Joop

Klimaatactivisten smeren gezicht van koning Charles in met chocoladetaart

  •    •  
24-10-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3254 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2022-10-24 om 14.39.45

Activisten van Just Stop Oil hebben het gezicht van de Britse koning Charles ingesmeerd met chocoladetaart, tenminste, het wassenbeeld van de vorst. Dat gebeurde maandag in Madame Tussauds in Londen. De activisten eisen net als bij vorige acties dat de Britse overheid direct de licenties voor nieuwe olie- en gasboringen intrekt.

In een verklaring heeft het duo, bestaand uit de 20-jarige Eilidh McFadden en de 29-jarige Tom Johnson, laten weten:

We zijn hier omdat we onze vrijheden en rechten willen beschermen, omdat we dit groene en aangename land willen beschermen dat erfdeel van ons allemaal is. De wetenschap is duidelijk. De eis is simpel: stop gewoon met nieuwe olie en gas. Het is een fluitje van een cent.

De klimaatactivisten werden direct na hun actie gearresteerd wegens vernieling. Het is de vierentwintigste dag op rij dat Just Stop Oil op soortgelijke wijze actievoert. Afgelopen week werd bijvoorbeeld een blik tomatensoep tegen een schilderij van Van Gogh gegooid, dit weekend werd een werk van Monet besmeurd met aardappelpuree. 

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (75)

oproerkraaier
oproerkraaier25 okt. 2022 - 20:32

ik vraag me echt af waarom mensen hier framen dat er kunstwerken beschadigd zijn. Zou het pure kwaadaardigheid zijn?

2 Reacties
IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk26 okt. 2022 - 8:46

Het is en blijft vernieling van andermans eigendommen. Dat sommigen het verschil tussen mijn en dijn niet willen zien is inderdaad ook een maatschappelijk probleem.

toentomatentomaten
toentomatentomaten1 nov. 2022 - 11:29

Het begint met het gooien van taarten. Waar het met eindigt weet jij ook wel…

JAvanGaanderen
JAvanGaanderen25 okt. 2022 - 20:13

Nu het economische kannibalisme van “The Seven Sisters”, de grenzen van het globale ecologische kannibalisme hebben overschreden - zoals zowel de klimaatwetenschappers van het IPCC als (impliciet) de wetenschappers van een bedrijf als Shell (*) suggereren - is de facto het stadium van de vraag naar de globale existentie of non-existentie van tal van biologische soorten (homo sapiens o.a.) in het geding. Gezien het acute, dwingende en overweldigende karakter van de AGW lijkt de ontwikkeling van een actie-scenario noodzakelijk, dat de traditionele begrippen- (juridische/politieke) denk- beleids- en oplossingskaders transcendeert. Hoewel klimaat-activisten zich nu nog bedienen van 'ludieke protestacties' om het bewustzijn onder en politici en burgers van het snel naderend onheil (points of no-return) te vergroten, lijkt het mij dus denkbaar, dat binnen afzienbare termijn, het huidige stuitende politieke wils-vacuüm, zal worden opgevuld door mensen die een meer militante aanpak zullen voorstaan. Want hoe langer de vernietiging van onze habitat voortgaat, hoe groter de noodzaak van een 'revolutionaire' weg. (*) Shell was al in de jaren 80 – via toen nog zorgvuldig geheim gehouden wetenschappelijke onderzoeken ("The Greenhouse Effect") - tot de conclusie gekomen, dat voortgaande consumptie van fossiele brandstoffen, rond 2050 een temperatuurstijging van 4% zou genereren. Shell koos toen echter voor de optie om actief te gaan participeren in gerichte desinformatiecampagnes...

2 Reacties
Willem D2
Willem D226 okt. 2022 - 6:34

Is dit links complot denken?

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk26 okt. 2022 - 8:48

Ja dat is het.

wiowie
wiowie25 okt. 2022 - 17:36

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

Nicolay2
Nicolay225 okt. 2022 - 14:54

Als het een kleindochter van mij was geweest, was ik trots op haar geweest. Deze generatie heeft alle recht van spreken en zij moeten maling hebben aan de Neo liberalen die meer wakker liggen over een klote schilderij dan over wat deze generatie en hun kinderen te wachten staat in deze bizarre tijd, geleid door egoïstische politici. De olieconcerns hebben vele jaren de ontwikkeling tegen gehouden die nu door mensen met het hart op de juiste plaats er door gedrukt worden. Kijk eens naar uitzending gemist van Tegenlicht van de VPRO, de zon is van iedereen!

