Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

‘Kun je kinderen blootstellen aan de angstaanjagende seksuele denkbeelden van Monique Smit?’

  •  
08-02-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
19698 keer bekeken
  •  
pieterderks

Druktemaker Pieter Derks verbaast zich over de woedende reacties van Monique Smit (“literair criticus uit Volendam”), Kim Feenstra (“conservatief denker”) en Wybren van Haga (“opportunistische zak hooi”) op het plan om Pim Lammers een gedicht te laten schrijven voor de Kinderboekenweek.

Omdat Lammers voor volwassenen een verhaal schreef over een jongen die werd betast door zijn voetbaltrainer, concluderen extreemrechtse en christelijke fundamentalisten dat de schrijver een pedofiel moet zijn. “Volgens die redenering was Appie Baantjer een meervoudig moordenaar en J.K. Rowling een boze tovenaar.”

Derks vraagt zich af wat hij moet als vader. “Kun je kinderen blootstellen aan de angstaanjagende seksuele denkbeelden van Monique Smit? Wat zij zingt liedjes voor kinderen maar maakt ook muziek voor volwassenen, en die liegt er niet om: ‘Blijf je vanavond bij mij?’, ‘Zie ik je aan het ontbijt?’, ‘Welke fantasie heb jij wanneer je naar me kijkt? Of: ‘We vrijen onder de sterren tot de zon verschijnt’.” Onversneden heteropropaganda, concludeert Derks.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.