Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Coronavirus is begonnen aan najaarsoffensief, aantal besmettingen neemt razendsnel toe

Duitsland scherpt maatregelen aan
Joop

'Koning van Europa' Farage verliest tienduizend pond aan winst Joe Biden

  •  
09-11-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Farage Bet
De door Joe Biden gewonnen Amerikaanse presidentsverkiezingen betekenen voor de Britse populist Nigel Farage een verlies van 10.000 pond. Dat is het bedrag dat Farage had ingezet bij een weddenschap dat Donald Trump de verkiezingen zou winnen. Een reactie op een weddenschap van Trumps voormalige advocaat Michael Cohen, die zelf 10.000 dollar rijker werd door de winst van Biden goed te voorspellen.
Op de dag van de verkiezingen zelf was Farage nog vol goede, doch misplaatste moed. Op zijn twitteraccount plaatste hij een foto van zichzelf met de weddenschap. Ook noemde hij Cohen “zeer dom” om op Biden te wedden, aangezien het Trump was met “het momentum”, aldus Farage.
Vlak voor de verkiezingen verscheen Farage nog op het podium bij een van Trumps campagnebijeenkomsten. Daar werd de aanjager van de Brexitdoor de vertrekkende president aangekondigd als “de koning van Europa”. Tot grote hilariteit van The Guardian , die Trumps “geheime wapen” omschrijft als:
"Hij had hem net zo goed de hertog van Ruritanië of de sultan van Jupiter kunnen noemen. Toch omschreef  Trump Farage als “een van de machtigste mannen in Europa”, ook al is Nigel een werkloze radio-dj en heeft hij een groot deel van de afgelopen vier jaar doorgebracht rondhangend in de Verenigde Staten, hopend op een uitnodiging voor een 40 minuten durend diner om 18.00 uur om een doorbakken biefstuk te eten met een zelfverklaarde zedendelinquent."
Farage heeft nog niet gereageerd op zijn verlies. Cohen heeft laten weten zijn winst aan een goed doel te schenken.
 

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (19)

DiederikZeeman
DiederikZeeman19 nov. 2020 - 10:17

Populisme, les 1: Populisten liegen ALTIJD. Dus Nigel heeft in werkelijkheid geen cent ingezet op de verkiezingen in de VS.

PVDB2
PVDB29 nov. 2020 - 21:12

Onze Nigel heeft alweer een nieuwe partij opgericht; The Anti Lockdown Party. Het lijkt Henk Krol wel. Een even grote charlatan maar iets minder goed in de slappe was als onze drinkebroer de multimiljonair. https://www.krapuul.nl/buitenland-2/2751942/herstart-voor-brexit-party-als-anti-lockdown-partij/

1 Reactie
GoudenBergen
GoudenBergen10 nov. 2020 - 9:35

Farage kan zich dat verlies permitteren, althans financieel. Het kan wel invloed hebben op zijn prestige, als hij dat al heeft. Farage en Krol zijn politieke avonturiers die van de ene naar de andere partij hoppen of zelf partijtjes uit de grond stampen, die na korte tijd alweer ter ziele gaan. In het geval van Krol lijkt het meer te gaan om de knikkers dan om het spel, bij Farage ligt dat anders. Hij heeft een belangrijke rol gespeeld in het slagen van de Brexit.

Greendutch
Greendutch9 nov. 2020 - 20:50

hou ons aub op de hoogte of farrage dit bedrag wel uitkeert.

1 Reactie
GoudenBergen
GoudenBergen10 nov. 2020 - 9:35

LOL

RaymondenJoop
RaymondenJoop9 nov. 2020 - 17:21

De man zit in het EP, als je ergens geen meedelijden mee hoeft te hebben is het met politici werkend in Brussel. Hun onkostenvergoeding op jaarbasis is een jaarloon elders

MAD1950
MAD19509 nov. 2020 - 16:19

Farage is een van mijn idolen (ja, mag dat misschien?), maar ik ben toch blij dat hij de weddenschap verloren heeft. En ik vermoed dat hij het geld best kan missen.

