Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Klimaatactivisten smeren gezicht van koning Charles in met chocoladetaart

  •  
24-10-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3443 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2022-10-24 om 14.39.45

Activisten van Just Stop Oil hebben het gezicht van de Britse koning Charles ingesmeerd met chocoladetaart, tenminste, het wassenbeeld van de vorst. Dat gebeurde maandag in Madame Tussauds in Londen. De activisten eisen net als bij vorige acties dat de Britse overheid direct de licenties voor nieuwe olie- en gasboringen intrekt.

In een verklaring heeft het duo, bestaand uit de 20-jarige Eilidh McFadden en de 29-jarige Tom Johnson, laten weten:

We zijn hier omdat we onze vrijheden en rechten willen beschermen, omdat we dit groene en aangename land willen beschermen dat erfdeel van ons allemaal is. De wetenschap is duidelijk. De eis is simpel: stop gewoon met nieuwe olie en gas. Het is een fluitje van een cent.

De klimaatactivisten werden direct na hun actie gearresteerd wegens vernieling. Het is de vierentwintigste dag op rij dat Just Stop Oil op soortgelijke wijze actievoert. Afgelopen week werd bijvoorbeeld een blik tomatensoep tegen een schilderij van Van Gogh gegooid, dit weekend werd een werk van Monet besmeurd met aardappelpuree. 

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.