Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

‘Klimaatcrisis? Een complot van de elite om meer vegan mueslirepen te verkopen’

  •  
13-04-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1243 keer bekeken
  •  
pieterderks

Zou de strijd tegen de klimaatverandering voortvarender verlopen als we er een persoon van zouden maken? Pieter Derks sluit het niet uit. “De ultieme bad guy, laten we die een naam geven: Vlassad. En vanaf nu is dat dan het verhaal: Vlassad wil overstromingen, hongersnood, hij wil de poolkappen laten smelten, de biodiversiteit om zeep helpen en uiteindelijk de mens uitroeien, zodat hij, Vlassad, de wereld voor zichzelf heeft. Moehahahahaha.”

“Zouden er dan demonstraties komen? Gebouwen verlicht worden in het blauw en groen van de planeet om onze steun te laten blijken? Zouden wereldleiders voor steeds strengere maatregelen pleiten en hun afschuw uitspreken over hoe Vlassad de lucht probeert te verzieken of hoe hij via Bayer chemische wapens gebruikt om de insecten om zeep te helpen en zijn contacten in politiek en bedrijfsleven gebruikt om de ellende te vergroten? Zouden we ons verenigen en in actie komen tegen alles wat Vlassad in de kaart speelt? Zouden we spreken over de slag om Amelisweerd, waar het een clubje dappere omaatjes te voet lukte om de bulldozers van Vlassad tegen te houden?”

“Of zouden er in no-time toch weer mensen opstaan die uitleggen dat we moeten begrijpen waar Vlassads standpunten vandaan komen? Dat de mensheid hem ook wel geprovoceerd heeft en dat we het wel heel erg van een kant bekijken. Dat hier toch ook weer een complot van de elite achter zou kunnen zitten om meer vegan mueslirepen te verkopen. Waarschijnlijk wel.”

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.