Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kuzu legt uit waarom hij de hand van Netanyahu weigerde

  •  
07-09-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
245 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding-2016-09-07-om-16.50.33
Tweede Kamerlid en lijsttrekker van DENK Tunahan Kuzu heeft geweigerd de hand te schudden van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu. Hij deed dat woensdag aan het begin van een besloten gesprek tussen Netanyahu en de vaste Kamercommissie voor Buitenlandse Zaken.
Op Facebook laat Kuzu in een videoboodschap weten waarom hij de hand van Netanyahu weigerde te schudden en waarom hij niet gewoon wegbleef bij het gesprek, zoals bijvoorbeeld ook GroenLinks-Kamerlid Rik Grashoff deed. ‘Ik ga er wel naartoe omdat ik heb gezien dat Netanyahu gisteren bezig was met een propagandapraatje,’ aldus Kuzu.
Na afloop van het gesprek vertelt Kuzu in de video dat hij de Israëlische premier heeft geconfronteerd met foto’s uit het door Israël verwoeste Gaza en vroeg of Netanyahu dat soms bedoelt met het promoten van democratie, technologie en veiligheid. Kuzu: ‘Hij had er niet direct een antwoord op, maar hij heeft wel verwezen naar het extremistisch terrorisme en gezegd dat hij ook foto’s kan laten zien. Maar dat staat natuurlijk in schril contrast met hetgeen het Palestijnse volk al decennia dagelijks overkomt. Het fundamentele onrecht moet bestreden worden. Ik vind het zeer pijnlijk om te zien dat onze minister-president heeft aangegeven dat die vriendschapsbanden nauw zijn.’
De weigering van Kuzu om Netanyahu de hand te schudden viel niet bij iedereen in goede aarde. ‘Schandalig,’ reageerde bijvoorbeeld CDA-Kamerlid Raymond Knops. ‘Weer een actie om de media te halen. Kom dan niet opdagen.’ En ook Netanyahu zelf had na afloop nog wat te melden.
PvdA-Tweede Kamerlid Michiel Servaes was ook aanwezig bij het gesprek. Via Twitter liet hij weten dat het ‘een lang maar teleurstellend gesprek’ was met Netanyahu. ‘Conflict schuld van iedereen behalve van Israël,’ aldus Servaes.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (234)

Marri2
Marri211 sep. 2016 - 11:36

Geen hand schudden met Nethanyahu : ok, niet netjes maar publicitair wel handig Maar een toespraak houden op een bijeenkomst waar wel verdacht veel Grijze Wolven aanwezig zijn , de stoottroepen van extreem rechts ? Leg eens uit , Kuzu ? In Nederland aan de linkerzijde van het podium dansen , maar thuis vuistdiep in de extreem rechtse beweging Grijze Wolven zitten , dat vraagt om een verklaring

BvanBroek
BvanBroek10 sep. 2016 - 19:13

Het kan echt niemand wat schelen. Elke politicus van relevantie weet überhaupt niet wie het lammetje van de Nederlandse politiek is. Laat staan dat z'n kleutergedrag enige invloed heeft op de wereld. De komende verkiezingen zullen de nieuwe periode inluiden zonder dit soort infantiele nonsens.

Minoes2
Minoes210 sep. 2016 - 11:17

Wel eerlijk gezegd zou ook ik die man geen hand schudden!

NestorMakhno7
NestorMakhno78 sep. 2016 - 17:23

Juist

thunderbird2
thunderbird28 sep. 2016 - 17:05

Doe maar even een linkje dan.

NestorMakhno7
NestorMakhno78 sep. 2016 - 16:51

De volgende keer stem ik op Denk. Niet vanwege de Edogan agenda maar door hun overduidelijke standpunt mbt Israel.

7 Reacties
RoBru
RoBru8 sep. 2016 - 20:13

Want daar is Nederland mee geholpen?

Mark Huysman
Mark Huysman8 sep. 2016 - 21:00

@RoBru Misschien zijn de Palestijnen daar iets mee geholpen?

D'Holbach
D'Holbach8 sep. 2016 - 21:58

Mijn waarde Huysman, hoe zou op Denk stemmen de Palestijnen helpen dan? Kuzu komt al niet eens op voor Koerden en die komen nota bene uit zijn andere vaderland.

Mark Huysman
Mark Huysman9 sep. 2016 - 6:12

@D’Holbach Hoe sterker de partijen die stelling nemen tegen Netanyahu hoe meer Israel geïsoleerd kan worden hoe beter voor de Palestijnen.

D'Holbach
D'Holbach9 sep. 2016 - 9:18

en daarvoor zou u stemmen op een hypocriet met dubbele agenda?

Mark Huysman
Mark Huysman9 sep. 2016 - 10:44

Ik zou zelf niet op DENK stemmen maar ik denk wel dat het goed is als zoveel mogelijk parlementariërs stelling nemen tegen Israel’s misdadige politiek. Het zou zeker beter zijn als DENK ondubbelzinnig afstand neemt van de onderdrukking van de Koerden. Maar die hypocrisie vind je terug bij alle partijen en vooral bij de partijen die al sinds jaar en dag de dienst hier uit maken. Kijk b.v. naar de liefde van de VVD voor Saoedi-Arabië. Weliswaar uit ‘eigen belang’, zoals Han Ten Broeke stelt, maar hetzelfde geldt natuurlijk voor DENK en Turkije.

Vergilius2
Vergilius29 sep. 2016 - 20:07

Hallo Mark Dat VVD en DENK beide hypocriet zijn betekent dus dat ik op beide niet stem. Om van de rest van de partijen maar veen te zwijgen.

L.Brusselman
L.Brusselman8 sep. 2016 - 14:59

Prima gedaan het heeft iig zoveel ophef veroorzaakt dat velen de combinatie Netayahu en oorlogsmisdaden hebben opgemerkt wat daar verder ook mee gedaan wordt. Wegblijven had ervoor gezorgd dat velen niet eens zouden hebben geweten van dit scandaleuze staatsbezoek.

6 Reacties
LisanneW
LisanneW8 sep. 2016 - 15:48

Ja, hij heeft weer aan verbinden gedaan, maar dan alleen in zijn eigen extremistisch doelgroep.

Mark Huysman
Mark Huysman8 sep. 2016 - 21:12

@Lisanne Hoezo heeft hij aan ‘verbinden’ gedaan. Hij heeft een statement gemaakt tegen een massamoordenaar. Prima toch? En welke ‘extremistische doelgroep’ heb je het toch steeds over? Mensen die vinden dat Israel het IR schendt? En dat daar actie tegen moet worden ondernomen? Dat is ondertussen dan wel een behoorlijk grote doelgroep. En die doelgroep is niet extremer dan de groep die in de jaren 80 actie ondernam tegen het Zuid-Afrikaanse apartheidsregime. Of waren dat in jou ogen ook extremisten?

LisanneW
LisanneW9 sep. 2016 - 6:35

@Mark Huysman Je begrijpt me niet of wilt me niet begrijpen. DENK wil verbinden, echter Kuzu doet nu het tegendeel. Hij stookt alleen het vuurtje op binnen zijn grotendeels extremistische doelgroep. Dat bedoel ik dus met verbinden binnen de eigen doelgroep. Daarbuiten roept hij namelijk alleen maar afschuw op. Je kunt er nu wel allemaal andere zaken bijslepen, maar laten we in dit geval even bij het stuitende gedrag van Kuzu blijven. Hij staat daar namelijk op een onbeschofte manier en over de rug van de Palestijnen zichzelf te verkopen! Of denk jij nou echt dat Kuzu iets kan bereiken voor de Palestijnen? Hij is gewoon een simpele populist!

L.Brusselman
L.Brusselman9 sep. 2016 - 8:26

Kolonistenknuffelaars die voorgeven zich het lot van de Palestijnen aan te trekken,dat vind ik pas onbeschoft.

D'Holbach
D'Holbach9 sep. 2016 - 16:11

Mijn waarde Brusselman, met die kolonisten bedoelt u de Turken die Anatolië ergens tussen 1000 en 1100 hebben veroverd neem ik aan?

L.Brusselman
L.Brusselman10 sep. 2016 - 5:29

Die D'Holbach,altijd maar naar de bekende weg vragen. Verwacht u nu echt dat ik nog op dat getroll in ga ?

ikdus2
ikdus28 sep. 2016 - 14:04

@thunderbird er is geen enkele reden om aan te nemen dat de mosad uberhaupt bestaat. de mosad heeft de koerdische leider opgepakt.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen8 sep. 2016 - 14:01

[Ik ga er wel naartoe omdat ik heb gezien dat Netanyahu gisteren bezig was met een propagandapraatje,] Een mooie aanleiding dus voor een rel. Was het geen propagandapraatje maar een open inhoudelijke discussie dan was Kuzu zeker wel thuis gebleven, dan was er niets te halen geweest.

3 Reacties
NestorMakhno7
NestorMakhno78 sep. 2016 - 16:56

Er zou zat te halen zijn geweest. Scoren voor open doel. Netanyahu had onmiddellijk daarna opgenomen moeten worden in Bronovo wegens een zenuwinzinking. Daarentegen was de hele verradersclub die met de bek belijden dat ze voor mensenrechten zijn, druk bezig de samenwerking met de zionisten op het gebied van wapenontwikkeling en onderdrukking van mensen te bespreken. En dat viel bij oorlogsmisdadiger Netanyahu in goede aarde. Wat een land waar de hypocrisie het eerste artikel in de grondwet is

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen8 sep. 2016 - 22:14

[Er zou zat te halen zijn geweest. Scoren voor open doel. Netanyahu had onmiddellijk daarna opgenomen moeten worden in Bronovo wegens een zenuwinzinking.] Ja hè hè, maar er zou natuurlijk voor Kuzu niets te halen zijn geweest, die interesseert de zenuwinzinking van Netanyahu echt niets, die telt stemmers.

Mark Huysman
Mark Huysman9 sep. 2016 - 6:41

[Was het geen propagandapraatje maar een open inhoudelijke discussie dan was Kuzu zeker wel thuis gebleven, dan was er niets te halen geweest.] Een open inhoudelijke discussie met Netanyahu? Hoe naïef kun je zijn? Israel trekt zich al decennia lang niks aan van de wereld. Tientallen VN-resoluties heeft ze naast zich neer gelegd. Fundamentele uitspraken van het ICJ negeert ze. En dan zou Netanyahu overtuigd kunnen raken in een gesprek met Nederlandse parlementariërs? Geloof je het zelf?

thunderbird2
thunderbird28 sep. 2016 - 12:59

Hou het bij de feiten idd, er is geen enkele reden aan te nemen dat de Mossad betrokken was bij zijn arrestatie in Kenia.

D'Holbach
D'Holbach8 sep. 2016 - 12:18

Ik vraag me af, is het weigeren van de hand van Netnyahu door Kuzu niet eerder ingegeven door een ander ressentiment? Ik heb de man door zijn fanzucht en uitlatingen leren kennen als een aanhanger van Groot-Turkije. Het kon best eens onverteerbaar voor hem zijn dat op de grond van het Ottomaanse rijk nu een Joodse Staat ligt als continuë herinnering aan een verloren verleden.

