Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Remkes: boerencrisis reikt veel verder dan stikstof

Bemiddelaar noemt eerste overleg zonder protestboeren "buitengewoon constructief"
Joop

Korter dan je denkt

  •  
18-02-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
RTEmagicC_Korter-dan-je-denkt.jpg.jpg
Over Bolkestein die Wilders een 'kortstondige komeet' noemt

Meer over:

cartoon, politiek,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (23)

Hendricus2
Hendricus218 feb. 2011 - 8:44

:) Leuk

Ropanee
Ropanee18 feb. 2011 - 8:44

Adriaan, Deze slaat ook vast in. Gefeliciteerd, ook met jouw verjaardag 66 wat een leeftijd. Vanuit een grijs gemeenschappelijk bruin verleden.

Yggdrasil
Yggdrasil18 feb. 2011 - 8:44

Best wel jammer maar deze cartoon gaat het ook niet redden om opgehangen te worden in de vrijdenkersruimte van de VVD.

Bouwman2
Bouwman218 feb. 2011 - 8:44

Goed getroffen die gelijkenis van de heer Bolkestein met die andere intellectueel. Beiden van binnen wat leger dan de imposante buitenkant doet vermoeden.

maclofty
maclofty18 feb. 2011 - 8:44

Dr. h.c. ( doctoratus honoris causa) is hij dus een ere titel en zo moet je het ook voor je naam gebruiken, was even buitengewoon hoogleraar bij de RUL, maar is niet met emeritaat gegaan, dat wil zeggen als een echte professor gepensioneerd. Was dus van oorsprong, ondanks zijn vele studie richtingen Mr. in de rechten. Dit is vergelijkbaar met drs. Overigens is er een tijd geweest dat M. in de rechten zich ook met de drs. titel mochten sieren maar dat mag niet meer.

JoopSchouten
JoopSchouten18 feb. 2011 - 8:44

Fatalisme van de meester en zijn knecht... (Vrij vertaald naar Diderot.)

Ginerted
Ginerted18 feb. 2011 - 8:44

Ach, alleen bij mensen met een plat wereldbeeld gaat de komeet niet ruim achter of voor hem langs.

Yggdrasil
Yggdrasil18 feb. 2011 - 8:44

van harte gefeliciteerd Adriaan Je tekeningen blijven fantastisch mooi en ze worden steeds mooier naarmate er meer mensen, politiek correcte mensen, over vallen. Klasse.

a.doorgeest
a.doorgeest18 feb. 2011 - 8:44

De laatste twee prenten van Adriaan Soeterbroek zijn dusdanig ingetogen dat naar mijn smaak duidelijk wordt dat de rel rond zijn fameuze doucheprent hem flink geraakt moet hebben. Alleen een nogal begaafd kunstenaar reageert op deze waardige wijze op een nogal uit de hand gelopen situatie. Verder nix dan lof voor Soeterbroeks tekenwerk: mooie prenten, meestal briljant, goed getekend. En de prent "Wordt vervolgd" was verre van smakeloos. Bij types als Wilders weet je nooit waar het denken ophoudt en het uitvoeren van de eigenlijke geheime agenda zal beginnen. De onderhavige cartoon was wat wat direct - dat kan wel toegegeven worden. Dat een prent zoveel kan losmaken, zegt iets over de macht van het metier, en de kracht van kunst in het bijzonder. Op het eind van de dag zullen lullige straten naar fletse en blunderende politici worden vernoemd, maar de kunst blijft. Onverwoestbaar - in al zijn pracht en praal, soms eeuwenlang - soms eeuwig. Sterkte begaafd graficus. Het is altijd goed de samenleving af en toe een spiegeltje voor te houden, om haar op haar intense lelijkheid, smakeloosheid en soms extreme misdadigheid te wijzen...

AE911TRUTH
AE911TRUTH18 feb. 2011 - 8:44

Onder deze ideologie moet je wel even alles honderdtachtig graden omdraaien, dus wordt een kortstondige komeet een eeuwig rotsblok (dictator)

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa18 feb. 2011 - 8:44

Lang leve Adiaans potlood, hij is lang genoeg nog en gaat nooit op. Bolkestein ziet deuken in nagels en vindt het raar.

ErnsTT2
ErnsTT218 feb. 2011 - 8:44

[q] Bij types als Wilders weet je nooit waar het denken ophoudt en het uitvoeren van de eigenlijke geheime agenda zal beginnen. [/q] Denken? Wilders? Wie had dant nou gedacht, dat die Demagoog nog zou kunnen denken ook, daar heb ik eerlijk gezegd nog geen bewijs van gezien, hij laat immers voor zich denken, hij schuift iedere verantwoordelijkheid wild weg, en de ene dag is het dit, maar de volgende dag is het weer dat, afhankelijk van wie de buikspreekpop bedient. Zo is 65=65 een onwrikbaar breekpunt, en 18 uur later is het opeens 65=>67... Zou hij werkelijk in staat zijn om *zelf* te denken had ie *noooit* op de Cartoon gereageerd, ieder weldenkend mens weet immers dat je dan juist de aandacht vestigd op de Cartoon. En dat is wel het domste van al die blunders die hij begaan heeft, als zelfbenoemde Apostel voor het 100% vrije woord om Censuur gaan bedleen... Inmiddels is de Cartoon in alle 27 landen van de wereld in het nieuws geweest, met de bijhorende toch wel enigszins smalende commentaren, van hoe een voorvechter van het recht tot belediging, zich opeens zelf als gekwetst kleutertje ging gedragen...

