmpje nou het huwelijk?? Grinnik ;)

Jantje68
Jantje6812 jun. 2013 - 8:11

Die voorzitter moet weg. Kan niet eens meer discussie over zijn. Eigenlijk al onaanvaardbaar dat hij blijkbaar zo denk. Bij dit soort procedures moet je op eieren lopen, je wil als voorzitter niet eens de schijn wekken, laat staan dat je daar echt met je persoonlijke voorkeur in zit. Dit raakt de essentie van het voorzitterschap en dan ook nog eens van de 1e Kamer.

Xoral
Xoral12 jun. 2013 - 8:11

Hetzelfde (het buiten beeld houden) heeft men een aantal jaren geleden gedaan bij presidentskandidaat Ron Paul. Dit is politieke strategie.

mees.
mees.12 jun. 2013 - 8:11

Wilders twittert: "Dadelijk voor een kennismakingsbezoek naar de Koning. Dat heeft senaatsvz en vvd-meestermanipulator de graaf gelukkig niet kunnen voorkomen." Ik meen dat Wilders niet beschadigd is maar hij zit wel de voorzitter van de eerste kamer te beschadigen door hem "voorbarig" te beschuldigen terwijl hij de precieze feiten nog niet kent. Wie is hier nu verkeerd bezig? Zo gaat het altijd met Wilders en al die naieve kamerleden trappen erin en laten zich voor zijn karretje spannen Als het zo is dat we de kamerleden hebben die we verdienen dan is het ernstig met Nederland gesteld. Zitten we in een ernstige kredietcrisis met werkeloosheid boven de 600.000 en kamerleden als Roemer en Pechtold voorop zitten alles op te blazen en daar waar ze zich werkelijk druk om moeten maken daarover hoor je ze niet. Grotere sukkels bestaan er niet. Wie beschadigt hier nu wie? Op het eind zet die hele oppositie zich voor schut want ze nemen geen enkele verantwoordelijkheid voor dit land zijn alleen maar met eigenbelang bezig en met electoraal gewin...Wilders voorop

Bernie2
Bernie212 jun. 2013 - 8:11

Wat moet het toch vermoeiend voor al die politici zijn om zich steeds opnieuw zo politiek correct als mogelijk op te stellen. Natuurlijk is er in Den Haag feitelijk geen hond te vinden die het een goed plan vindt dat Wilders als fascistoïde haatzaaier prominent de regering loopt te vertegenwoordigen tijdens de kroning. Politiek correct, dat is het devies. Je zou onderweg je kiezers namelijk wel eens kunnen verliezen die dan rechts uit de bocht vliegen. En wat Van Miltenburg betreft: ik voorzie dat ze bij een komend debat opnieuw huilend richting uitgang vertrekt. Ditmaal voorgoed.

msj_meijerink
msj_meijerink12 jun. 2013 - 8:11

Weet je wat: We beloven de Geblondeerde Paljas uit Venlo dat hij de volgende keer vooraan mag lopen, als hij dan tenminste nog in het parlement zijn tragikomische act opvoert. Dan heeft-ie iets leuks om naar uit te zien. Terugdraaien van deze uitermate grove schending van de democratische rechten van parlementariërs in Nederland is ook onmogelijk, dus gaan we vervolgens over tot de orde van de dag. Klaar!

meijerlahn
meijerlahn12 jun. 2013 - 8:11

Getverderrie, alle ogen weer gericht op de geperoxideerde kruisridder.

rbakels
rbakels12 jun. 2013 - 8:11

Fred de Graaf moet misschien aftreden maar tegelijk moet hij meteen de Nobelprijs voor de Vrede krijgen. Al die verontwaardiging is zooooooooooo hypocriet. Iedereen buiten de politiek geeft die man het grootste gelijk van de wereld. Ik herinner me nog als de dag van gisteren dat ik een keer (als toerist) op de publieke tribune zat in de Kamer, vijftien jaar geleden, toen niemand Wilders nog kende, ik ook niet. En toen schrok ik: na een pauze liep de kamer weer vol - maar wat was dat voor een ongunstig type, met z'n boeventronie en z'n gebleekte haar? Die eerste indruk bleek maar al te zeer te kloppen. Geen enkel standpunt is "verboden" in de politiek, maar de methoden van Wilders zijn beangstigend. Of waren dat, want de man is toch wel een beetje over z'n hoogtepunt heen. De tijd dat andere partijen hem toch een béétje serieus namen (Verhagen) is echt voorbij.