2 Reacties
Andy Capp
Andy Capp8 sep. 2016 - 13:24

Dan veronderstel je dat hij net zoveel fantasie heeft als jij. Zou het?

D'Holbach
D'Holbach8 sep. 2016 - 15:56

Misschen wel mijn waarde Capp, weet u het, weet ik het? Het lijkt me plausibel, mede gezien zijn gebrek aan belangstelling voor pak 'm beet Koerden en Armenieërs. Het kan dus niet zomaar empathie met onderdrukte mensen zijn, het is een stuk selectiever.

RU486
RU4868 sep. 2016 - 12:04

De uitleg van Kuzu is zeer legitiem. Maar dat mensen nog uitleg nodig hebben. Iedereen begrijpt toch dat Netanyahu een ..... is.

Andy Capp
Andy Capp8 sep. 2016 - 11:50

Iedereen die een oorlogsmisdadiger de hand schudt zou zich moeten schamen.

5 Reacties
Common Sense
Common Sense8 sep. 2016 - 13:02

Zelfs Abbas schudt Nethanyahu de hand.

D'Holbach
D'Holbach8 sep. 2016 - 13:09

Om iets te bereiken zul je mee moeten spelen en jezelf niet buiten het spel plaatsen, dat heeft geen enkel effect.

Mark Huysman
Mark Huysman8 sep. 2016 - 21:32

[Om iets te bereiken zul je mee moeten spelen en jezelf niet buiten het spel plaatsen, dat heeft geen enkel effect.] Je denkt toch niet dat Netanyahu zich ene bal zal aantrekken wat een Nederlandse parlementariër hem te vertellen heeft? Kuzu’s actie is geslaagd omdat het de kranten gehaald heeft. Dat is het maximale wat je kunt bereiken: duidelijk maken dat niet iedereen blij is met het bezoek van een massamoordenaar.

D'Holbach
D'Holbach9 sep. 2016 - 9:20

Mijn waarde Huysman, u gedraagt zich als de SP, niet meedoen is belangrijker dan mogelijk iets binnenhalen. Dat mag, uw keuze, maar nut heeft het sowieso niet. Met meedoen heb je nog enigszins de kans iets binnen te halen van je punten.

Mark Huysman
Mark Huysman9 sep. 2016 - 11:02

[…niet meedoen is belangrijker dan mogelijk iets binnenhalen] Het is een illusie om te denken dat je in een gesprek met een oorlogsmisdadiger als Netanyahu iets ‘binnen haalt’. De hele wereld is al decennia lang in gesprek met Israel zonder enig resultaat. Het is tijd voor acties. Kuzu’s actie is maar een kleine druppel maar alle druppels samen maken een flinke plens.

Suzanne van der Leegte
Suzanne van der Leegte8 sep. 2016 - 11:33

Koerden onderdrukken, en voor de rechten van de palestijnen opkomen! En met je button express op een plek gaan staan zodat de camera's en de hele wereld kunnen waarnemen hoe je een gehaat staatshoofd kunt vernederen! Waar kennen we dit van?

3 Reacties
Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen8 sep. 2016 - 17:32

Help me.... waar kennen we het van? Heel slim gedaan van deze politicus! Hij is wereldnieuws en wordt bediscussieerd! Top!

Andreas Cappen
Andreas Cappen8 sep. 2016 - 18:12

Hij is wereldnieuws >> Welnee. Denk je nu werkelijk dat deze mallotige actie relevante aandacht heeft gekregen in het buitenland?

Mark Huysman
Mark Huysman9 sep. 2016 - 12:57

[Denk je nu werkelijk dat deze mallotige actie relevante aandacht heeft gekregen in het buitenland?] In elk geval wel in Israel: http://www.haaretz.com/world-news/europe/1.740790 http://972mag.com/watch-dutch-mp-refuses-to-shake-netanyahus-hand/121774/ http://www.jpost.com/Israel-News/Politics-And-Diplomacy/Netanyahu-gives-dismissive-look-to-Dutch-MP-who-refused-to-shake-his-hand-467117 http://jewishnews.timesofisrael.com/dutch-lawmaker-refuses-netanyahu-handshake/ http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/217466

Appi Mohamud
Appi Mohamud8 sep. 2016 - 11:32

Trouwens Gaza grenst ook gewoon aan Egypte dus die zijn net zo schuldig. Blijkbaar is er een reden dat ze liever geen open grenzen hebben met Gaza  Die Reden heet Al Sisi weet je het nog? Onder de 3 maanden dat Morsi president was het was het gewoon open, can af dag 1 zelfs. En weet je nog wie achter de coup van sisi zat? .............. Wat betreft dat bevolking groei. Ik ga het niet eens meer uitleggen aan mensen die selectiefnaar hun overtuiging mijn woorden lezen.

2 Reacties
NestorMakhno7
NestorMakhno78 sep. 2016 - 17:15

Appi Mohamud U hoeft mij helemaal niets uit te leggen Daarentegen heb ik u wat uit te leggen. Egypte ontvangt 1,5 miljard US$ per jaar om Camp David te respecteren. Volgens US wetgeving is financiële ondersteuning van een regime dat door een staatsgreep aan de macht is gekomen, verboden. Onder grote druk van israel is de US overstag gegaan en is toch doorgegaan met betalen aan Egypte. Hoe doe je dat? Heel eenvoudig door de staatsgreep van Sisi niet als zodanig te kwalificeren maar als machtswisseling. De US dwingt Egypte de grens dicht te houden op straffe van verlies van 1, 5 miljard US$. De demogafie is een belangrijk aspect waardoor op termijn het project zion op de klippen loopt. Niets voor niets riep de demograaf Arnon Sofer op tot moord: " As with everything that guided Israel's national policy, demographics were an overriding factor. Quote, unilateral separation doesn't guarantee peace, Arnon Sofer, the so-called "Arab counter" who helped devise the Gaza separation, remarked in 2004. He guarantees a Zionist Jewish state with an overwhelming majority of Jews, end quote. Echoing the stark forecast Dayan presented at [nahaoU'Oz] almost five decades before, Sofer spelled out the implications of the withdrawal. Quote, when 2.5 million people live in a closed off Gaza, it's going to be a human catastrophe. Those people will become even bigger animals than they are today, with the aid of an insane fundamentalist Islam. The pressure at the border will be awful. It's going to be a terrible war. So if we want to remain alive, we have to kill and kill and kill, all day, every day. If we don't kill, we will cease to exist.

A.M. Heupscheuten
A.M. Heupscheuten9 sep. 2016 - 7:26

''Heel eenvoudig door de staatsgreep van Sisi niet als zodanig te kwalificeren maar als machtswisseling.'' Ah, en Morsi was niet het product van een staatsgreep die de net ingevoerde democratie weer snel afschafte? Beetje a la Erdogan?

omaoeverloos
omaoeverloos8 sep. 2016 - 11:10

Je ziet hem zitten aan de keukentafel, moeder de vrouw is al naar bed maar hij fröbelt nog even door aan de button die hij morgen zal dragen. Als hij eindelijk klaar is stapt hij tevreden in bed. "En ik geef hem lekker geen hand ook!" is zijn laatste gedachte voordat hij in een onrustige slaap valt.

1 Reactie
Common Sense
Common Sense8 sep. 2016 - 13:04

En vervolgens droomt van een plein met 100.000 mensen die 'Kuzu, Kuzu,Kuzu' scanderen :-)

Molly Sweet2
Molly Sweet28 sep. 2016 - 10:56

Dat thema 'verbinden' waar DENK zo mee te koop loopt, dat zie ik nog eens helemaal goed komen hoor. Er zijn media waar ze niet mee willen praten, mensen die ze de hand niet willen schudden, kamervoorzitters waar ze niet naar willen luisteren... Als Sylvana het met iemand niet eens is, kijkt ze weg en gaat ze bekken trekken en met de ogen rollen... Nee, heus, de meest verbindende club die ik in tijden heb gezien. Sjonge nou.

Josepha2
Josepha28 sep. 2016 - 10:40

Helemaal mee eens dat Netanyahu een oorlogsmisdadiger is maar dat is Erdogan ook. Meten met twee maten. Wat maakt het dat het leven van een Koerd minder waard is dan dat van een Palestijn, Kuzu? Hypocriete huichelaar.

3 Reacties
insignia
insignia8 sep. 2016 - 15:04

"Meten met twee maten." Waarom? Wilt u dat Erdogan ook uitgenodigd wordt en aan onze Koning gepresenteerd? Ik schat zo in dat er dan nog wel meer afwezig zullen zijn. Ik begrijp uw voorliefde voor oorlogsmisdadigers niet, geen van beiden zou uitgenodigd moeten worden. En voor mij is het leven van een Koerd even waardevol als een Palestijn. En dat geldt voor alle mensen, een enkele booswicgt uitgezonderd.

Vergilius2
Vergilius28 sep. 2016 - 20:58

Insignia insignia 8 september 2016 at 17:04 “Meten met twee maten.” Waarom? Wilt u dat Erdogan ook uitgenodigd wordt en aan onze Koning gepresenteerd?" Mmhh, misschien iets gemist? http://www.nu.nl/politiek/3369370/officieel-bezoek-erdogan-nederland.html http://www.trouw.nl/tr/nl/4492/Nederland/article/detail/3413028/2013/03/21/Zieke-Erdogan-zegt-bezoek-aan-Keukenhof-af.dhtml Dat was natuurlijk een paar jaar eerder. Toen elk weldenkend mens al zag wat Erdogan aan het doen was. Was daar het koninklijk huis bij betrokken? Inderdaad. Geen flauw idee of het koningshuis dit voor herhaling vatbaar vindt. Ik vermoed van wel. Mbt Netanyahu http://www.eo.nl/blauwbloed/artikel-detail/koningin-ontvangt-premier-netanyahu-1/ Nu : "Netanyahu is vandaag en morgen in Nederland. Vandaag werd hij ontvangen door onder anderen koning Willem-Alexander en premier Rutte." http://nos.nl/artikel/2130303-netanyahu-in-nederland-israel-verdedigt-gemeenschappelijke-waarden.html

L.Brusselman
L.Brusselman9 sep. 2016 - 10:08

Dat het koninklijk huis geen moeite heeft met misdadigers is al langer bekend,"onze"koning is getrouwd met de dochter van zo'n figuur. Trouwens dat bezoek va Erdogan was in 2013, dat was voordat hij uit de gratie raakte bij de met twee maten meters.

[verwijderd]
[verwijderd]8 sep. 2016 - 9:28

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
Dunya2
Dunya28 sep. 2016 - 10:15

Sluit ik me bij aan. Kuzu moet Erdoyan tenminste aanspreken op het onderdrukken van de Koerden. Dan zou ik hem kunnen waarderen. Nu doet hij zo voor het electoraal gewin. De Palestijnen zelf schieten er ook niets mee op. Die worden door Kuzu gebruikt voor het electoraal gewin. Ik moet daarbij toevoegen dat Kuzu ook niet anders kan om kiezers te winnen en te houden. Of anders wordt hij weggewuifd door zijn aanhangers. Dat overdreven zielige gedoe van slachtoffer zijn van alles en eigen aandeel daarin niet zien, begint mij de keel uit te hangen. Begin eerst eens fatsoenlijk Nederlands te spreken en te schrijven. Je woont immers in Nederland. Of anders niet klagen dat je geen fatsoenlijke baan kan vinden.

