Joop

Kuiken: ‘Mark Rutte is de grootste gedoger van Geert Wilders’

  •  
13-03-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3175 keer bekeken
  •  
attjekuiken

De VVD laat haar oren veel te veel hangen naar de PVV. Dat zei PvdA-leider Attje Kuiken maandag tijdens het EenVandaag Verkiezingsdebat. “Mark Rutte is de grootste gedoger van Geert Wilders.”

Kuiken verweet de premier dat hij de solidariteit met asielzoekers ondermijnt. Ze wees op de stille meerderheid in Nederland die voor een fatsoenlijke opvang van vluchtelingen is. “Er zijn mensen die uit Oekraïne komen, die in Afghanistan voor ons als tolk hebben gewerkt en vrouwen die voor hun leven moeten vrezen in Iran”, somde ze op. Onder Rutte is de opvang van deze mensen belabberd. “Kinderen moeten in het gras slapen.”

De PvdA-leider wees er daarnaast op dat de VVD-leider werkgevers geen strobreed in de weg legt als zij arbeidsmigranten naar Nederland halen. “Werkgeversbelangen gaan bij de VVD altijd boven de rest”, constateerde ze.

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (83)

hansdetorenkraai
hansdetorenkraai14 mrt. 2023 - 12:08

Het lijkt nu net of er een essentieel verschil is tussen VVD en de PVDA. Maar als je goed kijkt na hoe de VVD al de jaren met of zonder meeregeren hulp heeft gekregen van de PVDA lijkt het me nogal raar om de PVV als handlanger van de VVD te bestempelen. Ik hoop oprecht dat het automatisch meestemmen in de eerste kamer wat moeilijker gaat worden door de nieuwkomers. Aan de PVDA heb je niet veel.

4 Reacties
BrotherV
BrotherV14 mrt. 2023 - 17:30

De PVV stemt vaker met de VVD mee dan de PvdA.

E w T
E w T14 mrt. 2023 - 18:58

Brother v .idd hunnie ook maar daar gaat het nu ff niet over.

BrotherV
BrotherV14 mrt. 2023 - 21:41

De PVV stemt voor 90% met de VVD mee. Wat is dat voor gelul dat mensen feitenvrij kunnen claimen dat Geert en zijn kliek de VVD niet steunen op zaken waar de burger armer van wordt en de rijken rijker?

BrotherV
BrotherV14 mrt. 2023 - 21:44

EWT:Het is gewoon niet waar! de PvdA stemt vaker tegen VVD moties dan de PVV. Moeilijk he? De werkelijkheid? De PVV is dus een grotere gedoger van de huidige coalitie dan de PvdA. Eat it.

RaymondenJoop
RaymondenJoop14 mrt. 2023 - 9:24

Wilders is een grote zegen voor de gevestigde politiek. Je kan hem met goed fatsoen wegzetten en uitsluiten (en daarmee een groot deel vd kiezers).. Dat weet Rutte dondersgoed. Politiek is ie een meester, daarmee is z'n eigen positie gegarandeerd. Die strategie komt wellicht ten einde met de opkomst vd BBB. Kuiken kocht willen dat ze strategie konden hanteren. Fatsoen bij de gevestigde partijen, met voorop Kaag, Wopke en Rutte is ver weg. Men gedraagd zich alleen politiek correct. Ondanks problemen die men uit heeft laten groeien tot crises. Met dank aan de makke Nederlanders. Die uiteindelijk zorgen voor een NL dat goed functioneert. Dat komt niet door Rutte, zoals ie zelf zegt, maar door de gemiddelde Nederlander en zijn mentaliteit en cultuur. En Kuiken cs, die laten zich ook piepelen door Rutte.

