Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Johan Vollenbroek: ‘Boeren hebben een punt, Schiphol moet ook halveren’

Luchthaven heeft geen natuurvergunning... ‘Reizigers vertrekken nu van een illegaal opererend Schiphol’
Joop

Knus: Urban knitting voor Wim-Lex

  •  
09-04-2013
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
urban.jpg
Bomen in Lunteren krijgen gebreid koninklijk jasje aan
Het heeft niets met de aanhoudende kou van de afgelopen weken te maken, maar de bomen in het Veluwse Lunteren krijgen een jasje aan. Organisaties kunnen een boom adopteren, waarna breisters op aanwijzing van de Oranjevereniging de bomen een gestreept gebreid wollen jakje aantrekken. En dat alles in het kader van de inhuldiging van Willem-Alexander en Máxima.
In grote steden als Los Angeles, Berlijn en New York is Urban Knitting al geruime tijd hip. In plaats van graffiti worden palen, bomen, bankjes en al wat zich in de openbare ruimte bevindt met breisels bedekt.
In Lunteren zijn het voornamelijk oudere vrouwen die het werk verrichten. Initiatiefneemsterr Gerda Lagerweij heeft de vrouwen gevonden via kerken, clubs en verenigingen. Op 27 april krijgen de bomen de ‘koninklijke jas’ aan.
Lagerwij:
Het leuke is dat de vrouwen in Lunteren het de komende tijd helemaal voor het zeggen krijgen. Pas in de laatste week van april komen de Lunterse mannen er aan te pas. De oranjevereniging vraagt de leden van de diverse kerken, verenigingen, clubs, buurtschappen en particulieren een boom te adopteren, waarna die boom op aanwijziging van de Oranjevereniging dusdanig versierd wordt met breiwerk dat dit alles een feestelijk geheel wordt, een koningin en een koning waardig. Iedere boom krijgt een kaartje met daarop vermeld de naam van de betreffende kerk, club, vereniging, buurtschap of particulier die deze boom geadopteerd heeft, zodat bezoekers van buitenaf een indruk krijgen van wat er in Lunteren leeft.
cc-foto: 24organges

Meer over:

leven, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (3)

bruces
bruces9 apr. 2013 - 10:34

Deze ONZIN heb ik ook al op andere plekken in Brabant gezien.

JoopSchouten
JoopSchouten9 apr. 2013 - 10:34

De eikenprocessierups kan hier een puntje aan zuigen.

Reinaert de Vos
Reinaert de Vos9 apr. 2013 - 10:34

Mooi, zolang de schimmel niet toeslaat.