Donnie D
Donnie D8 sep. 2016 - 8:22

ach wat israel met palestijnen doet dat doen turken met koerden. deze meneer Kuzu heeft daarom aardig wat boter op zijn hoofd. ik moet ook weer aan de armeense genocide denken...... turken en de waarheid is geen gelukkige combinatie....

1 Reactie
Vergilius2
Vergilius28 sep. 2016 - 10:07

Het is dan ook slechts aandacht zoeken. Campagne voeren zeg maar. Wetende dat vele moslims ongevoelig staan tegenover informatie en opgevoed zijn met haat jegens Joden en Israel is het gewoon puur stemmen trekkerij. Dat DENK zou weleens groter kunnen worden dan wij ons eerder voorstelden. Ons staan vele jaren van het tegenovergestelde van "verbinding" te wachten. Hoe daar mee om te gaan? Het is zo deprimerend, triest stemmend. Emigreren naar luwere wateren is niet voor iedereen weg gelegd. En zo vrezen velen onder ons terecht voor wat komen gaat.

ikdus2
ikdus28 sep. 2016 - 8:16

je moet je hand naar een oorlogsmisdadiger uitsteken om hem het gevang om te smijten. kindermoordenaars horen niet begroet te worden

2 Reacties
D'Holbach
D'Holbach8 sep. 2016 - 11:53

En toch zou deze man Edogan wel een hand geven, u begrijpt in uw binnenste eigenlijk vast wel hoe hypocriet hij is,

Paul250371
Paul2503718 sep. 2016 - 12:40

Precies.

truusbeek2
truusbeek28 sep. 2016 - 8:13

Verbinden dat was toch Het punt van Denk? Dus ik neem aan dat deze man Erdogan tzt ook geen hand zal geven! Mevrouw Simons wat heeft u nog te zoeken in een dergelijke partij?

Oemmukke
Oemmukke8 sep. 2016 - 7:45

Het is SCHANDALIG dat Netanyahu welkom is in Nederland! Alsof je Hitler een hand zou willen geven, Kuzu heeft gewoon groot gelijk. En die mensen die reageren door de Koerden erbij te halen (PKK) weten het verschil niet tussen een terrorist en een slachtoffer. Koerden zijn vrij om te wonen, werken ect in Turkije zonder enige discriminatie en worden niet verjaagd uit hun huizen en opgesloten achter een muur.

2 Reacties
thunderbird2
thunderbird28 sep. 2016 - 13:02

Zijn hardstikke vrij die Koerden : http://nos.nl/artikel/2107647-vernietiging-turkse-steden-veel-groter-dan-gedacht.html

Eindbaas3
Eindbaas39 sep. 2016 - 7:12

Thunderbird, dit is de reden dat DENK dat dome filmpje maakte over de onbetrouwbare media, met dat opgeheven vingertje en trap er niet in quote. Want je moet de onafhankelijke media niet geloven, alleen de turkse schotel geeft de waarheid weer. In Noord-Korea weten ze ook niet beter dan dat ze alle gouden medailles op de olympische spelen hebben gewonnen.

StevigeMening
StevigeMening8 sep. 2016 - 7:13

Treurig. Deze leider van DENK probeerd zich te profileren tegen uitsluiten van anderen. Zelf sluit hij dus ook anderen uit. Erg treurig en verspeeld de credits die de partij had opgebouwd op het gebied van gelijkwaardigheid. Waar de partij een mond vol van heeft lijkt zij voor zichzelf geen rekenschap af te hoeven leggen. Hoe meer ik erover nadenk, hoe hypocrieter ik DENK vind.

4 Reacties
L.Brusselman
L.Brusselman8 sep. 2016 - 9:52

De echte hypocrieten zijn diegenen die oorlogsmisdadigers als Netanjahoe met alle egards behandelen. Het tuig dat het voor deze misdadiger opneemt daar veeg ik mijn schoenen aan af.

thunderbird2
thunderbird28 sep. 2016 - 13:04

Nou Brusselman, je bent van harte welkom om hier je schoenen eens af te vegen hoor.

Common Sense
Common Sense8 sep. 2016 - 13:06

Gelukkig kan de heer Brusselman het ons in nette taal uitleggen.

L.Brusselman
L.Brusselman8 sep. 2016 - 16:24

@Thunderbird Dat weet ik

Saskia de Bruijn
Saskia de Bruijn8 sep. 2016 - 7:08

Omdat het een onbeschofte hork is.

2 Reacties
L.Brusselman
L.Brusselman8 sep. 2016 - 9:33

Nou wat een onbeschofte hork die Netanjahoe dat vind ik ook.

D'Holbach
D'Holbach8 sep. 2016 - 11:55

Mijn waarde Brusselman, omdanks dat ik het politiek oneens ben vind ik Netanyahu niet bepaald horkerig, dit in tegenstelling tot die Denk-er. Misschien heeft u iets anders gezien dan wij, heeft u daar een linkje van?

ATM2
ATM28 sep. 2016 - 6:30

Haha, Turken die een statement maken tegen de bezetting van een ander land. Eerst maar eens verdwijnen van Cyprus en stoppen met de bezetting, onderdrukking en vernietiging van Koerdistan. Daarna kunnen we kijken of ze een geloofwaardig statement de wereld in kunnen slingeren.

8 Reacties
Sardar2
Sardar28 sep. 2016 - 9:22

@ ATM 8 september 2016 at 08:30 [Haha, Turken die een statement maken tegen de bezetting van een ander land.] Nee hoor, het betreft een Nederlander die statement maakt “tegen de bezetting van een ander land”. Ik weet niet waartegen je moeite heeft; het idee dat een Nederlander kan zo’n statement maken of het idee dat een nakomeling van een Turk nooit een Nederlander kan zijn?

insignia
insignia8 sep. 2016 - 9:59

Brave borst, in het Nederlandse parlement zitten Nederlanders. Ja van allerlei afkomst dat wel, er zijn er zelfs afkomstig van de Bataviere, zoals ze ons vroeger leerden op school. Dus als dit parlementslid weigert N. een hand te geven dan geeft hij daarmee aan dat hij minachting heeft voor deze uiterst rechtse figuur die zeer veel doden op z'n geweten heeft en tot op de dag van vandaag een meedogenloze bezetting en etnische zuivering in Palestina doorvoert. Reden genoeg om de man nooit uit te nodigen in mijn ogen maar ons rechtse kabinet heeft anders besloten. Helaas moest de Koning de man wel een hand geven.

ATM2
ATM28 sep. 2016 - 11:31

Nou, als die Kuzu een Nederlander is dan ben ik van een andere planeet of zo. Hij geeft overduidelijk blijk meer Turk dan Nederlander te willen zijn, dus voor mij is en blijft hij Turk.

D'Holbach
D'Holbach8 sep. 2016 - 11:57

Zelfs al zou ik het met jullie eens zijn mijn waarde bidar en insignia, waarom gaan jullie niet in op de terechte kritiek op Turkije waar deze Denk-er ook al niet op in wil gaan?

Sardar2
Sardar28 sep. 2016 - 13:16

@ D'Holbach 8 september 2016 at 13:57 De situatie van (en kritiek op) Turkije is iets heel andere zaak dan eigen landgenoten met hun rots in Turkije willen gelijk behandelen als Turkse overheid. Wie het alsnog doet geeft hen rechtvaardiging die Nederlanders met een Turkse agenda benaderen. Het is fout en de motieven om zoiets te doen vind ik op zijn zachtste krom!

NestorMakhno7
NestorMakhno78 sep. 2016 - 17:32

U begaat de klassieke fout van pars pro totum. Er zijn hele veel joden die mordicus tegen de staat israel zijn.Ik noem slechts de groep Neturei Karta, maar vooral seculiere joden. Er zijn ook heel veel Turken die het absoluut oneens zijn met het beleid van Erdogan jegens de Koerden. Als u correct zou reageren zou u niet refereren aan de Turken maar aan de Turke overheid.

Vergilius2
Vergilius28 sep. 2016 - 21:05

Nestor "Er zijn hele veel joden die mordicus tegen de staat israel zijn.Ik noem slechts de groep Neturei Karta, maar vooral seculiere joden." Ik weet geen aantallen maar die joden zijn er inderdaad. kent u cijfers? Neturei Karta is een ultra orthodox groepje zelfverklaarde Joden dat zo klein is dat je het een sekte kunt noemen. Ze zijn overigens ook voor een staat Israel maar alleen dan na de de komst van de Messias. Dus wat dat nou voor steun aan de Palestijnen is? http://972mag.com/anti-zionist-jews-are-no-friend-of-the-palestinian-national-struggle/61002/

insignia
insignia8 sep. 2016 - 21:50

@ATM - wat voor jou geldt is prive. Maar in het Nederlandse parlement hebben alleen mensen met de Nederlandse nationaliteit zitting. Anders zou het ook te gek worden. Dus war mij betreft kok je van Pluto of zo. Of nu er zoveel planeten bij andere sterren ontdekt worden misschien wel van een planeet rond Proxima Centauri, wie weet.

L.Brusselman
L.Brusselman8 sep. 2016 - 6:26

Prima gebaar beter iig dan laf wegblijven. Die laffe wegblijvers hadden hetzelfde moeten doen dat is tenminste een statement. Maar ja politici zijn over het algemeen niet bekend vanwege hun moed

4 Reacties
LisanneW
LisanneW8 sep. 2016 - 7:52

Nou zeg wat een moed van deze DENK "held". Hij stond daar puur alleen voor zichzelf of dacht je dat hij er echt voor de Palestijnen stond? Dat is wel erg naïef. Nee, hij wil zijn makkelijke baantje op het pluche voor de komende 4 jaar zeker stellen en hoopt daarbij natuurlijk op de stemmen van de islamitische (en wellicht links extremen + de heer van 8) kiezers die vaak anti Israël zijn. De komende 4 jaar weer lekker makkelijk zeiken en klagen vanaf de zijkant zonder zelf ooit enige verantwoording te hoeven nemen. Lekker makkelijk he om zo je riante salaris op te strijken. In het bedrijfsleven is dit losers gedrag, vandaar dat Kuzu op deze manier zijn geld "verdient".

truusbeek2
truusbeek28 sep. 2016 - 8:15

Dus u nodigt ook eerst u gasten uit en zet ze daarna te kak!

L.Brusselman
L.Brusselman8 sep. 2016 - 9:56

Ze hadden die schoft zowiezo niet moeten uitnodigen.

truusbeek2
truusbeek28 sep. 2016 - 10:39

Dat is een ander verhaal en je kunt nog altijd wegblijven Maar in rij gaan staan en dan geen hand geven dan maak je je onsterfelijk belachlijk en druist in tegen goed gastheerschap. Het parlement was hier gastheer!

Blitskikker
Blitskikker8 sep. 2016 - 6:08

Ik zou Kuzu pas stoer vinden als hij zou weigeren om Erdogan de hand te schudden, en foto's van omgekomen Koerdische burgers zou laten zien. Maar goed, ik hoop dat Rutte namens Nederland excuus aanbiedt aan Netanyahu, vanwege het feit dat de AK partij een filiaal in ons parlement heeft.