2 Reacties
DaanOuwens
DaanOuwens14 mrt. 2023 - 10:47

@ RaymondenJoop Jij schrijft: Dat komt niet door Rutte, zoals ie zelf zegt, maar door de gemiddelde Nederlander en zijn mentaliteit en cultuur. Er staan nogal wat zinnen in je tekst die heel veel impliceren maar werkelijk iedere onderbouwing missen. Hier noem je mentaliteit en cultuur. In relatie tot de gemiddelde Nederlander. Welke mentaliteit van wie? Hoeveel van die gemiddelde Nederlanders zijn er dan? En wat is hun cultuur? Hier liggen vermoedelijk zo veel aannames onder dat je betoog iedere onderbouwing mist. En daar staat je tekst dus vol mee.

BrotherV
BrotherV14 mrt. 2023 - 21:47

"Wilders is een grote zegen voor de gevestigde politiek. " Daar komt bij dat hij meestal gewoon voor moties van de VVD meestemt. HIj is de garantie dat de neo-liberale agenda van de VVD wordt uitgevoerd. Ongemakkelijke waarheden. Wat doe je ermee?

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk14 mrt. 2023 - 8:35

Typisch verkiezingsretoriek. Doen alsof er een tegenstelling is die er niet is. Zo doorzichtig dat het belachelijke vormen begint aan te nemen. Donderdag gaan de luiken weer dicht en gaat men weer op oude voet verder. Glas-plas-was-scenario.

1 Reactie
BrotherV
BrotherV14 mrt. 2023 - 17:32

Wat ze zegt, klopt feitelijk gewoon. Maar ja....

Noordermeer2
Noordermeer214 mrt. 2023 - 7:45

De achterban van de PVV is toch echt voor een heel groot deel de voormalige achterban van de PvdA. Daarom is de PvdA (mede) gekrompen van 50 naar amper 10 zetels. Misschien moet mevrouw Kuiken zich afvragen waarom dat zo is.

3 Reacties
MG1968-2
MG1968-214 mrt. 2023 - 12:40

"De achterban van de PVV is toch echt voor een heel groot deel de voormalige achterban van de PvdA." Het is de voormalig achterban die zich realiseerde niet links te zijn maar extreem rechts en daar consequenties aan verbond. Mevrouw Kuiken zal niet willen dat extreem rechts op haar of haar partij stemt. Het is haar achterban domweg niet.

BrotherV
BrotherV14 mrt. 2023 - 17:32

Kun je daar even wat cijfers over geven?

BrotherV
BrotherV14 mrt. 2023 - 21:51

Ik heb het even gegoogled, en de grootste deel van de achterban van de PVV stemde daarvoor VVD. Je klets dus onzin. Irrelevant.

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin14 mrt. 2023 - 5:48

In dat kader zie ik ook die foto met Meloni, zo doorzichtig, zo doortrapt en droevig.

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa13 mrt. 2023 - 22:29

https://www.npostart.nl/linksom-of-rechtsom-pauws-verkiezingsdebat/12-03-2023/BV_101409786 Ik vind Klaver wel sterk. Sterker dan Kuiken. In dit debat Klaver is ook sterker dan vroeger

Mathijsco
Mathijsco13 mrt. 2023 - 22:02

Ik vind het super positief om te lezen dat men zich overal zo uitspreekt m.b.t het -feitelijke- toneelstukje 'over links of over rechts', wat gisteren werd opgevoerd bij Pauw door 1e kamer bondgenoten Rutte, Kuiken en Klaver. Persoonlijk is het echt een van mijn allergrootste ergernissen: dat men anno 2023 nog steeds meent de kiezer een dergelijke valse illusie te kunnen verkopen. En (hoe naïef) ook daadwerkelijk denkt daarmee weg te kunnen komen. Wikipedia, kwalitatieve informatie en fact-checks onder duim bereik bestaan niet in de werkelijkheid van deze 3 politici. Ze leven blijkbaar nog in het tijdperk van Dokter Flimmen.

