Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Remkes: boerencrisis reikt veel verder dan stikstof

Bemiddelaar noemt eerste overleg zonder protestboeren "buitengewoon constructief"
Joop

Klu Klux Klan bezoekt Duits vluchtelingenkamp

  •  
09-05-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kkk
Acht mensen uitgedost in de kledij van de Klu Klux Klan maakten afgelopen donderdagnacht een onheilspellende wandeling door het vluchtelingenkamp Löcknitz. De hulpverleners deden maandag aangifte bij de autoriteiten in Neubrandenburg. Dat meldt Nu.nl. 
De groep betrad het terrein in de bekende witte gewaden en puntmutsen die bij de extremistische en racistische terreurorganisatie horen. Toen een aantal asielzoekers op onderzoek uitging, verdwenen ze.
Het OM in Brandenburg meldt dat er meerdere soortgelijke acties van rechtsextremisten plaatsvinden. Die onderhouden nauw contact met andere extremisten in het zuiden van Voor-Pommeren. De vreemdelingenhaat richtte zich voor de komst van vluchtelingen op mensen van Poolse afkomst.
 

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (32)

Minoes2
Minoes210 mei 2016 - 16:07

Vreselijk. Als ik alleen al die pakken zie met de wetenschap wat ze voorstelden en voorstellen dan word ik compleet misselijk. In Amerika komen ze ook nog steeds bij elkaar, blijkbaar wordt dat niet aangepakt. Daar begrijp ik ook helemaal niets van.

2 Reacties
il viaggiatore
il viaggiatore10 mei 2016 - 20:15

Dat komt omdat in de USA de Free speech nog wat verder gaat dan in ons koude kikkerlandje. Alles, maar dan ook alles mag gezegd worden. U doet liever aan censuur, en zodra U instemt met censuur, dan weet U niet waar dat zal eindigen. Ook censuur kan leiden tot een dictatuur. U bent het net zoals ik niet eens met de standpunten van de KKK, dat kan. Gelukkig hebben wij ook nog steeds de vrijheid om onze afschuw erover uit te spreken. Hoe zou U het vinden als U die mening niet meer mag verkondigen?

cockpol
cockpol11 mei 2016 - 0:14

"hate speach"in de zin van aanzetten tot geweld is verboden in Amerika, handige Hary.

Ulltrafox
Ulltrafox10 mei 2016 - 12:47

Ach weer een voorbeeld van hoe zo'n eng land de VS is. Want daar komen deze griezels vandaan.

Poezenmens
Poezenmens10 mei 2016 - 12:44

In mijn vakantie in 2002 in Mecklenburg-VorPommeren (voormalig Oost-Duitsland) werd ik tijdens voorverkiezingen al geconfronteerd met xenofobie. Nogal unheimisch voelde dat. Temeer omdat je zoiets in Duitsland nooit zou verwachten.

Doppernia
Doppernia10 mei 2016 - 7:46

Paraderen als geweldloze mafkezen of moorden als een religieuze mafkees: http://www.faz.net/aktuell/politik/inland/medienbericht-ein-toter-bei-mutmasslich-islamistischem-messerangriff-in-muenchen-14224641.html Ben even de tussenstand kwijt, maar volgens mij staat de score dit jaar al op een kleine 40 - 0 voor FC Allah (vzmh) in de Europese eredivisie.

10 Reacties
Frank Lenssen2
Frank Lenssen210 mei 2016 - 9:42

Tut tut - de dader is een 27-jarige autochtone Duitser, uit Hessen. Van wie (nog) geen banden met fundamentalistische moslims bekend zijn. Er wordt momenteel gekeken of het waar is dat de man een drugsprobleem heeft. Dat geeft dan toch het voorlopige beeld van een hopeloos verwarde geest, en niet van een geslepen zelfmoordterrorist. Niet iedereen die 'Allahu Akbar' roept, is een moslim van de uiterst precieze variant. Misschien had zo een persoon dertig jaar geleden 'Heil Hitler', of 'Heil Mao' geroepen. O, ik kan alsnog in het ongelijk gesteld worden, hoor. Maar het is niet netjes om zo een tragedie te misbruiken om even snel de score van de FC Allah op te hogen.

hugo bergveen
hugo bergveen10 mei 2016 - 9:47

Volgens het laatste nieuws gaat het om ene Paul H., die waarschijnlijk drugsverslaafd en psychotisch is. Dat klinkt niet erg jihadistisch.

