Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Klimaatcrisis treft Griekenland keihard: tientallen nieuwe bosbranden

  •  
24-07-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1865 keer bekeken
  •  
bosbrand

Er lijkt geen einde te komen aan de bosbranden die Griekenland teisteren. Op zondag, de warmste dag van het jaar tot nu toe, meldde de brandweer 64 nieuwe brandhaarden, schrijft The Guardian. Op Evia moesten vier dorpen worden ontruimd: de dikke rook zorgde er onder meer voor dat het moeilijk was om adem te halen.

Ook elders zijn er grote problemen als gevolg van de branden. De NOS meldt: “Op Corfu woedt een grote brand bij de noordelijke toeristenplaats Nisaki. Zo'n duizend inwoners en vakantiegangers zijn daar met schepen van de kustwacht in veiligheid gebracht. Sinds zonsopgang proberen hulpdiensten met blusvliegtuigen en -helikopters om de brand onder controle te krijgen.

Vanuit Rhodos zijn tot nu toe 19.000 mensen geëvacueerd. Nooit eerder moesten er in Griekenland zoveel mensen vluchten vanwege bosbranden. Zes mensen werden in het ziekenhuis opgenomen vanwege ademhalingsproblemen.

Andere EU-lidstaten helpen Griekenland met blussen. “Er zijn meer dan 450 brandweerlieden en zeven vliegtuigen vanuit de EU ingezet”, aldus Janez Lenarcic, Eurocommissaris voor Humanitaire Hulp.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.