Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

De kop van Erdogan op de Beijerlandselaan in Rotterdam-Zuid

  •  
20-03-2017
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
223 keer bekeken
  •  
Erdogan-posters in Rotterdam

© 2017-03-19 00:00:00 ROTTERDAM - De politie heeft posters met de beeltenis van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan verwijderd uit de etalage van een pand in Rotterdam. De stad bevond zich

Dit is bij uitstek een plek waar volgens grote delen van blank Nederland lesjes in de vrije meningsuiting op hun plaats zijn
Wij hebben het jarenlang uittentreuren gehoord: dit land gaat schuil onder een verstikkende deken van politieke correctheid. Vandaar dat dat onverschrokken politici als Geert Wilders en Thierry Baudet zo hartstochtelijk opkomen voor de vrijheid van meningsuiting. Zij laten de innerlijke censor niet toe en die van buiten ook niet. Binnenkort staat de Geert weer voor de rechter omdat hij zei wat hij op zijn hart had.
Je zou dan ook denken dat juist in hun kringen een storm van verontwaardiging was opgestoken nu de politie van een etalageruit op de Beijerlandselaan in Rotterdam-Zuid grote affiches met het konterfeitsel van Recep Erdogan heeft verwijderd. De vrije expressie dient in dit land voor alles te gaan. De dagen van de politieke correctheid zijn immers voorbij.
Wat zien wij echter? Tanya Hoogwerf, coryfee van de lokale partij Leefbaar Rotterdam, meent dat de kleurenplaten met Erdogan de veiligheid in gevaar brengen. De politie heeft de affiches laten verwijderen omdat zij tot onrust zouden leiden.
De Beijerlandselaan is een drukke en gezellige winkelstraat met een tram in het midden, waar je zowel aan de klanten als aan de etalages kunt zien dat Rotterdam inwoners heeft met wortels in een kleine honderdvijftig landen. Vlakbij prijken twee ikonen van de Maasstad, de Kuip en de Essalam moskee. Dit is dan ook bij uitstek een plek waar volgens grote delen van blank Nederland lesjes in de vrije meningsuiting op hun plaats zijn. Het gaat immers om het onderschrijven en internaliseren van onze cultuur. Anders pleur je maar op, zegt onze zegevierende premier.
De onvermoeibare strijder tegen de oikofobie, de Nederlandse zelfhaat, Thierry Baudet wil zelfs een extra wet om scholen en andere instellingen te verplichten de Nederlandse vrijheden te propageren. Van Lodewijk Asscher moeten nieuwkomers in dit land een verklaring ondertekenen waarin zij beloven dit alles te respecteren.
En nou moet de knar van Erdogan weg omdat die in een winkelstraat onrust zou veroorzaken. Terwijl de vrijheid van meningsuiting er toch is om zulke onrust te veroorzaken, om de gezapigheid te doorbreken om het ongezegde te zeggen om het zwijgen te doorbreken.
Recep Erdogan is een akelige politicus. Dat staat buiten kijf. Hij misbruikt de godsdienst om een agenda uit te voeren die wij hier in Nederland populistisch zouden noemen. Bovendien schrijft hij referenda uit om doorbraken te forceren en zijn persoonlijke macht te vergroten. Hij gebruikt daarvoor een wet van het soort dat Baudet in Nederland wil invoeren. Hij heeft zich de laatste dagen op uiterst beledigende wijze over Nederland en de Nederlanders uitgelaten. Hij schold ons uit voor islamofascisten onder weglating van dat voorvoegsel islamo-. Dan blijft alleen fascisten over.
Hij heeft opmerkingen gemaakt die in het programma van Arjen Lubach niet zouden misstaan: dat de Turken in Europa meer kinderen moesten krijgen maar dat zij voor zij daaraan begonnen éérst naar de betere buurten dienden te verhuizen.
Maar als iemand zijn foto op welk formaat dan ook in het raam wil hangen, dan is dat zijn of haar goed recht. Ook al heeft die persoon, zoals in het onderhavige geval, het nodige met het gezag te verhapstukken omdat hij ervan wordt verdacht een illegaal wedkantoor te exploiteren. Iedereen in dit land heeft gelijke rechten en de politieke correctheid hebben wij immers achter ons gelaten: de vrijheid van meningsuiting staat voor ons op nummer één, niet dan?
Wij horen in dit land bijgevolg niet aan te komen met flauwe smoezen als zouden die affiches onrust veroorzaken. Niet in het land waarvan de premier voor hij het Torentje betrad het Binnenhof ooit verrijkte met een zaaltje waar met provocerende cartoons de vrijheid van meningsuiting werd gevierd. Niet in het land waar iedereen altijd alles moet kunnen zeggen.
Wie dan ook. Waar dan ook. Hoe dan ook.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.