Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

'Bevolking snakt naar toekomstvisie'

Grote zorgen over gevolgen voor MKB
Joop

Klikwebsite voor rookhoreca in de maak

  •  
10-01-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
smoking_300.jpg
Controleurs van de Voedsel en Waren Autoriteit krijgen gratis een 'checklijstje' toegeworpen
Horecagelegenheden waar nog steeds gerookt wordt, terwijl dit niet mag moeten in het vervolg opletten om niet verklikt te worden. Clear Air Nederland gaat een zwarte lijst op haar website plaatsen van rookhoreca. Mensen kunnen op de website zelf melding maken van cafés of restaurants waar gerookt wordt.
Volgens Willen van den Oetelaar, directeur van Clear Air is zijn website puur ter informatie voor mensen die niet willen komen op plekken waar toch stiekem gerookt wordt. Dat hij de controleurs van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) hiermee ook gratis een checklijstje geeft vindt hij mooi meegnomen. “Als zij het rookverbod willen handhaven kunnen zij de lijst raadplegen”, zegt hij tegen de Volkskrant.
Het kabinet heeft onlangs het rookverbod versoepeld. Inmiddels mag in de helft van de kroegen en discotheken weer gerookt worden omdat de regelgeving voor kleine cafés zonder personeel is versoepeld. Vereiste is dat het café kleiner is dan zeventig vierkante meter en vrijwel alleen gericht is op het verstrekken van alcoholische dranken.

Meer over:

leven, nieuws,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (19)

HugoSpanje
HugoSpanje10 jan. 2011 - 19:19

Directeur van Clear Air ..... maar maar maar!

TheoJ2
TheoJ210 jan. 2011 - 19:19

Lijkt mij een prima idee. Dat spaart de opsporingsambtenaren werk, en de gemeenschap geld.

Hjalmar Hoort
Hjalmar Hoort10 jan. 2011 - 19:19

Heh gut.... ik kan nu dus never nooit meer op D66 stemmen. Da's jammer.

Florian2
Florian210 jan. 2011 - 19:19

Krijg altijd een vieze bijsmaak van dit soort mannetjes met hun kliklijnen. Nederland is dol op klikken....liefst anoniem. Daarmee verdien je echter niet mijn respect.....

Hanvander Horst
Hanvander Horst10 jan. 2011 - 19:19

Dit is een uitkomst voor verstokte rokers die een avondje willen stappen, vooral in een vreemde stad.

Yggdrasil
Yggdrasil10 jan. 2011 - 19:19

Ik zal niet meedoen maar ik zal dan ook nooit meedoen met welke kliklijn dan ook, dat ligt aan mijn opvoeding waarbij klikken nog erger was dan een leugen vertellen.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen10 jan. 2011 - 19:19

"Klikwebsite voor rookhoreca in de maak" Dat kan heel goed de intentie van de makers zijn. In praktijk zal het meer de tipwebsite voor rokers worden, informatie die hard nodig is om het horecabezoek weer op te krikken.

bietje2
bietje210 jan. 2011 - 19:19

gewoon alle cafes opgeven ,ook de nietrookcafes,zijn de opsporingsbeamtenaren weer bij af,SIMPEL. waar krijgen we straks nog meer kliklijnen van? vroeger leerde ik altijd iets geheel anders over het feit: klikken.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen10 jan. 2011 - 19:19

Gatverdamme, waar bemoeien ze zich toch mee. Als er een markt voor rookvrije horeca zou bestaan, dan waren er in Nederland voldoende slimme ondernemers die met rookvrije horeca zou zijn begonnen, de afgelopen 400 jaar voor de wetgeving werd ingevoerd. Wat leert ons de ontstaansgeschiedenis van rookvrije horeca voor invoering van het rookverbod? Voor rookvrije restaurants is een markt, die ontstaan vanzelf en floreren. Voor restaurants waar gerookt mag worden is ook een markt, die bleven bestaan en floreren. Voor rookvrije kroegen is geen markt, die werden geprobeerd en gingen failliet. Nu er in kroegen niet gerookt mag worden ligt de brache op zijn gat, en worden kroegbazen gedwongen de wet te overtreden om nog brood op de plank te krijgen.

dino_radja
dino_radja10 jan. 2011 - 19:19

treinen, bussen, stations: allemaal rookvrij. maar voor de antirook fundamentalisten van CAN is dat nog niet genoeg, die gunnen een ander gewoon niets. ik ken geen een roker die niet-rook kroegen wil verbieden, rokers zijn nu eenmaal een stuk socialer.