1 Reactie
IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk26 okt. 2022 - 8:50

Die jongeren die zo genaamd maling hebben aal wat de olieindustrie doet, moeten zich eens afvragen waar al hun spullen vandaan komen en met welke grondstoffen en halffabrikaten deze gemaakt zijn. Laat staan wat ze elke dag consumeren en uitscheiden (moet ook verwerkt worden).

Willem D2
Willem D225 okt. 2022 - 11:14

Hadden de ouders van deze mensen maar aan geboortebeperking gedaan, dat had waarschijnlijk meer positieve invloed gehad op het milieu en anders wel op onze kunstwerken.

5 Reacties
oproerkraaier
oproerkraaier25 okt. 2022 - 20:04

er is geen enkel kunstwerk beschadigd zoals jij suggereert. Waarom doe je dat?

Willem D2
Willem D226 okt. 2022 - 6:32

De kwaliteit van een wassenbeeld wordt niet beter van een chocolade behandeling. Idem voor een schilderij waar de lijst van wordt beschadigd. Waarom suggereer je dat het onschuldig is?

Nicolay2
Nicolay226 okt. 2022 - 8:05

@Willem D2 “De kwaliteit van een wassenbeeld wordt niet beter van een chocolade behandeling. Idem voor een schilderij waar de lijst van wordt beschadigd.” Jij ligt meer wakker van zo’n klote schilderij en wassen beeld dan van hoe het milieu op de Wereld er uitziet voor deze generatie en hun kinderen. Slaap vooral met je ogen open.

Willem D2
Willem D226 okt. 2022 - 8:55

Niets beschadigd? https://www.telegraaf.nl/nieuws/414636773/duizenden-euro-s-schade-door-actie-bij-rafaels-sixtijnse-madonna

Nicolay2
Nicolay226 okt. 2022 - 12:24

Willem D2 26 okt. 2022 - 10:55 “Niets beschadigd?” Het museum moest gesloten worden voor één schilderij lijst die beschadigd was volgens de rechtse Televaag (is geen spelfout) Blijf vooral je ogen sluiten voor de echt belangrijke zaken op deze barbaarse wereld. Jij zal geen kinderen hebben denk ik.

PamVlam
PamVlam25 okt. 2022 - 9:29

Fluitje van een cent als je niet verder wil kijken als je neus lang is. Ik snap nog steeds niet waarom kunst het doelwit is. Maar ik verdiep me ook niet in de diepere motieven van Just Stop Oil. We kunnen olie vervangen door kernenergie maar dan komt er weer een andere actiegroep. Ondertussen hebben we op Taliban wijze alle kunst vernietigd want daar schijnt toch veel kwaad in te schuilen.

Jan Wijn
Jan Wijn24 okt. 2022 - 22:45

Ik ben het niet met Oproerkraaier eens maar dat is geen reden zoals enkelen hier doen door te reageren met persoonlijke aanvallen zoals door kritischkijken.

5 Reacties
Bert van der Neut
Bert van der Neut25 okt. 2022 - 8:49

Beste Jan, Blader voor de grap eens door de reacties van Oproerkraaier heen. Dat zijn alleen maar tirades en persoonlijke aanvallen. Daar wordt, hoewel zinloos, steeds redelijk op gerageerd.

oproerkraaier
oproerkraaier25 okt. 2022 - 9:26

Bert, je bent nogal huigelachtig, maar dat weet je wel toch?

Bert van der Neut
Bert van der Neut25 okt. 2022 - 10:12

En daar is het ondersteunend bewijs.

Jozias2
Jozias225 okt. 2022 - 10:14

@bert Mooi toch dat oproerkraaier direct jouw punt bevestigd met een persoonlijke aanval.

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk26 okt. 2022 - 8:52

We zien inderdaad vee gescheld van oproerkraaier. Jammer, het had zo mooi kunnen zijn.

KritischKijken
KritischKijken24 okt. 2022 - 21:36

Dat is een interessante vraag, waarbij tegen het licht hoe u de ontwikkeling sinds de industriele revolutie tot nu toe als vernieting ziet, daarna alles klein bier is. Klinkt als ik mijn door roodlicht rijden bij aanhouding, afzet tegen het aantal verkeersdoden in de wereld door roekeloos rijden, en mijn actie als 'te verwaarlozen' verdedig.

