Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Krikke in bestuur 'onafhankelijk' instituut dat vonkenregen onderzoekt

  •  
05-01-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
51 keer bekeken
  •  
39940644552_3b6bb24f9b_z
Oppositiepartijen in de Haagse gemeenteraad twijfelen aan de onafhankelijkheid van het instituut dat de vonkenregen op Scheveningen moet gaan onderzoeken, aangezien burgemeester Krikke van Den Haag zelf in het algemeen bestuur zit. Dat meldt Omroep West.
Nadat te hoge vreugdevuren op het strand van Scheveningen maandagnacht een vonkenregen op de omgeving lieten neerdalen en grote schade aanrichtten, kondigde burgemeester Krikke een ‘grondige evaluatie’ aan. De gemeente wilde dat onderzoek in eerste instantie zelf gaan leiden maar na bezwaren uit de gemeenteraad werd vrijdag een evaluatie door een ‘onafhankelijk bureau’ aangekondigd. In een brief aan de gemeenteraad schrijft Krikke:
"Het Instituut Fysieke Veiligheid is een organisatie die geschikt is voor deze evaluatie, gezien de ervaring die zij heeft met evaluatieonderzoek naar verschillende crises en incidenten in Nederland."
Het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) wordt bestuurd door de 25 voorzitters van de veiligheidsregio’s. Krikke is voorzitter van de veiligheidsregio Haaglanden. Op de website van het IFV is te lezen dat het bestuur verantwoordelijk is “voor alle taken en werkzaamheden die het IFV uitvoert in het kader van de Wet veiligheidsregio’s”.
Het IFV heeft onderzocht eerder de scheepsbrand in 2014 in de haven van Scheveningen. Toenmalige burgemeester Jozias van Aartsen zat destijds ook in het algemeen bestuur. Die brand ontstond tijdens werkzaamheden op het vissersschip Johanna Maria aan de Vissershavenweg op Scheveningen.
Cc-foto: Gerard Stolk
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.