2 Reacties
Oemmukke
Oemmukke8 sep. 2016 - 7:48

Koerdische burgers komen om door PKK geweld. Ze leggen hun bommen vooral in hun wijken.

L.Brusselman
L.Brusselman8 sep. 2016 - 9:35

Wanneer gaat Erdogan het Nederlandse Parlement bezoeken?

Robert Follon
Robert Follon8 sep. 2016 - 5:36

Dat Kuzu nog vergat te vermelden dat hij ook nog, zeer heldhaftig, één button had opgespeld....

[verwijderd]
[verwijderd]8 sep. 2016 - 1:09

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
D'Holbach
D'Holbach8 sep. 2016 - 12:02

Als ik het al met u eens zou zijn (gedeeltelijk wel trouwens) waarom heeft deze man dan ballen als hij opstaat tegen Israel maar niet tegen zijn andere vaderland wat immers Cyprus bezet, Koerden uitmoord en politieke tegenstanders ontslaat, vastzet en martelt. Het is makkelijk om kritiek op Israel te hebben, dan heb je niets te vrezen, als je kritiek op Turkije hebt heb je wel degelijk wat te vrezen. Kortom geen ballen, eerder een castraat.

arbeider3
arbeider37 sep. 2016 - 23:19

Gezien de afgelopen periode, ben ik bang dat ook wij in Nederland (en EU) de situatie gaan ondervinden, welke al vele jaren de Israëli's ondervinden. En dat lijkt mij een echte horror!

3 Reacties
Robbels
Robbels8 sep. 2016 - 7:13

Als het zo ver is, gaan wij dan ook illegale nederzettingen bouwen op grondgebied dat niet van ons is?

ikdus2
ikdus28 sep. 2016 - 8:13

doelt u op een situatie waarin Nederland om de paar jaar honderden kinderen afslacht?

D'Holbach
D'Holbach8 sep. 2016 - 12:03

Mijn waarde Robbels, u bedoelt illegale nederzettingen als bij Calais en Duinkerken?

janwijn
janwijn7 sep. 2016 - 22:11

Het is een normaal diplomatiek gebruik dat je je gasten de hand drukt: zelfs je grootse vijand. Ik herinner me nog dat de SP'er Van Bommel bij zijn bezoek aan Irak in 2001 de diplomaat die hem verwelkomde als enige van de NL delegatie weigerde deze de hand te schudden. Deze delegatie van gezondheidswerkers en vredesactivisten waren niet blij met Van Bommels lompe gedrag en zijn aanwezigheid in hun delegatie.

GeachteLezer
GeachteLezer7 sep. 2016 - 21:04

Ach Kuzu. Altijd als de kippen erbij als in de media gescoord kan worden. Doel van zijn bezoek was een handschudweigering te kunnen vastleggen en daarmee punten halen bij zijn achterban, Dat Kuzu het om die arme Palestijnen gaat zal wel niet, want aan de moord op Koerden doet hij in elk geval niets. Maar goed, dat zijn natuurlijk terroristen en de Palestijnen zijn slachtoffers.

1 Reactie
Robbels
Robbels7 sep. 2016 - 21:44

De vraag rijst natuurlijk wat een ongekozen zetelrover van een marginale beweging uberhaupt kan betekenen en bereiken in de internationale geopolitiek. Wat rest een mens dan een statement te (proberen te) maken of verongelijkt te zijn?

Sardar2
Sardar27 sep. 2016 - 20:31

Ik ben geen fan van Kuzu maar zijn actie vind ik ijzersterk en verbindend onder zeer gepolariseerde migranten (en moslims). En dat het kan, ook in Binnenhof, de hand weigeren die bevelen ondertekent om kinderen en onschuldige burgers doodschieten. Of er een meerderheid is die zijn actie afkeuren doet er absoluut niet toe. Zij keuren al decennia het slachten van Palestijnse burgers door Israël goed.

10 Reacties
Bram Emanuel
Bram Emanuel7 sep. 2016 - 21:27

Dat het verbindend werkt onder een bepaalde aanhang geloof ik wel maar niet dat Kuzu stemmen zal trekken onder de niet-extremisten. Als hij dat wil zal hij zich toch echt ook sterk moeten maken voor de met genocide bedreigde Koerden in zijn eigen land.

koffieleut2
koffieleut27 sep. 2016 - 21:37

Ik denk dat deze actie ze vast op andere gedachten brengt

JStokx
JStokx8 sep. 2016 - 7:52

Dan moet Kuzu niet naar die ontmoeting gaan. Dat hij eerst voor de camera gaat staan en daarna een handje weigert laat zien dat er verkiezingen aankomen.

truusbeek2
truusbeek28 sep. 2016 - 8:19

Ik hoop dat u thuis met de door u uitgenodigde gasten anders omgaat.

Sardar2
Sardar28 sep. 2016 - 9:36

@ Bram Emanuel 7 september 2016 at 23:27 Het insinueren dat Kuzu een extremist is legt het ontbreken van je eigen geloof in democratie en parlementarisme bloot dan wat Kuzu is. En zo’n tekeergaan tegen een politieke establishment van migrantenafkomst legt ook uw vijandsbeeld over migranten bloot. Als u Kuzu als extremist ziet, ziet u waarschijnlijk 99% van migranten ook als extremist! Ik zou wensen dat alle migranten even betrokken zijn met Nederland als Kuzu. Politiek standpunt nemen is iets anders dan het ondermijnen van democratie, zoals extremisten gewend zijn te plegen!

Sardar2
Sardar28 sep. 2016 - 9:39

@ koffieleut 7 september 2016 at 23:37 95% van politici bevestigen het bestaande beeld bij hun aanhang. Dat is nodig om niet te verliezen! Kuzu is geen uitzondering.

L.Brusselman
L.Brusselman8 sep. 2016 - 10:03

@Bidar Het zijn openlijke racisten,zoveel is wel duidelijk

Bram Emanuel
Bram Emanuel8 sep. 2016 - 12:41

@ Bidar Ik geloof niet dat Kuzu een extremist is maar wel dat deze actie alleen onder extremisten applaus krijgt. Het enige wat bereikt wordt met het weigeren van een hand is vervreemding en belediging. Wat voor goeds kan daar uit kan voortkomen? In ieder geval geen voortgang naar vrede tussen Israel en Palestina. Ik denk trouwens dat er onder de reageerders ook een aantal zijn die dat helemaal niet willen.

Sardar2
Sardar28 sep. 2016 - 13:42

@ truusbeek 8 september 2016 at 10:19 [Ik hoop dat u thuis met de door u uitgenodigde gasten anders omgaat.] Hahaha. Ik ken weinig volkeren die zoals Iraniërs gastvrij kunnen zijn. Maar noch ik, noch Kuzu hebben Netanyahu uitgenodigd, zoals Palestijnse volk die gen Europese joden hadden uitgenodigd om bij hen intrekken.

Vergilius2
Vergilius28 sep. 2016 - 21:22

Bidar Toen de grote immigratiestroom van Joden vanuit de Diapora begon was Palestina een regio waarin meerdere bevolkingsgroepen woonden. Waaronder Joden en Arabieren. Zowel Joden als Arabieren namen de gelegenheid te baat om na 1880 massaal in te stromen. Had de ene groep meer recht dat te doen dan de ander volgens u ?

H.Witte
H.Witte7 sep. 2016 - 20:26

Het staat me nog voor de geest dat Wilders ooit weigerde een vertegenwoordiger van de Moslimorganisatie in Nederland een hand te geven. Onbeschoft? Zeg het maar. Voor sommige reaguurders is het nodig dit nog even onder de aandacht te brengen.

8 Reacties
Andreas Cappen
Andreas Cappen7 sep. 2016 - 20:41

Ja, dat is ook onbeschoft. Hebt u trouwens ook een bron van deze gebeurtenis.

Nick the Stripper
Nick the Stripper7 sep. 2016 - 21:01

Ja - het staat mij niet zo voor de geest, maar ja: dat is net zo onbeschoft als die mohammedaanse meneer die Rita Verdonk de hand niet wilde schudden.

Bram Emanuel
Bram Emanuel7 sep. 2016 - 21:22

Yep, ook onbeschoft. In mijn optiek staat het weigeren van een hand 1 treetje onder een fluim in je mond.

Bram Emanuel
Bram Emanuel7 sep. 2016 - 22:50

He henk, we wachten nog op de bron.

Freeman2
Freeman28 sep. 2016 - 6:25

Yep, daarom weigerde toen het burgemeester van Amsterdam van Der Laan het uitgestoken hand van President Poetin. Mogelijk te veel fluim?

Siphra Spier
Siphra Spier8 sep. 2016 - 6:57

Dat is nieuw voor mij, kunt u daar aub. een linkje bij geven? Zoiets zou toch breed worden uitgemeten in de media?

Molly Sweet2
Molly Sweet28 sep. 2016 - 11:27

Wanneer was dat, Henk? Kan me er ook niks van herinneren maar nou volg ik Wilders ook niet bepaald op de voet.

D'Holbach
D'Holbach8 sep. 2016 - 12:12

Hmmm, mijn waarde Witte, dat staat mij niet bij, wel dat hij, laf als hij is, niet inging op de uitnodiging tot een gesprek in Utrecht waar hij demonstreerde. Maar u heeft vast wel een linkje om mijn geheugen op gang te brengen. Mocht het zo zijn dat W een hand weigerde is dat even ombeschoft als van Kuzu en de de imam die Verdonk een hand weigerde. In ons democratisch spel hebben we bepaalde spelregels. Die gelden des te meer voor momenten waarop je het niet met elkaar eens bent. Iedereen kan en zal een medestander de hand schudden. Het tekent een groot mens als hij/zij dat ook bij een tegenstander doet. Zowel W als Kuzu als die imam toonden zich klein(geestig).

Hallozeg
Hallozeg7 sep. 2016 - 20:16

Iedereen is schuldig aan deze ellende en er bestaat geen onderverdeling in good and bad guys. Zolang religieuze agenda's bepalend zijn kan men niet hopen op een duurzame vrede. Wat ik wel erg vind is dat Kuzu het niet kan laten om tweedracht te zaaien en intolerantie als breekijzer gebruikt om zijn gelijk te krijgen. Natuurlijk Israël is geen lieverd maar dat zijn de Palestijnen ook niet maar uiteindelijk gaat het om duurzame vrede die steeds verder weg lijkt en Kuzu probeert het zaad van haat in Nederland kiem te laten schieten.