Paul Spijkers
Paul Spijkers24 okt. 2022 - 21:15

Iemand gooit een taart en de burgerij mompelt afkeurend. Dus iedereen hiet wil wel verandereing (zeggen ze), maar niet als het onbeleefd is, laat staan als er acties zijn die je uit de sofa zouden moeten trekken. In de VK is de PM 850 miljoen dollar waard, met 6 miljoen aan huizen rond de wereld, en zijn ze van plan 1000+ wetten die de natuur en de rechten van arbeiders beschermen, maar o wee als iemand iets aan 'eigendom' doet. Stelletje hypocriete roddelaars.

2 Reacties
Jozias2
Jozias225 okt. 2022 - 10:18

@paul, De schoonfamilie van de PM heeft 850 miljoen. Als hij morgen in echtscheiding ligt heeft hij geen 850 miljoen. U wilde dat familie vermogen wat waarschijnlijk in bedrijven zit, al bij voorbaat afpakken? Bedrijven van zijn schoonouders onteigenen?

oproerkraaier
oproerkraaier25 okt. 2022 - 20:09

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

JAvanGaanderen
JAvanGaanderen24 okt. 2022 - 19:25

De onderliggende vraag is of in de context (!) van het 'doelbewust' en systematisch vernietigen van de menselijke habitat (grosso modo sinds de industiele revolutie) - in niet onbelangrijke mate als gevolg van het grootschalig verbranden van fossiele brandstoffen zoals olie (gas en kolen) - het voeren van een keur van publieke bewustwordingsacties door in dit geval de UK actiegroep "Just Stop Oil" (zoals het op symbolische wijze besmeuren - is niet gelijk aan het vernietigen daarvan - van enige kunstvoorwerpen), als disproportioneel (tot in de ordegrootte van totaal onaanvaardbaar) moet worden gezien. Ik citeer het Britse "Just Stop Oil" in dezen : Our government wants to green light 40 new North Sea oil and gas fields, this is not compatible with protecting UK citizens, our brothers and sisters in the global south, or signalling to the world what action is needed to tackle the Climate and Nature crisis. The Government could pick up and pass the Climate and Ecological Emergency Bill (CEEBill), instead they are steamrolling and plan to continue steamrolling new oil and gas. Extinction Rebellion and Insulate Britain have demonstrated that Civil Disobedience works. They also show that we need to do significantly more to stop the greatest crime against humanity. That’s why we are moving into Civil Resistance — it’s no longer about a single project or campaign, it’s about resisting a Government that is harming us, our freedoms, rights and future, and making them work for us.

1 Reactie
Jozias2
Jozias224 okt. 2022 - 20:29

@javangaanderen Dus eigen rechter spelen en op ondemocratische wijze je maatschappelijke doelen willen bereiken is prima als je maar overtuigd bent van je eigen gelijk?

KritischKijken
KritischKijken24 okt. 2022 - 18:22

T wordt mode bij die klimaatkinderen.

3 Reacties
Andreas4
Andreas424 okt. 2022 - 20:31

"T wordt mode bij die klimaatkinderen"... spreekt een vastgeroeste, zelfvoldane, neerbuigende oude (rechtse) m/v... denk ik zo. Je vindt jezelf blijkbaar kritisch maar je loopt alleen maar alles af te zeiken waarvan je denkt dat het je status quo bedreigt... denk ik zo.

oproerkraaier
oproerkraaier24 okt. 2022 - 21:27

Overigens een volstrekt schofterige opmerking van je. Maar dat wist je al.

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk26 okt. 2022 - 8:57

nee, het is dom copy-cat gedrag. Totaal geen eigen fantasie en originaliteit. Buiten het feit dat andermans spullen vernielen nooit goed gepraat mag wroden.

Frans Akkermans3
Frans Akkermans324 okt. 2022 - 17:17

Een pop insmeren met taart is een ludieke actie. Maar eisen dat er met onmiddellijke geen nieuwe licenties worden afgegeven om naar olie en gas te boren vind ik misdadig. Zonder olie en gas redt de mensheid het niet de komende decennia.