3 Reacties
DaanOuwens
DaanOuwens14 mrt. 2023 - 8:31

@ Mathijsco Jij schrijft: Wikipedia, kwalitatieve informatie en fact-checks onder duim bereik Wat ik zorgelijk vind is dat mensen denken dat zij op deze manier goed geïnformeerd zijn. Bij Wiki moet je sowieso aarzelen als het meer complexe onderwerpen betreft en kwalitatieve informatie vereist dat je goed snapt welke definities de bronnen hanteren. Fact-checks zijn er inmiddels in alle soorten maten en kleuren. Ze worden gebruikt om discussies te manipulerend. Of jij met deze wijsheid terecht kritiek hebt op deze politici betwijfel ik. Vooral omdat je ook niet aangeeft met welke uitspraak zij iets beweerden dat jij overtuigend kan weerleggen.

BrotherV
BrotherV14 mrt. 2023 - 17:34

Aanvullend op Daan: de stelling dat Groen Links, de PvdA en de VVD bondgenoten zijn in de Eerste Kamer is natuurlijk te belachelijk voor woorden.

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin14 mrt. 2023 - 19:33

Mathijsco, volgens mij verzin je het ter plekke als je zegt dat je het super positief vindt dat men zich overal uitspreekt over een nota bene feitelijk toneelstukje, hoezo feitelijk, we hebben allemaal een mening maar als dat op niets is gebaseerd maak je jezelf alleen maar belachelijk, misschien moet je vriendin je in bescherming nemen of is die ook verzonnen, als je die er bij het minste en geringste er met de haren bijsleept begin ik me af te vragen waarom, hoe dan ook ik begin ernstige bedenkingen te krijgen over jouw manipuleren.

Kuifje3
Kuifje313 mrt. 2023 - 21:55

Ik word eigenlijk zoooo moe van al die door spindokters voorafbedachte zinnetjes. Waarom kunnen politici niet een keer op de echte inhoud discussiëren? Steeds weer dezelfde oneliners en keiharde leugens over elkaars plannen of daden. Het maakt niet uit of ik dan kijk naar Kaag, Rutte, Kuiken, Klaver, noem ze maar op. Ik heb zo vreselijk genoeg van al die nepdebatten. Bah!

2 Reacties
IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk14 mrt. 2023 - 8:27

Daarom stem ik ook niet meer op deze politici. Dat is het beste wat je kunt doen.

BrotherV
BrotherV14 mrt. 2023 - 17:36

En Wilders, Baudet en van der Plas met hun leugens vind jij een goed alternatief? Waarom heeft rechts toch zoveel tolerantie ten opzichte van notoire leugenaars?

ZoekEenVrijeNick
ZoekEenVrijeNick13 mrt. 2023 - 21:49

Geniet er nog maar even van want het is snel donderdag en dan zijn de verkiezingen voorbij. De buit is binnen en dan kan al dat gedoe voor de kiezers weer weg. Het normale gedogen kan weer lekker door gaan.

Armoedegrens
Armoedegrens13 mrt. 2023 - 21:11

Goed bezig die Kuiken. Daarnaast heeft de vvd het FvD eigenhandig gecreëerd en houdt het die in leven. De vvd is een vijand van het leven van veruit het grootste deel van de bevolking.

2 Reacties
IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk14 mrt. 2023 - 8:28

"De vvd is een vijand van het leven van veruit het grootste deel van de bevolking." Hier moet ik wel om lachen. Je vergeet dat de deze partij nog steeds als grootste in de peilingen staat.

BrotherV
BrotherV14 mrt. 2023 - 17:38

IHAG: echt doe iets aan je logische vermogens. Hoe groot een partij is zegt helemaal niets over hoe gevaarlijk ze zijn. Ben je de nazis al weer vergeten?

TwoTone
TwoTone13 mrt. 2023 - 19:38

Tsja, arbeidsmigratie is voor een groot deel binnen EU en dus een gevolg van onze afspraken in Brussel. Daar kan Rutte weinig aan doen (of zie UK: brexit als gevolg van weigering Brussel om arbeidsmigratie te mogen reguleren). Inderdaad is waarschijnlijk een groot deel van de kiezers voor (tijdelijke) opvang van oorlogsvluchtelingen maar zeker niet voor opvang economische vluchtelingen. Rutte is geen gedoger van Wilders, de laatste heeft zich gewoon een democratische positie verworven met een kiezersachterban. Het is mij onduidelijk wat de plannen zijn van Kuiken, wel dat ze het niet eens is met Rutte. Met welke plannen denkt Kuiken kiezers van de VVD en/of PVV te verleiden om op haar partij te laten stemmen ?

