Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

‘Koop een huis als Poetin: trek erin en bel dan pas de makelaar’

  •  
23-02-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
192 keer bekeken
  •  
Druktemaker Pieter Derks kan niet om de Derde Wereldoorlog heen, ook niet omdat we er al middenin zitten. “De cyberaanvallen op Oekraïense banken en overheidssites vorige week blijken vanaf een server in Wormer te zijn uitgevoerd. Het meest fascinerende vond ik nog dat het was gebeurd met een Mirai-botnet, een netwerk van gehackte computers dat vooral gebruikmaakt van slimme apparaten. Camera’s, deurbellen: dat zijn de dingen waarmee hackers tegenwoordig werken. Besef wat dit betekent: je deurbel is de oorlog al aan het uitvechten. Terwijl jij het nieuws zit te kijken, is je thermostaat een Oekraïense bank aan het platleggen, terwijl je wasmachine de site van het leger aanvalt.”
“Ik heb het nooit gehad op slimme apparaten, maar dat is vooral omdat ik er steeds dommer bij afsteek. Voorheen gebruikte ik knoppen op apparaten om ze te laten doen wat ik wilde. Nu krijg ik instructies van de wasmachine: open deur, vul wasmiddel bij, stel timer in, leeg wastrommel, ruim de keuken op, snoei de hazelaar, eet meer groenten, vernietig Kiev. Misschien is geheel in lijn met de nieuwe pro-Russische omroep hier in ons land de term ON-dingen beter geschikt voor dit soort apparaten.”
“Hoe dan ook, de oorlog is hier en ik verwacht dat er de komende tijd veel dingen gaan veranderen. Dat hoeft niet alleen slecht nieuws te zijn. Misschien is dit een definitieve wake-up call om onze manier van onderhandelen te veranderen. Dat is waarom wij steeds achter de feiten aanlopen. Poetin kiest voor: eerst actie, dan onderhandelen. En eerlijk is eerlijk: hij heeft daar tot nu toe veel succes mee. Misschien is dit een goede tip voor mensen die een huis zoeken: gebruik de Poetin-methode. Zoek een huis uit, bel de verhuiswagen, breng je spullen erheen, ga er wonen, en bel dan de makelaar om over de prijs te gaan praten.”
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.