Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Knokploeg rechts-radicale Bolsonaro valt journalisten aan in Rome

  •  
01-11-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
109 keer bekeken
  •  
G20: Bolsonaro in Rome

© October 29, 2021, ROME, ITALY: Brazil's President, Jair Bolsonaro, surrounded by his bodyguards, walks in the center of Rome, Italy, 29 October 2021. Bolsonaro arrived in Rome to attend G20 s

Bodyguards van de Braziliaanse president Jair Bolsonaro hebben zondag in Rome journalisten aangevallen. De rechts-radicale president was in Italië voor de G20-top. Op straat werd hij aangesproken op zijn coronawanbeleid.
De beveiligers van Bolsonaro koelden hun woede op meegereisde journalisten. Zo kreeg Leonardo Monteiro van TV Globo een stomp in zijn buik, nadat hij de president een vraag stelde. Op beelden is te zien dat de bodyguards zich misdragen.
Ook Ana Estela De Sousa van de krant Folha de S.Paulo werd het slachtoffer van Bolsonaro’s beveiligers. “In de 20 jaar dat ik bezoeken van presidenten heb verslagen, is zoiets me nog nooit overkomen”, zegt zij. Ze kondigt aan dat ze een klacht zal indienen.
De uiterst rechtse Bolsonaro is niet aanwezig bij de klimaattop die op dit moment plaatsvindt in Glasgow. De Braziliaanse president is een klimaatontkenner die alles op alles zet om het Amazonewoud te vernietigen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (10)

OlavM
OlavM2 nov. 2021 - 22:17

Het bizarre is dat Bolsonaro ter gelegenheid van de klimaatconferentie in Glasgow heeft verklaard "meer" te zullen doen in de strijd tegen ontbossing! Alleen maar voor de bühne, natuurlijk, want hij heeft helemaal niets daarvoor gedaan, integendeel! Laat weer eens zie hoe leugenachtig extreem-rechtse figuren zijn.

Tom Lucassen
Tom Lucassen1 nov. 2021 - 14:07

Ik zou die rechtste idioten echt terugmeppen geen probleem.

Middenman
Middenman1 nov. 2021 - 12:19

Walgelijk. Maar er staat een fout in het artikel. Niet Bolsonaro, maar iedereen die tropisch hout gebruikt voor kozijnen, deuren of tuinmeubels en iedereen die gangbaar vlees of zuivel koopt zet alles op alles om het amazonewoud te vernietigen. Bolsonaro faciliteert slechts ongegeneerd ons koopgedrag en consumptiepatroon.

2 Reacties
Ecclesia
Ecclesia1 nov. 2021 - 17:34

Je overschat de massa. De massa koopt gewoon wat er beschikbaar is. Haal het weg, en ze richten hun aandacht op iets anders. Immers, als iets er niet meer is, dan is het er simpelweg niet meer. Kun je boos worden op de wereld, maar makkelijker is gewoon je schouders ophalen en je richten op andere dingen.

NietLinksNietRechts
NietLinksNietRechts3 nov. 2021 - 20:03

Precies..... en "wij" maar lekker deugen terwijl we zelf eigenlijk nog het meest schuldig zijn! Maar goed, zolang je maar in een artikel 30 keer benadrukt dat deze idioot toch echt heel erg extreem rechts is geeft dat de massa hier het fijne idee dat wij toch echt beter zijn.

Paul250371
Paul2503711 nov. 2021 - 11:30

Daar hebben we de bruinhemdenwannabe's weer.

2 Reacties
Nelisje
Nelisje1 nov. 2021 - 12:20

Als je niet tegen je verlies kan, ga in een hoekje zitten huilen, maar neem je verlies. Ook in dit land hebben we helaas ervaring met het fysiek aanvallen van politici door trieste figuren. Met Volkert natuurlijk als absoluut diepte punt. Dat is volgens mij geen bruinhemd, maar ook een triest persoon en een slecht verliezer.

stokkickhuysen
stokkickhuysen1 nov. 2021 - 18:38

Uhm Nelis, Het gaat hier om politici die aanvallen, niet omgekeerd. Het lijkt haast wel of je deze actie van Bolsonaro en de zijnen wil overschreeuwen, maar dat zal wel niet toch?

Hoi3
Hoi31 nov. 2021 - 11:10

''De Braziliaanse president is een klimaatontkenner die alles op alles zet om het Amazonewoud te vernietigen.'' Bij de bedrijven van de rijken gaat de dikke winst voor klimaat. Dat is in de hele wereld zo en in Brazilië niet anders. Daarom is het goed dat hypocrieten voor het oog van de wereld in Glasgow bijeen zijn om te praten over het klimaat. https://www.demorgen.be/nieuws/live-klimaattop-glasgow-wereldleiders-moeten-de-toon-zetten-dit-staat-er-vandaag-te-gebeuren~b0ac4c88/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F Maar daar hoeven wij natuurlijk niet op te wachten. Gelijk maar een importverbod op soja. https://www.bnnvara.nl/zembla/artikelen/nederland-in-top-5-eu-landen-gelinkt-aan-ontbossing En dat niet alleen, gelijk ook een einde maken dus aan belastingparadijs Nederland waar de bedrijven van de rijken die al die soja naar Rotterdam brengen ook nog eens dik van profiteren. Over de rug van die ander.

1 Reactie
stokkickhuysen
stokkickhuysen1 nov. 2021 - 18:41

Blijf eens ontopic, in plaats van altijd proberen weg te bewegen van die extreemrechtse gasten.