Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Koning breekt Griekse vakantie af na storm van kritiek

  •  
16-10-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
421 keer bekeken
  •  
Naturalis celebrates 200th anniversary
Update:
De koning heeft zijn verblijf in Griekenland afgebroken, meldt de NOS. Het besluit is genomen nadat er een lading kritiek kwam op de vakantiereis van de koninklijke familie.
"“We zullen onze vakantie afbreken. We zien de reacties van mensen op berichten in de media. En die zijn heftig, en die raken ons”, schrijven ze in een verklaring. “We willen er geen enkele twijfel over laten bestaan: om het covid-19-virus eronder te krijgen is het noodzakelijk dat de richtlijnen worden nagevolgd. De discussie naar aanleiding van onze vakantie draagt daar niet aan bij.”"
Eerder:
In de Tweede Kamer, en ver daarbuiten, is met ontsteltenis gereageerd op het nieuws dat koning Willem-Alexander met zijn gezin per regeringsvliegtuig naar Griekenland is vertrokken om daar de herfstvakantie door te brengen. Het AD schrijft:
",,Als de koning nu op vakantie gaat is dat echt het verkeerde signaal aan Nederland’’, vindt GroenLinks-fractievoorzitter Jesse Klaver, die opheldering wil van premier Rutte. ,,De regering vraagt mensen om zoveel mogelijk thuis te blijven en af te zien van allerlei dingen waar ze naar uitgekeken hebben’’, gaat hij verder. ,,Dan helpt het niet als er berichten opduiken de koninklijke familie het vliegtuig naar Griekenland pakt.’’"
De koning heeft een vakantiehuis op het Griekse vasteland waar code geel (“let op, veiligheidsrisico’s”) geldt. Voor de Griekse eilanden geldt inmiddels al code oranje. Het kabinet drukt burgers op het hart niet naar oranje gebieden te gaan en ontmoedigt reizen in het algemeen. Het devies tijdens de dinsdag afgekondigde gedeeltelijke lockdown is zo min mogelijk te reizen.
Extra pijnlijk is dat het kabinet, of in ieder geval minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge, niet op de hoogte bleek te zijn van de vakantieplannen.
Het kabinetsadvies is om niet naar oranje gebieden te reizen. Deze week maakte het kabinet zelfs bekend extra maatregelen te nemen om mensen te ontmoedigen op pad te gaan. Het AD laat Noud Bex, expert in crisiscommunicatie, aan het woord die vreest dat de koning met zij reislust het draagvlak voor de coronamaatregelen ondermijnt. Hij vergelijkt de vakantiereis met de bruiloft Ferd Grapperhaus waar de coronaregels willens en wetens werden overtreden. De krant merkt op dat het koningspaar deze zomer al in opspraak raakte omdat ze zich in Griekenland niet aan sociale afstandsregels hielden.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (168)

vv2
vv220 okt. 2020 - 11:30

Heeft de koning een regel of wet overtreden?

henk-alexander
henk-alexander18 okt. 2020 - 13:07

Een koning die met hangende pootjes voortijdig terug moet komen van vakantie. Een beetje monarch moet toch schijt aan z'n onderdanen hebben? Om dit persoonlijk én maatschappelijk dilemma in het vervolg te voorkomen wordt het tijd om het e.e.a. constitutioneel grondig te regelen.

DeKleineSalamander
DeKleineSalamander18 okt. 2020 - 10:04

De knuppel kan het goed maken. Een knuppel aan de knuppel van zijn eigen vliegtuigje(door ons betaald) naar zijn privéresort in Griekenland. Mag het wat kosten? Tja, en Huppie Kees Mark Rutte hield hem niet tegen en Glimmie Shoe Hugo wist natuurlijk weer van niks. Wat Huppie Kees Mark dus wel tegenhoudt is inzicht in de totale kosten en salarissen van dit gezelschap. En oh wee, er mag geen vluchteling teveel het land in komen. Willem kan zijn fout nog goed maken door nogmaals met het vliegtuig via Athene maar dit keer naar Lesbos te vliegen.Wij betalen het, want dat deden we al. En aldaar flink wat vluchtelingen mee te nemen. Mark durft hem niet tegen te houden en Hugo weet van niks. Dus wat houdt hem tegen om nog eens naar Griekenland te vliegen?

Rechtse Bal -
Rechtse Bal -18 okt. 2020 - 10:02

de koning (niet gek en genoeg adviseurs) heeft m.i. Rutte willens en wetens in een zeer lastig parket gebracht. Rutte kan zich hier niet uit draaien vanwege zijn dekmantelfunctie. Was het een afrekening ?

Uilenspiegel
Uilenspiegel18 okt. 2020 - 9:11

The horror!

Bernie2
Bernie218 okt. 2020 - 8:55

"Het land is van de burgers." Ruim 200 jaar geleden ruimden de Fransen hun koningshuis op. Dat ging wat bloedig, zoals na de grondige sloop van de intens gehate Bastille het geval was, maar de kop was er af. Andere Europese democratieën volgden. Nederland hanteert het feodale en archaïsche systeem nog wel steeds. Hopeloos verouderd, dus opruimen en vervangen met een moderne republiek. Willem van O. geeft zijn bezittingen en geroofde kapitalen terug aan het volk en burgemeester Van Zanen zoekt een leuk onderkomen voor de man en zijn zijnen in de Schilderswijk. Willem zal dan af en toe een spreekbeurt houden voor de Club van Gesneefde Koningen en als speaker optreden bij RTL's 'Bij ons in de Schilderswijk' en voilà. Kunnen wij inhoud geven aan een nieuw en modern bestel. Kiezen een leider voor vier jaar die, mits ongeschikt, na vier jaar via de achterdeur wordt afgevoerd en verruild voor een betere. Ugh

Willem Heerema
Willem Heerema17 okt. 2020 - 22:22

De reis heeft per persoon uitgedrukt veel CO2 uitstoot veroorzaakt. Hopelijk gaan ze de CO2 compenseren, bijvoorbeeld door aanplant van een groot bos.

1 Reactie
LaBou
LaBou 18 okt. 2020 - 10:28

Dat bos hebben ze al maar, terwijl jij volledig voor het onderhoud daarvan betaalt, mag je daar 2 maanden per jaar niet in omdat de familie dan op varkentjes, hertjes en boskippen moet kunnen schieten.

Greendutch
Greendutch17 okt. 2020 - 21:11

zou hij ook een voucher gekregen hebben omdat t niet doorging?

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland17 okt. 2020 - 17:58

Beatrix hield tenminste nog de schijn op.

TheBigLebowski
TheBigLebowski17 okt. 2020 - 17:09

Domme gast en dan nog vliegen ook. Een fijn voorbeeld is ie. NOT. Rutte wil niet reageren, wat een zwaktebod.

5 Reacties
ton14024
ton1402417 okt. 2020 - 17:54

Wat een gelul. Die reis was waarschijnlijk een subliem voorbeeld van een gezelschap in quarantaine. Niks corona, gewoon poen. Dit is heel wat anders dan een Trump die corona ontkent, en vervolgens zonder klachten het beste coronamedicijnen cocktail krijgt. Dat is een slecht voorbeeld.

Loebkesman
Loebkesman17 okt. 2020 - 22:26

Ton https://youtu.be/OfPkQAr-i04[Volgens mij ontkent hij het niet hoor.]