4 Reacties
Andreas4
Andreas424 okt. 2022 - 20:35

"Zonder olie en gas redt de mensheid het niet de komende decennia." In ieder geval niet "de mensheid' zoals jou die blijkbaar voor ogen staat Akkermans. Volgens toekomstige generaties zou jouw soort wel eens van misdadigheid kunnen worden beticht. Maar ja, daar ben jij dan niet meer bij hè?

oproerkraaier
oproerkraaier24 okt. 2022 - 20:38

totaal krankzinnig.

oproerkraaier
oproerkraaier24 okt. 2022 - 21:31

We zullen wel moeten verminderen.

Frans Akkermans3
Frans Akkermans325 okt. 2022 - 2:43

Misdadig is hier niet het goede woord. Ik neem dat terug. Ik ontken niet de goede bedoelingen van deze actievoerders. Gevaarlijk vind ik het wel.

Ranonkel2
Ranonkel224 okt. 2022 - 16:30

In de trant van, red het klimaat gooi met voedsel ofzo? Het klinkt in hun eigen bubbel vast beter dat daar buiten...

3 Reacties
oproerkraaier
oproerkraaier24 okt. 2022 - 20:39

Je snapt hun drijfveren niet? Hoe dom kun je zijn met een opinie.

oproerkraaier
oproerkraaier24 okt. 2022 - 21:33

"In de trant van, red het klimaat gooi met voedsel ofzo?" Als het taartjes waren geweest had je het wel begrepen? Te dom om te poepen. Ken je die uitdrukking?

Ranonkel2
Ranonkel225 okt. 2022 - 7:54

Oproerkraaier, Ik snap niet waarom je in een tijd waar door klimaatverandering voedsel tekorten zijn voedsel zou verspillen om iets voor het klimaat te doen. Van mensen die doen alsof ze met het klimaat bezig zijn zou je dit simpelweg niet verwachten. Denken ze dan echt helemaal niet na bij hun acties?

Piet Helmons
Piet Helmons24 okt. 2022 - 16:02

“Stop gewoon met olie en met gas. Het is een fluitje van een cent.” Jammer dat ze nooit uitleggen hoe men moet stoppen met olie en gas. Heel Europa zit met de handen in het haar vanwege hoge inflatie door energie prijs verhogingen. Wanneer stoppen met fossiele brandstoffen een fluitje van een cent zou zijn dan kan dit toch nooit zo’n groot probleem zijn?

5 Reacties
Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa24 okt. 2022 - 17:49

Hier heb je wel een punt. Net als wat iemand hieronder ook al zei. Ja, ok, stel dat Europa stopt met olie? Stoppen China en India dan ook, ineens? Hoe bouw je het in een keer, wereldwijd af?

wittecisnoot
wittecisnoot24 okt. 2022 - 19:43

Nou, ik zie wel wat mogelijkheden. Er is namelijk een energievorm die niet fossiel is en het ook werkt als het mistig is. Het heet: kernenergie en is een bewezen concept.

stokkickhuysen
stokkickhuysen25 okt. 2022 - 11:03

''stop gewoon met nieuwe olie en gas. Het is een fluitje van een cent.' Dit is wat er boven staat staat. Stop met net doen alsof je iemand citeert terwijl je dat neit doet. Heel laf. Maar ja, anders kun je je punt niet maken.

Piet Helmons
Piet Helmons25 okt. 2022 - 11:52

Wittecisnoot: Kernenergiecentrales bouwen is geen fluitje van een cent: . Niemand wil een kerncentrale in zijn achtertuin. . De bouw van een kerncentrale duurt vele jaren en is enorm kostbaar. . De kWh prijs van door kerncentrale opgewekte stroom is hoog vergeleken met groene stroom. Maar ik vind het goed dat er nu naar kernenergie opties wordt gekeken. Met alleen wind en zonne-energie redt je het niet om co2 neutraal te worden.

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa25 okt. 2022 - 15:51

Ik heb hier niet echt verstand van. Maar, ik vermoed dat kerncentrales de enige reële korte termijn optie zijn. En dan kunnen ze ondertussen langzaam die wind energie en zonne-energie uitbreiden, onderzoeken etc

Mokker
Mokker24 okt. 2022 - 15:57

Elitaire kindertjes die stoer willen doen op social media.

oproerkraaier
oproerkraaier24 okt. 2022 - 15:47

Weer gaan er een hoop rechtse lieden omdat een paar jongeren een volkomen geweldloze aktie voeren zonder enige schade toe te brengen voor hun toekomst. Rechts is giftig en suicidiaal en het lijkt wel of ze alles en iedereen willen meenemen in hun doodsverlangen.