4 Reacties
BrotherV
BrotherV13 mrt. 2023 - 22:33

Rutte is wel degelijk een gedoger van de veroordeelde racist Wilders. Het lijkt erop dat je een stukje geschiedenis niet hebt meegekregen.

Thuru
Thuru14 mrt. 2023 - 7:18

Wat Kuiken of PVDA zou kunnen doen is het Deense concept omarmen. Maar nu PVDA samen zal gaan met GL zie ik dat niet zo snel gebeuren, althans kans enorm klein. Als PVDA voor het Deense concept zou kiezen zou de partij wel eens flink kunnen groeien, maar blijkbaar ziet men dat niet daar. Dan zou je zelfs zetels van PVV en ander rechts kunnen snoepen. Feit is dat Deense concept prima is en het land verder zou kunnen helpen.

Zandb
Zandb14 mrt. 2023 - 7:19

TwoTone Nou, zo ingewikkeld is dat allemaal niet. Wat u zegt over de "afspraken in Brussel" voor de arbeidsmigranten, dat geldt namelijk ook voor vluchtelingen. Het gaat er dus om, dat je de arbeidsmigranten en vluchtelingen die er recht op hebben om hier te zijn, netjes behandelt. (En als u nou een nuchter nadenkt, is dan een arbeidsmigrant ook niet al heel snel een soort van economische vluchteling?)

DaanOuwens
DaanOuwens14 mrt. 2023 - 8:36

@ Thuru Jij schrijft: Dan zou je zelfs zetels van PVV en ander rechts kunnen snoepen. Feit is dat Deense concept prima is en het land verder zou kunnen helpen. Dan moet volgens jou een linkse partij een rechtse visie kiezen om rechtse kiezers aan te trekken. Een nogal onlogische stap. Dat je vervolgens het een feit noemt dat dit concept goed is voor het land is ook nogal onzinnig. Je kan melden dat jij vindt dat mensen van buiten moeten assimileren maar je kan niet beweren dat dit een linkse visie op een succesvolle goede samenleving is. Het is gewoon rechts, zoals de PVV dat ook is. Dus die kiezers stemmen op een partij die hun mening in beleid probeert om te zetten.

E w T
E w T13 mrt. 2023 - 19:32

Arbeidsmigranten hierheen halen werd in het verleden door de PVDA ook gedoogd , ik heb ze in die jaren nooit! horen roepen dat het genoeg was. Wel was de PVDA druk bezig het laten nareizen van de families van de mensen die hier "maar" tijdelijk zouden blijven. Pot verwijt ketel dattie zwart ziet Mw.Kuiken. En ff dit nog voordat ik hier als rechtsextremist weggezet word . Ik heb geen probleem met migrerende mensen.

12 Reacties
Zomaareenmening
Zomaareenmening13 mrt. 2023 - 22:03

E w T, ik vraag me af of je uberhaupt de tijd mee hebt gemaakt toen Nederland besloot om gastarbeiders naar Nederland te halen om het vuile werk in ondermeer de kolenmijnen te doen waar vele Nederlanders zich te goed voor voelden. Zullen we de feiten even op een rijtje zetten? De CDA en de VVD zijn destijds met het voorstel gekomen om gastarbeiders naar Nederland te halen. PvdA is toen, na veel discusie hiermee akkoord gegaan onder de voorwaarde dat de gastarbeiders na maximaal 2 jaar weer terug naar hun vaderland moesten terugkeren. CDA en VVD hebben in de verder jaren ervoor gezorgd dat dit punt in de overeenkomst werd verwijderd en er zelfs voor hebben gekozen om familieleden van de gastarbeiders naar Nederland te halen. Jouw bewering is dus duidelijk dezelfde vorm van reageren zoals VVD en CDA voor de verkiezingen op dit moment bezigen. Een hoop beweringen uitkramen die niet op waarheid berusten. Overigens is er niemand die je van rechtextremisme beschuldigd alhoewel het er wel sterk naar riekt!