seniorg
seniorg12 jun. 2013 - 8:11

De Graaf, mijn held! Wilders blieft nadrukkelijk geen koekjes van eigen deeg. Dat eigen deeg bestaat uit het democraatje spelen voor je eigen clubje en de overgrote rest daar buiten plaatsen.

Michiel Online
Michiel Online12 jun. 2013 - 8:11

Waarom gaan we niet op Wilders af en zijn geheimen? Dat is de rotte appel.

rbakels
rbakels12 jun. 2013 - 8:11

Complottheorie: De Graaf wilde toch al van dat voorzitterschap af, en kwam met Rutte een monsterplan overeen: om de aandacht af te leiden van de zes miljard die we nu weer moeten bezuinigen hielp De Graaf mee een mega-rel te creëren over iets wat eigenlijk volstrekt onschuldig is. Opofferingsgezindheid bestaat nog!

[verwijderd]
[verwijderd]12 jun. 2013 - 8:11

we kotsen Wilders overal uit in het land, maar waarom toch? op geheel democratische wijze en zonder ooit iets mis gedaan te hebben geeft hij zijn mening die volstrekt verdedigbaar is en Nederland netzoals bijna elke andere politicus dat doet een warm hart toedraagt (maar daarom natuurlijk niet percee de juiste), we betaald hij de hoogste prijs en wordt overal uitgekotst om te zien wat filosofen zover objectief kan over Geert Wilders zijn retoriek zeggen: http://tegenlicht.vpro.nl/afleveringen/2008-2009/een-partijtje-vrijheid.html

2 Reacties
hansdetorenkraai
hansdetorenkraai12 jun. 2013 - 8:11

Dank viva vida, had de uitzending gemist, nu met plezier en interesse gekeken.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen12 jun. 2013 - 8:11

[we kotsen Wilders overal uit in het land, maar waarom toch?] Simpel, omdat wilders zelf zijn kots over ons land uitstort.

msj_meijerink
msj_meijerink12 jun. 2013 - 8:11

Heerlijk, van een bagatel maakt de publiciteitgeilste club in de kamer een olifant om zichzelf weer in beeld te zetten. Waarom gebeurt dit nooit bij wezenlijke onderwerpen? En geef nu eerlijk toe, die chagrijnige kop van GW naast Wim-Lex is toch geen gezicht!

1 Reactie
A.M. Heupscheuten
A.M. Heupscheuten12 jun. 2013 - 8:11

Ik kan natuurlijk iets gemist hebben, maar ik heb niet begrepen, dat het de heer Wilders was die deze zaak aanhangig heeft gemaakt. Ik neem aan dat iedereen het wel terecht vindt dat hij hier, indien e.a. inderdaad zo is gepasseerd, een mening over heeft. En je kunt dan moeilijk zeggen dat hij ongelijk heeft. Kijk de SP, die ook niet zoveel op heeft met het koningshuis, heeft tenminste nog de mogelijkheid gekregen voor de eer te bedanken.

[verwijderd]
[verwijderd]12 jun. 2013 - 8:11

Het wachten is nu op de 'bekende' Joopers die zich altijd uitspreken tegen uitsluiting. Ergens heb ik het gevoel dat ze hiervan genieten, en zich niet thuis geven. Spreek je uit tegen een ideologie die oproept om ongelovigen te folteren, vermoorden, etc.. en je bent een racist. Spreek je uit tegen iemand die hier tegen strijdt en mensen genieten ervan. De wereld op zn kop :) Ik zal nooit begrijpen waarom Joopers geen idealen hebben.

1 Reactie
Reinaert de Vos
Reinaert de Vos12 jun. 2013 - 8:11

Misschien begrijp je het begrip idealen niet helemaal.