1 Reactie
Mark Huysman
Mark Huysman7 sep. 2016 - 21:02

[Iedereen is schuldig aan deze ellende en er bestaat geen onderverdeling in good and bad guys.] Net als tijdens de bezetting van Nederland? [Zolang religieuze agenda’s bepalend zijn kan men niet hopen op een duurzame vrede.] Wat heeft verdrijving, bezetting en kolonisering met ‘religieuze agenda’s’ te maken? [Wat ik wel erg vind is dat Kuzu het niet kan laten om tweedracht te zaaien en intolerantie als breekijzer gebruikt om zijn gelijk te krijgen.] Hij maakt een statement tegen een oorlogsmisdadiger. Is dat erg? [Natuurlijk Israël is geen lieverd maar dat zijn de Palestijnen ook niet maar uiteindelijk gaat het om duurzame vrede die steeds verder weg lijkt] Het gaat niet om ‘lieverds’ maar om Internationaal Recht. Israel verdrijft al sinds haar stichting de Palestijnen en bezet en koloniseert het resterende stukje Palestina. Ze schendt daarmee het IR en lapt alle resoluties van de VN aan haar laars. De Palestijnen vechten terug zoals elk volk terug zou vechten. Duurzame vrede is enkel mogelijk langs de lijnen van het IR: -opheffing illegale bezetting en opdoeken illegale nederzettingen -recht op terugkeer vluchtelingen -Palestijnse staat langs de grenzen van 1967 met Jerusalem als gedeelde hoofdstad Aangezien Israel dit nooit en te nimmer zal aanvaarden zal er nooit vrede komen.

Tom Meijer
Tom Meijer7 sep. 2016 - 20:09

Het is een diep beschamende zaak dat Nederland de zionistische staat nog steeds blijft steunen. Terecht dat Kuzu weigerde de hand van een oorlogsmisdadiger te schudden. Het is van een veelzeggende lafheid van de overige kamerleden waaronder zeker mensen die het in feite met Kuzu eens zijn, dat zij niet geweigerd hebben.

5 Reacties
Andreas Cappen
Andreas Cappen7 sep. 2016 - 20:34

de zionistische staat >> Welk land bedoelt u hiermee? Aleen extreemrechts gebruikt deze term om Israel te duiden, maar daar hoort u toch niet bij?

JStokx
JStokx7 sep. 2016 - 21:12

Dan moet Kuzu niet naar die ontmoeting gaan. Voor de camera gaan staan en daarna een handje weigeren is wel erg goedkoop aandacht scoren.

L.Brusselman
L.Brusselman8 sep. 2016 - 9:37

Inderdaad Tom,je bent een van de weinigen met fatsoen en gezond verstand hier.

Paul250371
Paul2503718 sep. 2016 - 12:45

Helemaal mee eens Tom.

LisanneW
LisanneW8 sep. 2016 - 14:06

"Terecht dat Kuzu weigerde de hand van een oorlogsmisdadiger te schudden." En wat bereikt hij ermee? Helpt hij de Palestijnen ermee? Netanyahu zal vanaf nu anders met de Palestijnen omgaan, want ja geen hand gehad van Kuzu... Of gaat het Kuzu dan toch alleen om electoraal gewin onder zijn "eeuwig slachtoffer" doelgroep.

Gewoon3
Gewoon37 sep. 2016 - 19:36

Grappig die Kuzu. De Israelische technologie wordt nu door Erdogan vooral gebruikt tegen de Koerden

2 Reacties
Sardar2
Sardar27 sep. 2016 - 21:58

@ Gewoon 7 september 2016 at 21:36 Israël ondersteunt Koerden voor het stichten van een onafhankelijke staat! Ingewikkeld hé!

Vergilius2
Vergilius28 sep. 2016 - 10:17

Bidar Misschien omdat de Koerden net als de Joden eerder dan hun bezetters leefden in dat land. Arabieren komen niet uit Palestina en Turken komen uit Centraal Azie.

the don
the don7 sep. 2016 - 19:27

Ik ben 2 seconde in de video en ik moet gewoon even kwijt, het kapsel van Geert is 10 keer zo professioneel als dat van hem.... Rest van het filmpje afgekeken, het deed me een beetje denken aan vroeger, op de basisschool, als de meester of juffrouw die grote kast op wieltjes het lokaal binnen reed, schooltv. Echt precies die vibe. Het getik van een klokje om aan te geven dat er tijd voorbij ging, de plaatjes, en de toon alsof hij tegen een groep kinderen van 10 praat.

de Haas
de Haas7 sep. 2016 - 19:25

Waarom Kuzu de hand van Netanyahu weigerde? Niet omdat hem iets gelegen is aan burgerslachtoffers van oorlog en geweld. Die oorlogen en geweld zijn al veel eerder vertoond, en op de dag van vandaag opnieuw, zowel binnen als buiten Turkse grenzen zelf, ten koste van een veel groter aantal burgerslachtoffers dan ooit in Gaza door Israël, met zeer gewelddadig, immuniteit bij haar wandaden genietende Turkse diensten. Dit is het heden: http://nos.nl/artikel/2107647-vernietiging-turkse-steden-veel-groter-dan-gedacht.html http://www.joop.nl/opinies/erdogans-afrekening-koerden-en-oorverdovende-stilte-eromheen Dan zou Kuzu zich als Turkse medeburger dus wel opgewonden hebben over de meer dan grove behandeling van Turkse medeburgers met een andere dan een Turkse etniciteit, de regering onwelgevallige vorm van islam, andere religie, of politiek, die al sinds begin vorige eeuw begonnen is en tot op de dag van vandaag voortduurt, en die in zowel aantallen als ernst het aantal burgerslachtoffers van Palestijnen door optreden van Israël overtreft. Kuzu weigert de hand van Netanyahu zo opzichtig door zich eerst bij een ontvangst te posteren om een signaal af te geven naar de politieke vijver waarin hij bij voorkeur vist. Dat is de extreem-nationalistische Turks Nederlandse aanhang die hem en Öztürk met Denk steeds meer op handen draagt vanwege hun in de islamitische wereld gedeelde haat tegen Israël die nooit verklaard kan worden uit alleen onrecht, gezien het zo veel voorkomende plegen van vergelijkbaar en veel erger onrecht in de islamitische wereld jegens burgerbevolkingen, inclusief door Turkije dus zelf. Deze extreem-nationalistische Turks Nederlandse aanhang die sterk vermengd is met de openlijk fascistische Grijze Wolven waartussen met veel vlagvertoon en fascistische groeten van deze club Kuzu nog onlangs zonder enige schroom en veroordeling zich tijdens een agressieve manifestaties bewoog en een ophitsende toespraak hield. Dan de enorme ophef over de inspanningen van de Turkse regering om via haar ambassade hier en door haar aangestuurde organisaties met Turkse ambtenaren ouders en kinderen van Nederlandse scholen aan te zetten uit "patriottische" overtuiging door haar als zodanig aangeduide "terroristen"-scholen te verlaten en namenlijsten van de Nederlandse overheid te eisen van de "goede" ouders ter onderscheid van de dus overblijvende als "fout" aan te duiden ouders (en hun kinderen). En wat doet Kuzu in deze eerste week in het parlement? Die stelt vragen aan de minister of deze bekend is met terroristische krachten (lees: Gülenistische) betrokken bij de Turkse coup die hier in Nederland actief zijn en of daar al onderzoek naar gedaan wordt teneinde deze in kaart te brengen. Voor wie denkt men hier dat Kuzu die vraag stelt? Behalve voor het Erdogan-regime natuurlijk veel meer uit dezelfde opportunistische motieven die hij had om zo demonstratief Netanyahu de hand niet te schudden. Net als de genocide-ontkenning m.b.t. de Armenen die hij en Öztürk niet anders dan een kwestie wensen te noemen. Het is allemaal t.b.v. het vissen in de zeer troebele extreem-nationalistische wateren van het Turks Nederlandse potentieel wat overwegend uit zeer Erdogan getrouwe AK-ers bestaat. Dat begrijpen alleen naïevelingen niet. Weet iemand nog waarom Kuzu en Öztürk uit de PvdA gezet zijn, of eigenlijk, waarom deze twee het bewust op een breuk aan lieten komen? Dat was omdat de PvdA op initiatief van Asscher er werk van wilde maken de al vaker geconstateerde lange arm van Turkije via o.m. Diyanet, Milli Gürüs, de Süleymanci beweging, én de Fethullah Gülenbeweging. Het door de PvdA willen laten onderzoeken van doen en laten van dezelfde Fethullah Gülenbeweging waarover de heren zich toen zo opwonden eisen ze nu als Denk in vragen van de minister. Het forceren van de breuk toen met de PvdA was toen net zo goed een stukje voor de Turks Nederlandse Bühne als de vragen naar onderzoek nu, het genocide-ontkennen, het demonstratieve weigeren van de hand, het zwijgen over hedendaagse misdaden van het Erdogan-regime in eigen land en erbuiten, de eerdere zeer kwalijke inspanningen om te voorkomen dat Turks Nederlandse pleegkinderen bij door het Turkse regime ongewenste homoseksuele pleegouderparen terechtkwamen, etc.

1 Reactie
kindval
kindval7 sep. 2016 - 22:47

+1

[verwijderd]
[verwijderd]7 sep. 2016 - 19:24

--- Dit bericht is verwijderd —

2 Reacties
Piet de Geus
Piet de Geus8 sep. 2016 - 8:25

"Zou Kuzu wel de hand schudden van Erdogan" Nee, hij zou rechtstreeks doorgaan naar het kussen van zijn voeten.

L.Brusselman
L.Brusselman8 sep. 2016 - 9:47

Wanneer gaat Erdogan het Nederlandse Parlement bezoeken?

Pietersen2
Pietersen27 sep. 2016 - 19:22

Dezelfde goedkope politiek als pleurt op of minder minder minder. Minderwaardige politiek van een enorm ego die toch vooral bezig is zichzelf een goed betaalde boterham te bezorgen in 2017 Als je nu een statement wil maken ga dan naar Palestijs gebied dat volgens jou bezet wordt en doe daar je praatje onder bijzijn vd nl media. Maar ja, zo'n lefkikker zal het wel niet zijn

Arie jan
Arie jan7 sep. 2016 - 19:21

Bij heeft wel geluk dat het Netanyahu was Die hij beledigde. Zijn besnorde grote leider die ook niet vies is van het bombarderen van hem ongevallige minderheden. ( terroristen voor bijvoorbeeld klik-Turken, vrijheidsstrijders voor andere groeperingen had hem gelijk aangeklaagd.

panterarosso65
panterarosso657 sep. 2016 - 19:05

"Maar dat staat natuurlijk in schril contrast met hetgeen het Palestijnse volk al decennia dagelijks overkomt. " je kunt niet het 1 v het andere zetten en zeggen dat het 2 aparte zaken zijn zolang er israeliers gedood worden zullen er palestijnen gedood worden en andersom

7anpau1
7anpau17 sep. 2016 - 18:55

Kuzu/Denk verbindt dus niet. Het niet geven van een hand is natuurlijk een statement, maar wel een polariserend statement. Wilders cs zal met sit mooie precedent mogelijk straks Erdogan bij een staatsbezoek geen hand geven. De pleuris breekt ongetwijfeld uit onder Turkse Nederlanders/Nederlandse Turken. Alle mooie woorden ten spijt is Denk de PVV voor Turkse Tokkies.

Ayyildiz
Ayyildiz7 sep. 2016 - 18:46

De man stijgt met de dag in mijn waardering. Nergens bang voor. Altijd zijn mening geven. Vrijheid van meningsuiting staat hoog in de vaandel in Nederland en wordt ook gewaardeerd door de Nederlanders. Toch?

