Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Klimaatadaptatie in de praktijk: toeristen Rhodos geëvacueerd omdat hotels in brand staan

  •  
22-07-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
5387 keer bekeken
  •  
griekenlandbosbranden

De Griekse kustwacht en marine hebben tussen de duizend en tweeduizend toeristen, onder wie tweehonderd Nederlanders, geëvacueerd vanwege de bosbranden op het eiland. Er zijn drie hotels in brand gevlogen, meldt de NOS.

Brandweerlieden bestrijden de bosbranden die begonnen in dunbevolkte binnenland van het eiland al vijf dagen, maar het vuur breidt zich nog steeds uit. Door de harde wind hebben de branden de kustgebieden bereikt, waar veel toeristen verblijven. Verschillende Europese landen hebben brandweerlieden gestuurd om te helpen het vuur onder controle te krijgen.

Griekenland heeft te maken met de langste hittegolf in de geschiedenis. De Griekse autoriteiten vrezen voor grote branden op het vasteland. De verwachting is dat het in de hoofdstad Athene ten minste zes dagen warmer zal zijn dan veertig graden. Een 46-jarige man is overleden nadat hij in het ziekenhuis was opgenomen met een zonnesteek.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.