Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kritiek op Oranje: spelers moeten zich ook uitspreken tegen homohaat

  •  
01-04-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
985 keer bekeken
  •  
oranje

De spelers van het Nederlands elftal moeten zich op dezelfde wijze uitspreken tegen homohaat als tegen racisme. Dat stelt Karin Blankenstein, voorzitter van de John Blankenstein Foundation, tegen NU.nl. De stichting, die is vernoemd naar de in 2006 overleden homoseksuele scheidsrechter John Blankenstein, zet zich in voor LHBTIQ+-acceptatie in de sport.

Tijdens de interland eerder deze week tegen Duitsland werd er op de tribunes “Alle Duitsers zijn homo” gezongen. Daarop volgde geen reactie van de stadionspeaker of de spelers - ook na de wedstrijd niet. Bij racistische spreekkoren gebeurt het de laatste jaren wel dat spelers van het veld afstappen.

Blankenstein tegen NU.nl: “We hebben voorbeelden van spelers die bij racistische spreekkoren zichtbaar aangedaan waren op het veld en statements maakten. De homogemeenschap heeft geen zichtbare vertegenwoordiger in de spelersgroep bij Oranje. Maar moeten we dan wachten op de eerste homoseksuele voetballer die huilend van het veld gaat? (…) Het zou de spelers van het Nederlands elftal sieren als ze ook nu zeggen: 'Tot hier en niet verder'. Dat hoeft niet elke week of elke wedstrijd, maar wel bij zo'n extreem voorval als dinsdag.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.