2 Reacties
Gammana
Gammana8 sep. 2016 - 7:11

Het beledigen van een gekozen staatshoofd was toch zo verschrikkelijk dat daar de vvmu niet voor bedoeld was? Hele goedkope actie van deze provocateur, je moet wel heel simpel zijn om hier van onder de indruk te zijn.

Truce
Truce8 sep. 2016 - 9:42

Waar moet hij bang voor zijn, dan? Zo moedig vind ik dit niet. Dit is Nederland. Onbeschoft gedrag zal hem hoogstens op wat afkeuring komen te staan van mensen die toch al niet op hem stemmen. Er is een verschil tussen vrijheid van meningsuiting en onbeschoft gedrag. Ja, je mag je als een hork gedragen, maar je hóeft het niet te doen. Dit was niet meer dan een showoptreden voor de de heer Kuzu's achterban.

Buzzer
Buzzer7 sep. 2016 - 18:41

De Puppet Master Erdogan heeft besloten dat puppet Kuzu geen hand mag schudden.

Brave Hendrik2
Brave Hendrik27 sep. 2016 - 18:22

Nu ja, wie weigert om een schoft een hand te geven, verdient een pluim en stijgt in mijn achting. DENK is lang zo gek nog niet: beter dan die kruipers van GL en SP. Nee, wie een supporter van Netanyahu is, kan, zou je denken, geen problemen hebben met Erdogan; - hoewel, dáár zit natuurlijk wel een kleurtje aan.

1 Reactie
L.Brusselman
L.Brusselman8 sep. 2016 - 9:48

IDD

bob b.
bob b.7 sep. 2016 - 18:16

Waar is de video waarin we zien hoe Wilders de schoenen van Netanyahu schoon likt? Ook de onderkant.

Donostia2
Donostia27 sep. 2016 - 17:56

Mooi antwoord van de heer Netanyahu: "we hebben vandaag een voorbeeld gezien van wie vrede wil, en wie geen vrede wil". De heer Kuzu heeft zijn statement gemaakt, belediging van een bevriend staatshoofd. Vervolgens trekt men de conclusie door naar de Turkse regering, aangezien DENK daar loyaal aan is. Hoe een onbeschofte actie van een Nederlandse Turk tot een hoop gedoe kan leiden.

3 Reacties
insignia
insignia7 sep. 2016 - 18:49

Leg uit welk gedoe? Bevriend staatshoofd, van wie? Nederlandse Turk is in beschaafd Nederland: een Nederlander van Turkse afkomst. Racist?

Appi Mohamud
Appi Mohamud7 sep. 2016 - 19:54

Ja zeker Donestia dat hebben we inderdaad gezien. Netanyahu die weer is de zelfde leugens verkondigt als altijd en enig bewijs is dat tie roept dat hij ook een foto kan laten zien. Daar tegen had dhr Kuzu wel degelijk een foto die laat zien dat wat Netanyahu stond te verkondigen glasharde leugens zijn. En onze regering maar ja knikken. Trouwens ben verdomd benieuwd naar wat Netanyahu mee bedoelde met "wie" en "wie".

Vergilius2
Vergilius28 sep. 2016 - 10:25

De Israeli's zien met enig leedvermaak al enige tijd aan wat er in Europa gebeurt. "Ze wilden ons niet hebben en nu zitten ze met een 5e colonne van mensen waarvan ze echt last gaan krijgen"

koffieleut2
koffieleut27 sep. 2016 - 17:55

Israël zou als beste moeten weten wat het is om onderdrukt te zijn. Eigenlijk verwacht ik daar wat meer coulance. De joden zijn immers zwaar onderdrukt geweest door de Duitsers, en ook al voor de tweede wereldoorlog waren ze nu niet bepaald populair in de westerse wereld . Ze doen nu al jaren precies hetzelfde met de Palestijnen, die ook niet echt waanzinnig populair zijn in de Arabische wereld. Volgens mij willen ze soms haast wel een stap verder om van de Palestijnen af te zijn. Het is als de vader die vroeger als jongen geslagen werd, en dat nu ook bij zijn zoon doet. Opvoeding overgenomen van de opa die deze vorm heeft geleerd van 5 jaar onderdrukking en psychische wanhoop. Overgenomen van de onderdrukker die het weer heeft geleerd van , ja hier mogen we het dus niet over hebben, en dit wordt dan ook tot op de dag van vandaag glashard ontkent, Hoe hypocriet kan je dan zijn om Netanyahu dan geen hand te geven. om dan toch in sfeer af te ronden het is gewoon zum kotzen

I F Stone
I F Stone7 sep. 2016 - 17:53

Kuzu doet eraan wat hij kan om aandacht te krijgen. Hij zal volgend jaar minstens een zetel moeten halen om niet werkloos te worden en in de anonymiteit te verdwijnen. Die man zal iedere gelegenheid aangrijpen om de publiciteit te halen maakt niet uit op grond waarvan.

Truce
Truce7 sep. 2016 - 17:53

Ach ja, effe lekker onbeschoft zijn 'niet omdat het moet, maar omdat het kan'. Is het nu echt zo moeilijk om je even in te denken dat je daar niet als slechts als privé persoon staat maar ook als lid van de Tweede Kamer en dus de beleefdheidsvormen in acht hoort te nemen wanneer een staatshoofd op bezoek komt? Het is wel triest gesteld met onze volksvertegenwoordiging wanneer de voorkeur wordt gegeven aan een mediageil statement in plaats van het faciliteren van een respectvolle discussie. En ja, je kunt een gast best beleefd bejegenen, ook al ben je het met die persoon niet eens: dat is een stukje professionaliteit wat van een Tweede Kamerlid verwacht mag worden.

3 Reacties
Mark Huysman
Mark Huysman7 sep. 2016 - 20:47

Is het nu echt zo moeilijk om je even in te denken dat je daar niet als slechts als privé persoon staat maar ook als lid van de Tweede Kamer en dus de beleefdheidsvormen in acht hoort te nemen wanneer een massamoordenaar op bezoek komt? Het is wel triest gesteld met onze volksvertegenwoordiging wanneer de voorkeur wordt gegeven aan een mediageil statement in plaats van het faciliteren van een massamoordenaar. En ja, je kunt een gast best beleefd bejegenen, ook al is het een massamoordenaar: dat is een stukje professionaliteit wat van een Tweede Kamerlid verwacht mag worden.

Truce
Truce8 sep. 2016 - 9:34

De heer Kuzu hoeft daar niet te zijn. Verschijn je toch, dan behoor je je jegens gasten beleefd te gedragen.

Mark Huysman
Mark Huysman8 sep. 2016 - 20:58

Heeft Kuzu de massamoordenaar uitgenodigd dan? Hij maakt het een statement, zeer terecht.

Dubbelgedopte snijboon
Dubbelgedopte snijboon7 sep. 2016 - 17:34

Afkeurenswaardige en weinig diplomatieke actie van Kuzu, te meer omdat dit weer een opzichtig vooropgezet plannetje is van onze DENKers. Als Kuzu consequent is weigert hij ook Erdogan de hand te schudden.

JStokx
JStokx7 sep. 2016 - 17:29

Gewoon om stemmen te winnen. Zijn achterban haat Netanyahu, dus nogal logisch en pragmatisch.

Windowjan
Windowjan7 sep. 2016 - 17:21

@Ben Joop, Kom er maar in, Kuzu mag natuurlijk weigeren om Netanyahu zijn hand te schudden. Zal hij dat ook doen als Erdogan hier op bezoek komt? U snapt het al, hoop ik. Netanyahu en Erdogan zouden mekaar de hand moeten schudden, en een oplossing proberen te zoeken. Kuzu zijn moment of fame betekend dat hij helemaal geen beschaving kent, ook niet in zijn pink. We moeten verbinden, en niet mekaar dom noemen. Ik noem U ook niet dom.

willemb2
willemb27 sep. 2016 - 17:19

De reactie van Netanyahu is meesterlijk. DENK zegt te verbinden en zaait alleen maar tweedracht. DENK is één grote leugen. Maar wel erg goed dat deze partij bestaat. Hoe groter ze worden hoe duidelijker het is dat de multiculturele maatschappij is mislukt en wie daarvoor verantwoordelijk is.

Machielse932
Machielse9327 sep. 2016 - 16:53

Wat een trieste bedoeling. Alsof Israël een genocide houdt op de Palestijnen ofzo. Verder schudt hij zeker wel de hand van Koerdendoder Ergodan.

7 Reacties
Appi Mohamud
Appi Mohamud7 sep. 2016 - 20:03

Israël IS bezig met een langzame genocide. En dat jij gebak van je, ik weet nog dat je een paar jaar geleden wilders aan het verdedigen was voor geen hand geven aan Erdogan.

Nick the Stripper
Nick the Stripper7 sep. 2016 - 21:12

[Appi Mohamud 7 september 2016 at 22:03 Israël IS bezig met een langzame genocide.] Hou nou toch eens op met die kullekoek. In dat hele conflict zijn sinds 1948 75.000 Palestijnen gesneuveld tegenover 25.000 Israëli. Dat zijn 100.000 doden teveel. Maar vergeleken met andere naoorlogse brandhaarden zijn het geen enorme aantallen. Wat die 'genocide' betreft: het aantal Palestijnen in de Palestijnse gebieden is gegroeid van 2,8 miljoen in 1997 naar 4,7 miljoen in 2015. Mag u me uitleggen in welk boek dat een genocide is.

Machielse932
Machielse9328 sep. 2016 - 0:38

Haha give me a break Appi. De Palestijnse bevolking is een van de snelstgroeiende bevolkingen ter wereld. Een van de redenen daarvoor is natuurlijk dat ze 0% verantwoordelijkheden hebben. Ze zijn het meest gepamperde volk ter wereld. Trouwens Gaza grenst ook gewoon aan Egypte dus die zijn net zo schuldig. Blijkbaar is er een reden dat ze liever geen open grenzen hebben met Gaza (waarschijnlijk in de richting van terroristen etc.)

Appi Mohamud
Appi Mohamud8 sep. 2016 - 11:32

Trouwens Gaza grenst ook gewoon aan Egypte dus die zijn net zo schuldig. Blijkbaar is er een reden dat ze liever geen open grenzen hebben met Gaza  Die Reden heet Al Sisi weet je het nog? Onder de 3 maanden dat Morsi president was het was het gewoon open, can af dag 1 zelfs. En weet je nog wie achter de coup van sisi zat? .............. Wat betreft dat bevolking groei. Ik ga het niet eens meer uitleggen aan mensen die selectiefnaar hun overtuiging mijn woorden lezen.

Vergilius2
Vergilius28 sep. 2016 - 21:27

Wat is een langzame genocide? Voorlopig is er sprake van een nijpende toestand gezien de enorme toename van de palestijnse bevolking?

Appi Mohamud
Appi Mohamud8 sep. 2016 - 23:08

Virgulus een langzaam genocide is wat de Indianen is overkomen. Was laatste nog bekend dat de laatste originele aztek was overleden en dat dat coltuur nu echt en officieel niet meer bestaat. Het was al officieel omdat er minder dan 100 in leven waren, maar nu bestaan ze niet meer.

