Joop

Kremlin in de Kamer

  •    •  
11-03-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
554 keer bekeken
  •  
Terwijl iedereen de Russische invasie scherp veroordeelt, toont Thierry Baudet alle begrip voor het militaire geweld van Poetin. Zembla sprak met inlichtingen- en Rusland-deskundigen over de achtergrond van Baudets liefde voor Poetin.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (8)

Joostsomber
Joostsomber12 mrt. 2022 - 11:38

In het Nederlandse parlement geen plek voor Poetins papegaaien Niet alleen Baudet is een van Poetins papegaaien. Dit geldt ook voor Geert Wilders, voor Ja21 en in het verleden ook voor de SP. Moeten we deze partijen niet zoetjes aan gaan aanmerken als foreign agents? Er waren al sterke aanwijzingen voor Russische inmenging in het Oekraïnereferendum, voor steun aan de verkiezing van Baudet. Daar komt deze afschuwelijke door Rusland aanval op de Oekraïne, deze oorlog aan de grens met Europa bij. Ondertussen blijven Forum voor democratie, de PVV en Ja21 onvermoeibaar hun kremlinpropaganda uitkramen. Als volleerde nuttige idioten laten deze Nederlandse kamerleden zich voor het karretje van de Russische dictator spannen. In het recente verleden zijn extremisten die het IS-kalifaat toejuichten en opriepen tot steun aan de IS vervolgd volgens de terrorismewetgeving. Moeten we in dit geval dan niet hetzelfde doen? Waarom staan we het in het Nederlandse parlement toe dat volksvertegenwoordigers een Russische dictator vertegenwoordigen en niet het Nederlandse volk? Laat alle partijen op rechts bewijzen dat ze niet Poetins papegaaien zijn, of verwijder ze uit het parlement.

vdbemt
vdbemt11 mrt. 2022 - 10:58

'Rusland wil vrede', aldus Baudet. Dan hanteren Poetin en hij duidelijk een andere definitie van vrede. Wat ben je als je nog altijd stemt op deze man en zijn partij?

1 Reactie
Mark Grootendorst
Mark Grootendorst11 mrt. 2022 - 13:19

Een drol, dat is duidelijk. In die kringen gaat nu het nieuwe frame rond dat er helemaal geen oorlog is en dat alles is geënsceneerd om de Deep State aan de macht te krijgen. Of meer van die onzin.

FredD2
FredD211 mrt. 2022 - 10:53

Voor mij was Baudet helemaal niet de reden waarom ik tegen stemde. De EU was hier de reden toe en elke legitieme manier waarop ik mijn ongenoegen kan uiten op de EU is winst. Ik kan niet voor andere spreken, maar ik heb het vermoeden dat meer mensen zo denken.

4 Reacties
vdbemt
vdbemt11 mrt. 2022 - 11:23

"Voor mij was Baudet helemaal niet de reden waarom ik tegen stemde" Tegen stemde tegen wat? Ik vermoed dat je hier op het referendum doelt. Er is enorm verschil tussen stemmen bij een referendum en stemmen op Baudet.

Zandb
Zandb11 mrt. 2022 - 11:44

Fred Elke "legitieme" reden om tegen de EU te zijn is winst. Lijkt me belangrijk om te weten, wil iemand uw bijzondere bijdragen kunnen begrijpen.

HarrieV2
HarrieV211 mrt. 2022 - 12:00

Nutteloos om hier inhoudelijk op in te gaan, maar gelukkig is er een meerderheid die, hoewel ze zeker ook ongenoegen zullen voelen, wel nadenken over welke keuze volgens hen henzelf en het land het beste vooruit zal helpen.

Joe Speedboot
Joe Speedboot11 mrt. 2022 - 16:23

' elke legitieme manier waarop ik mijn ongenoegen kan uiten op de EU is winst.' Baudet en Putin zijn het van harte met je eens..