BrotherV
BrotherV13 mrt. 2023 - 22:49

Je lijkt niets te weten over hoe arbeidsmigranten hier zijn gekomen. Hint: https://nl.politiek.narkive.com/eUMLYsuJ/leugens-over-gastarbeiders-en-den-uyl Joop den Uyl was de eerste premier van Nederland ie waarschuwde voor de gevolgen van het VVD-beleid om gastarbeiders binnen te halen. https://isgeschiedenis.nl/nieuws/gastarbeiders-in-nederland-sinds-de-jaren-zestig https://www.bnnvara.nl/joop/artikelen/de-massa-immigratie-kwam-van-rechts https://www.groene.nl/artikel/europa-doe-open-de-poort Veel leesplezier

Zandb
Zandb14 mrt. 2023 - 7:21

E w T Het gaat hier niet om het "hier naar toe halen:". Het gaat er om hoe je behandelt.

Polarisario
Polarisario14 mrt. 2023 - 9:08

Maakt het echt uit wie verantwoordelijk was voor wat er een halve eeuw geleden gebeurde? Dan weet ik er nog wel een paar hoor. Wat vond van Mierlo ook alweer van referenda?

Gentleman
Gentleman14 mrt. 2023 - 9:20

Kabinet De Quay (1959 tot 1963) van VVD, KVP, ARP en CHU is begonnen met het binnenhalen van gastarbeiders. De PvdA was er tegen. Eerst Italianen en Spanjaarden (Die gingen weer terug naar hun eigen land) daarna Turken en Marokkanen, die konden dankzij VVD en KVP in Nederland blijven en hun gezin naar Nederland laten komen. Kabinet Den Uyl heeft daar in 1974 een einde aan gemaakt.

Gerygrr
Gerygrr14 mrt. 2023 - 11:50

De Italianen zijn ook gebleven. Zij hebben zich gevestigd en begonnen restaurants en ijswinkels…. En we danken er Marco Borsato aan.

E w T
E w T14 mrt. 2023 - 13:01

Zomaareenmening. Voorgangers van CDA ,de VVD met uiteindelijk steun van de PVDA , dat ís gedogen!.En toen het maximaal 2 jaar werk aandbod van tafel ging stond de PVDA ook niet op de barricades om eea tegen te houden , wel heeft men zich bij deze partij drukker gemaakt om gezinnen na te laten reizen dan de door u genoemde partijen. En nogmaals de gastarbeiders zijn niet hierheen gesleept omdat de Nederlander het vuile werk niet wilde doen. De Nederlander wilde fatsoenlijk loon voor z,n werk, daar waar de industrie mensen voor een fooi aan het werk wilde hebben. Hetzelfde gebeurt nu weer met de huidige migranten arbeiders. Zelfde shitlonen en bijpassende behuizing.

E w T
E w T14 mrt. 2023 - 16:17

Zandb. Je hebt volledig gelijk dat in de jaren 60 de migranten arbeiders als vuilnis behandeld werden door de werkgevers met steun van de VVD en de CDA of hun voorlopers. En de PVDA die in die hele periode in kamer, in coalities met voornoemde partijen zat en zelf aan de macht was heeft ook nauwelijks wat gedaan om de migranten arbeiders vooruit te helpen . Ook nu niet. Kuiken bedrijft verkiezings rethoriek over de ruggen van migranten en de vroegere gastarbeiders . Zoals IkHebAltijdGelijk hierboven schrijft glas,plas scenario.

BrotherV
BrotherV14 mrt. 2023 - 17:40

Polariasario verzet ondertusen even de doelpalen.

