Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Klimaatcrisis: noodweer teistert Nederland

  •  
27-06-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3742 keer bekeken
  •  
windhoos

Door de klimaatcrisis krijgen we ook in Nederland vaker met extreem weer te maken. Omdat warme lucht meer waterdamp kan bevatten, zijn er vaker zwaardere regenbuien. Maandag zorgt noodweer voor flinke overlast in Nederland. Zo staan in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg verscheidene straten blank.

In Delft zorgde de regen voor problemen in de plaatselijke Ikea.

Verreweg de grootste schade werd aangericht in Zierikzee. Daar vielen zeker een dode en tien gewonden door een windhoos, melden de NOS en Omroep Zeeland. “De wind rukte dakpannen van een kerk, trampolines uit tuinen en boompjes uit de grond. Bij minimaal vier woningen is het dak eraf gewaaid en van ten minste één woning stortte een gevel in.

Windhozen komen in Nederland met name voor in de zomer. Hoe warmer het wordt, hoe meer energie er in de atmosfeer komt, legde weerexpert Renier van den Berg eerder uit aan Editie.nl. Die extra energie zorgt onder meer voor zwaardere windhozen.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (5)

Ben  Liberaal
Ben Liberaal27 jun. 2022 - 18:21

Gouden kans voor de windmolens ; Rusland heeft het nakijken dankzij de tornados in Nederland;

PLN
PLN27 jun. 2022 - 18:04

Deze reactie is verwijderd

1 Reactie
vdbemt
vdbemt28 jun. 2022 - 20:49

Ja. Zo is het. Tornado's zijn ook de normaalste zaak in Nederland.

Wie o Wie
Wie o Wie27 jun. 2022 - 15:30

Dit is toch van alle tijden? Het regende hard. Bij alles wordt er klimaatcrisis geroepen. Maar voorlopig is er nog geen hittegolf geweest dit jaar. Het ziet er ook niet naar uit dat er binnenkort een komt. Bij alles

Dehnus
Dehnus27 jun. 2022 - 14:34

Maar vooral door blijven CO2en, de herenboeren en groot industrialisten willen MEER MEER MEER!

2 Reacties
Doomsdayshaman
Doomsdayshaman27 jun. 2022 - 19:15

U is expert? Of goedgelovige? Als we de "wetenschap" moeten geloven is het allemaal te laat en stijgt de zeespiegel met 1 meter aan het eind 2100. Zouden we dan niet eens langzaam moeten beginnen met huizen bouwen op de rechterhelft van dit landje, om de klimaatvluchtelingen van de linkerhelft in eigen (gehalveerde) landje op te vangen? Het gaat wel om 10 miljoen mensen tegen die tijd, 70 jaar zijn zo om!

A little bit of sunshine
A little bit of sunshine28 jun. 2022 - 7:16

@Dehnus, geef de boeren en de groot industrialisten maar weer de schuld, lekker makkelijk. Net een bericht op het nieuws dat de vliegtuigmaatschappijen de A380 weer gaan afstoffen ivm de hoge vraag naar stoeltjes deze zomer. Mopperen op een ander is alleen maar afleiding van de echte oorzaak, simpelweg de consumptie van de gemiddelde Nederlander.