Molly Veenstra
Molly Veenstra17 okt. 2020 - 23:13

@Ton 'Dat is een slecht voorbeeld.' Waarom moet die man een voorbeeld zijn? Hij vroeg toch niet of hij alsjeblieft onze vorst mocht wezen? Dat is hem gewoon overkomen, omdat zijn moeder toevallig vorstin was. Bevrijd de koning van zijn afschuwelijke lot. Koning. Je zal het maar wezen. Leve de republiek der Nederlanden! 'Free Willy.' (met dank aan Zapata)

Ryan2
Ryan218 okt. 2020 - 8:38

@Ton.. Wat een gelul... Zo gaan we hier niet elkaar om.

gimli55
gimli5518 okt. 2020 - 9:31

@Ton De eerste alinea heeft niets inhoudelijks en relevants te maken met de tweede. Ik mis zoals ik in mijn eerste zin al schrijf, inhoudelijkheid en relevantie. Een zwakke reactie. Kom op, je kan beter.

Sailor2
Sailor217 okt. 2020 - 16:36

De koning zag geel en dacht dat het goed was.

1 Reactie
NoahAmber
NoahAmber18 okt. 2020 - 10:30

Als het voor vele Nederlanders goed was en ook voor de overheid, dan is het ook goed voor de koning. Het reizen naar gele gebieden wordt niet ontraden alleen aangemerkt als veiligheidsrisico.

Cave Canem
Cave Canem17 okt. 2020 - 16:12

Nu hij terugkeert zal het weer een stuk beter gaan met de corona-cijfers. Minder besmettingen en patiënten genezen sneller. Toch? Misschien dat we ons in deze donkere tijden meer druk zouden kunnen maken over hoofdzaken.

2 Reacties
Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland17 okt. 2020 - 17:59

Zullen we het dan vanaf nu alleen nog maar over ademen hebben ? Dat lijkt me wel de hoofdzaak de rest is bijzaak.

De Vries3
De Vries317 okt. 2020 - 18:52

Ik denk niet dat mensen zich meer aan de maatregelen houden als ze weten dat de Koning lekker van onze belastingcenten op vakantie naar Griekenland gaat.

Minoes&tuin
Minoes&tuin17 okt. 2020 - 14:05

Kortom heeft hij er spijt van dat het ontdekt is!

4 Reacties
Zapata
Zapata17 okt. 2020 - 14:25

Gewoon niet meer op die man stemmen de volgende keer.

JosSp2
JosSp217 okt. 2020 - 17:00

Het is wel heel makkelijk om kritiek te leveren op een ander. Vooral als we zelf deze virusuitbreiding veroorzaken. Als we beter op hadden gelet hadden we nu ook allemaal onze voucher in kunnen leveren en van een 'Griekse' vakantie kunnen genieten. #fouten maken we allemaal?#

Zapata
Zapata17 okt. 2020 - 17:41

Het is wel heel makkelijk om kritiek te leveren op een ander. Aldus JosSp. Die daarna 17 miljoen mensen de maat neemt. En die ook nog eens al die mensen onder we schaart als zou er geen enkel verschil tussen die mensen zitten.

gimli55
gimli5518 okt. 2020 - 9:36

@Zapata, Verdeel en heers, beschuldig en verwijt. Alles wat premier Adern niet doet. Die biedt perspectief, visie en oplossingen. Kan het anders, zeker wel. Je moet het alleen wel willen inzien en naar handelen. De andersdenkenden worden beschimpt en beschuldigt van de toename van de besmettingen, terwijl Rutte en de Koning in bescherming worden genomen tegen hun eigen blunders.

Joop Schouten
Joop Schouten17 okt. 2020 - 13:54

Ongelofelijk dom van bovendaan Alex v. O. ...En Rutte weet nog even niets te zeggen.

harmmeijer
harmmeijer17 okt. 2020 - 13:49

‘Geweldig’ kabinet, not. Rutte heeft weer eens lopen k*tte. Staat De Jonge te schutteren tijdens de wekelijkse persconferentie, die altijd gehouden wordt na de ministerraad op vrijdag. De Jonge weet van geen vakantie van de Oranjes, die hun jetset-imago weer eens eer aan doen.

Wilma3
Wilma317 okt. 2020 - 12:56

De NOS omschrijft het mooi in haar kop: Vliegvakantie toont grote afstand koning tot samenleving.

3 Reacties
Zapata
Zapata17 okt. 2020 - 14:26

Terwijl juist die NOS wel heel erg koningsgezind is. Maartje van Weegen kom er maar in.

Fredje3
Fredje318 okt. 2020 - 4:35

@Wilma, Klopt, half Nederland is op vakantie geweest en geen probleem. WA gaat op vakantie, op een veilige manier en naar een veilig stuk in Europa en Holland is in last. Laat mij dan maar geen Koning zijn, dan kan ik tenminste zonder gezeik dingen doen.

gimli55
gimli5518 okt. 2020 - 9:37

@Fredje Je bent ook geen Koning, of heet je eigenlijk van Buuren.

Molly Veenstra
Molly Veenstra17 okt. 2020 - 12:40

Alles wat de koning doet en wat zijn kinderen doen wordt breed uitgemeten in de pers en is gebonden aan voorwaarden die niet gelden voor gewone burgers. Dit geldt ook voor zijn vrouw, alhoewel die uit vrije wil in dit leven gestapt. De koning is op grond van zijn geboorte een van de meest onvrije Nederlanders. Dit maakt de monarchie een wreed systeem. Vrijheid voor de koning! Nederland, republiek!

2 Reacties
Zapata
Zapata17 okt. 2020 - 14:27

Free Willy.

Molly Veenstra
Molly Veenstra17 okt. 2020 - 22:52

Free Willy.... Jij snapt het.

Rechtse Bal -
Rechtse Bal -17 okt. 2020 - 12:25

eerdere berichtgevingen gaven aan dat de koning een resort op een grieks eiland had gekocht; nu is het ineens ''ergens'' op het griekse vasteland. Is er een google-map van ? wie zegt ons dat de koning inderdaad weer terug in nederland is en niet ergens op safari ? dat alles met de natte deken van ''prive''. als er een lintje doorgeknipt wordt , word je overspoeld met informatie en vooral foto's ... als het zo uitkomt , is het plots prive... het kan me eigenlijk geen bal schelen..

2e kans
2e kans17 okt. 2020 - 12:18

Naar mijn mening werken de koninklijke voelsprieten naar wat slim is onder de tijd niet. Ze gaan echter naar hun eigen huis in een geel land, dus dat valt mee. Half Nederland zit nu in vakantiehuisjes hier in Nederland waar alles Oranje is.. Alsnog heel dom en dut hadden ze niet moeten doen. Draagvlak creëer je niet op deze manier. De selectieve verbazing van sommigen valt mij wel op. Halsema was een heldin want de BLM demo was te belangrijk.. Zij ging niet tegen een advies maar tegen een verplichting in.

2 Reacties
Knertel
Knertel17 okt. 2020 - 14:29

Femke Halsema, de nieuwe Kop van Jut. Misstap van onze koning en mevrouw Halsema wordt er bij ingetrokken. Heel sterk hoor. Applaus!

2e kans
2e kans17 okt. 2020 - 16:23

Knertel, Ik verbaas mij alleen over het feit dat mensen die de actie van mevrouw Halsema in Corona-tijd verdedigen nu de koning wel aanvallen. Beide acties waren dom.

west012
west01217 okt. 2020 - 12:00

Van mij had hij daar mogen blijven.

1 Reactie
Thuiszitter
Thuiszitter17 okt. 2020 - 14:04

Hij is er ook nog, vliegtuig terug was leeg

Bert de Vries
Bert de Vries17 okt. 2020 - 11:53

Als de koning met zijn Boeing op vakantie naar Griekenland gaat, gaat een complete bemanning mee. Gaat een complete beveiliging mee. Gaat een aanzienlijke staf mee. Dat is al gauw een man of 30. Iedereen na terugkomst in quarantaine vawege besmettingsrisico. Rutte heeft het allemaal overwogen en geaccepteerd. Met ongetwijfeld Grapperhaus in z'n achterhoofd. En ook de onrust onder de bevolking. Hij heeft het voor lief genomen. Elk volk krijgt de leider die het verdient.