BrotherV
BrotherV14 mrt. 2023 - 17:41

EWT: dus omdat, volgens jou, de PvdA niet protesteerde tegen rechtse plannen, moeten mensen nu op rechts stemmen? Mijn hoofd duizelt.

E w T
E w T14 mrt. 2023 - 19:22

Brother v . De PVDA heeft eráán meegewerkt. Da's nog wat anders dan niet protesteren. En waar schrijf ik dat mensen rechts moeten stemmen??. Ik heb de laatste weken in 2 comments aangegeven dat men links kan stemmen. Er zijn trouwens meer linkse partijen dan PVDA/Gl. Sterkte met je hoofd vriend.

BrotherV
BrotherV15 mrt. 2023 - 11:20

Ewt: waarom wil jij de door de VVD en CDA veroorzaakte problemen toch zo graag op het conto vande PvdA schrijven?

Break on through
Break on through13 mrt. 2023 - 19:25

Kuiken is enorm goed bezig man! Ze heeft een goede dossierkennis en weet hoe ze Rutte moet handelen. Je kunt ook goed zien hoe goed Kuiken zich ontwikkeld. Ze word steeds beter man.... Ik vind Kuiken ondertussen een politieke verademing... Klaver is ook scherp trouwens. Ik heb hem gezien op tv bij Khalid en Sophie. Klaver heeft parate kennis en weet deze ook heel goed te gebruiken. Super.... PvdA/groenlinks gaat fors winnen, geloof mij.

2 Reacties
GeenProbleem
GeenProbleem13 mrt. 2023 - 20:39

'PvdA/groenlinks gaat fors winnen, geloof mij. ' Natuurlijk gaan ze 'winnen', ze gaan de 'grootste' worden door die fusie en dat gaan ze spinnen als een 'overwinning'. Het is allemaal niet zo moeilijk.

Doomsdayshaman
Doomsdayshaman13 mrt. 2023 - 21:06

Vergeet niet ze allebei aan te kruisen.

pahan
pahan13 mrt. 2023 - 18:56

Een zin- en inhoudsloos uurtje. Ik denk dat ik maar Jezus Leeft ga stemmen, bidden heeft nu toch wel zin.

3 Reacties
Olav Meijer
Olav Meijer13 mrt. 2023 - 19:59

@ pahan: [.....bidden heeft nu toch wel zin.] Ik vrees dat je bedrogen uit gaat komen. Ik zou het maar gooien op verzet tegen kapitalistische graaierij en de neoliberale slippendragers.

Thuru
Thuru14 mrt. 2023 - 7:29

Als je een christelijk partij wil stemmen is SGP beste keus. Door Jezus Leeft te stemmen gaat jouw stem naar restzetel. Kans dat Jezus Leeft een zetel haalt is nihil.

Volrin
Volrin14 mrt. 2023 - 7:33

"Ik denk dat ik maar Jezus Leeft ga stemmen, bidden heeft nu toch wel zin." Als u met 'zin hebben' bedoeld 'niks doen', dan heeft bidden zeker zin.

BrotherV
BrotherV13 mrt. 2023 - 18:40

Rutte is ook veroordeeld voor racisme.

10 Reacties
Bert van der Neut
Bert van der Neut13 mrt. 2023 - 20:11

Dat is hij niet. Ken je feiten.

BrotherV
BrotherV13 mrt. 2023 - 21:59

Lekker aan het liegen? https://www.nu.nl/algemeen/1082182/rechtbank-rutte-zette-aan-tot-discriminatie.html

Zandb
Zandb14 mrt. 2023 - 7:24

Bert Ik ken dit feit: "VVD-leider Mark Rutte heeft als staatssecretaris van Sociale Zaken gemeenten aangezet tot rassendiscriminatie. Dit oordeel heeft de rechtbank van Haarlem geveld over een oproep van Rutte."

Bert van der Neut
Bert van der Neut14 mrt. 2023 - 9:38

Zandb en BrotherV, het gaat hier om een veroordeling van de staatssecretaris / het ministerie. Niet om de privé persoon Rutte.