[verwijderd]
[verwijderd]12 jun. 2013 - 8:11

Geachte reactanten. Het gaat er niet om of u van de PVV bent of niet. Het gaat er om dat dhr. de Graaf, de Senaatsvoorzitter, een zeer kwalijke en ondemocratische maatregel, op eigen houtje, heeft genomen door dhr. Wilders uit te sluiten van de commissie. Of u het leuk vindt of niet, dhr. Wilders is democratisch gekozen als leider van een Nederlandse politieke partij. Dhr. de Graaf moet zijn functie neerleggen. Het begint hier echt een bananen koninkrijk te worden. List, leugen en bedrog in Den Haag.

1 Reactie
denmol
denmol12 jun. 2013 - 8:11

" Dhr. de Graaf moet zijn functie neerleggen. Het begint hier echt een bananen koninkrijk te worden. List, leugen en bedrog in Den Haag." Wild verbaal, schuimbekkend en verongelijkt om je heen slaan dat ken ik nu wel van vertegenwoordigers domrechts vooral als hun heiland onrecht aangedaan wordt en gelukkig blijft het altijd bij onnozel gebrabbel zoals de door jou opgevoerde benaming "reactanten". Ik heb het even opgezocht en geloof niet dat je dat bedoelde maar hieronder staat wat er werkelijk mee bedoeld wordt. Reactant Een Reactant is een chemische stof die meedoet in een reactie. De reactanten reageren met elkaar en vormen de reactieproducten. Een voorbeeld: Waterstof (H2) en Zuurstof (O2) zijn reactanten en reageren met elkaar. Na de reactie vormt zich het eindproduct water (H2O). Reactanten maken onderdeel uit van de stoichiometrische vergelijking in tegenste Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Reactant

[verwijderd]
[verwijderd]12 jun. 2013 - 8:11

Reactie uit een ander forum ======================== Even ter info voor alle anti wilders personen. Voor dit soort gebeurtenissen is er een protocol en als Senaatsvoorzitter De Graaf dit kunstmatig gaat manipuleren gaat hij heel ernstig de fout in. Ondanks dat wilders het koningshuis ter discussie stelt heeft hij deze dag wel trouw beloofd aan onze koning en dan kan je geen geldig excuus verzinnen waarom je zou afwijken van een standaard protocol. Dit zou best het einde kunnen zijn van de graaf zijn loopbaan

1 Reactie
Crunchy Frog
Crunchy Frog12 jun. 2013 - 8:11

Voordat je stikt in je (al dan niet oprechte) verontwaardiging: Staat er ergens in het protocol dat Holdijk verplicht was om dat baantje aan te nemen?

[verwijderd]
[verwijderd]12 jun. 2013 - 8:11

De 'flanken' SP (Gesthuizen) en de PVV (Fritsma) hebben vorig jaar hun momentje gehad: http://www.youtube.com/watch?v=fBZgjKO8GAk Dus nou niet huilie huilie doen......

1 Reactie
msj_meijerink
msj_meijerink12 jun. 2013 - 8:11

En zo is het!

[verwijderd]
[verwijderd]12 jun. 2013 - 8:11

Onze regering en volksvertegenwordiging staan vooral voor 'maakbare kul' onder mom 'politiek correct', doch vergeven van de manipulatie. Dat maakt het eigenlijk zielig en ieder weldenkend mens prikt daar doorheen. Juist Wilders, die staat voor de eigen nationale trots, verdient een prominente plaats met betrekking tot ons Koningshuis.

1 Reactie
FritzFriebl
FritzFriebl12 jun. 2013 - 8:11

Trots op Fitna I & II & III,....de mooie boeken, de animal cops van die tuinkabouter, en natuurlijk de 130km/u borden

[verwijderd]
[verwijderd]12 jun. 2013 - 8:11

"zullen we het hebben over de grootste fraude uit het middelbaar onderwijs ooit, of zullen we het maar weer eens hebben over de uitgerangeerde clown wilders?" "over wilders natuurlijk!"