desertfax
desertfax18 feb. 2011 - 8:44

Kometen zijn juist l a n g durig , hij zal een meteoriet bedoeln, zoals er ook een boven Bolkestein getekend staat.

thegerrie19561
thegerrie1956118 feb. 2011 - 8:44

Een fraaie cartoon. Bolkestein heeft destijds de geest uit de fles gehaald en wordt nu door Wilders ingehaald als demagoog. De heer Bolkestein heeft mij altijd tegen gestaan met zijn bekakte stem. Wilders is echter gewoon dom en laf: als je iets zegt wat hem niet bevalt blijft hij weg uit jouw programma, verder schrijft hij domme boekjes en artikelen.

mees.
mees.18 feb. 2011 - 8:44

Het is zijn eigen tovenaarsleerling...Bolkestein heeft Wilders gebaard en nu wordt ie door dat eigen gebaarde vermorzeld. Het zal hem altijd blijven achtervolgen dat hij een psychopaat niet als een psychopaat heeft herkend.

1 Reactie
Machosofty
Machosofty18 feb. 2011 - 8:44

Inderdaad Mees, onze blonde held heeft inderdaad veel kenmerken die in de DSM-4 beschreven staan als kenmerken van de anti-sociale persoonlijkheid oftewel de psychopaat. Overigens ook kenmerken van pestertjes op school, getuige bijvoorbeeld zijn "huilie, huilie". Maar ja, misschien is het ook wel zo dat veel pestertjes zich tot anti-sociale persoonlijkheden ontwikkelen. Let trouwens ook eens op zijn gelaatsuitdrukkingen, en dan specifiek op agressie, minachting, verbetenheid etc. Ongelofelijk dat zo iemand een aanhang van anderhalf miljoen stemmers weet te krijgen.

[verwijderd]
[verwijderd]18 feb. 2011 - 8:44

Nu eens kijken hoelang Bolk's partijgenoten op die komeet durven te blijven zitten. Een flink deel is reeds verdampt. En wat er gebeurt als Wilders I straks crasht, en omgedoopt wordt naar het meest dichtbijzijnde postkantoor. (Kan dat trouwens nog, of gaan alle meteorieten Bruna heten? Oei.... Bruna. )

1 Reactie
ErnsTT2
ErnsTT218 feb. 2011 - 8:44

De Postkantoren worden opgedoekt ! Wist je dat nog niet, is een fiks probleem voor de overheid, want daar werden heel veel semi-overheidsdiensten geregeld met de burgers. Want waar moet je straks je auto over gaan schrijven als de postkantoren verdwijnen ? Je zou haast gaan denken dat ze dat met opzet doen zodat ze eindelijk het postkantoor op het Neude kunnen slopen, nu de monumenten wet ook buiten werking word gesteld... (nou ja, als Rutte ooit een Wetsvoorstel naar de kamer gaat sturen, want dat was wel een onthutsende uitkomst van het verkiezingsdebat, al een half jaar aan het "regeren" en nog maar 1 (ja u leest het goed) lullig wetsvoorstel in elkaar geflanst. Maar wel alle belastingen verhogen, want na de Accijnsen op rookwaar brandstoffen en ddrank te hebben verhogt, de WOZ min of meer vrijgegevn, gaan nu de assurantien belastingen omhoog ! Dus je kunt je auto straks niet meer overschrijven op het postkantoor, maar je verzekering word wel duurder. Dienstverlening word afgeschaft, maar je moet er wel meer belasting voor betalen... Wie zei er ook alweer dat de VVD zorgde dat je minder belasting hoefde te betalen, en hoe langggggggg is de neus van die meneer nu ?

Groeneinkt
Groeneinkt18 feb. 2011 - 8:44

Dat is een meteoor, geen komeet. Kometen zijn ballen ijs en bevroren gassen, meteoren zijn steen. (en meteorieten zijn de resten van een meteoor)

2 Reacties
mees.
mees.18 feb. 2011 - 8:44

Dit is de kern van de komeet die Bolkestein dreigt te vermorzelen. De kern van de komeet kan 1 tot wel 50 kilometer! zijn

Yggdrasil
Yggdrasil18 feb. 2011 - 8:44

Ja en die man die op de stoel zit is Bolkestein, tenminste dat moet hij voorstellen, het is dus niet echt Bolkestein die daar zit. Het is een tekening, geen foto

mees.
mees.18 feb. 2011 - 8:44

Inderdaad,Adriaan Soeterbroek is vandaag jarig. 18 februari 1945 Van harte gefeliciteerd Adriaan en dat er nog veel prachtige en scherpe cartoons van jouw hand mogen verschijnen. Je hebt de Sueddeutsche Zeitung gehaald Adriaan - http://moby.to/q40j1j Der niederländische Rechtspopulist Geert Wilders noemen ze hem daar. Gewoon bij naam noemen dus.

1 Reactie
Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman18 feb. 2011 - 8:44

Geweldig! Daar moeten we Wilders dan toch voor bedanken ;-) En van harte gefeliciteerd Adriaan!