1 Reactie
ratio2
ratio210 jan. 2011 - 19:19

Dit zou ik het liefste doen elke keer als ik in iemand zijn rook sta. http://www.youtube.com/watch?v=rcBFBtsTJew Het is smerig en het is giftig. Als iemand roken nu zou uitvinden zou het product ten strengste verboden zijn vanwege de gezondheidsrisico's. Maar alleen omdat 20-30% van de volwassen bevolking verslaafd zijn aan het spul zitten we ermee opgescheept. Elke keer als ik langs een rookpaal kom op een station, of mensen buiten een gebouw in de kou zie staan roken, krijg is associaties met een stelletje junks die wanhopig hun 'fix' proberen te krijgen. De enige reden waarom ik tegen een totaalverbod ben is omdat het de criminaliteit alleen maar in de hand werkt, maar ik zou het geen slecht idee vinden om rokers alle toegang tot longartsen en cardiologen te ontzeggen tenzij ze het zelf betalen.

BenJoosten
BenJoosten10 jan. 2011 - 19:19

Het is dat ik het inmiddels smerig vind smaken, maar ik (ex-roker) zou als reactie op dit soort acties onmiddellijk weer opnieuw beginnen.

1 Reactie
Simon78
Simon7810 jan. 2011 - 19:19

Ben, ik zie eigenlijk niet in wat het probleem is om een dergelijke website op te zetten? Wat geeft iemand het recht om te roken in een ruimte waar ik mij ook bevind? Laat die persoon lekker buiten gaan roken waar ik er geen last van heb! Ik erger me er juist weer aan dat er in bepaalde kroegen weer gerookt wordt, ik ga zeker op deze website die cafes aanmelden.....

Harmen2
Harmen210 jan. 2011 - 19:19

Past wel in de tijdgeest, waarom Wikileaks wel en deze site niet?

1 Reactie
jvanarkel
jvanarkel10 jan. 2011 - 19:19

Omdat delen wat anders is dan aangeven.

JoopSchouten
JoopSchouten10 jan. 2011 - 19:19

Kliklijnen. Het moet niet nog erger worden.. Het kan dus erger: Opstelten wil koophuis afpakken bij wietteelt (Novum) - Koophuizen of bedrijfspanden waarin hennep wordt gekweekt moeten kunnen worden afgepakt. Minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten is daarover in gesprek met banken en hypotheekverstrekkers, schrijft het AD dinsdag. De regeling moet nog dit jaar van kracht worden. Bron: http://www.trouw.nl/nieuws/nederland/article3374194.ece/Opstelten_wil_koophuis_afpakken_bij_wietteelt.html

1 Reactie
Opinius
Opinius10 jan. 2011 - 19:19

Opstelten wil ieder die nog wiet koopt gerigistreed hebben staan in een ledenlijst die elke coffeshophouder straks moet hebben. Mensen zonder lidmaatschap die in de coffeshop verblijven krijgen een boete buitenlanders hebben geen recht om een lidmaatschap te krijgen van een coffeeshop in heel nederland. En Opstelten heeft een lijst wie wiet gebruikt. we go nationalllluh d'çontrolulll o yes we can .

Fransss en Vrij
Fransss en Vrij10 jan. 2011 - 19:19

Dit zou ik het liefste doen elke keer als ik in iemand zijn openhaard/vuurkorf rook sta. http://www.youtube.com/watch?v=rcBFBtsTJew Het is smerig en het is giftig. Als iemand openhaarden/vuurkorven nu zou uitvinden zouden de producten ten strengste verboden zijn vanwege de gezondheidsrisico's.

1 Reactie
espoir
espoir10 jan. 2011 - 19:19

Ik zou in deze ook willen dat er geen auto´s meer door mijn wijk rijden want al, die smerige giftige uitlaatgassen wil ik niet inademen