9 Reacties
Ejoth
Ejoth24 okt. 2022 - 17:33

Lucht het op ? Ga nu eens wat zinnigs zeggen ipv die flauwekul van je. Het valt nog mee dat je ze geen fascist noemt zoals je altijd doet.

KritischKijken
KritischKijken24 okt. 2022 - 18:16

Auto's vernielen Parijs? Gewoon elitaire klimaathippies die op een vd plaatje in hun oude Twingootje naar huis reden.

KritischKijken
KritischKijken24 okt. 2022 - 18:23

@Oproepkraaier Gaat t wel goed met u?

pahan
pahan24 okt. 2022 - 19:22

Ik mis een stukje zin? Weer gaan er een hoop rechtse lieden... wat?

Andreas4
Andreas424 okt. 2022 - 20:44

@pahan: ik gok op ... klagen, afzeiken vanuit rechts, "linkse fascist" kaart ten onrechte uitspelen, doen alsof zij de redelijkheid zelve zijn...? Want zo is dat handjevol rechtse lieden op Joop: afgeven/afzeiken op wat in hun ogen eng/bedreigend links is.

oproerkraaier
oproerkraaier25 okt. 2022 - 9:28

Ejoth, ik noem alleen fascisten, fascistisch.

pahan
pahan25 okt. 2022 - 14:44

Maar nu weet ik nog steeds niet wat die rechtse lieden gaan.

Gijs- Jan Groothedde
Gijs- Jan Groothedde25 okt. 2022 - 15:34

Wat een verongelijkt gebral van rechts om een paar barbiepoppen die worden getaart. Het hangt zeker in de lucht, of de trollen snuiven zwamzaad van herfstpaddo's.

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa25 okt. 2022 - 15:50

Iedereen die het niet eens is met Sylvana Simons, of Paternotte, is in jouw ogen 'de fascist'. Die term verwaterd alleen maar, op deze manier. Die term betekend gewoon niets meer. In radicaal linkse kringen, ben je al 'de fascist' als je een halve millimeter afwijkt van het Bij1 partijprogramma.

EUpiet
EUpiet24 okt. 2022 - 15:38

Heb hier niets mee. Ik ben links, ben een fervent tegenstander van de monarchie omdat ik democraat ben en zie niets in het besmeuren van objecten omdat zoiets altijd weer de publieke opinie averechts bewerkt. Gewoon bij het volgende openbare optreden van de heer Charles 3 een bordje omhoog houden van wij willen als democraten een gekozen staatshoofd.

MarcoG
MarcoG24 okt. 2022 - 14:48

En dat terwijl koning Charles III juist een enorm voorvechter van de mileu verbetering is.

1 Reactie
Andreas4
Andreas424 okt. 2022 - 20:45

Dat denkt hij zelf inderdaad en zo wil hij graag gezien worden.

Jozias2
Jozias224 okt. 2022 - 14:33

Als er iemand binnen het Britse establisment bewust is van klimaatverandering en maatregelen ter klimaatverbetering steunt dan is het Charles wel. https://www.nu.nl/koningshuis/6222900/koning-charles-iii-klimaatactivist-die-zich-niet-in-een-malletje-wil-wurmen.html

HenryHansen
HenryHansen24 okt. 2022 - 14:12

Geweldige actie, en ook een hele redelijke eis.... Ik vraag me toch altijd af hoe deze activisten hun geld verdienen, want zonder betaalbare olie of gas (en ja de belastingen mogen wel wat omhoog) geen internet; iphone; openbaar vervoer etc.

Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout24 okt. 2022 - 14:08

Futiliteit in het licht van de actuele wereldsituatie.

3 Reacties
Jozias2
Jozias224 okt. 2022 - 20:32

@hannes En als pegida een boek wil verbranden? Ook een futiliteit?

oproerkraaier
oproerkraaier24 okt. 2022 - 20:43

Onze kinderen vechten voor hun toekomst.

Pieterplezier
Pieterplezier25 okt. 2022 - 7:17

@oproerkraaier: ga iemand anders lastigvallen met je onzin. We vechten voor de toekomst van de kleinkinderen van onze kleinkinderen, en ik denk daar ook weer de kleinkinderen van.

Joop  den Uil
Joop den Uil24 okt. 2022 - 13:46

Zinloos geweld ... voor mij -als tegendemo- reden om nog een kan afgewerkte motorolie in het riool te kieperen.