3 Reacties
Minoes&tuin
Minoes&tuin17 okt. 2020 - 13:02

Hij is nog niet terug heb ik begrepen!

Bert de Vries
Bert de Vries17 okt. 2020 - 15:26

Minoes, hij gaat eerst in Griekenland in quarantaine. Want dat komt onze veiligheid ten goede. Het is de zelfopoffering van de vorst die zijn volk bemint. Jij begrijpt dat niet. Ik begrijp dat niet. Want wij zijn mensen. En hij is vorst.

Minoes&tuin
Minoes&tuin18 okt. 2020 - 2:43

Op Schiphol geland met KLM denk ik, zijn nationale trots :)

Poeh, poeh
Poeh, poeh17 okt. 2020 - 11:43

De zoveelste lepe zet van Rutte: niks tegen Hugo de Jonge zeggen over de vakantietrip van de Koning en hem dan lekker lekker laten schutteren. Zelf blijft de lachebek weer buiten schot. Verkiezingsmest in optima forma.

Joop den Uil
Joop den Uil17 okt. 2020 - 11:27

mooie foto bij het artikel: iemand die 5 middelvingers in 1 keer opsteekt.

Phil2
Phil217 okt. 2020 - 10:37

Dus de regerings Boeing 737 is naar Griekenland gegaan, toen terug naar Schiphol... en wederom naar Griekenland gevlogen om de familie terug naar Schiphol te brengen. Kan iemand de fossiele gevolgen van dit 2x retour tripje ff uitrekenen?

4 Reacties
Zapata
Zapata17 okt. 2020 - 11:31

Nee het blijkt dat ze nog steeds in Griekenland zitten.....

dezeeuwgerard
dezeeuwgerard17 okt. 2020 - 11:52

Dit heet zeuren..

LaBou
LaBou 17 okt. 2020 - 15:23

Waarom doe je het dan, dezeeuwgerard.

Minoes&tuin
Minoes&tuin18 okt. 2020 - 2:42

LaBou Vast een influencer door Rutte ingehuurd! Je moet hem doorhebben, alles voor geld!

Blondje3
Blondje317 okt. 2020 - 9:00

Rutte had beter moeten weten en had de koning moeten adviseren niet op vakantie te gaan. Uit het signaal wat ze nu hebben afgegeven, blijkt maar weer hoe ze naar de onderdanen kijken, nl. Klootjesvolk waar ze zich ver boven verheven voelen. Elitair gajes!!!

1 Reactie
Kuifje3
Kuifje317 okt. 2020 - 9:45

Soms, heel soms zou Wimpie Alex met zijn lieve vrouwtje zelf ook wel eens na kunnen denken toch? Iets van het hebben van een voorbeeldfunctie en zo. Ik gun iedereen zijn pleziertjes overigens en ben niet eens tegen het koningshuis (ook niet persé voor trouwens), maar zoiets moet iemand toch zelf kunnen bedenken? Ook zonder de hulp van Rutte. Dat gaat wat verder dan elitair gedrag. Gewoon totaal onverantwoordelijk en, tsja... dom.

Aldtsjerk
Aldtsjerk17 okt. 2020 - 8:40

Even weg van Genee, Meijlandjes, Angela, Eric Dijkstra, Linda, Grapperhaus, NOS journaal, Jinek, Akwasi, ik zou het ook wel weten.

Kuifje3
Kuifje317 okt. 2020 - 8:35

Zoals wel vaker een beetje dom

Martin Wester
Martin Wester17 okt. 2020 - 8:16

Ik denk dat het punt vooral is dat het koningshuis door velen (niet door mij) wordt aanbeden en in die zin een belangrijke voorbeeldfunctie heeft. De koning had de afgelopen maanden zijn symbolische meerwaarde kunnen bewijzen door bijvoorbeeld wekelijks 'het volk' toe te spreken, dagelijks (via een videoverbinding) te praten met medewerkers en patiënten in ziekenhuizen, verpleeghuizen e.d. om harten onder riemen te steken enz. Maar niets van dat alles. Het is eigenlijk bij één obligate speech en een paar verrassingsbezoekjes gebleven. Hij is totaal onzichtbaar juist in tijden dat hij er zou moeten zijn. En als hij zich dan laat zien, is het om te tonen dat hij lak heeft aan het volk dat deze zomer meestal de eigen vakantie aan de neus voorbij heeft zien gaan. Dat steekt. En ook: als hij de reisbeperkingen al negeert, waarom zou 'het plebs' dat dan niet doen? Interesseert het besmettingsgevaar hem niet? Dit is gewoon een miskleun van de eerste orde en het verbijstert me dat dat niet van tevoren is aangevoeld.

RechtdoorZee93
RechtdoorZee9317 okt. 2020 - 8:04

Geen bijster intelligente actie en inmiddels een van vele. Had hij serieus verwacht dat hij dit kon doen zonder kritiek? Of had hij gehoopt het stiekem te kunnen doen? Kijk iedereen verdient wat mij betreft zijn / haar vakantie en rustmomentje. Ook de familie Oranje. Echter, had het van te voren aangekondigd dat ze zouden afreizen mits Griekenland geen negatief reisadvies heeft. Hoewel ook dan ze zich hadden moeten afvragen of ze nog wel moeten afreizen enkele dagen na een strenge lockdown. Schaamte voorbij. Er is terecht veel kritiek op Trump als hij telkens tijdens een crisis bezig is met zijn eigen vertier. Blijkt maar weer dat ons eigen staatshoofd geen haar beter is.

2 Reacties
Blondje3
Blondje317 okt. 2020 - 9:12

En zo is het maar net!

Eric Minnens
Eric Minnens17 okt. 2020 - 10:21

@Blondje "zo is het maar net" Ach Blondje, ik zou juist denken: zo is het nu juist net niét! Ik denk dat WA wel degelijk een haar beter is dan Trump. Misschien zelfs wel twee haartjes. Trump had sowieso niet rechtsomkeert gemaakt. En heb je WA wel eens over nepnieuws horen praten? Of over een muur tussen Amsterdam (republiek immers) en de rest van Nederland? Die RechtdoorZee toch... Een hyperbole ad absurdum.

RaymondenJoop
RaymondenJoop17 okt. 2020 - 7:51

Na Halsema, Grapperhaus, de Tilburgse burgemeester nu dus de koning. Goed voor het draagvlak.... Dan mis je toch ergens een antenne, best kwalijk met een dergelijke professie

tinekea2
tinekea217 okt. 2020 - 7:28

wat een kinnesinne. Met prive vlegtuig aankomen , in je auto en naar eigen huis. geen enkel risico. Maar ja, sommige mensen gunnen een ander zijn vakantie niet. ikke niet, dan jij ook niet.

3 Reacties
MaxMax2
MaxMax217 okt. 2020 - 10:34

Do as I say, not as I do...

Martin Wester
Martin Wester17 okt. 2020 - 12:41

Als koning ben je niet 'een ander'. Dan heb je een voorbeeldrol te vervullen en moet je soms bepaalde offers brengen. Staat ook genoeg tegenover, lijkt me. Wil je die verantwoordelijkheid niet, wat ik me goed kan voorstellen, dan hang je je kroon aan de wilgen en verdwijn je in de anonimiteit. Moet je wel ook afscheid nemen van de overige privileges die aan je rol verbonden zijn. Wat me in dezen vooral verbaast, is dat kennelijk niemand ten paleize voelsprieten heeft die ook maar enigszins op de actualiteit zijn afgestemd.

Zapata
Zapata17 okt. 2020 - 14:33

Privé vliegtuig? Nee regeringstoestel. Alles op kosten van de belastingbetaler. Het huisje in Griekenland, het speedbootje, en wat ze daar dagelijks verorberen en verbrassen. Hoezo privé? Talloze ondernemers staat het water aan de lippen, mensen verliezen hun baan en zitten opgesloten in een kleine woning met kinderen en wordt dringend aangeraden om niet te gaan reizen. Maar wat doet onze monarch? Die neemt het er nog even lekker van.