Patricia5
Patricia510 mei 2016 - 10:33

Frank, beste kerel, hoe naïef ben je, Google eens verder! Maar ja, linkse dromers kijken altijd weg, straatvechters zijn het niet. Daarom moet rechts de kastanjes uit het vuur halen! En mensen als jullie denken dat bij de komende verkiezingen alles anders wordt, forget iT, als dat zou zijn, dan waren verkiezingen verboden , beter een beweging starten die het met iedereen het beste voor heeft!

il viaggiatore
il viaggiatore10 mei 2016 - 11:18

Hoo Hoo, nu zijn jullie wel heel erg kort door de bocht. Alsof een Paul H. niet het islamitische geloof aan kan hangen. Want hij heet geen Achmed al-Germany. Volgens mij hebben wij ook gewoon Nederlanders rondlopen die zich bekeren tot de Islam. Deze mensen niet erkennen ruikt toch wel heel erg naar discriminatie, en voordat je het weet radicaliseren ze omdat ze zich genegeerd voelen.

Doppernia
Doppernia10 mei 2016 - 11:53

@ Frank Lenssen, God zij gezegend, het is een echte Duitser. Gelukkig maar. We zouden toch niet willen dat we de verkeerde bevolkingsgroep gaan aanpakken voor iets wat ze niet gedaan hebben, zoals bij die Syriër in dit verhaal: http://www.welt.de/politik/deutschland/article154185175/Syrer-gesteht-Brandlegung-mit-Hakenkreuz-Schmiererei.html

mulligan
mulligan10 mei 2016 - 11:59

En zo zie je maar weer hoe snel welgevallig nieuws viral gaat. Of het klopt doet er dan even niet toe.

Neill Page
Neill Page10 mei 2016 - 13:04

@mulligan Het valt dus allemaal wel mee..

Frank Lenssen2
Frank Lenssen210 mei 2016 - 14:04

Misschien kunnen mijn opponenten eens het nieuwste bericht op Joop over deze kwestie lezen? En dan eens naar zichzelf kijken? En ook bedenken dat het hier over dit specifieke geval gaat, en dat het geen pas geeft om er andere kwesties bij te halen? Dat zou mijn opponenten sieren.

Zandb
Zandb11 mei 2016 - 12:35

Gelukkig Doppernia; dan kunt u dit met een gerust geweten negeren.

mulligan
mulligan11 mei 2016 - 14:18

@Pat: Ik ben toch razend benieuwd wat u vindt als u verder googelt. Praat ons bij, bid ik u.

Doppernia
Doppernia10 mei 2016 - 6:20

Ik vraag me af wat er erger is, mafkezen in witte carnavalspakken met een minderwaardigheidscomplex of mishandelingen en treiteringen waarover Duitse hulporganisaties nu melding maken: naar schatting 40.000 vluchtelingen in opvangcentra zijn mishandeld en getreiterd door vluchtelingen en centra-medewerkers met dat andere geloof: http://www.faz.net/aktuell/politik/fluechtlingskrise/christliche-fluechtlinge-bis-zu-40-000-nicht-muslime-im-fluechtlingsheim-drangsaliert-14223089.html

1 Reactie
Zandb
Zandb11 mei 2016 - 12:32

Wat zou het u helpen als we het een erger vinden dan het ander?

hugo bergveen
hugo bergveen10 mei 2016 - 4:52

Hoe zouden deze helden na afloop van hun aktie er in de kroeg over hebben nagepraat? Zouden ze tegen iedereen die het maar wil horen vertellen dat ze nog net het vege lijf konden redden toen ze door horden bloeddorstige jihadisten werden belaagd? Of zouden ze toegeven dat ze eigenlijk een beetje voor gek hebben gelopen?

3 Reacties
Neill Page
Neill Page10 mei 2016 - 8:56

Geen idee, ik denk dat ze in de kroeg over de zoveelste aanslag van moslims hebben gehad, dit keer was Munchen aan de beurt.

hugo bergveen
hugo bergveen10 mei 2016 - 9:38

Nu alleen nog even afwachten of het om een moslimaanslag ging? Daar werd tot nu toe aan getwijfeld.

mulligan
mulligan10 mei 2016 - 12:01

Nou, dat ging het in München dus niet. Maar de fakkels branden al en de hooivorken zijn geslepen, dus er zal mee gezwaaid moeten worden door rabiaat rechts.

