Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Leefbaar Rotterdam zet zwart gemeenteraadslid weg als 'mevrouw Simons'

  •  
16-06-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
261 keer bekeken
  •  
hoogwerf
Je uitspreken tegen racisme is niet zo makkelijk als het soms lijkt. Wie zich waagt te mengen in bijvoorbeeld het Zwarte Pietendebat, wordt al gauw weggezet als zeurpiet. Muzikant Typhoon, die onlangs etnisch profileren door de politie aankaartte, wordt door diezelfde politie ‘jankmuilen’ verweten. Om nog maar te zwijgen over de bakken stront waar Quinsy Gario zich iedere ochtend weer schoon van moet wassen.
In de Rotterdamse gemeenteraad deed raadslid Tanya Hoogwerf (Leefbaar Rotterdam) woensdag een nieuwe duit in de zak met “koosnaampjes” voor antiracismestrijders. Tot twee keer toe noemde ze raadslid Peggy Wijntuin (PvdA) mevrouw Simons. Omdat mevrouw Wijntuin, net als Sylvana Simons, Surinaamse wortels heeft en “het walgelijke racisme dat af en toe ook in Rotterdam de kop opsteekt” hekelt. In het Algemeen Dagblad reageert Wijntuin aangeslagen:
"Wie het als zwarte vrouw waagt kanttekeningen te plaatsen bij het onverzoenlijke integratiebeleid van Leefbaar, wordt keihard weggezet als een zeurpiet."
Van je collega’s moet je het hebben.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.