Bernie2
Bernie217 okt. 2020 - 7:27

Die Willem van O. toch. Wat mij het meest steekt is dat Van O. met zijn Argentijnse huisgenoot hun terugkeer als volgt verklaart: "We zullen onze vakantie afbreken. We zien de reacties van mensen op berichten in de media. En die zijn heftig, en die raken ons." Deze man geeft dus geen zier om corona, het besmettingsgevaar en risico's voor het Griekse personeel etc. Wel geeft hij blijkbaar om zijn beeldvorming. Voilà, zie hier de leider van alle Tros/Avro fans. Extra pijnlijk is dat lichtgewicht Rutte, verantwoordelijk voor deze archaïsche artefacten, van de kwestie wist en niets deed om de reis te voorkomen. Lekkere jongens daar.

6 Reacties
Minoes&tuin
Minoes&tuin17 okt. 2020 - 7:41

Precies, spijker op de kop!

MaxMax2
MaxMax217 okt. 2020 - 10:35

'Extra pijnlijk is dat lichtgewicht Rutte, verantwoordelijk voor deze archaïsche artefacten, van de kwestie wist en niets deed om de reis te voorkomen. ' Dat komt omdat het koningshuis onaantastbaar is, niemand durft zijn vingers daar aan te branden.

Thuiszitter
Thuiszitter17 okt. 2020 - 10:45

Risico’s? Welke dan , de Oranjes worden getest , de personeelsleden worden getest , ik zie er geen besmettingsgevaar in .

dezeeuwgerard
dezeeuwgerard17 okt. 2020 - 11:55

Zie hier met name jaloezie reacties.. Jopers doen niets fout en houden zich allemaal keurig aan alle regels.. Daar is een woord voord voor: hypocriet.

Minoes&tuin
Minoes&tuin17 okt. 2020 - 13:03

Er zijn hier mensen met een glazen bol zo te lezen!

Minoes&tuin
Minoes&tuin18 okt. 2020 - 2:46

Haha, heel Nederland is al besmet door en met dit koningshuis!

Rick Hofland
Rick Hofland17 okt. 2020 - 6:40

Ach.... dat koningshuis is toch een poppenkast van zich verheven voelende adel die als enige verbinding met het voetvolk hebben is dat ze zich af en toe op advies van spindokters op werkbezoeken of ander momenten zich tussen het plebs voegen om te doen alsof ze betrokken zijn met ons. Iedereen die denkt dat deze dynastie daadwerkelijk betrokken is met de samenleving heeft echt een plaat voor zijn kop.

Bert de Vries
Bert de Vries17 okt. 2020 - 6:16

Rutte zou op de hoogte zijn geweest. Als dat waar is, is zijn aftreden nabij. Want in plaats van er dwars voor te gaan liggen, heeft hij zich er bij neergelegd. Al dan niet tegen heug en meug. En dan heeft hij zich meer hielenlikker dan leider getoond. In dit geval heeft Rutte alle status van leider tijdens een crisis te grabbel gegooid. Hij, en de politici die hem dan steunen, kunnen nooit weer zeggen dat 'wij' ons aan de regels moeten houden. Daaronder valt zeker D66. De woordvoerder daarvan heeft al gezegd dat dit (Rutte's knieval) nooit weer mag gebeuren. Hoe grootmoedig kun je zijn. Bij grachtengordel c.s. gooi je er een Grapperhausje tegenaan. Voor het gepeupel wacht de knoet.

Eric Minnens
Eric Minnens17 okt. 2020 - 5:59

"storm van kritiek" Hoe zullen we deze storm noemen? Jesse?

3 Reacties
Bouwman2
Bouwman217 okt. 2020 - 7:56

Op 26 oktober staat een spoedwet op de rol, om maatregelen van Overheidswege goedgekeurd te krijgen zonder welke de huidige maatregelen een wettelijk kader missen.. Dat vindt plaats uit gemis aan overtuigingskracht, uit lijfsbehoud, gemis aan vertrouwen, uit angst. Het is een brevet van onvermogen uitreiken en komt neer op overgegaan tot knevelarij. Het is als de knie op de nek van de burger en een plengoffer aan de angst. Die spoedwet is de uitzonderingstoestand afkondigen,en ze zal zeker aangenomen worden. Wees niet verrast, de spoedwet is een hamerstuk, de beitel waarmee de democratie wordt gefatsoeneerd. Het bed van Prochrustos wordt binnengereden, en de democratie neemt erop plaats. terwijl ze kan weten dat het pijnlijk is en ze er invalide van geraakt..

Eric Minnens
Eric Minnens17 okt. 2020 - 10:49

@Bouwman "Op 26 oktober staat een spoedwet op de rol" Dan heeft het oog van de storm, nee van weer een andere storm, de Tweede Kamer bereikt. Het zal er volkomen windstil zijn.

LaBou
LaBou 17 okt. 2020 - 15:35

Het is mij niet duidelijk wat de reactie van bouwman met de vakantieblunder van het koppel wam heeft te maken maar hé: de reactie's van onze forum-dominee zijn wel vaker zweverig en niet te volgen.

Petra Privacy
Petra Privacy17 okt. 2020 - 5:47

Een keer niet naar het buitenland gaan, is kennelijk geen optie voor dit gezin. Met een dochter die volgend jaar zomaar als zakgeld meer dan een miljoen gaat binnenharken, hoe walgelijk is dit toch. Nederland een land waar het Rode Kruis geld inzamelt voor voedselpakketten, omdat de voedselbanken vraag en aanbod ook niet meer aankunnen. De armoede die het volk maar blijft accepteren, buikriem aan, geen winstbelasting voor bedrijven die vette winst maken, vakkenvullers zich kapot laten werken in de supermarkt en Appie maar geld uitdelen aan de aandeelhouders. Je zal maar in het huisje van dit gezin wonen, dan moet je wel naar Griekenland hoor. Willempie zie je overal, Willempie is een raar geval, toch nog wel een actueel liedje, wat bedoeld is als ironie en carnavalslied. Ze hadden ook best wat vluchtelingenkinderen mee kunnen nemen en over de klimaatschade mag het ook wel gaan. Even heen en weer met je vliegtuigje, hoe ranzig als je in een paleis woont in een land met meer dan 40 duizend dakloze mensen. Waaronder bijna 14.000 jongeren, laat Amalia maar in de gaarkeukens gaan helpen, dan wordt ze ooit nog eens volwassen. Maar voor wie wel een sociaal en positief beleid wil vanaf volgend jaar, we hebben ook beleid om dit gezin duidelijk te maken dat ze genoeg macht en geld hebben. Op TV hoorde ik iemand nog over de tekst van de Troonrede dit jaar en voor mevr. Maxima is ook nog ander werk te doen dan de VN. Het helpen van de 40.000 mensen in Argentinie, die nog steeds antwoord mogen hebben als het om hun vermoordde familie gaat.

Joost Spits
Joost Spits17 okt. 2020 - 4:14

- NEDERLAND OP ZIJN SMALST. - Ordinaire afgunst en hysterie van Nederlanders, om de koning zo te bekritiseren. Nu meent kleuter en onnozelaar Jesse Klaver de koning na te moeten wijzen met een berispend vingertje. Wie denkt die zielepiet wel dat tie is?! Ik vind het al een aanfluiting dat dat knulletje rondhangt in de Tweede Kamer. Pathetic! Als de koning strikt geen risico neemt te worden geïnfecteerd met het covid-19 virus, dan is hij vrij om te gaan en staan waar hij wil met zijn familie. Laat die mensen toch met rust. Geef ze hun privacy en laat ze lekker op vakantie gaan. Dat geleuter over "verkeerde signalen afgeven" is echt Nederland op zijn smalst. Alles wat hier in Nederland boven het maaiveld uitkomt moet de kop er af. Ik ben die zondenbokken-cultuur van die Nederlandse mentaliteit spuug zat. En het kabinet lult het verontwaardigde volk na. "Tjonge, jonge, wat verkeerd, wat verkeerd van de koning". Gun die mensen toch hun vakantie.  Ik las ergens dat het een afgang van de koning was dat tie zijn vakantie had afgebroken en meteen was teruggekomen. Je kan het ook nooit goed doen,  denk ik dan. Wat een bekrompenheid!!