1 Reactie
MichelReiziger
MichelReiziger12 jun. 2013 - 8:11

Waarschijnlijk was die vorig jaar veel groter...met een slagings percentage van 100% op een school die (qua leerprestaties) als zeer slecht bekend staat

hansdetorenkraai
hansdetorenkraai12 jun. 2013 - 8:11

De voorzitter van de Eerste Kamer Fred de Graaf heeft een behoorlijke inschattingsfout gemaakt. Hij had nooit maar dan ook nooit persoonlijk mogen ingrijpen in de vooraf afgesproken procedures. Dit kan de carrière van de man ernstig beschadigen en ik vraag me af waarom en waarvoor. Weer een moment gecreëerd waar de kiezer kan zeggen zie je wel etc. etc. het schaad de democratie en helpt eigelijk de heer Wilders op een mannier die waarschijnlijk in VVD kringen niet zal toegejuicht worden. Oliedom van de heer Fred de Graaf . En 1-0 voor de heer Wilders die met 27 zetels volgens M de Hond het uitstekend doet.

1 Reactie
Reinaert de Vos
Reinaert de Vos12 jun. 2013 - 8:11

Snik. Ik huil tranen met tuiten bij je verhaal. Oh, Oh wat had Wilders graag naast zijn grote held willen staan, hij is al jaren zo'n enorme fan van het koningshuis. Het is een gigantische leugenaar en fantast met zijn geneuzel over dat hij zoveel respect heeft voor de persoon van Beatrix (gezegd naar aanleiding van het wetsvoorstel om de koning uit de regering te halen). Ik begrijp werkelijk niet waarom hij zo loopt te miauwen. Hij haat het koningshuis.

denmol
denmol12 jun. 2013 - 8:11

Als iemand beledigend doet over mijn moeder en ik ben koning dan wil ik ook niet zo'n sujet op de foto die ook nog eens de wereld over gaat en waarbij komt dat deze persoon een onnodige en persoonlijke vendetta aan het uitvechten tegen een deel van de eigen bevolking. Klagen dat je niet met de koning op de foto mag terwijl je tegen het hele instituut bent is helemaal zielig en als hij hier een punt van maakt raad ik hem aan naar opsporing verzocht te kijken dan kan hij zich verlekkeren aan criminele jongemannen van noord Afrikaanse afkomst.

2 Reacties
FransLenaen
FransLenaen12 jun. 2013 - 8:11

Dat is het punt helemaal niet. De koning gaat niet over dit issue. Het gaat erom dat de Graaf zijn positie lijkt te hebben misbruikt en dit is politiek een doodzonde. Aan de andere kant moeten we het nu ook weer niet groter maken dan het daadwerkelijk is.

A.M. Heupscheuten
A.M. Heupscheuten12 jun. 2013 - 8:11

''terwijl je tegen het hele instituut bent'' Dan bent u niet goed geïnformeerd, dhr. Wilders is niet tegen het instituut. Bovendien beklaagt hij zich niet over het feit dat hij niet met de koning op de foto mocht, maar dat hij door manipulaties buitenspel is gezet. En daarin heeft dhr. Wilders natuurlijk groot gelijk. Of u dat nu leuk vindt of niet.

[verwijderd]
[verwijderd]12 jun. 2013 - 8:11

`Onwenselijk, vond de Senaatsvoorzitter` Koning Willem 4 zal het hem wel gevraagd hebben!

1 Reactie
A.M. Heupscheuten
A.M. Heupscheuten12 jun. 2013 - 8:11

Nee hoor, want die staat naast Bertha 38 in de wei.

boswachter2
boswachter212 jun. 2013 - 8:11

Wilders zei in de Kamer dat hij er 'woest' over is. 'Als het waar is, dan zijn dat vieze spelletjes van een partijdige VVD-Kamervoorzitter.' Hij eiste nog deze week een brief van De Graaf. Alle fracties in de Kamer steunden het verzoek van Wilders. Citaat ui de VK. De hele kamer steunt behalve velen op Joop.nl die uiten alleen haat zonder de feiten onder ogen te zien.