1 Reactie
Andreas4
Andreas424 okt. 2022 - 20:48

Als je lef genoeg hebt, maak er dan een filmpje van dat je die motorolie echt in het riool kiepert en zet het op Instagram of zo, graag met je adres erbij... als je dat lef hebt.

Rick van de Kreek
Rick van de Kreek24 okt. 2022 - 13:31

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

2 Reacties
oproerkraaier
oproerkraaier24 okt. 2022 - 20:46

Dit heet een whatautism.

Pieterplezier
Pieterplezier25 okt. 2022 - 7:15

@oproerkraaier: Dit heet: laaghangend fruit.

G127
G12724 okt. 2022 - 13:17

Ik vraag me toch echt af of deze acties helpen of averechts werken. Ik ben zelf tamelijk links en ben voor een forsere inzet op het voorkomen van klimaatverandering. Dit soort acties kan ik totaal niet waarderen: het vernielen en besmeuren van kunstuitingen vind ik verschrikkelijk. Ik heb dus helemaal niets met de acties, maar realiseer me tegelijkertijd dat ik niet tot de doelgroep behoor. Tenslotte ben ik al 'bekeerd'. Ik heb de afgelopen jaren gezien dat harde onvriendelijke acties, bijvoorbeeld met behulp van tractoren, uiteindelijk wel zorgden voor resultaat. Ik ben benieuwd of dit ook zo gaat werken.

2 Reacties
J buster
J buster24 okt. 2022 - 18:49

Der is werkelijk geen een aktie met een traktor geweest die heeft geholpen tot het halen van hun doel. Deze vieze vandalen, moeten ze oppakken en heel lang vast zette. Zodat al dat ander gespuis weet waarom ze het niet moeten doen.

oproerkraaier
oproerkraaier24 okt. 2022 - 20:48

Net als het zwarte Piet gebeuren gaat dit op het eind wel aanslaan. Te laat ben ik bang.

Oproerschreeuwer
Oproerschreeuwer24 okt. 2022 - 12:53

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

6 Reacties
oproerkraaier
oproerkraaier24 okt. 2022 - 13:25

Extremistisch zijn juist zij die de klimaat problemen bagataliseren. Zij hebbben het bloed van onze kinderen aan hun handen.

KritischKijken
KritischKijken24 okt. 2022 - 18:17

@Oproerkraaier U heeft ook nog kinderen? :-)

Mokker
Mokker24 okt. 2022 - 18:18

Jezus kraaier, je gaat toch geen kinderen op de wereld zetten met al die nazi's en het einde van de wereld nabij?

Oproerschreeuwer
Oproerschreeuwer24 okt. 2022 - 18:23

@oproerschreeuwer. Wanneer je zo begaan bent met het klimaat, neem je geen kinderen, zit je niet op je pc of tablet met giga datacenters erachter. En maak je je niet zo druk over alles aan je reacties te lezen.

oproerkraaier
oproerkraaier24 okt. 2022 - 20:51

Iedereen met kinderen maakt zich zorgen. Jullie lachen wel maar vertegenwoordigen het absolute nihilisme.

Pieterplezier
Pieterplezier25 okt. 2022 - 7:12

@oproerkraaier: ik heb kinderen. ik maak mij geen zorgen.

Hallahan2
Hallahan224 okt. 2022 - 12:51

Dus omdat deze dames en heren een probleem hebben met het milieu en/of klimaat moet dit maar geaccepteerd worden? Laat via je stem weten hoe jij erover denkt en als er geen partij is die jouw denkbeelden deelt richt zelf die partij op. Zijn er voldoende medestanders dan krijg je vanzelf de mogelijkheden om een verandering in te zetten. Maar ja, ik denk dat zij, net als ik, wel weten dat er een absoluut beperkt aantal mensen voor dit soort standpunten warm lopen.

3 Reacties
oproerkraaier
oproerkraaier24 okt. 2022 - 13:26

Dat zou alleen maar bewijzen dat de meerderheid knettergek en onverantwoord bezig is.

Hallahan2
Hallahan224 okt. 2022 - 19:40

Dat is heel goed mogelijk oproerkraaier, maar omdat jij denkt het beter te weten moeten we jou maar volgen?

Andreas4
Andreas424 okt. 2022 - 20:56

Hallahan2, spreekbuis van Mao (of zo?), weer door de bocht. Gatver...

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa24 okt. 2022 - 12:42

En weg met de monarchie !