Fredje3
Fredje317 okt. 2020 - 2:37

[De koning heeft een vakantiehuis op het Griekse vasteland waar code geel (“let op, veiligheidsrisico’s”) geldt. ] Ok, de Koning wordt verweten zich niet aan de regels te houden en als ik op de site van de rijkshoverheid ga kijken dan zie ik daar staan: "Ga alleen naar een land met een geel reisadvies. Reizen naar deze landen is verantwoord, maar let wel op: er zijn gezondheidsrisico's." Dit doen ze dan ook nog een keer in een vliegtuig die niet volgepropt is, maar Oh Oh Oh, Holland in last. Dat is echt weer Holland op zijn kleinst

Thuiszitter
Thuiszitter16 okt. 2020 - 23:22

Ze zijn alweer thuis , wat een ophef. Ik lees hier dat het tegen de regels in was. Als ik het dus goed begrijp mag je nu niet op vakantie ? Dat was mij niet bekend .

JohnVKR
JohnVKR16 okt. 2020 - 22:50

Ik vind dit soort ophef bizar. Opgeklopte hysterie. Wij hebben allemaal onze privacy, de koninklijke familie niet. Dat zij die tijdens de herfstvakantie dan in Griekenland opzoeken begrijp ik wel. En dat in een gebied dat veiliger is dan heel Nederland. Maar dit soort bizarre reacties zegt alles over onze korte lontjes. En vervolgens praat iedereen elkaar na. Nadenken doen we dan niet meer. Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt. Een vakantiehuis in Mozambique mocht van onze racistische bevolking en politici ook niet, want Mozambique is een arm land en wij racistische Nederlanders en politici vinden daarom dat Mozambique arm moet blijven en dat rijke families er vooral niet mogen investeren. Er zijn wat mij betreft twee keuzes: 1. Schaf het koningshuis af. 2 En als we dat niet doen, ga niet steeds lopen muggenziften zoals nu weer gebeurt.

9 Reacties
Jan Jansen2
Jan Jansen216 okt. 2020 - 22:57

De Koning valt ook niets te verwijten, dit is weer een blunder van premier Rutte, de slechtste premier ooit.

AlexanderTheThird
AlexanderTheThird17 okt. 2020 - 4:58

Dus als u het niet eens bent wat uw werkgever zijn er maar twee keuzes: mond houden of een andere baan zoeken? Daarnaast: de koning heeft een puur symbolische functie. Als hij dit lastig vindt, namelijk fungeren als het symbool van de natie, waarbij men niet kan en mag reizen, dan staat het ook hem vrij een andere baan te zoeken. Dus omgekeerd is het ook waar. De Koning valt onder de verantwoordelijkheid van Rutte, en daarmee staat hij onder curatele van het volk. Daar hoort muggenzifterij bij. Zo werkt het in het Nederland nu eenmaal. Daar wordt hij dan ook vorstelijk voor beloont. Tot slot: De Koning en zijn gezin hebben meer dan voldoende privacy. In ieder geval niet meer of minder dan op vakantie.

Salama.
Salama.17 okt. 2020 - 7:10

Ik snap die ophef wel. Het volk wordt te verstaan gegeven niet op vakantie te gaan, een beetje feest geven is de facto onmogelijk, horeca dicht. Daarnaast is er nogal weerstand tegen ‘de elite’ tegenwoordig. Dan gaat het meest bevoorrechte gezin van het land doodleuk met een eigen vliegtuig op vakantie. Als ze een beetje hadden nagedacht hadden ze kunnen verzinnen dat hier commentaar op zou komen.

Mark Huysman
Mark Huysman17 okt. 2020 - 8:01

[Dat zij die tijdens de herfstvakantie dan in Griekenland opzoeken begrijp ik wel. En dat in een gebied dat veiliger is dan heel Nederland.] Geen probleem dat zij mogelijk Grieken gaan besmetten?

LBNB
LBNB17 okt. 2020 - 8:08

@MarkHuysman In Griekenland zijn toch ook maatregelen? Als ze zich daar aan houden is het prima toch.

itsme3
itsme317 okt. 2020 - 8:49

Het probleem is hier niet dat Willem-Alexander van Amsberg met zijn vrouw Maxima van Amsberg-Zorreguieta samen met de kindertjes gezellig op vakantie gaan, maar dat Willem-Alexander van Oranje-Nassau, Koning der Nederlanden en officieel lid van dezelfde regering die enkele dagen alle Nederlanders ontraden heeft om nog naar het buitenland op vakantie te gaan, voor zijn plezier op stap gaat. En als je dan nota bene ook nog het regeringsvliegtuig neemt, dan heb je helemaal oogkleppen op. Het afschaffen van het koningshuis is sowieso een goed idee, onafhankelijk van deze domme actie.

DanielleDefoe
DanielleDefoe17 okt. 2020 - 8:56

Zij gaan in Griekenland toch in quarantaine?

Juppé🎗
Juppé🎗17 okt. 2020 - 19:20

« Zij gaan in Griekenland toch in quarantaine? »....dat is de kern van zijn wangedrag Danielle, maar naar mijn weten doet Griekenland dit nog niet, ter wijl hij van een veel hoger geinfecteerd gebied namelijk Nederland komt. En dat met waarschijnlijk 20 a 30 personen in zijn gezelschap.

DanielleDefoe
DanielleDefoe18 okt. 2020 - 7:57

Juppé???? bij een groot gezelschap is de kans dat er iemand bij zit die besmet is natuurlijk groter. Quarantaine is effectief, testen maar gedeeltelijk.

JoostdeV
JoostdeV16 okt. 2020 - 22:05

Klopt het dat deze voor deze vakantie een regeringsvliegtuig is ingezet? Wat kost een retourtje Athene voor vier personen met deze privé jumbo en wie heeft daarvoor betaald?

Bouwman2
Bouwman216 okt. 2020 - 22:02

Hoe heet een land waar de vrijheid van een minderheid die zich binnen de wet bevindt wordt genegeerd door een meerderheid en dissidenten niet welkom zijn en allen in de pas lopen ook al weer? Is dat een moderne democratie? Dat land heet een volkrepubliek, in dit geval dan het volkskoninkrijk der Nederlanden.

HarrieV2
HarrieV216 okt. 2020 - 21:43

Afschaffen dat gedoe. Niet meer van deze tijd. Niet dat een president geen fouten zal maken (voorbeelden te over), maar dat kun je tenminste het volk aanrekenen.

Roel2
Roel216 okt. 2020 - 21:18

Net als Willem 1. Wilde eigenlijk ook niet, maar bezweek onder het aanbod van weelde. Wat een slapjanussen dat koningshuis...

1 Reactie
LaBou
LaBou 17 okt. 2020 - 15:55

Willem I nodogde zichzelf uit om terug te komen. Hij riep zichzelf uit tot koning. Nee, die wilde echt niet.

Richard58
Richard5816 okt. 2020 - 21:17

Hier moet Sander van de Pavert toch een prachtige Lucky TV van kunnen maken. Ik geniet nu al.