1 Reactie
stuur47
stuur4712 jun. 2013 - 8:11

Wilders gedraagt zich als een recalcitrante schooljongen. En dat in deze moeilijke tijden. Er zijn belangrijker zaken te doen. De werkloosheid loopt steeds verder op. Veel huurders in de sociale woonsector kunnen hun huur niet meer betalen. De zorg wordt uitgekleed. Veel huizenbezitters moeten hun woning uit. De belastingen gaan verder omhoog. De pensioenen worden weer gekort. Er is geen eerlijke deling van de lasten. Kortom, allemaal zaken die urgentie hebben. En Wilders maar klagen. Kom op Wilders ga de barricaden op trek de volle rokerige zalen en neem het voor ons op. Vertel je plannen. Ga nu eens echt aan het werk.

CliffClavin1993
CliffClavin199312 jun. 2013 - 8:11

Director's cut, vanwege omissie die toch niemand gezien zal hebben: ______________ Gezien het feit dat onze voormalige vorstin, een erudiete, intelligente, en meelevende vrouw, gespeend van elk zweempje racisme en fascisme, democratisch tot op het bot, en zoals algemeen bekend begaan met linkse hobbies, zoals daar zijn ballet, klassieke muziek, schilderkunst, literatuur, en koekhappen, geen greintje respect of bewondering voor het sujet Wilders heeft, wat elke Nederlander wel weet, zelfs de analfabete zwerver onder de brug, en gelet op de waarschijnlijkheid dat zij deze goede en beschaafde levenshouding overgebracht zal hebben op haar nageslacht, en tevens erop toegezien zal hebben dat bij de op de moderne Nederlandse taal en cultuur toegespitste extra inburgerende opvoeding en bijbehorend onderwijs aan Máxima Zorreguieta dezelfde educatieve attitude in acht genomen is, is het zeer waarschijnlijk dat de intelligente en diplomatieke en vooral van goede smaak en fatsoen getuigende handelwijze van dhr. F. de Graaf, die uitermate prijzenswaardig is, door Hogerhand ingefluisterd zal zijn, en dus onmogelijk tot een onberaden solistische actie herleid kan worden; dit alles noopt ons tot bescheidenheid en een beschouwelijk moment, en niet tot overhaaste hoon, spot, en kritiek jegens opgemelde heer de Graaf. .

2 Reacties
wvdstraat
wvdstraat12 jun. 2013 - 8:11

In reactie op uw regisseurs-snede kan ik alleen maar beamen dat het volgens mij gaat om een daad van goede smaeck. Zoals een bekend politicus ooit zei: "Dat gaat soms van au". Het doet inderdaad pijn bij het nu zelf gepeste pestkopje, dat beteuterd in de hoek staat te grienen. Echter; wie kaetst.......

A.M. Heupscheuten
A.M. Heupscheuten12 jun. 2013 - 8:11

''Director's cut, vanwege omissie die toch niemand gezien zal hebben:'' Dan zie ik ook weinig rede, om je proza te reposten.

FritzFriebl
FritzFriebl12 jun. 2013 - 8:11

Dat het koningshuis van Bahrein in de zaal zat hoor je niemand over. Die doen niks onder voor Saddam, Ben Ali of Mubarak. Ze hebben wel olie,.............en de enige vreedzame demonstrant met een bordje 'oliemafia' werd gearresteerd. Maar wij maken ons weer liever druk over mr wilders

1 Reactie
RaymondenJoop
RaymondenJoop12 jun. 2013 - 8:11

Hypocriete boel inderdaad. Straks vervolgens verongelijkt reageren als Wilders de grootste wordt. Overigens zit Joop.nl met 'PVV- schiet in Calimero mode' ook in dezelfde modus als De Graaf. Allemaal zeer stupide, want Wilders maakt dankbaar gebruik hiervan.

