Joop

KPN wil legendarische provider XS4ALL opheffen

  •  
22-01-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
121 keer bekeken
  •  
xs4all
KPN wil XS4ALL, de provider die in 1993 werd opgericht door hackers en geschiedenis schreef door internet voor particulieren in Nederland toegankelijk te maken, opheffen. KPN nam het bedrijf in 1998 over van de oprichters maar garandeerde dat het bedrijf zijn typische maatschappelijk betrokken karakter mocht behouden.
Oud–medewerker Kirsten Verdel is een petitie gestart om het merk te behouden. Die sloeg aan en is in korte tijd al zo’n 45.000 keer getekend. Op 28 januari is er in De Waag te Amsterdam een actiebijeenkomst om de provider te behouden.
Bij De Nieuws BV spreken abonnee van het eerste uur Francisco van Jole en oud-directeur Doke Pelleboer over wat er zo speciaal is aan XS4ALL die onder andere op de bres stond voor privacy. Van Jole stelt dat de noodzaak daarvan alleen maar toeneemt. “Wat duurzaamheid nu is, dat wordt straks privacy omdat grote bedrijven met al onze gegevens aan de haal gaan.”
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (9)

Frits Jansen
Frits Jansen27 jan. 2019 - 11:23

De privatisering van de telecom een kleine 30 jaar geleden leek aardig geslaagd, omdat de wetgever zo wijs was de traditionele PTT op achterstand te zetten. Nu dat vergeten is grijpen ze hun kans en wordt de PTT weer net zo'n monopolist als de NS altijd gebleven is.

msj_meijerink
msj_meijerink23 jan. 2019 - 7:24

XS4ALL moet blijven!

Starter2
Starter222 jan. 2019 - 22:27

XS4ALL bestaat al jaren niet meer, is gewoon KPN. Alleen via het klantcontact leek het of XS4ALL nog zelfstandig diensten leverde. Niets is minder waar.

3 Reacties
Verwijdert
Verwijdert23 jan. 2019 - 9:37

En laat de expertise van de klantendienst en het modem dat XS4ALL levert nou net die dingen zijn waarom velen, waaronder ik, al jaren lang trouwe klant zijn bijj XS4ALL. Ook na de overnname van KPN. Nu men dit gaat opdoeken en een premium dienstverlening (je betaalt meer voor deze services) gaat vervangen door de callcenter mensen van KPN die niet verder komen dan even je modem aan en uitzetten houd het voor mij ook op. Het gaat dan ook in essentie niet over een overname, dat is al jaren geleden gebeurt, maar over het opdoeken van premium services waar men bereid is extra voor te betalen.

adriek
adriek23 jan. 2019 - 11:04

Ik heb een jaar of wat geleden contact gehad met XS4ALL omdat ik van een onbetrouwbare KPN verbinding af wilde. XS4ALL gaf mij toen ook al te kennen geen betere service (meer) te kunnen leveren dan KPN. SIndsdien ben ik redelijk tevreden klant van UPC/Ziggo. KPN/XS4ALL zit merkbaar in een fase waar de winst en de aandeelhouders belangrijker zijn dan de klanten. Met een beetje geluk komt het ooit (weer) goed.

Wim0102
Wim010224 jan. 2019 - 13:21

Niets is minder waar. XS4ALL is weliswaar een dochter van KPN, maar wel een bedrijf met een eigen bedrijfsvoering. Een voorbeeld: ervaring met zowel de helpdesk van KPN als van XS4ALL: een wereld van verschil.

adriek
adriek22 jan. 2019 - 21:13

Zoals bij alle overnames: er verandert niets voor de klant. Tot het stof is neergedwarreld en de bezuinigingsdrift toeslaat. Aan alle goede dingen komt een eind, ook aan xs4all. Over tien jaar wordt het merk wel weer tot leven gewekt door een of andere slimme zakenjongen.

Zwerfstein
Zwerfstein22 jan. 2019 - 20:01

First world problem en in het verleden leven is nooit goed

Me4
Me422 jan. 2019 - 19:00

Ik heb het al gemerkt een twee maanden geleden, ik werd kort door de bocht te woord gestaan aan de telefoon en desbetreffend persoon had weinig kennis van zaken. Naar mijn idee is XS4ALL al opgeheven want dit zou onder hun vlag nooit en nooit gebeuren. Mijn ervaringen met XS4ALL een 10+ en KPN een 4- dus dat wordt waarschijnlijk overstappen.