Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Klopjacht op neonazi's in Duitsland, Nederland en Zwitserland

  •  
17-07-2013
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
nazis
Weerwolf Commando's uit op omverwerpen Duitse staat ... Politie doet invallen op diverse locaties ... Frankrijk arresteert Breivik-sympathisant
Het Duitse Openbaar Ministerie heeft de jacht geopend op een mogelijk nieuw terreurnetwerk, Weerwolf Commando’s genaamd. Woensdagochtend zouden op diverse plekken invallen zijn gedaan, waaronder in Nederland, dat schrijft het Duitse weekblad Der Spiegel. In totaal zijn 11 woningen, kantoorpanden en cellen doorzocht en verdenkt men 6 personen van het vormen van een terroristische organisatie.
De Weerwolf Commando’s zouden uit zijn op de omverwerping van de Duitse staat. De Duitse politie werkte bij de klopjacht samen met terrorisme-experts uit Nederland en Duitsland. De inval in Nederland vond in Den Haag plaats en werd uitgevoerd door de Nederlandse politie. Er zijn voor zover bekend nog geen aanhoudingen verricht.
De Weerwolf Commando’s ontlenen hun naam aan het ‘Werwolf’-project van Joseph Goebbels, die in 1944 een speciale commando-eenheid wilde om achter de vijandige frontlinies te kunnen opereren. De commando’s bleken in de uitvoering echter een sterkere propagandatool, dan een factor in de gewapende strijd.
Breivik In Frankrijk werd dinsdag een Noorse neo-nazi gearresteerd op verdenking van het beramen van een aanslag. De Noor Kristian ‘Varg’ Vikernes staat bekend als sympathisant van massamoordenaar Anders Breivik. Dat meldde de Volkskrant. De Franse autoriteiten kwamen in actie nadat de vrouw van Vikernis, die in het verleden al was veroordeeld voor moord, vier geweren had gekocht.
Vikernes was één van de 530 mensen die van Breivik een kopie ontvingen van diens ideologische manifest. Breivik vermoordde in juli 2011 77 mensen: acht mensen met een aanslag met een autobom in het regeringskwartier in Oslo en 69 jongeren op het eiland Utøya.
cc-foto: Max Braun

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (18)

FritzFriebl
FritzFriebl17 jul. 2013 - 10:01

Geen plakbaarden,..sjaals & burka's........ Snap er helemaal niks meer van,..Geert zei dat toch juist het grootste gevaar niet de crisis was maar....

hvwrd
hvwrd17 jul. 2013 - 10:01

En wat heeft dat met dit onderwerp te maken als ik het vragen mag ??

HanvanderHorst1
HanvanderHorst117 jul. 2013 - 10:01

De oorspronkelijke Werwolf-beweging was een van de laatste propagandistische verzinsels uit de koker van Goebbels. Radioberichten over een zogenaamde verzetsbeweging die zogenaamd ergens in door geallieerden bezet gebied stond, moesten de geallieerden in verwarring brengen. Het was de bedoeling dat zij tijd en energie verspilden aan vruchteloze zoekacties. Hier een audiofragment van de Werwolfzender met in beeld wat de omroeper zegt: https://www.youtube.com/watch?v=L5m2K7_MNug

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa17 jul. 2013 - 10:01

Mevrouw Van der Meningsuiting is na 10 zware jaren zwagerschap heeft uiteindelijk bevallen van lelijke nare kindje en die heet: Neonazi !!

JoopSchouten
JoopSchouten17 jul. 2013 - 10:01

Terreur en angstzaaien kent vele vormen. Allen zijn bedoeld om een 'elite' te dienen. Ik vind het wel een apart idee dat de huidige 'elite' neo-nazi's wil pakken. De huidige kent enorme verschillen met nazi's (...), maar het blijft dictatuur.

JiMbO32
JiMbO3217 jul. 2013 - 10:01

Zes lui wollen die duitse staat omver werpen!!!!! Haha zal vast wel weer een strategische zet zijn om meer angst bij het gros van de bevolking van Europa in te beozemen. Men vergeet de prijs van vrijheid = JE VRIJHEID!!!!!!!!!!

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa17 jul. 2013 - 10:01

Selectief klopjacht op haatzaaiers en mensenhaters maakt een democratische land onwaardig. De Wet en de Grondwet in de democratie is voor allen bedoeld en niet voor sommige burgers of groepen.

omaoeverloos
omaoeverloos17 jul. 2013 - 10:01

"Terroristische groepering" "zou uit zijn op omverwerpen Duitse staat " Ja, dat rechtvaardigt een klopjacht. Leger! Drones! Prism! camerabewaking! legitimatieplicht! Preventief vasthouden! "verdenkt men 6 personen" Wat? Oeverloos neemt nog maar een ijsje.

2 Reacties
JanB2
JanB217 jul. 2013 - 10:01

Ja, dat rechtvaardigt een klopjacht. Inderdaad.

lembeck
lembeck17 jul. 2013 - 10:01

Doe mij ook maar eentje dan: softijs vanille.... en proost! :-))

Tealc2
Tealc217 jul. 2013 - 10:01

20 jaar te laat..maar ja beter laat dan nooit.

1 Reactie
JanB2
JanB217 jul. 2013 - 10:01

Yep.

[verwijderd]
[verwijderd]17 jul. 2013 - 10:01

Nee, joh, die neonazi's zijn laiverds. Niets mis mee. Niet alleen tegen allochtonen( die ze te hooi en te gras uitmoorden) zijn ze lief, maar ook de enige welvarende staat in Europa moet eraan geloven. Eh..eh.............wordt het niet eens tijd dat Wilders contact met ze opneemt inzake samenwerking??

1 Reactie
Jansen & Jansen
Jansen & Jansen17 jul. 2013 - 10:01

[Eh..eh.............wordt het niet eens tijd dat Wilders contact met ze opneemt inzake samenwerking??] Hoezo? Die contacten zijn al jaren geleden opgestart.

[verwijderd]
[verwijderd]17 jul. 2013 - 10:01

opgeruimd staat netjes en wat een idioten zeg, maar ik ben bang dat er meer zijn en zullen volgen van beide kanten van het spectrum we moeten oppassen dat de extremisten er niet met het sentiment van het volk vandoor gaan en daarom moeten we zo snel mogelijk de problemen goed gaan aankaarten, bespreken en oplossen zoals Geert Wilders al jaren probeert te doen en alhoewel hij terecht veel steun krijgt neemt ook een groot gedeelte hem totaal niet serieus omdat ze bang zijn en op een verkeerde manier naar de geschiedenis kijken

1 Reactie
mees.
mees.17 jul. 2013 - 10:01

Doe je ogen eens open en besef eens wat je steunt,wees eens niet zo blind Breivik verwees in dat manifest dertig keer naar politieke stellingen van PVV-leider Geert Wilders en naar de ideeënwereld van partijen als Vlaams Belang en Front National. Wilders vormt front met Le Pen en Vlaamsbelang...heb je niet gezien wat voor types voor de rechtbank stonden toen zaak Wilders daar diende?Zullen we die namen eens noemen?

Voice
Voice17 jul. 2013 - 10:01

Prima, alle extremen aanpakken en alle sympathisanten ook. Aanpakken die NVU, Voorpost, RAF, ALF, Sharia for Belgium, ELA, Rara, Grijze wolven enz. Met groet een vredelievend mens.

1 Reactie
Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa17 jul. 2013 - 10:01

En vooral niet vergeten de Nederlandse Breivik-liefhebbers helemaal niet. Haat is haat, want je hebt niet haat en haat-light. Wakker worden man, u heeft vertraging van 1 eeuw!