Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Klimaatontkenner blijkt verantwoordelijk voor zeker 14 bosbranden

  •  
18-01-2024
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2167 keer bekeken
  •  
bosbrandcanada

Een Canadese complotdenker die de overheid op sociale media de schuld gaf van bosbranden, blijkt het vuur zelf te hebben aangestoken. De 38-jarige Brian Paré bekende deze week voor de rechter schuld aan fikkie stoken. Bij twee van de bosbranden moesten de bewoners van ongeveer 500 huizen worden geëvacueerd, meldt CBC. Bij de grootste brand ging 873 hectare bos in vlammen op.

De autoriteiten kregen Paré al snel in het vizier: hij werd gesignaleerd in de buurt van de branden en bleek er ook een bovengemiddelde belangstelling voor te hebben. Op sociale media deelde hij berichten met de boodschap dat de overheid de boel in de hens zette. Zo zouden de machthebbers de bevolking ervan willen overtuigen dat er sprake is van een klimaatcrisis. 

De politie bevestigde een tracker onder Paré’s auto en ontdekte zo dat hij steeds ter plekke was als er een nieuwe bosbrand begon. Na zijn arrestatie bevestigde hij verantwoordelijk te zijn. Naar eigen zeggen voerde hij testen uit om uit te vinden of het bos echt droog was of niet.

Canada had afgelopen jaar te kampen met een extreem zwaar bosbrandenseizoen. Verreweg de meeste bosbranden ontstaan door bliksem. Als gevolg van de klimaatcrisis neemt de kans op droogte toe.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (5)

Norsemen
Norsemen19 jan. 2024 - 12:49

Bij die hardcore klimaatontkenners kun je er bijna vanzelfsprekend vanuit gaan dat ze mentale issues hebben.

1 Reactie
DanielleDefoe
DanielleDefoe23 jan. 2024 - 17:59

https://muzikum.eu/nl/hans-dorrestijn/de-oude-brandweerman-songtekst

Olav Meijer
Olav Meijer19 jan. 2024 - 9:48

[Op sociale media deelde hij berichten met de boodschap dat de overheid de boel in de hens zette. Zo zouden de machthebbers de bevolking ervan willen overtuigen dat er sprake is van een klimaatcrisis.] Die complotfantasten is niets te gek om hun eigen "gelijk" zogenaamd bevestigd te krijgen. Onverantwoordelijke sujetten, die wat mij betreft streng gestraft mogen worden vanwege de materiële en immateriële schade die zij aanrichten.

Karingin
Karingin18 jan. 2024 - 20:36

"Naar eigen zeggen voerde hij testen uit om uit te vinden of het bos echt droog was of niet." Dan ben je goed van het pad af...als je geen verstand van vuur hebt moet je er niet mee spelen, jezus hoeveel dieren heeft die gast hiermee vermoord?

1 Reactie
henk-alexander
henk-alexander19 jan. 2024 - 8:06

Of het nu door collectief of individueel handelen komt: de mensheid is schuldig.