Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kunnen we een land in oorlogstijd overlaten aan VVD'ers die al bang zijn voor Attje Kuiken en Jesse Klaver?

  •  
31-01-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2243 keer bekeken
  •  

De campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen is begonnen. Voor Mark Rutte, Edith Schippers en hun VVD betekende dat direct een aanval op de vijand, de linkse wolk, waarbij Rutte vijftig jaar terug in de tijd moest om een zogenaamd angstbeeld op te roepen van de regering-Den Uyl.

Het is een belachelijke traditie aan het worden dat de VVD zelf zijn vijand mag kiezen, zegt Marcel van Roosmalen in De Nieuws BV:

“Bijna net zo belachelijk als beweren dat het land in goede handen is bij Mark en Edith. Je verpest een heel land en poseert glimmend met elkaar in de Telegraaf met de boodschap dat je de boel graag stabiel houdt. We zijn veel, maar niet stabiel. Alfred Schreuder geeft nu toch ook geen interview waarin hij terugblikt op zijn successen met Ajax?”

Voor die linkse wolk hoeft volgens Van Roosmalen niet gevreesd te worden, PvdA en GroenLinks zijn zo marginaal dat er van die partijen niet veel verwacht hoeft te worden. De wolken die er wel zijn, zijn donker, en hebben namen als BBB, JA21 en PVV.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.