Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Klungelde Pechtold met zijn Nationaal Actieplan Vluchtelingen?

  •  
16-03-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Het is woensdag dus op Radio 1 kruisten Peter Kee, parlementair journalist bij Pauw, en Francisco van Jole, eindredacteur van Joop.nl, de degens bij De NieuwsBV. Deze week ging het over de opmerkelijke actie van D66-leider Alexander Pechtold om zijn plan wel bij Pauw toe te lichten maar niet in de Kamer. Kee vertelt hoe de oorspronkelijke opzet van Pechtold mislukte door een blunder van het ANP waardoor het plan vroegtijdig bekend werd.
Van Jole constateert dat er ook inhoudelijk wel het een en ander op het plan valt aan te merken. Zo ontbreekt er concrete actie en is het in strijd met het ontmoedigingsbeleid dat de regering wil doorvoeren voor vluchtelingen, met speciale containerwoningen en een voedselbonnen-achtig systeem om in de levensbehoeften te voorzien.
Tot slot praten de twee over de mislukte actie van SP-Kamerlid Harry van Bommel die aankondigde wc-rollen bedrukt met het associatieverdrag in de Tweede Kamertoiletten op te hangen maar daar bij nader inzien toch van af zag. Van Jole stelt dat de Nee-campagne niet erg leeft onder partijleden en veel SP’ers er helemaal niet zo gelukkig mee lijken.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.