Meer over:
tata steel, friesland campina, klimaatcrisis, nieuws, chemelot, milieudefensie, vion, lelystad airportHoewel het sympathiek klinkt vraag ik mij af of dit niet contraproductief is. Jagen we zo niet de grote vervuilers het land uit naar plekken waar we geen enkele invloed op hebben? En hoe zit het met de verdere gevolgen? Dit zijn alle grote bedrijven met veel toeleveranciers. Als deze grote vervuilers straks uit angst voor rechtszaken massaal vertrekken, betaald Milieudefensie dan de werkloosheidsuitkeringen?
Dat is waar: als we er wel invloed op hebben, dan hoeven ze helemaal niets te veranderen en dan is iedereen tevreden. Hoe meer invloed we hebben, hoe minder ze hoeven te veranderen, dat is het pas echt het ei van Columbus
Hmm is het niet zo dat met die nieuwe verdragen de vervuilers de staat kunnen aanklagen als de staat beslissingen neemt die bedrijven geld kunnen kosten?
"Een bedrijf als Tata Steel is verantwoordelijk voor ongeveer 7 procent van de Nederlandse CO2-uitstoot." Dan is het de hoogste tijd om -na Shell- ook Tata Steel voor de rechter dagen.
@The Apple En dat vind iemand vanuit Brazilie? Ik neem aan dat u ze ook uitgenodigd heeft om daar nog wat orde op zaken te stellen?
@Buitenstaander. Het is toch niet zo dat, wanneer je als Nederlander in Brazilië woont, die 7% opeens maar 2 procent worden, ofzo? De situatie blijft toch wat die is? Overigens hoop ik toch dat er iets anders gebeurt, waardoor de stap naar de rechter niet nodig is. Tata Steel moet in actie komen, al-dan-niet onder druk van de regering. Een stap naar de rechter door burgers en/of milieubeweging zou op opnieuw, en daarmee ernstiger falen door de regering duiden.