[verwijderd]
[verwijderd]12 jun. 2013 - 8:11

--- Dit bericht is verwijderd —

2 Reacties
mees.
mees.12 jun. 2013 - 8:11

PVV is voortdurend bezig met propagandamogelijkheden en soms,zoals nu,op het lachwekkende af. Andere politieke partijen en fractieleiders beginnen steeds meer aan dit idiote spel mee te doen. Je schrijft:"Maar de gevestigde politiek voelt daarnaast ook een verantwoordelijkheid voor het algemeen belang" Sorry hoor,maar met name de oppositiepartijen voelen die verantwoordelijkheid al heel lang niet meer,het gedrag wat PVV vertoont wordt steeds meer door deze partijen gekopieerd. Super hijgerig gedrag,niet wachten tot meer feiten bekend zijn maar heel snel oordelen en veroordelen,daarmee mensen hun gedrag in twijfel trekken en onnodig beschadigen,want dat is wat ze aan het doen zijn. Eerste kamervoorzitter heeft nog niet eens goed uit kunnen leggen wat er precies gebeurd is en iemand als bijv Roemer staat al in de microfoon te tetteren.

RaymondenJoop
RaymondenJoop12 jun. 2013 - 8:11

'maar de gevestigde politiek voelt daarnaast ook een verantwoordelijkheid voor het algemeen belang...' Ppprrrroesstttt..... met algemeen bedoel je 'eigen belang', zeker?! Ben geen Wilders-fan, maar de huidige politieke garde (lees: gevestigde politiek) heeft bij mij geen krediet meer

mees.
mees.12 jun. 2013 - 8:11

En daar gaat iedereen weer....zonder de precieze feiten te kennen heeft iedereen z'n oordeel al klaar en worden sommige mensen onnodig beschadigd. En wie spint er garen bij?...De PVV.....en wat levert het iedereen die de mening al gevormd heeft zonder de feiten te kennen op?....Niets Er is tijdens de kroning niemand zo pontificaal in beeld geweest als Wilders zelf....die lacht weer in zijn vuistje. Gratis aandacht weer voor hem. Hele oppositie die zo staan te tetteren is zo dom als achterkant van een varken

2 Reacties
A.M. Heupscheuten
A.M. Heupscheuten12 jun. 2013 - 8:11

''Er is tijdens de kroning niemand zo pontificaal in beeld geweest als Wilders zelf....die lacht weer in zijn vuistje. Gratis aandacht weer voor hem.'' Hè, hè. De ironie, de ironie. Dat moet zeer doen, dat kan niet anders.

A.M. Heupscheuten
A.M. Heupscheuten12 jun. 2013 - 8:11

''Het lijkt er steeds vaker op dat de PVV vooral bezig is met permanent campagne voeren om zo groot mogelijk te worden.'' Gek hè, maar gelukkig begrijpt u dat zelf ook. Waar u onderstaande op baseert is mij echter een raadsel. ''maar de gevestigde politiek voelt daarnaast ook een verantwoordelijkheid voor het algemeen belang, en dat ontbreekt volledig bij de PVV.'' Een gekleurde aanname meneer Lamme. Niets meer en niets minder.

BertF2
BertF212 jun. 2013 - 8:11

Ik vind de politiek die Wilders bedrijft weerzinwekkend. Ik vind de spelletjes van de senaatsvoorzitter stuitend, en voldoende reden om te worden weggestuurd. Trouwens, samen met Van Miltenburg die aan deze kwalijke ballotage heeft meegewerkt. Los van wat je vindt van Wilders, op deze manier mogen Kamervoorzitters niet manipuleren met kamerleden. Want dan zijn ze hun functie onwaardig.

1 Reactie
mees.
mees.12 jun. 2013 - 8:11

Zou je de brief van de senaatsvoorzitter niet eerst afwachten voordat je met je zware veroordeling komt?

rbakels
rbakels12 jun. 2013 - 8:11

Jammer. Ik had liever gezien dat Fred de Graaf keihard had geroepen dat hij het *uiteraard* tot zijn verantwoordelijkheid rekende om die *rare* Wilders hier buiten te houden, en dat het doel zonder meer de middelen heiligt. Dat hij begrijpt dat collega-kamerleden "verplicht" verontwaardigd zijn, maar in werkelijkheid denken: "net goed". Tenslotte staan ten minste vijf van de zes Nederlanders niet achter Wilders.