Ewout Pool
Ewout Pool16 okt. 2020 - 20:47

Wat een mislukte b******* weer. Ik ben geen fan van de koningshuis (want republikein) maar dit is weer totaal overtrokken. Als de regering wil dat mensen niet gaan vliegen moeten ze het gewoon verbieden. Niet het laffe van "beter niet". Bovendien de enige die er last van kunnen hebben zijn de Grieken want die zijn code geel en wij code rood. En wéér wordt pas een probleem maar dat er ophef over ontstaat. Alsof de regering dit niet wist....

Juppé🎗
Juppé🎗16 okt. 2020 - 20:44

« We zullen onze vakantie afbreken. We zien de reacties van mensen op berichten in de media. En die zijn heftig, en die raken ons”, schrijven ze in een verklaring. “We willen er geen enkele twijfel over laten bestaan: om het covid-19-virus eronder te krijgen is het noodzakelijk dat de richtlijnen worden nagevolgd. De discussie naar aanleiding van onze vakantie draagt daar niet aan bij.” Hier staat eigenlijk.., Van Rutte moeten we terug naar huis omdat niemand snapt dat die regels voor ons niet gelden. Allemaal de schuld van de mensen die die discussie zijn begonnen.

Cleo99
Cleo9916 okt. 2020 - 20:16

Misschien heeft de koning deze recente publicatie van 14/10 van de Wereldgezondheidsorganisatie gelezen: https://www.who.int/bulletin/online_first/BLT.20.265892.pdf waarin staat dat "The median infection fatality rate across all 51 locations was 0.27% (corrected 0.23%)". niet zomaar locaties, nee "Most data came from locations with high death tolls from COVID-19". Jamaar de publicatie is op 13 april ingediend? Data is "as of 12 September 2020". Over de situatie in het Westen zijn er een aantal discussiepunten: "Poor decisions (e.g. sending COVID-19 patients to nursing homes), poor management (e.g. unnecessary mechanical ventilation) and hydroxychloroquine may also have contributed to worse outcomes." Het slechte nieuws is dat misschien: "Antibody titres may decline with time and this would give falsely low prevalence estimates" Het goede nieuws is dat waarschijnlijk: "Most locations probably have an infection fatality rate less than 0.20% and with appropriate, precise non-pharmacological measures that selectively try to protect high-risk vulnerable populations and settings, the infection fatality rate may be brought even lower." Het koningspaar snapt dat ze rijk genoeg zijn om het grootste coronagevaar te vermijden in alle luwte, en dat ze zich geen grote zorgen hoeven te maken eventueel te overlijden, zeker gezien hun leeftijdsgroep. Maarja dan moet dat wel stilgehouden worden, zodat het volk zich wel wil houden aan de overdreven maatregelen. En mochten ze het onverhoopt toch krijgen, dan zijn ze rijk genoeg om er met de juiste medicatie en behandeling met grote kans weinig aan over te houden. Natuurlijk loop je altijd nog het risico, maarja dat is het leven. Zelfs het risico gesnapt te worden weerhoudt het koningspaar niet, terwijl vast was zien aan te komen dat het nu al aanzienlijke reputatieschade geeft. Ohja, 0.27% dus.

9 Reacties
Phantom3
Phantom317 okt. 2020 - 1:47

Precies dit dus. Maar ja, veel te goed onderbouwt en het helpt niet mee het volk te laten gehoorzamen. Dus wegzetten als idioterie svp.

LBNB
LBNB17 okt. 2020 - 6:01

[waarin staat dat “The median infection fatality rate across all 51 locations was 0.27% (corrected 0.23%)”.] Dit heeft denk ik ook geen nut. De strenggelovigen in de coronamaatregelen zullen nu roepen dat er 25000 doden vallen en dat is onacceptabel. Nou ik vind dat zeker acceptabel.

DaanOuwens
DaanOuwens17 okt. 2020 - 6:09

@ Cleo99 Jij schrijft: Ohja, 0.27% dus. Dat zijn ruim 40.000 doden in Nederland, geen probleem volgens jou dus.

LBNB
LBNB17 okt. 2020 - 9:58

@Daanouwens [Dat zijn ruim 40.000 doden in Nederland, geen probleem volgens jou dus.] Nou bij 60 procent verwachten ze groepsimmuniteit en hoe meer mensen besmet raken hoe minder snel het virus verspreid. Dat komt neer op 23.460 doden. Dat is een groot aantal, maar de helft valt al in verzorgingshuizen waar de gemiddelde levensverwachting nog 1 tot 1.5 jaar is. Dan kun je ook nog er voor zorgen dat kwetsbaren zichzelf beschermen en het lager uitvalt. Tussen januari 2017 en maart 2018 hebben we 16.900 griepdoden geaccepteerd zonder veel ophef. Bron: https://www.volksgezondheidenzorg.info/onderwerp/influenza/cijfers-context/sterfte Dus ja hoe erg het ook is dat is acceptabel, de maatregelen richten meer schade aan.

Gerygrr
Gerygrr17 okt. 2020 - 13:46

LBNB, Griepsterftecijfers in het verleden geteld in deze discussie opvoeren is even relevant als bv. De vergelijking met alle overige vermijbare sterftecijfers, zoals die in het verkeer. Alle veronderstellingen over het mogelijk bereiken van groepsimmuniteit en het percentage doorlopen besmettingen zijn gebaseerd op gissingen. De laatste berichten vertellen hetverhaal van herbesmettingen en opnieuw besmettelijk kunnen zijn.

LBNB
LBNB17 okt. 2020 - 14:27

@Grijsje63 Dat is wel een goede vergelijking, plaatst zaken in perspectief, zijn allebei virussen en dezelfde doelgroep wordt er ziek van of gaat er dood aan. Herbesmettingen zijn zeldzaam. En als groepsimmuniteit niet mogelijk is dan is er ook geen hoop voor een vaccin. Dus beetje lef tonen en accepteren.

Gerygrr
Gerygrr17 okt. 2020 - 15:19

LBNB, Griepcomplicaties zijn vermijdbaar door de griepvaccinatie, massaal aan kwetsbare mensen toegediend. Herbesmettingen zeldzaam? Dat weten we niet! Een tweede besmetting kan milder verlopen vanwege het op corona voorbereide immuunsysteem, het gevaar is dan dat de besmette persoon wel degelijk de besmetting kan overbrengen!

Gerygrr
Gerygrr17 okt. 2020 - 15:42

Een onderzoek naar herbesmetting in het verleden met coronavirussen laten grote kans op herbesmetting zien. https://www.volkskrant.nl/wetenschap/studie-naar-oude-coronavirussen-eind-dit-jaar-golf-van-herbesmettingen-mogelijk~b770b2b7/

LBNB
LBNB17 okt. 2020 - 23:06

@grijsje63 We hadden in 2017 En 18 dus geen griepprik? Die hadden we wel, maar we kunnen niet alles beheersen.

Juppé🎗
Juppé🎗16 okt. 2020 - 20:15

Hij zou er beter in ballingschap kunnen gaan en Poetin er naast. Het is er zo mooi dat zelfs deze mensen het niet kunnen ontsieren.

5 Reacties
DanielleDefoe
DanielleDefoe16 okt. 2020 - 23:03

Nooit in Griekenland geweest. Dus geen idee

Juppé🎗
Juppé🎗17 okt. 2020 - 12:41

Ik heb het over bijna 25 jaar geleden Danielle, zijn daar langs een groot deel van de kust gereden in een gehuurd Fiatje Panda. Allemaal even mooi. Hoewel er toen al druk modern gebouwd werd, dus dat zal ook wel erger zijn geworden. De fotoos van zijn ballingschapspaleis zien er ook niet erg pitoresque uit.

DanielleDefoe
DanielleDefoe17 okt. 2020 - 15:26

Ooit voor een andere rijkaard gebouwd, een reclamefotograaf dacht ik. Veel geld weinig smaak, je ziet het vaker.

ton14024
ton1402417 okt. 2020 - 17:33

´´langs een groot deel van de kust gereden´´ Ik weet niet een hoeveel eilanden dat zijn, dus zeker niet de lengte. Was die Panda een totaal los?