Vergilius2
Vergilius29 sep. 2016 - 10:49

Appi " en dat dat coltuur nu echt en officieel niet meer bestaat." Rare vergelijking. Ben je echt bang voor het verdwijnen van de arabische cultuur terwijl die vele landen in haar kolonisatiedrift inlijfde? Nogmaals, hoe elimineer je een cultuur middels een zogenaamde genocide die geen genocide blijkt te zijn? Zijn er nog maar 100 Palestijnen/Arabieren?

Tombone
Tombone7 sep. 2016 - 16:51

Als Israeli's hun kinderen als menselijk schild zouden gebruiken zouden zij zonder pardon worden doodgeschoten door de tegenpartij. Palestijnse kinderen lijden vooral onder hun ouders, die ze zonder schroom in de vuurlinie plaatsen, of ze verzamelen op woningen die op het punt staan te worden gebombardeerd. Ik ben niet persé fan van het Israëlische beleid, maar Netanyahu heeft hier een goed punt; er zijn genoeg foto's en filmmateriaal om de foto van Kutzu te counteren, maar met anekdotisch bewijs bereik je niets, behalve dan wat extra stemmen misschien.

7 Reacties
Appi Mohamud
Appi Mohamud7 sep. 2016 - 20:05

Wat een walgelijk opmerking. Je hoeft namelijk niet lang op Internet te zoeken om tegen te komen hoeveel kinderen Israël heeft doodgeschoten, je komt zelf foto van kinderen onder de tien met een kogel door het hoofd of hart. Dat noem ik executie!

Appi Mohamud
Appi Mohamud7 sep. 2016 - 20:06

Ow en nederzetting bouwen en gezinnen onderbrengen noem je geen menselijke schild?

Eindbaas3
Eindbaas37 sep. 2016 - 20:40

Laat me raden, het bewijs dat Hamas wapens en raketten opslaat in scholen en ziekenhuizen en vanaf die plekken ook regelmatig raketten afschiet omdat zij weten dat Israël op die plekken zal terugslaan is zeker vals bewijs, zionistische propaganda?

Appi Mohamud
Appi Mohamud7 sep. 2016 - 22:46

Dat zeg ik niet Eindbaas. Ik weerspreek de eenzijdig kijk op de zaak van Tombone. Hij beweerd dat als Israël kinderen zou gebruiken als schild dat ze zonder pardon dood worden geschoten door de palestijnen en dat palestijnen hun kinderen gebruiken als schild. Wat betreft wapens in scholen, ja this fout en nee ik noem het geen menselijke schild. De bewijzen wat ik gezien had komen van de VN en die tonen aan dat die wapens waren opgeslagen in lege scholen tijdens de Gaza oorlog, dat terwijl Israël wel die scholen beschoot waar mensen naartoe vluchten en geen wapens stonden opgeslagen. Dus als Israël Hoe dan ook die scholen gaat bombarderen, en jij geen bezit kan hebben van een leger basis. Dan blijft als enige oplossing opslaan overal waar je ruimte kan vinden. kwestie van oorlog tactiek. ik zeg hem dat Israëlis wel kinderen gebruiken als schild alleen niet hun eigen kinderen en dat ze die kids toch wel doodschieten al worden ze niet als schild gebruikt.

Vergilius2
Vergilius28 sep. 2016 - 10:32

Appi De VN als referentie punt blijven noemen is niet echt redelijk. Ze wordt namelijk gedomineerd door moslimlanden die in overeenstemming met corrupte regimes die vele anti Israel resoluties produceren.

Appi Mohamud
Appi Mohamud9 sep. 2016 - 13:12

Virgulus. Het is een VN resolutie die het bestaan van Israël mogelijk maakte, en nu is het woord van de VN ineens niet meer goed? This makelijk om naar een organisatie te luisteren waar jouw vrienden de dienst uitmaken en jouw interesse dienen, maar je zou ook wel moeten luisteren als de oppositie de dienst uitmaakt. Dat is democratie mijn waarde heer.

Vergilius2
Vergilius211 sep. 2016 - 18:58

Appi Ik kijk niet naar vrienden. Ik kijk naar waarachtigheid , redelijkheid, integriteit.

A.M. Heupscheuten
A.M. Heupscheuten7 sep. 2016 - 16:38

Kuzu hoeft niets uit te leggen. Zijn agenda is gevoegelijk bekend.

Buzzer
Buzzer7 sep. 2016 - 16:29

Mocht ik Kuzu ooit tegenkomen en hij wil me de hand schudden (je weet maar nooit in verkiezingstijd) zal ik zijn hand ook niet aannemen, want als marionet van Erdogan zou ik indirect Erdogan de hand schudden.

2 Reacties
Ayyildiz
Ayyildiz7 sep. 2016 - 18:38

Vreemde redenering. Erdogan is vriendjes geworden met Netanyahu. Als Denk een dependance is van AKP moet hij toch ook vriendjes worden met Netanyah? Dus je bewering dat de heer Kuzu een marionet is van Erdogan klopt dus niet!

Vergilius2
Vergilius28 sep. 2016 - 10:36

Ayyildiz Turkije is ook weer "bevriend" met Rusland. Voor normale mensen zijn die verschuivingen moeilijk te begrijpen. Maar het is wel een verschijnsel dat in de Geschiedenis zich vaak voordeed, wisselende allianties.

reiniger
reiniger7 sep. 2016 - 16:25

Ik vond het een walgelijke streek, een parlementariër onwaardig.. Maar dhr kuzu laat nu wel meer en meer zijn verborgen agenda van zijn partij zien; verbinden, laat me niet lachen!! Ps, Ben benieuwd naar de standpunt van mevr Simons, staat zij volledig achter kuzu met dit standpunt?

Bram Emanuel
Bram Emanuel7 sep. 2016 - 16:25

De response van Netanyahu is ijzersterk. En waar.

6 Reacties
Ayyildiz
Ayyildiz7 sep. 2016 - 18:42

Netanyahu: de man van vrede. Welke idioot gelooft dit nog?

Appi Mohamud
Appi Mohamud7 sep. 2016 - 20:09

Wat is er waar aan? Aangezien Netanyahu op bezoek was bij de Nederlandse tweede kamer bedoelt hij dat het tweede kamer geen vrede wil? Of richt hij juist op de enige Arabische uitziende lid van de kamer? Hij was namelijk niet de enige met kritiek op Netanyahu? ben benieuwd naar je uitleg.

Bram Emanuel
Bram Emanuel7 sep. 2016 - 21:19

@ Appi Het gaat natuurlijk om Kuzu. Kijk, het is heel simpel: iedereen mag kritiek hebben, we leven tenslotte in een vrij land. Netanyahu trouwens ook en daar krijgt hij ook zat kritiek voor de kiezen. Maar als je iemand met opzet schoffeert door hem de hand te weigeren dan geef je daarmee aan de dialoog af te wijzen. En zonder dialoog kom je nooit nader tot elkaar, en daarom is die uitspraak van Netanyahu zo raak, en die actie van Kuzu zo laag. Gelukkig heeft Kuzu totaal niks in de melk te brokkelen en het enige resultaat van deze actie is dat hij zich nog meer vervreemd van normale beschaafde mensen. Trouwens, Abbas en Netanyahu gaven elkaar wel een hand, net als Arafat en Rabin destijds.

Appi Mohamud
Appi Mohamud7 sep. 2016 - 22:33

Maar als je iemand met opzet schoffeert door hem de hand te weigeren dan geef je daarmee aan de dialoog af te wijzen. Dus als ik weiger de hand te schudde wil ik oorlog? Los van dat Kuzu Nederland vertegenwoordigd en niet zichzelf zoals alle leden in die zaal snap ik dan niet wat hij bedoelt met "wie" tenzij hij doelt op dat Nederland oorlog wil omdat een vertegenwoordiger hem de hand weigerde te schudden. Trouwens het weigeren van een hand is meer een gebaar dat je niet met diegene eens bent en niet dat je op oorlog pad bent.

Vergilius2
Vergilius28 sep. 2016 - 10:41

Appi Als Kuzu NL vertegenwoordigt dient hij zich te conformeren aan de opstelling van NL jegens Israel. Een solistische actie op deze manier op dat moment is tevens een middelvinger naar je collega's. Kijk, Kuzu mag zijn mening hebben. Iedereen heeft een mening. Wat weerhield hem ervan weg te blijven? Is ook een statement maar Kuzu wilde blijkbaar dat het gefilmd werd.

Bram Emanuel
Bram Emanuel8 sep. 2016 - 12:48

@ Appi "Dus als ik weiger de hand te schudde wil ik oorlog?" Dat weet ik niet, het is in ieder geval wel een voorbode tot oorlog. In ieder geval laat het zien dat je een dialoog afwijst. Je notie dat een hand weigeren normaal is voor mensen waarmee je het oneens bent is onjuist. Het weigeren van een uitgestoken hand is in het westen geen kleinigheid, en een belediging die niet snel vergeten zal zijn. Je kunt net zo goed iemand voor de voeten spugen.

Sfinx2
Sfinx27 sep. 2016 - 16:02

Belediging van een bevriend staatshoofd.

LisanneW
LisanneW7 sep. 2016 - 15:52

Kuzu verbindt, net als Sylvana, jaja... Alles voor de aandacht, wat een engerd. Gewoon onbeschoft om een gast van de 2e kamer (dus niet zijn gast) geen hand te geven.

2 Reacties
thunderbird2
thunderbird27 sep. 2016 - 17:15

Een tweede kamer waar ie ook nog onder valse voorwendselen zit.

LisanneW
LisanneW7 sep. 2016 - 18:26

Ja inderdaad thunderbird, en hoe dik is de plaat voor zijn kop om als ordinaire zetelrover zo hoog van de toren te blazen. Ik vind ook dat hij vooral van de Vara veel teveel aandacht/platform krijgt, aan de andere kant maak het maar zichtbaar hoe glad en ordinair hij is.

Supersmurf
Supersmurf7 sep. 2016 - 15:51

Ik begrijp Kuzu niet?. Maar naar Nederlands goed gebruik en ook respect? schud je elkaar een hand. Ga daarna in gesprek en dialoog. Hij is en sorry media geil. Een aandacht trekker waar wij niet op zitten te wachten.

Cees Groninger
Cees Groninger7 sep. 2016 - 15:41

DENK : de bruggenbouwers!

Ben Joop
Ben Joop7 sep. 2016 - 15:39

Hiermee wordt haarscherp aangetoond dat onze cultuur achterlijk is. Die man heeft ondanks zijn banden met Erdogan, meer beschaving in zijn pink dan de rest die deze oorlogsmisdadige massamoordenaar wel een hand gaven. http://www.telesurtv.net/english/news/The-ICC-May-Charge-Benjamin-Netanyahu-with-War-Crimes-20160321-0021.html

10 Reacties
thunderbird2
thunderbird27 sep. 2016 - 17:16

Moet steeds harder lachen om jou ;-)

Marri2
Marri27 sep. 2016 - 17:24

Ben Joop: " meer beschaving in zijn pink...."? Kom op, overdrijving is echt een kunstvorm waar je bedreven in bent ?