Bert van der Neut
Bert van der Neut14 mrt. 2023 - 10:19

Zandb, BrotherV, lees vooral de uitspraak van de rechtbank eens na. De staatssecretaris was niet eens partij, dat was de gemeente Haarlemmermeer.

BrotherV
BrotherV14 mrt. 2023 - 17:46

Bert, Rutte is een veroordeelde racist. Of jij, als rechtsmens, het wilt toegeven of niet is totaal irrelevant. Je kunt het weten maar wil het niet weten.

Bert van der Neut
Bert van der Neut14 mrt. 2023 - 18:52

BrotherV, wellicht je een beetje gedragen. Dat is wel zo volwassen. Maar je hebt gewoon geen gelijk. Wen er maar aan.

BrotherV
BrotherV14 mrt. 2023 - 21:54

hahaha, je bent wel erg pedant als jij een gedocumenteerde veroordeling van Rutte niet wilt erkennen. Pedant, ook zo rechts!

BrotherV
BrotherV14 mrt. 2023 - 21:57

@bert: "wellicht je een beetje gedragen" kijk eens in de spiegel. Je liegt en loopt onzin te verkondigen. Als je daarop aangesproken wordt, ga je het hebben over "gedragen". Volkomen schaamteloze en nihilistische praktijken.

Bert van der Neut
Bert van der Neut15 mrt. 2023 - 9:02

Er is er maar één die hier aantoonbaar liegt, regelmatig zelfs, en dat ben jij. Als je daar op gewezen wordt ga je schelden. Teken van zwakte.

Mathijsco
Mathijsco13 mrt. 2023 - 18:37

Maar wie is de grootste gedoger van Rutte in de eerste kamer?

13 Reacties
BrotherV
BrotherV13 mrt. 2023 - 19:07

Geert Wilders en de coalitie.

Mathijsco
Mathijsco13 mrt. 2023 - 20:44

@BrotherV, "Geert Wilders". Echt? "En de coalitie." Echt? Kan dat eigenlijk: JEZELF gedogen als entiteit of persoon? Mijn vriendin riep dat het kan, maar dat er dan waarschijnlijk wel sprake is van een (dissociatieve) persoonlijkheidsstoornis.

Thuru
Thuru13 mrt. 2023 - 20:44

GL en PVDA zijn de grootste gedogers.

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin13 mrt. 2023 - 21:45

"Maar wie is de grootste gedoger van Rutte in de eerste kamer? " De vraag is al suggestief, mogelijk manipulatief, bij manipulatie gaan bij mij alle seinen op rood, zeker als dat structureel wordt, misschien heb je een link die jouw bewering onderschrijft, ik heb het proberen te achterhalen, heb het niet gevonden, aan jou de opdracht je bewering te staven.

BrotherV
BrotherV13 mrt. 2023 - 22:00

Zonder de steun van de PVV krijgt de regering niets door de kamer. Ken je feiten en hou zolang je mond.

BrotherV
BrotherV13 mrt. 2023 - 22:01

Twee reacties van rechts-extremisten en allebei ontkennen ze de feiten...

BrotherV
BrotherV13 mrt. 2023 - 22:03

OK, het is een wat oudere website, en de site is van de SP. Ik hoop op een inhoudelijke reactie. https://www.sp.nl/nieuws/2016/02/wat-stemt-geert-wilders

BrotherV
BrotherV13 mrt. 2023 - 22:05

Mathijs: Is jouw vriendin wel goed bij haar hoofd? Het is namelijk pure nonsense.

Zomaareenmening
Zomaareenmening13 mrt. 2023 - 22:10

Thuru, Mogen we jouw reactie met een korreltje zout nemen? Zoals je in de diverse eerdere reactie zelf aangeeft ben je een vervente PVV aanhanger. Mag best hoor maar over het algemeen geven PVV stemmers hoofdzakelijk af op de partij PvdA. Je Grote Blonde Leider ( of is het meer de oude grijze lijder?) is jaar in, jaar uit het bewijs dat hij een grote mond kan opzetten maar zelf met werkbare oplossingen komen is dan weer niet aan de orde.