Juppé🎗
Juppé🎗18 okt. 2020 - 9:49

U heeft helemaal gelijk Ton, het stukje waar ik het over had het schiereiland ten zuiden van Epidauros maakt waarschijnlijk nog geen duizendste van de Griekse kustlijn uit. Ook de Panda is irrelevant voor de schoonheid van de kust en de monumenten die er zijn. Toch is het touren in zo’n koffiemolen een deel van onze belevenis gebleven.

Tampert
Tampert16 okt. 2020 - 20:04

En hij is al weer op te terugweg. Wat een afgang...

2 Reacties
Minoes&tuin
Minoes&tuin17 okt. 2020 - 7:44

Maar niet omdat hij vindt dat hij iets verkeerd heeft gedaan! Hij is wel een beetje dom, maar zo dom ook weer niet! Hij koopt ook midden in corona-tijd een bootje van 2 miljoen blijkbaar!

Minoes&tuin
Minoes&tuin17 okt. 2020 - 7:56

maar zo dom is hij nu ook weer niet!

Wilhelm Carton
Wilhelm Carton16 okt. 2020 - 20:04

Deze daad van de koninklijke familie is een regelrechte provocatie jegens de nederlandse bevolking. Dhr Jesse Klaver heeft gelijk, maar hij drukt zich veel te beleefd uit. Willem Alexander en Maxima stralen hiermee uit dat zij, in plaats van een voorbeeldfunctie voor de aangeslagen bevolking te zijn, overal schijt aan hebben en geven deze opvoedkundige wijsheid ook mee aan Amalia en de andere spruiten.

2 Reacties
Phantom3
Phantom317 okt. 2020 - 1:48

Stel je niet zo aan. Er gaan nog steeds vliegtuigen vol richting warme oorden.

ton14024
ton1402417 okt. 2020 - 17:29

En is nou ook weer niet zo dat ze in een tentje op het plein staan te dansen.

itsme3
itsme316 okt. 2020 - 19:55

Het is geen nieuws dat hij het buskruit niet heeft uitgevonden, maar om als staatshoofd enkele dagen nadat je premier iedereen heeft gevraagd niet meer op reis te gaan is wel een heel erg domme zet.

Hallahan2
Hallahan216 okt. 2020 - 19:53

Inmiddels is het koninklijke gezin alweer op de terugweg naar Nederland. Berouw komt na de zonder, zullen we maar zeggen...

Willem Heerema
Willem Heerema16 okt. 2020 - 19:48

Best ondoordacht van hen. Inmiddels hebben ze besloten terug te keren. Respect!

1 Reactie
Tampert
Tampert17 okt. 2020 - 7:42

Heb je wel enig idee hoeveel kerosine er wordt verstookt door het regeringsvliegtuig tijdens een retourtje Griekenland?

Salama.
Salama.16 okt. 2020 - 19:42

Onbegrijpelijk dat die mensen zelf niet hebben bedacht dat dit tot enorme ophef zou leiden.

2 Reacties
Karingin
Karingin16 okt. 2020 - 20:50

Ja dat dacht ik ook meteen

DanielleDefoe
DanielleDefoe17 okt. 2020 - 8:34

Ook mijn eerste gedachte. Gebrek aan gezond verstand.

MartinvanderLinde
MartinvanderLinde16 okt. 2020 - 19:35

En is alweer op weg naar huis. Dat zijn heel wat liters kerosine voor een vluggertje Griekenland.

1 Reactie
DanielleDefoe
DanielleDefoe18 okt. 2020 - 11:18

De familie gaat er wel vaker heen voor een lang weekend

Ryan2
Ryan216 okt. 2020 - 19:19

Je kan beter nar Griekenland gaan, dan een skivakantie in Oostenrijk. Gewoon effe doordenken :)

1 Reactie
itsme3
itsme316 okt. 2020 - 20:39

Persoonlijk zie ik het meeste in een enkele reis ergens heen, waar dan ook.

Jerry Bidet
Jerry Bidet16 okt. 2020 - 19:17

Hij is alweer onderweg naar huis. Beetje vergelijkbaar met 'We gaan ze halen'. Beide worden ge-crowdfund.

Zwerfstein
Zwerfstein16 okt. 2020 - 19:16

Niet zo lang geleden heeft ie toch ook nog een motorjacht van een paar miljoen aangeschaft? De oude was al een paar jaar oud, dus ja, dan moet je wel een nieuwe hebben natuurlijk. En Maxima is een jet-set-leven gewend, dus die moet je wel wat bieden. Die lui poepen gewoon op normale mensen.

1 Reactie
Zwerfstein
Zwerfstein16 okt. 2020 - 19:20

En hij is alweer op de terugreis

Visionair NL
Visionair NL16 okt. 2020 - 19:10

Regels gelden duidelijk voor het gepeupel, niet voor hooggeplaatsten. Dit is een naar Nederlands trekje.

Aurora01
Aurora0116 okt. 2020 - 18:11

Kan hij daar niet blijven. Scheelt ons onwijs veel belastinggeld. Wat hij hier (niet) doet kan hij ook in Griekenland doen.

JasDon
JasDon16 okt. 2020 - 18:09

Ach laat die man lekker naar Griekenland gaan, een monarchie is toch al een gotspe. Een ieder die een 'koning' serieus neemt verdiend het door zo een koning in de maling te worden genomen. Zodra ik thuis een negatieve Coronatest ontvang spring ik ook op het vliegtuig, netjes conform regels. En als de overheid dat niet wil moeten ze het maar verbieden. Zelfs naar oranje gebieden kan je reizen... indien je maar aan de lokale regels voldoet en hier in quarantaine gaat. En als je snel uit quarantaine wilt: laat je gewoon testen na een paar dagen. Kan gewoon, als je het geld maar hebt. Wat een aso ben ik dan, iemand die zich van het begin aan netjes aan de regels houdt en tot nu toe netjes niet geïnfecteerd is geraakt. Ook weggebleven bij grote groepen mensen en direct persoonlijk contact. Ik ben echt geen waanzingekkie maar dit soort verontwaardiging doet me niets. Klop daarvoor maar bij een van mijn buurtgenoten aan die om de week een feest geeft in de tuin.

1 Reactie
RechtdoorZee93
RechtdoorZee9317 okt. 2020 - 8:11

Dat is wel zo en het gaat wat mij betreft niet om dat niemand mag vliegen. Zolang het kan blijf ik ook vliegen. Alleen krijgen deze mensen extreem goed betaald voor de voorbeeldfunctie die ze hebben. Als je die functie niet wilt, lever dan ook het geld en het bezit maar weer in. Onaangekondigd enkele dagen na de lockdown afvliegen is best wel schofferend.

LBNB
LBNB16 okt. 2020 - 18:06

Prachtig dit. Zo hoort het, nu zal het draagvlak hopelijk nog meer zakken. Ik ken genoeg mensen die ook op vakantie zijn dus waarom zou hij het niet mogen?

Berend Boersma
Berend Boersma16 okt. 2020 - 18:06

Ik zou het aardig vinden van de Koning, dat hij zich ook aan de regels hield. Het koningshuis wekt steeds meer ergernis op. Ze lappen vaak de regels aan hun laars. Ze vergeten, dat ze bij de gratie van de Nederlanders hun zeer royale inkomen genieten. Het wordt tijd, dat ze met wat minder genoegen zouden moeten nemen net als veel landgenoten. Persoonlijk zou ik het niet erg vinden , dat ze richting Argentinie zouden vertrekken en zelfs zou ik dan Hr. Rutte als nieuw staatshoofd willen accepteren.