MCHover
MCHover7 sep. 2016 - 17:31

Als je het zo bekijkt kan je weleens gelijk hebben. Dit hele land liep namelijk uit toen Obama een ochtendje Nederland aan deed. Geen handenweigeraars te bekennen, alleen maar juichaapjes voor de massamoordenaar van het Midden-Oosten. Jammer dat de demonstratie "met drones bombarderen doe je zo" geen doorgang kon vinden tot groot verdriet van de talrijk aanwezige schoolkinderen.

Herr Vorragend
Herr Vorragend7 sep. 2016 - 17:50

Ondanks zijn banden met Erdogan ja haha. De steden in Turks Koerdistan zien er inmiddels net zo erg uit als de steden in de Gazastrook. Daar hoor ik de beschaafde heer Kuzu dan weer niet over.

Lood om oud IJzer
Lood om oud IJzer7 sep. 2016 - 18:31

Ach Ben Joop, je kunt natuurlijk allerlei prachtige analyses maken en naar allerhande artikelen linken, maar je bent gewoon getuige van een moslim die een jood wegens haat de hand weigert. Niets anders dan bij de judoka's op de olympische spelen. Alleen Kuzu weet hiermee heel slinks zichzelf als held te profileren in zijn doelgroep.

Ayyildiz
Ayyildiz7 sep. 2016 - 18:41

De waarheid komt hard aan. Alleen de bikkels kunnen het accepteren.

Audiomind
Audiomind7 sep. 2016 - 18:45

@Ben Joop, Selectieve verontwaardiging. Zoek de verschillen. Hele steden worden weggevaagd door het Turkse leger. Vooral de Koerdische stad Diyarbakir heeft het moeten ontgelden. http://nos.nl/artikel/2107647-vernietiging-turkse-steden-veel-groter-dan-gedacht.html

Tom Meijer
Tom Meijer7 sep. 2016 - 20:04

Je hebt volkomen gelijk. En ik schaam me voor veel van de reaguurders hier.

Hallozeg
Hallozeg7 sep. 2016 - 20:21

Nooit heeft iemand het over Zwarte september en de burgeroorlog in Libanon. Er zijn redenen waarom de Palestijnen niet echt populair zijn in het Midden-oosten en een Arafat die notabene een nobelprijs voor de vrede kreeg. http://het-ander-klokje.blogspot.nl/2006/07/20-toen-arafat-en-zijn-bende-uit.html

L.Brusselman
L.Brusselman8 sep. 2016 - 10:00

Ik schaam me helemaal niet voor die reaguurders die het opnemen voor Netje,dat is hetzelfde tuig dat achter fasitoide blondjes aanloopt.

Anonymous3
Anonymous37 sep. 2016 - 15:34

Prima actie van Kuzu. Wegblijven heeft geen zin, Netanyahu mag best wel eens zweten en weten dat niet het hele 2 kamer klapvee er over denkt zoals de hele CDA fractie. Demonstrerenmet spandoeken kan natuurlijk ook.

2 Reacties
willemb2
willemb27 sep. 2016 - 17:23

Netanyahu zweten door deze minkukel? Laat me niet lachen.

MCHover
MCHover7 sep. 2016 - 17:24

Ja, zag je Netanyahu helemaal wit wegtrekken en de paniek in zijn ogen? Die slaapt voorlopig niet meer. Nee, echt!

rbakels
rbakels7 sep. 2016 - 15:33

Groot gelijk heeft-ie. Te hopen is dat deze geste tot een vette rel leidt.

1 Reactie
Piet de Geus
Piet de Geus7 sep. 2016 - 17:21

"Te hopen is dat deze geste tot een vette rel leidt." Is de PvdA er nog niet genoeg voor gestraft dat het dit heeft gebaard?

Mark Gh
Mark Gh7 sep. 2016 - 15:23

Ach ja. Kuzu. Next.

BingoGrubb
BingoGrubb7 sep. 2016 - 15:18

wat verbindend weer.

Kees Ollopa
Kees Ollopa7 sep. 2016 - 15:12

De 2e kamerleden die niet meer in hun mars hebben dan met de beschuldigende vinger naar Israel te wijzen daar kom je niet verder mee. - Benieuwd wat de gesprekken met Netanyahu hebben opgeleverd. Met name wat betreft voorstellen van de 2e kamerleden om de veiligheid van Israel te waarborgen. Want zolang het terroristenprobleem niet is opgelost zal er ook geen ontspanning kunnen komen in Gaza etc.

1 Reactie
Andy Capp
Andy Capp7 sep. 2016 - 16:57

NIETS, -zoals altijd

Herr Vorragend
Herr Vorragend7 sep. 2016 - 15:11

Vind het op zich wel een goede actie van Kuzu om Netanyahu weer eens te confronteren met de duistere zijde van de Israëlische bezettting. Aan de andere kant hoor je Kuzu nooit over de genocide op Armeniërs of over de onderdrukking van de Koerden of hij heeft er ineens geen mening over. Even eenzijdig, ongeloofwaardig en aandachtsgeil dus als zijn geblondeerde collega.

5 Reacties
Jaap12342
Jaap123427 sep. 2016 - 15:38

De Armeensche genocide is inmiddels 100 jaar oud. De onderdrukking van Palestijnen is actualiteit. Blij dat een politicus zich met actuele problemen bezighoudt. Uitstekend en overduidelijk gebaar van Kuzu.

Nick the Stripper
Nick the Stripper7 sep. 2016 - 17:17

[Jaap1234 7 september 2016 at 17:38 De Armeensche genocide is inmiddels 100 jaar oud.] Nochtans is een van de prominente leden van Denk een vrouw die over niets liever wil praten dan over de 150 jaar geleden afgeschafte transatlantische slavernij.

2C
2C7 sep. 2016 - 17:22

@Jaap1234 De onderdrukking van de Koerden is wellicht nog actueler dan die van Palestijnen, want er is momenteel zoiets als een burgeroorlog gaande in het zuidoosten van Turkije. Daar hoor je Kuzu nu nooit over. Maar ja de 'Palestijnse zaak' blijft het 'cause celebre' (waarom ?) bij uitstek voor veel links-progressieven, ondanks dat veel andere conflicten op deze aardbol veel heftiger en heviger zijn dan in Palestina.

Herr Vorragend
Herr Vorragend7 sep. 2016 - 17:45

Typisch Jaap dat je dan het voorbeeld van de Armeniërs er uit distilleert, is inderdaad honderd jaar geleden.. Onderdrukking van de Koerden is wel heel actueel, maar dat kwam je in je reactie minder goed uit natuurlijk.

KnorretjeBig
KnorretjeBig7 sep. 2016 - 18:56

@Jaap1234 De doden in Darfur dankzij het Soedanees regime is een nog groter actueel probleem dan Gaza en de Palestijnen. Bovendien ook nog bruter en brutaler.

Nick the Stripper
Nick the Stripper7 sep. 2016 - 15:01

Waarom Kuzu die hand niet schudde? Omdat hij natuurlijk ook wel weet dat er nog wel een paar zetels zijn te halen bij de vele 'antizionisten' in ons land.

8 Reacties
Gino66
Gino667 sep. 2016 - 15:48

Ja, en die anti-zionisten waar ik er ook een van ben waren van hetzelfde soort als degenen die voor en tijdens WOII tegen de nazi's en tegen de NSB waren. WIJ (het westen) zijn samen met de zionisten de bron van alle kwaad in het midden-oosten met al onze interventies, landroof, verdeel- en heerspolitiek, genocides en apartheid. Ik ben er zeer trots op anti-zionist te zijn. Dat zou jij ook moeten zijn als je een beetje hart in je donder hebt!

Nick the Stripper
Nick the Stripper7 sep. 2016 - 17:13

[Ja, en die anti-zionisten waar ik er ook een van ben waren van hetzelfde soort als degenen die voor en tijdens WOII tegen de nazi’s en tegen de NSB waren.] Nou. Nee. Echt. Niet.

Andreas Cappen
Andreas Cappen7 sep. 2016 - 17:36

WIJ (het westen) zijn samen met de zionisten de bron van alle kwaad >> Zo is dat. Het ligt allemaal aan ons. Echt allemaal.

LisanneW
LisanneW7 sep. 2016 - 18:16

@Gino66 "Ja, en die anti-zionisten waar ik er ook een van ben waren van hetzelfde soort als degenen die voor en tijdens WOII tegen de nazi’s en tegen de NSB waren." Woow, je bent een "held", in theorie tenminste...

Buzzer
Buzzer7 sep. 2016 - 18:40

"WIJ (het westen) zijn samen met de zionisten de bron van alle kwaad " Arrogant om voor iedereen te willen spreken

KnorretjeBig
KnorretjeBig7 sep. 2016 - 18:58

Darfur is ook onze schuld Operatie zoeklicht in Oost Pakistan is ook onze schuld. etc.

Appi Mohamud
Appi Mohamud7 sep. 2016 - 19:45

Zo is dat. Het ligt allemaal aan ons. Echt allemaal. Nee hoor Andreas niet alles. Wel deze nachtmerrie van Palestina/Israël.

Vergilius2
Vergilius28 sep. 2016 - 21:30

Appi De Moefti startte dit gigantische offensief. Er waren indertijd vele Arabieren in Palestina die best samen wilden leven met de Joden. Maar die heeft hij gedwarsboomd.

Marri2
Marri27 sep. 2016 - 14:58

Altijd gevaarlijk, zo'n demagog als deze Kuzu Maar wel reteslim: aanval is de best verdediging. Hij / Denk staat onder druk vanwege de innige band met Erdogan en dan is het handig om een afleidingsmanoeuvre te bedenken. En die heeft men gevonden

6 Reacties
Gino66
Gino667 sep. 2016 - 15:51

Nog zo'n naprater. Kuzu heeft onlangs in het programma Buitenhof duidelijk aangegeven niet pro-Erdogan te zijn. Maar ach, dat telt natuurlijk niet want het bekt zo lekker om hem als zodanig weg te zetten, nietwaar?

insignia
insignia7 sep. 2016 - 15:55

Maar hij heeft wel gedaan wat ik graag gezien had voor de hele 2de Kamer. Over slim valt te twisten In elk geval was er 1 volksvertegenwoordiger die een belangrijk deel van ons volk vertegenwoordigde.

Buzzer
Buzzer7 sep. 2016 - 16:30

Mijn gedachte, afleidingstactiek.

Marri2
Marri27 sep. 2016 - 17:21

Heb je gisteren Kuzu zien acteren / vragen stellen in de Tweede Kamer? Nou dan zou je genoeg moeten weten. Overigens, wie praat ik na ?

Sardar2
Sardar28 sep. 2016 - 13:31

@ Marri 7 september 2016 at 16:58 [Hij / Denk staat onder druk vanwege de innige band met Erdogan] Waarom moeten zich onder druk voelen? Turkije is een bondgenoot van navo en Europese overheden! Moeten wij ook ons druk gaan voelen vanwege navo en onze overheden?

Vergilius2
Vergilius28 sep. 2016 - 21:32

"In elk geval was er 1 volksvertegenwoordiger die een belangrijk deel van ons volk vertegenwoordigde." Ook een kleine minderheid is belangrijk, dat is waar.