1 Reactie
A.M. Heupscheuten
A.M. Heupscheuten12 jun. 2013 - 8:11

''Tenslotte staan ten minste vijf van de zes Nederlanders niet achter Wilders.'' Tja, hetzelfde geldt voor alle andere partijen, als je de peilingen tenminste mag geloven. Wat was uw punt ook al weer?

[verwijderd]
[verwijderd]12 jun. 2013 - 8:11

Wel logisch dat VVD en PvdA elite Wilders uit beeld proberen te houden. Ex VVD Wilders sympathiseerde met het eerste kabinet Rutte. En de PvdA ook gelet op het stemgedrag. Nu Wilders afstand heeft genomen van het bezuinigingsbeleid van Rutte en de PvdA elite is Wilders vijand nr 1 van het liberale bezuiniging minderheidskabinet. Bovendien vertegenwoordigt Wilders een groot deel van de Nederlandse bevolking. Dat willen VVD en PvdA elite niet honoreren. En de buitenwacht moet dat ook liever niet zien wat VVD en PvdA elite betreft.

2 Reacties
MarcKaptijn
MarcKaptijn12 jun. 2013 - 8:11

En weer trek je de PvdA er met de haren bij. Zij worden nergens maar dan ook nergens genoemd in het hele artikel...

JandeBoer2
JandeBoer212 jun. 2013 - 8:11

"Bovendien vertegenwoordigt Wilders een groot deel van de Nederlandse bevolking. " ???? Je bent abuis. Wilders vertegenwoordigt een *klein* deel van de Nederlandse bevolking. Het is hét handelskenmerk van PVV-aanhangsels (en daarvóór die van Fortuin en Verdonk) om zichzelf buiten alle proporties op te blazen. Natuurlijk wel regelmatig afgewisseld met Calimero-gedrag.

mees.
mees.12 jun. 2013 - 8:11

Wilders was me al veel te dicht tijdens kroningsdag bij de Koning in de buurt.....op zo'n beetje alle beelden van meneer de propagandist denkt dat hijzelf Koning is. Beelden van onze Koning gaan de wereld over en dan met die racist ernaast,wat voor beeld geeft dat.....een rampzalig beeld. In het buitenland wordt Wilders gewoon een racist genoemd....wat hij ook is,daar noemen ze het beestje gewoon bij de naam. Hier laat iedereen zich chanteren door die gek en zijn de meeste mensen lafhartige meelopers geworden.

1 Reactie
Bakoe
Bakoe12 jun. 2013 - 8:11

Even vooropgesteld dat ik helemaal geen Wilders aanhanger ben, anders krijg ik dat verwijt meteen weer. Waarom is Wilders een racist? Kunt u mij dat uitleggen? Ten tweede, als het volgens de procedures juist was geweest dat hij daar had gelopen, en ook juridisch juist, is dan de handelswijze van deze heer uit de eerste kamer niet verwerpelijk te noemen? Ten derde, is natuurlijk de sop de kool niet waard, want wie wil nu in vredesnaam met die mensen op de foto?

GingerTed
GingerTed12 jun. 2013 - 8:11

Velen vinden het her wel begrijpelijk dat Wilders geweerd werd. "je wilt toch niet dat de hele wereld hem ziet staan naast onze vorst." e.d. blaat de opeens zo koningsgezinde linkse kudde die normaal niets van het koningshuis hebben moet. Opportunisme is ze duidelijk niet vreemd, iets wat ze o.a. Wilders zo vaak verweten. Men beseft niet dat Nederland veel meer een modderfiguur slaat door zulk een volstekt idiote actie een fractievoorzitter te weren op een Nederlandse plaats van macht waar hij nog meer dan de koning recht heeft als fractievoorzitter een van de grootste partijen die haar bestaan dankt aan kiezers. Dat het meer extreme deel van links er geen probleem van maakt mensen die hen niet aanstaan monddood te maken en erger was mij altijd al bekend. Er zijn vele pijnlijke voorbeelden van. Dat zij daarmee bewijzen minder democratisch geaard te zijn dan wat ze denken te bestrijden is evident.

