Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

KNVB onderzoekt omkoping in Nederlands voetbal

  •  
27-11-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
RTEmagicC_8ed07c40ca.jpg.jpg
Overleg met politie en justitie na tips van buitenlandse fraude-experts
De KNVB onderzoekt een aantal voetbalwedstrijden in de Eerste Divisie die door fraude-experts als verdacht zijn aangemerkt. De bond overlegt binnenkort met politie en justitie over maatregelen om mogelijke omkopingspraktijken in het Nederlandse profvoetbal tegen te gaan.
Na gesprekken met de Canadese onderzoeksjournalist Declan Hill en Karl Dhont, belast met corruptiebestrijding bij de Europese voetbalbond Uefa, heeft de KNVB toch besloten een aantal zaken onder de loep te nemen. Bert van Oostveen, directeur bedrijfsvoering van de voetbalbond, zegt vandaag in NRC Handelsblad :
Beide kenners hebben verdenkingen ten aanzien van een aantal wedstrijden geuit. Hun verhalen komen in grote lijnen overeen. Dat is voor ons reden de zaak uiterst serieus te nemen.”
In Duitsland brachten vorige week het Openbaar Ministerie van Bochum en de politie naar buiten dat bij 200 wedstrijden in Europa fraude en manipulatie worden vermoed.

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.