Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Klimaatactivisten storten zich in Navona-fontein in Rome, kleuren het water zwart

  •  
06-05-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1346 keer bekeken
  •  
navona

Leden van de Italiaanse klimaatactiegroep Ultima Generazione (Laatste Generatie) hebben zich zaterdag in het wereldberoemde Vier Rivieren fontein op het Piazza Navona in Rome gestort. De actie is onderdeel van de de campagne 'Wij willen niet betalen voor fossiele brandstoffen' die er op gericht de overheidssubsidies voor de fossiele industrie te beëindigen. De activisten kleurden ook het water van het fontein zwart. De politie voerde de vier actievoerders af.

Eerder deze week blokkeerden leden van UG topless het verkeer in de stad. "Kwetsbaar net als de planeet". De actie verwijst in een verklaring naar de dodelijke overstromingen die afgelopen week in Noord-Italië plaatsvonden. De uiterst rechtse regering heeft nieuwe wetgeving aangekondigd die dergelijke actie om aandacht te vragen voor de klimaatcrisis zwaar bestraft met boetes tot 6000 euro, meldt persbureau ANSA.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.