Joop

Kloof tussen politiek Den Haag en het platteland

  •  
13-03-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
481 keer bekeken
  •  
image0
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (4)

Hannes  Achterhout
Hannes Achterhout13 mrt. 2023 - 10:07

Er is geen kloof. BBB verzint dat om boeren óp te jutten.

2 Reacties
Willem D2
Willem D213 mrt. 2023 - 16:14

Een paar jaar geleden was er een leuke niet al te serieuze serie, ik meen bij de VPRO, waar wat jongeren op het platteland gevolgd werden. - Watersurfen achter een auto / trekkker op het kanaal - Met een stoet trekkers door de McDrive - Zwembad maken in een leeg mestbassin Vooral vaak bier drinken met elkaar. Hier in de buurt herken ik ook dat soort activiteiten, maar ook dat er steeds meer vergunningen moeten worden aangevraagd waardoor decennia lange evenementen en dorpsfeesten niet meer doorgaan, omdat vrijwilligers niet meer door de bureaucratie heenkomen. Het laatste slachtoffer zijn de stikstof uitstotende paasvuren. Het bouwen van de bult is al een sociaal evenement waar weken van jolijt aan voorafgaan. Als er dan geen huizen in de buurt van je ouderlijk huis gebouwd mogen worden. Alle voorzieningen langzamerhand verdwijnen (Bushaltes -16% Groningen, -2% Zuid-Holland) dan is er zeker sprake van een kloof. Ooit een paar jaar geleden gewerkt in Amsterdam. Toen ik een (hele aardige) collega vertelde dat ik in Oost-Nederland woonde zei hij: “oh ja daar wonen natuurlijk ook mensen, ik ga daar altijd op vakantie)” Een antwoord op een vraag toen ik een kast wilde kopen in Rotterdam of ze ook in Oost-Nederland bezorgde: “De wegen zijn daar anders he” Het is er de laatste paar jaar niet minder op geworden.

JanVG2
JanVG213 mrt. 2023 - 17:16

"Wel vinden mensen op het platteland buiten de Randstad vaker dat Den Haag onvoldoende oog heeft voor hun regio. Dat plaatsgebonden ressentiment is daar een belangrijk component van maatschappelijk onbehagen." was getekend het sociaal-planbureau

Effie2
Effie213 mrt. 2023 - 7:26

'Zou die kloof iets met progressief en conservatief te maken hebben? Of met het eigenbelang tegenover het algemeen belang? Zou het te maken kunnen hebben met dogma's tegenover nieuwe inzichten? Of met de mens tegenover de rest van de schepping? Of zelfs met leven en dood?