BrotherV
BrotherV14 mrt. 2023 - 22:02

Mathuis, ja ook een coalitie gedoogt een premier. Jou moet je echt alles uitleggen. "Mijn vriendin riep dat het kan, maar dat er dan waarschijnlijk wel sprake is van een (dissociatieve) persoonlijkheidsstoornis." Lijkt me een mooi voorbeeld van jou bronnen. Ze zal wel fictief zijn en je voert haar hier op om je eigen ongefundeerde opinie hier neer te kunnen plempen. Heel doorzichtig en voorspelbaar allemaal.

BrotherV
BrotherV14 mrt. 2023 - 22:07

zomaar: hij is een echte plucheplakker. Hij kan ook niets anders meer. Dus melkt hij het uit. Hij vangt al decenia lang 10.000 eu ion de maand. Schatrijk wordt hij van de imbecielen die op hem stemmen. Als de mensen door krijgen wat een charlatan het is gaat hij vast Hirsi Ali, nog zo'n notoire leugenares, achterna en "werken" voor een of andere fascistische denktank in de USA.

BrotherV
BrotherV14 mrt. 2023 - 22:07

Of in Rusland.

BrotherV
BrotherV14 mrt. 2023 - 22:09

"Maar je hebt gewoon geen gelijk. Wen er maar aan." Volkomen feitenvrij gesteld en de dromen van een romantische fascist?

Weatherwax
Weatherwax13 mrt. 2023 - 18:27

Ik heb bij de stemming over het CETA verdrag al gezien wat de PvdA oppositie in de Eerste Kamer voorstelt.

2 Reacties
Thuru
Thuru13 mrt. 2023 - 20:45

Ook dat ja. CETA had er nooit doorheen mogen komen in de huidige opzet.

BrotherV
BrotherV13 mrt. 2023 - 22:07

Ceta is slecht, klopt, de PvdA heeft ons toen verraden inderdaad. Heeft Geert W. tegen gestemd? lol

Panthera
Panthera13 mrt. 2023 - 18:12

Ik vraag mij steeds af als M. Rutte weer zegt dat hij een Turkijedeal voor mekaar heeft gekregen, niemand zegt dat de Turkse president R. T. Erdoğan die deal met de EU gewoon afgedwongen heeft. En dat blijkt toch uit het feit dat het Turkse Rupsje Nooitgenoeg, de rest van Europa meerdere malen heeft gedreigd op sommige momenten dat hij zijn zin niet kreeg, om de asielstroom weer als voor de deal op gang te gaan brengen!

5 Reacties
Gentleman
Gentleman13 mrt. 2023 - 18:40

Het was een Duitser die de Turkijedeal sloot namelijk Gerald Knaus.

E w T
E w T13 mrt. 2023 - 19:50

Panthera.Er gaan miljoenen misschien wel miljarden om in de mensen smokkel markt. Erdo zal er wel belang bij hebben dat dit blijft bestaan ,hier wat schmieren daar wat dreigen en er zelf beter van worden .

Olav Meijer
Olav Meijer13 mrt. 2023 - 20:04

@ Panthera: [Ik vraag mij steeds af als M. Rutte weer zegt dat hij een Turkijedeal voor mekaar heeft gekregen, niemand zegt dat de Turkse president R. T. Erdoğan die deal met de EU gewoon afgedwongen heeft.] Klopt. Erdoğan voerde een chantagepolitiek uit. @ Gentleman: Knaus "sloot" de Turkijedeal natuurlijk niet. Het is een soort overeenkomst tussen regeringen. Knaus is wel de "auctor intellectualis" ervan.

BrotherV
BrotherV13 mrt. 2023 - 22:08

EWT: Miljarden zeg je?

E w T
E w T14 mrt. 2023 - 15:16

Kraaiert. Miljoenen mischien wel miljarden . Wel Goed lezen hè.