il viaggiatore
il viaggiatore10 mei 2016 - 1:39

Ernstige zaak dat wij zo ver afdrijven.... Verwacht? Ja, ergens wel. Blij mee? Nee absoluut niet, want we zitten op een hellend vlak en dat tipt alleen maar door in de richting van extreem rechts. Ook binnen Nederland worden de protesten steeds grimmiger. En hoe harder wij tegen Wilders aan trappen, hoe grimmiger die protesten zullen worden want Greet is niet dom, Greet weet hoe hij het volk moet bespelen. Zelfs een Cordon-Sanitair weet hij uit te buiten. Simpelweg omdat nieuws niet meer via de NOS de woonkamer binnenkomt Een ieder die dat ontkent is niet bezig met real politik, maar met dagdromen. Wij willen na 5 jaar nog steeds Assad weg hebben in Syrië. Ik begrijp die visie, maar ik vrees ook wat er na Assad komt. Sinds 2003 ploegen wij onder leiding van de USA het M-O omver. We halen in steeds meer landen de kurk uit de fles, en vervolgens bombarderen we ook nog eens de fles in gruzelementen. - Irak - Tunesië - Egypte - Libië - Syrië Sorry, volgens mij moeten we Assad steunen, ondanks dat hij een dictator is. Wij kunnen momenteel binnen de EU niet met 5 failed states handelen en alles tot een goed einde brengen terwijl daar het extremisme links en rechts kan groeien.

4 Reacties
Neill Page
Neill Page10 mei 2016 - 8:58

De meeste aanslagplegers komen niet uit die landen maar voornamelijk uit Marokko, dus dat haalt uw verhaal een beetje onderuit. Misschien zit er wel meer achter dan het verjagen van een dictator, misschien hangen die mensen een ideologie aan die zich nooit zal verenigen met westerse waarden.

il viaggiatore
il viaggiatore10 mei 2016 - 11:28

Neill Page. De aanslagplegers in onze regio bedoelt U dan. Ja, die zitten vaak in de hoek van de finnen. Helaas zijn aanslagen in het rijtje landen hierboven aan de lopende band. En toch wel omdat de westerse wereld van mening was dat wij ze democratie moesten brengen.

Neill Page
Neill Page10 mei 2016 - 13:10

@Handige Harry In Irak misschien, al was dat meer om Saddam af te zetten. Die andere landen hebben volgens mij zelf hun leider afgezet, de arabische lente noemde ze dat.

il viaggiatore
il viaggiatore10 mei 2016 - 15:02

Nou, volgens mij hebben wij daar ook meegeholpen. Die Arabische lente waar U over praat is een Arabische herfst en wij bombarderen overal mee. We noemen het de Arabische lente, omdat dat ons is aangeleerd door de media. Echter is het gewoon een stuk Geopolitiek. De pan Arabische-Afrikaanse liga werd te groot en te sterk, waardoor de VS aan de noodrem trok. Nee, geopolitiek gaat zeer ver, en volgens mij beseffen de meesten dat niet.

mulligan
mulligan9 mei 2016 - 21:58

Hapering van de kalender. Een late carnaval (of juist een heel vroege). Moet je niet teveel achter zoeken. Ludieke actie van vreselijk vredelievende mensen. Wat kan rondlopen nou voor kwaad? Zo, ik dacht: "schrijf de onzin maar alvast op, dan hoeft rabiaat rechts zich niet meer zo uit te sloven". Vraag ik mij toch af waarom de politie niet uit voorzorg schoot op deze mensen. Je weet immers maar nooit welke ware identiteit en wat voor wapens zij verbergen onder die lakens. En met al dat terrorisme tegenwoordig lijkt mij de dreiging toch reëel. Of zeg ik nou iets raars?

2 Reacties
naraga
naraga9 mei 2016 - 23:47

U mist nog: - Iedereen heeft tegenwoordig een mobiele telefoon, waar zijn de filmbeelden? - Als deze mensen stageplekken en beter onderwijs hadden gehad, dan zouden ze nooit in beddenlakens zijn gaan rondlopen. - We moeten respect hebben voor hun geloof. - We moeten het dialoog met deze personen aangaan, wellicht een Grand Wizard uit de VS laten overkomen om deze mensen te vertellen zich toch echt netjes te gedragen. - De KKK is een organisatie van vrede, zij kwamen slechts humanitaire hulp bieden.

Neill Page
Neill Page10 mei 2016 - 8:59

Burka dragers ook maar neerschieten dan?

schleborsjki
schleborsjki9 mei 2016 - 17:43

Wat zullen ze bezorgd zijn, die fascistische clowns.

Mario Heemskerk
Mario Heemskerk9 mei 2016 - 17:11

Met die rare luiers voor de ogen, zie je natuurlijk ook geen verschil tussen een Pool en een vluchteling van elders.