Joop

KPN: hogere kilometervergoeding voor fietsers dan voor automobilisten

  •  
23-06-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
942 keer bekeken
  •  
kpnfietsen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (8)

Willem D2
Willem D224 jun. 2023 - 9:55

KPN Alles wat ze aanraken wordt duur en slecht.

Roep en Toeter
Roep en Toeter23 jun. 2023 - 9:04

Fantastische dag voor de introductie van het KPN fietsenplan. Inderdaad. Helemaal niemand kiest uiteraard nog voor de auto, openbaar vervoer etc. Stel je hebt schijt aan het milieu en je woont op elektrische (snel) fiets afstand van 40 km van je werk. Dat is dan dus dagelijks 80km a 40cent is €32 in de diepe zakken. Op jaarbasis ca. €6.400 netto. En geen hond die controleert of jij daadwerkelijk op de fiets komt. Of met de fiets in de kofferbak of in de trein. Er schijn zelfs bedrijven te zijn die dik belastingvrij ''reiskosten'' vergoeden als je naar je werk wandelt. Hoe extreem moet het wel niet worden voordat er ingegrepen gaat worden bij bedrijven van de rijken die profiteurs belastingvrij belonen? Denk ook aan constructies als ZZPsubsidie, autolease-subsidie etc. etc. https://www.telegraaf.nl/financieel/397405680/trappend-rijk-kpn-biedt-fietsende-werknemers-0-40-per-km Voer eindelijk die kilometerheffing voor de auto (per satelliet) in. Praktisch niet te ontduiken dus tegen het zere been van profiteurs maar wat is meer waard? Het klimaat of de diepe zakken van (hypocriete) profiteurs die overal schijt aan hebben?

3 Reacties
Willem D2
Willem D223 jun. 2023 - 9:39

Leuk iedereen verhuizen naar de stad. Kilometerheffing = plattelandsbelasting. Moet je alleen niet verbaasd zijn als de BBB zo groot blijft.

Roep en Toeter
Roep en Toeter23 jun. 2023 - 10:47

Met kilometerheffing via satelliet kun je (als je dat wilt) heel gemakkelijk beprijzen afhankelijk van uiteraard afgelegde kilometers. Maar ook met welk soort auto of vrachtwagen: brandstof/gewicht/uitstoot per km etc. Maar ook naar de locatie waar is gereden: stad/platteland/autoweg/binnen bebouwde kom etc. Maar ook naar tijd: in de ochtend of avondspits/weekend etc. Tegen het zere been van hypocrieten natuurlijk die altijd en overal voor dezelfde voor dezelfde (lage) kosten per km willen kunnen vervuilen. En dan met smoesje komen als maar wat op het platteland etc. Maar daar moeten we dus niet intrappen. En al helemaal niet op het achterlijk sabotage plannetjes om op diverse locaties in het land ''tolpoortjes'' te gaan plaatsen. En als de (politieke) elite niet kan achterhalen hoe het allemaal moet met kilometerheffing via de satelliet gewoon even navragen bij de slimme Belgen o.i.d. die al sinds jaar en dag op dit punt goed bezig zijn. https://www.satellic.be/nl/het-belgische-kilometerheffingssysteem

Willem D2
Willem D224 jun. 2023 - 9:54

ReT Huidige plan voor kilometerheffing is op basis van kilometerstand. Tijdstip, binnen- of buitenland, het maakt niet uit.

Berend22
Berend2223 jun. 2023 - 8:29

Geweldig plan, nu nog alle auto’s de stad uit. De overlast van auto’s (in de stad) slaat echt alles.

Creature from the Black Lagoon
Creature from the Black Lagoon23 jun. 2023 - 8:12

Prima KPN - dan ga ik volgende keer met mijn fiets naar klanten toen. Kan ik de extra gemaakte uren wel gewoon schrijven?

weereenmening
weereenmening23 jun. 2023 - 7:17

Goed idee