[verwijderd]
[verwijderd]9 nov. 2020 - 12:54

--- Dit bericht is verwijderd —

4 Reacties
DaanOuwens
DaanOuwens9 nov. 2020 - 16:01

@ Kees Jij schrijft: Nu de EU elites denken met steun van Biden de Britse arbeiders er wel onder te krijgen koersen we steevast af op een harde Brexit. Je raakt weer verder van het pad. De engelsen die in het verleden labour stemden en nu voor de brexit en johnson, zij willen een harde brexit. De elite zoals jij de rest noemt willen dat niet. Dus je draait de zaken om. Maar gelukkig krijgen de arbeiders wat ze willen. Een harde brexit. Mooi toch.

vdbemt
vdbemt9 nov. 2020 - 16:49

"Nu de EU elites denken met steun van Biden de Britse arbeiders er wel onder te krijgen koersen we steevast af op een harde Brexit." Ik vind het knap hoe jij Biden verantwoordelijk maakt voor het wel-en-wee van de Britse arbeiders. Dat is toch echt het Britse kabinet zelf dat zich van Europa af wil wenden. En daar in Trump een medestander vond. Biden is niet verantwoordelijk voor de Britse burger. Hij zal, anders dan Trump, weer meer gaan voor algemeen belang. de VS EN Europa.

NoahAmber
NoahAmber9 nov. 2020 - 16:57

Ah Kees is weer terug bij zijn inmiddels zeer beperkte vocabulaire Arbeiders, EU elite, populisten. Gooi er volgende keer nog wat vazallen tegenaan. Goed te zien dat je weer terug gaat naar de basics. Zie je wel dat niet 100x van nick had hoeven te veranderen.

Marinus Calamari
Marinus Calamari9 nov. 2020 - 17:36

Er is geen reden om aan te nemen dat de EU en/of de VS van plan zijn "de Britse arbeider" en "hun Brexit" ook maar een strobreed in de weg te leggen. En die Brexit gaat er dan ook gewoon komen, hoor, alleen zal dat hoogstwaarschijnlijk niet zo leuk zijn voor "de Britse arbeider". En dat begint bij de rechtse gelederen nu ook door te dringen, en dus moet er weer afgeschoven worden.

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland9 nov. 2020 - 12:11

ongeveer mijn jaarinkomen

1 Reactie
NoahAmber
NoahAmber9 nov. 2020 - 16:57

Voor één dag in de week is dat dan wel netjes betaald

vdbemt
vdbemt9 nov. 2020 - 10:38

Een 'goed' voorbeeld van kapitalisme, oppervlakkigheid en volledig los zijn van problemen op gebied van armoede, en ook milieu/klimaat.

4 Reacties
Sam V
Sam V9 nov. 2020 - 11:28

Want het gros van het volk doet niet mee aan de postcodeloterij, de staatsloterij of de vele andere manieren om je geld weg te gooien? Hieruit blijkt alleen dat Farage ook maar een mens is. Nog geen koning, dat inderdaad niet.

vdbemt
vdbemt9 nov. 2020 - 12:38

@SamV. Dat vind jij vergelijkbaar. Af en toe eens meedoen aan een loterij in de ijdele hoop ooit eens een leuk bedrag te winnen. Of 10.000 pond, die je dus zo kunt missen, weggooien met een weddenschap.

axetothehead
axetothehead9 nov. 2020 - 12:47

@vdbemt Hij ontvangt een dik pensioen van de EU dus hij zal het makkelijk kunnen missen...

vdbemt
vdbemt9 nov. 2020 - 16:52

@axetothehead. Dat hij het makkelijk kan missen, is me wel duidelijk. Het gaat mij om: wat doe je met 10.000 pond? Als je zo rijk bent dat je dat kunt missen. Oh, leuk: een weddenschap tussen 2 mensen. Hetgeen getuigt van kapitalistisch handelen zonder enig maatschappelijk besef.