Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Staatssecretaris Knops: wet overtreden voor Zwarte Piet moet kunnen

  •  
20-11-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
53 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2017-11-20 om 12.58.37
‘Zwarte Piet moet zwart blijven. Bij ons in het dorp in elk geval wel.’ Dat zei staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Raymond Knops (CDA) maandagochtend bij WNL. En om Zwarte Piet zwart te houden vindt Knops het prima dat soms de wet wordt overtreden, zo bleek uit zijn begrip voor de illegale blokkade van de snelweg bij Joure.
"Ik zie Sinterklaas als een feest dat leuk moet zijn. Het gaat om vrolijkheid en het is een traditie die we wat mij betreft in stand moeten houden. Het is een feest van Sinterklaas én Zwarte Piet."
Dat pro-pieters in een georganiseerde actie besloten de snelweg te blokkeren zodat de actiegroep Kick Out Zwarte Piet niet naar Dokkum kon vindt Knops geen probleem. ‘Normaal gesproken ga je geen snelwegen blokkeren,’ zei de staatssecretaris, maar omdat het ging om het tegenhouden van de actiegroep moest het wat hem betreft kunnen.
Het Openbaar Ministerie heeft ondertussen geen lak aan de wet en zoekt uit of de pro-pieters vanwege hun illegale, levensgevaarlijke actie vervolgd kunnen worden.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.