4 Reacties
marietjejansen
marietjejansen12 jun. 2013 - 8:11

Schaf het koningshuis en Wilders dan maar af, zou ik zeggen.

Events, dear boy, events
Events, dear boy, events12 jun. 2013 - 8:11

Eea valt toch wel mee, Ginger. ik zag vandaag op het journaal dat de HELE Tweede Kamer zijn afkeuring over de gang van zaken uitsprak. (Never mind de ''schadenfreude'' die hier door de usual suspects weer uitgebreid wordt geetaleerd).

MKager
MKager12 jun. 2013 - 8:11

Ik ben het geheel met u eens dat Wilders onder geen enkele voorwaarde de privileges van het fractievoorzitterschap had mogen worden ontzegd, wat ook zijn geaardheid is. Echter, om het zo breed te trekken dat heel rechts/links/VVD, wie dan ook, hem monddood wilden maken gaat te ver. Volgens mij gaat het hier om een persoonlijke fout van de Graaf. Daar kan de VVD niks aan doen, en zeker links niet.

techneutje2
techneutje212 jun. 2013 - 8:11

Ook hier zie je maar weer dat rechts Nederland de klok heeft horen luiden maar te blind is om de klepel te zien.

[verwijderd]
[verwijderd]12 jun. 2013 - 8:11

NOS: "Wilders krijgt steun van de hele Kamer" http://nos.nl/video/517287-wilders-krijgt-steun-van-de-hele-kamer.html

1 Reactie
JoopSchouten
JoopSchouten12 jun. 2013 - 8:11

Kwantumkop krijgt geen steun. Alleen zijn kritiek.

denmol
denmol12 jun. 2013 - 8:11

Ik vind het wel zielig voor Wilders en heb echt met hem te doen dat nu juist het koningshuis een cordon sanitaire invoert ten aanzien van hem en jammer dat zij hierin het voortouw nemen en niet de politieke partijen zoals in België.

1 Reactie
GingerTed
GingerTed12 jun. 2013 - 8:11

Je zegt hier dus voorstander te zijn dat het ene deel van de bevolking een hen onwelgevallig deel van de bevolking monddood te maken door ze hun democratisch recht te ontnemen. Daarmee doe je precies wat links, en dan met name het extreme deel, al zo vaak gedaan heeft. Tegenstanders letterlijk en desnoods met oneigenlijke en zelfs extreme middelen buitenspel te zetten. Het cynische feit is dat dit deel van links dat o.a. doet met als argument dat deze politieke tegenstanders niet democratisch en gevaarlijk zouden zijn.

Nikos2
Nikos212 jun. 2013 - 8:11

Eindelijk een tijd niks meer van Wilders gehoord, begint de media weer over hem. Gewoon negeren die man, gaat hij vanzelf weg...

2 Reacties
Patrick Faas
Patrick Faas12 jun. 2013 - 8:11

Inderdaad weer veel te veel aandacht voor het kinderachtige gedoe van die kwaadaardige kleuter.

hphilippens
hphilippens12 jun. 2013 - 8:11

Ik ben het met je eens dat ik het een groot genoegen vond niets meer over de man te horen of te zien. En ik ken velen die opgelucht waren. Maar als de media begint, valt het nog mee. Als de media beginnen, en dat is correcte taal, moeten we ons zorgen maken.

ejozefzoon
ejozefzoon12 jun. 2013 - 8:11

Hm! Wilders is verontwaardigd omdat hij geen belangrijke rol toebedeeld kreeg bij de kroning. Dat is alsof ik een weigerambtenaar hoor klagen dat hij wordt beledigd omdat er geen homostel bij hem wil trouwen...

2 Reacties
elise1964
elise196412 jun. 2013 - 8:11

Vreemde vergelijking! Gaat hier duidelijk over het beinvloeden van staatszaken door een zgn onafhankelijk persoon. Over wie gaat het de volgende keer, en waarover gaat het dan?

elise1964
elise196412 jun. 2013 - 8:11

Ik zal het ook in Jip en Janneke taal vertalen. U beredenering slaat als een tang op een varken (en is niets anders dan Wilders bashing)