Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Klimaatcrisis dwingt activisten ertoe zich vast te ketenen aan doelpalen

  •  
11-04-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1526 keer bekeken
  •  
ANP-446908465

Twee klimaatactivisten hebben zondag de Bundesliga-wedstrijd tussen Frankfurt en Freiburg onderbroken door zich aan de doelpalen vast te binden. Daarbij droegen ze T-shirts met daarop in het Duits: ‘Laatste generatie. Stop de fossiele waanzin’. Na enkele minuten werden de actievoerders losgeknipt en weggevoerd. 

Op een video van de actiegroep is te zien hoe het tweetal het stadion ingaat en tussen de supporters plaatsneemt. Kort na de aftrap rennen ze de trap af, springen over de omheining en sprinten het veld op terwijl een verbouwereerde suppoost toekijkt. Even later hebben de twee mannen zichzelf met kabels aan de doelpalen vastgemaakt. 

Het publiek kon de actie niet waarderen. De activisten konden rekenen op een stevig fluitconcert vanaf de tribune. Na vier minuten werd de wedstrijd hervat. Half maart werd in Engeland een soortgelijk protest gevoerd. Daar sprong kort na rust van de Premier League-wedstrijd tussen Everton en Newcastle een activist het veld op en bond zichzelf op gelijke wijze aan de doelpaal vast. ‘Stop gewoon met olie’, stond in het Engels op zijn shirt te lezen. De organisatie erachter wilde aandacht vragen voor de schadelijke olieboringen in de Noordzee. 

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.