Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kortste contract ooit: gloednieuwe woordvoerder Nieuw Sociaal Contract binnen drie uur gecanceld

  •  
12-09-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
5064 keer bekeken
  •  
ANP-471018466

Een contract lijkt opvallend genoeg van weinig waarde bij Nieuw Sociaal Contract, de nieuwe partij van Pieter Omtzigt. De partij kondigde vanochtend om half zeven aan dat Onno Aerden de nieuwe woordvoerder is:

Vanaf vandaag draag ik het woordvoerderschap van @NwSocContract@PieterOmtzigt over aan @onno_aerden. Mooi dat hij ons team komt versterken! Het telefoonnummer waarop we voor pers en media bereikbaar zijn, blijft gewoon hetzelfde. naar de campagne.

nic

Nog geen drie uur later, om half tien was hij alweer ontslagen.

In goed overleg met @PieterOmtzigt zojuist besloten dat het beter is dat @NwSocContract een andere woordvoerder krijgt. Kortste Haagse carrière ooit, helaas. Hier had ik me zeer op verheugd.

Scherm­afbeelding 2023-09-12 om 11.23.31

Pieter Omtzigt lijkt teruggeschrokken voor de aanval die onmiddellijk werd ingezet door voormalig Gele Hesjes-chef Jan Dijkgraaf in zijn dagelijkse tirade. Aerden heeft zich in het verleden kritisch uitgelaten over BBB en wappies.

F50Dq6PWQAAB6K0

Zo heeft hij in een X-discussie BBB een "gezwel dat de kwetsbare democratie van binnenuit sloopt" genoemd. Zoveel vrijheid van meningsuiting kan de rechtse beweging niet aan dus moest Aerden gecanceld worden. 

Scherm­afbeelding 2023-09-12 om 11.18.22

Omtzigt gehoorzaamde vrijwel direct aan de roep van rabiaat rechts. Of hij wist niet wie hij in huis had gehaald. De kiezer mag zelf bepalen wat erger is.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.