Grietje Vleeshart
Grietje Vleeshart16 okt. 2020 - 18:03

Ha-ha. Wat leven we toch gezellig en tevree in een operetteland.

rvb2
rvb216 okt. 2020 - 17:53

goed moment om het koningshuis af te schaffen. Zij zijn het vleesgeworden privilege van geboorte, een symbool van ongelijkheid. We zijn beter af zonder.

chwiedijk
chwiedijk16 okt. 2020 - 17:51

Wie een koning wil "weet dat nu eenmaal".

2 Reacties
Minoes&tuin
Minoes&tuin17 okt. 2020 - 14:04

Wordt iemand dat dan gevraagd?

Zapata
Zapata17 okt. 2020 - 14:43

@Minoes, nope, na die coup in 1815 heeft nooit iemand zich kunnen uitspreken over de wenselijkheid van een monarchie. Niet via de stembus, niet via een referendum. Ook via de tweede kamer is het bijkans onmogelijk om de monarchie af te schaffen ook al zou daar een meerderheid voor zijn.

adriek
adriek16 okt. 2020 - 17:50

Duidelijk signaal: de regels gelden voor iedereen, maar niet voor mij omdat ..... Voor ... vult iedereen zijn eigen K-smoes in, en iedereen gaat gewoon zijn gang. Door naar de volgende lockdown-ronde dus maar.

Zapata
Zapata16 okt. 2020 - 17:38

Tjonge jonge wat een gezeur allemaal weer. Beseffen jullie wel hoe zwaar onze monarch het gehad heeft de laatste tijd? Eerst dat gezeur over dat speedbootje van slechts een miljoen of drie. Dat mag toch geen naam hebben? Waar hebben we het over? Er zijn zat Nederlanders met een bootje. En dan dat gedoe als onze monarch zijn genegenheid laat blijken aan zijn favoriete ober. Wat is daar nu weer mis mee? Hoe kan je nu genegenheid laten blijken op anderhalve meter? Overigens heeft onze monarch blauw bloed en dan schijn je niet vatbaar te zijn voor Covid. Dan weer het gemekker over de jaarlijkse toelage die Amalia krijgt. Het is maar anderhalf miljoen per jaar. Geven jullie je kinderen soms geen zakcentje? Moet dat arme kind soms achterblijven bij haar studiegenootjes? Nee echt het moet maar eens ophouden met dat gezeur. Onze monarch heeft ook heel hard moeten werken de afgelopen tijd terwijl jullie lekker thuis zaten. Hij heeft heel wat afzeggingen moeten laten schrijven voor het lintjesknippen vak. Daarmee heeft hij overigens ook heel veel inkomsten gemist. En dan de zorgen die hij iedere dag heeft over zijn arme onderdanen en hoe hij betrokken met ze is. Ga er maar aanstaan. Nee hoor hou op met dat kleinzielige gezeur en gun onze monarch zijn welverdiende vakantie. Daarna kan hij er weer keihard tegenaan over een week of twee. Want wat zouden wij onderdanen nu zonder onze monarch moeten?

7 Reacties
Zapata
Zapata16 okt. 2020 - 18:03

PS, Overigens is het regeringsvliegtuig geheel CO2 neutraal dus het maakt echt niet uit hoeveel uitstapjes onze monarch er mee maakt of zijn eega als er weer een leuk jurkje te shoppen valt in New York. En het speedbootje is ook hartstikke groen hoor en heeft een elektrische motor. Daar kunnen wij een voorbeeld aan nemen.

Zapata
Zapata16 okt. 2020 - 19:26

PS, Overigens was het maar een heel klein tripje want onze monarch keert nu al weer huiswaarts om het Nederlandse volk voor te gaan in de strijd tegen Covid. Dat doet een mens goed om in deze tijd te kunnen steunen op een monarch.

Eric Minnens
Eric Minnens17 okt. 2020 - 6:09

@Zapata ???? Scherp!

DanielleDefoe
DanielleDefoe17 okt. 2020 - 8:41

Eric de koningklijke familie laat zich vorstelijk betalen. Daar hoort een bepaalde levensstijl bij.

DanielleDefoe
DanielleDefoe17 okt. 2020 - 8:43

koninklijke

Eric Minnens
Eric Minnens17 okt. 2020 - 10:36

@Danielle Je wou toch niks afdoen aan het sarcasme van Zapata, hoop ik...

DanielleDefoe
DanielleDefoe17 okt. 2020 - 12:10

Eric nee hoor. In mijn ogen (en die van Kysia Hekster) laat deze trip naar Griekenland vooral zien dat WA's afstand tot de samenleving groter is dan vaak gedacht wordt. Verder doet hij die dingen die andere grootverdieners ook doen, zoals dure spullen kopen, vakantievilla's bezitten etc.

Bouwman2
Bouwman216 okt. 2020 - 17:34

Het is kenmerkend voor Nederland: "Wat ik niet mag dat moet een ander ook niet gegund zijn."

5 Reacties
Knertel
Knertel16 okt. 2020 - 20:44

Hoe luidt nog maar weer dat citaat over gelijkheid uit Animal Farm?

Minoes&tuin
Minoes&tuin17 okt. 2020 - 7:55

Bouwman, de schorpioen!

Le Chat Botté
Le Chat Botté17 okt. 2020 - 9:16

Een democratie berust op gelijke rechten. Privileges zijn voor corrupte dictaturen. Jij houdt niet zo van democratie?

ton14024
ton1402417 okt. 2020 - 17:12

Zo is dat Chat. Het grootste gevaar vormden ze toen ze in de rij voor de douane stonden.

NoahAmber
NoahAmber18 okt. 2020 - 10:41

Ja, en het grappige is dat het voetvolk ook gewoon naar Griekenland kan en mag en dat ook doet. Dus waarom zou de koning niet mogen. Alleen de eilanden zijn 'oranje' [pun intended] Griekenland vaste land is geel. Daar geldt alleen een veiligheidsrisico en wordt je geacht je te houden aan de lokale maatregelen.

Rutger Groot
Rutger Groot16 okt. 2020 - 17:27

Haha dat is een hele grote koninklijke middelvinger naar 'zijn' onderdanen. Te schandalig voor woorden, dus kappen met al die toelages etc., de koning moet terug in zijn hok!

Thuiszitter
Thuiszitter16 okt. 2020 - 17:23

Eigen vliegtuig naar eigen landgoed, personeelsleden die worden getest dat is wel in een zg. Bubbel leven en zie geen gevaren. T’is een decadent tijdsverblijf maar ja dat doen zij elk jaar. De vergelijking met de bruiloft van Grappenhaus slaat nergens op dat was alles behalve een bubbel. De hele tweede kamer ging deze zomer vrolijk op vakantie dat vond ik erger.

Knertel
Knertel16 okt. 2020 - 17:13

De Rijksvoorlichtingsdienst wilde niet reageren omdat het een privé vakantie betreft. Zou dat betekenen dat de Oranjes eindelijk eens zelf de poeplap trekken voor de kosten van de privé vlucht met het regeringstoestel? Zou een unicum zijn, maar wie weet? Is er iemand die verbaasd is over de gang van zaken? Nee toch?

MaxMax2
MaxMax216 okt. 2020 - 17:11

Ach, de koning riep ook dat het dit jaar en volgend jaar 'lastig' ging worden voor het gepeupel terwijl hij er zelf 5 procent bij kreeg... Onaantastbaar die koning, niemand in Den Haag durft kritiek te geven.

P Haan
P Haan16 okt. 2020 - 17:09

De ophef over de kroeg is op, dus nu dit maar? En dan anderen populistich noemen, lekker hoor :) Hij heeft toch niet beel te doen verder. Mooie villa, lekker bootje, wie doet je wat?

1 Reactie
P Haan
P Haan16 okt. 2020 - 17:09

Beel=veel